Sevgilinin kız kardeşine ne diye hitap etmeli ?

Ben giriş olarak siz'den başlayayım en iyisi sonra duruma göre hitap şeklini belirlerim

Abla çok yalaka gibi. 1 yaş var, ne ablası? İsmiyle tabii ki. Sevgiliniz de yapmacık bulmuş olmalı ki çıkışmış size. Benden 1 yaş küçük kız bana abla dese sinir olurdum şahsen.

Aranızda 1-2 yaş varsa ismiyle hitap ediceksin tabii evli olunca noluyo. Tamam evlilik insana bi 10 yaş koyuyo doğru Yani sırf evliyim diye benden 1-2 yaş küçük birisi abla desin istemem yanii.

Minik kelebegim diyecek degilsiniz, ayseyse ayse, fatmaysa fatma diceksiniz yani. Abla deme diyorsa demeyin.

Abla çok yalaka gibi. 1 yaş var, ne ablası? İsmiyle tabii ki. Sevgiliniz de yapmacık bulmuş olmalı ki çıkışmış size. Benden 1 yaş küçük kız bana abla dese sinir olurdum şahsen.
Ben abla desin isterdim iki yas kucuk kardeşim var sevgilisi abla desin isterdim isimden ziyade çünkü ben kendimden küçükleri hemen kardeşim gibi görürüm yalakalik olarak görmem ama istemezse de zorlamam yani

İlk tanışmada zaten abla da diyemezsiniz önce siz diye hitap edin sonra ona göre bakarsınız. İsmiyle hitap edersin sonra eğer sana ben senden büyüğüm neden abla demiyorsun derse çok bilmiş kardeşin öyle dedi deyip topu ona atarsın en olmadı bir iki görüşmeden sonra ona sor.. Benim nişanlımın kardeşi bana sordu mesela yenge ve ablayı karıştıyordu bende rahat ol canın ne demek istiyorsa onu de dedim hep bir ablam olmasını istemiştim dedi şimdi bana abla der :) Konuşarak orta yolu bulmak en iyisi, sevgilinize söyleyin o karışmasın :)

Adiyla tabii ki.
Ya is gorusmesine gitmiyorsunuz. Alt tarafi sevgilinizin kardesiyle tanisiyorsunuz. Niye bu kadar kasiyorsunuz ki? Arkadasca bir sey bu yani, isimle hitap etmek bence gore uygun olan. Birbirinize siz diyecek kadar resmi takilacaksaniz tanismayin bile bence.

esimin yigenleri var yasıtım sayılır yengemi diyelim isimlemi hitap edelim diye soruyolar sende aynısını yapabilirsin nasıl hitap etmemi istersin diye sor bence

Yanlış anladınız. Kardes abi arasında 1 2 yas var benimle kardes arasinda 8 yas var

Ya sabah sabah yüzümde gülümse olustu :) uyguluyucam dediklerinizi teşekkürler

Ben abimin eşiyle tanıştığımda sordum kendisine, aramızda iki yaş var sana ne diye hitap edeyim dedim. O da ismimle hitap et dedi.Önemli olan aradaki yaş farkı değil zaten karşı tarafın istekleri. Abla denmesini istiyorsa abla deyin.

Görümcem benden 5 yaş büyük ama eşimden küçük :) o yüzden ismiyle hitap ediyorum. Ama eşimden büyük olsaydı o zaman aradaki samimiyete bakardım eğer abla denilmesinden hoşlanmıyorsa ismiyle hitap ederdim. Çünkü bende sevmem bana abla ya da teyze denilmesini 3 yaşındaki yeğenim bile ismimle sesleniyor o yüzden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…