Lise mezunu ilkokul mezunuyla olabilir niye olmasin adam kendini gelistirdikten sonra, lise mezunu da
sorun etmedik sonra neden olmasin...
Fakat kizin egitimine devam etmesini neden istemiyor varsin okusun ne var bunda ne tuhaf insanlar var...
evet Allah herkesın gönlüne göre versin.. ama şunu çok merak edıyorum ne bılım bu iddalı bi kaç arkasımızn maddı durumlar ii olmasaydı okuyamsalrdı ve başkalrı onlar için okumamışlr cahiller yada fıkırlerımız onlarla uyuşmaz falan deselerdi ne derlerdi o zaman
insanları hiç bir zaman eğitimlerine,paralarına,
rütbelerine göre değerlendirmedim değerlendirmeyeceğimde....
soruya gelince bence olabilir,arada sevgi,saygı varsa tabii,
ne üni mezunları var ilkolkul mezunu onu cebinden çıkarır,
heleki şimdiki gençliğin okuduğu okulları düşünürsek
kesinlikle diplomanın değeri yok gözümdee
evet Allah herkesın gönlüne göre versin.. ama şunu çok merak edıyorum ne bılım bu iddalı bi kaç arkasımızn maddı durumlar ii olmasaydı okuyamsalrdı ve başkalrı onlar için okumamışlr cahiller yada fıkırlerımız onlarla uyuşmaz falan deselerdi ne derlerdi o zaman
konu arkadaşın sorduğu sorudan çıkıp üniversite -ilkokul topiğine dönüşmüş gibi olmuş biraz,okypete ilkokul mezununu küçümsememiş okuduklarımdan anladığım kadarıyla şahsi fikrini söylemiş,hatta ünivesite okumak tü-kaka diye bişi algıladım ben kimi yazılanları,ki bütün söylediklerine katılıyorum okypete nin,ama bir arkadaş aynen şunu yazarak''haklısın harıka bi yaşam biçimi...... kızlı erkeklı kımın elı kimin cebinde.. hamile kalan kızlar..... flörtlüğün artık olmazsa olmaz olduğu bi yaşam biçimi.....kesinlikle yaşamayan bilemez'' diyerek resmen hakaret etmiş,üniversite mezunu olan yada okuyan arkadaşlara,çok çok yazık.Üniversite mezunu olup sizin tabirinizle adam olamayanlar olduğu gibi,ilkokul mezunu olupta kendini çok iyi yetiştirmiş olanlar mutlaka vardır ve olacaktır,ama bu şu demek değildir kötü bir örneklendirmede bir kişiyi ilkokul mezunudur bunu mazur görelim ,üniversite mezunu buna rağmen yanlış yapmış demek,sadece eğitim almamayı destekleyecek bir davranış olur,herkes hata yapar,ama ben şunu merak ediyorum arkadaşlara sorum ilkokul mezunu ama adam olamamışların ,üniversite mezunu ama adam olamamışlara oranı nedir ?yani üniversite okuyup adam olamayanlarmı daha fazladır?Hiçbir eğitim derecesini ilk/orta/lise/üniversite yargılamak kimsenin haddine değildir,o günlere gelmek kolay değildir emek vermek nedeni ne olursa olsun okumak çok güzel bişi bence,ister iş,ister dünyaya bakış açısı,hiçbir eğitim seviyesini de küçümsemiyorum,ne ilkokul ne ortaokul annem ilkokul mezunu benden daha iyi çalışır kafası,ama üniversite mezunu olanları da gördük gibi bir düşünce sadece cehaleti besler.
aşkta mantık yokturr.... kaydirigubbakcemile
önemli olan ne mezunu yada hangi okulu bitirdiğin değil.önemli olan hayat opkulunu okumak:)
aşkta mantık yokturr.... kaydirigubbakcemile
bu konu hakında bende birkaç bişey yazayım,bence ilkokulu yada üniversite farketmez önemli olan insan olması mesala bügün bir olay yaşadım,sabah erkenden(06:35) tiyatro bileti almak için bilet yerine gittim,bizden önce 23 lise öğrencisi birde bir bayan, yarım saat sonra bir bayan daha geldi,en son kim dedi biz dedim bayana,beklemeye başladık bu bilet aldığımız yerde kişi başına 5 bileten, fazla vermiyorlar,tabi bu kurnaz (bizden sonra gelen bayan)öğrencilerle konuşmaya başladı siz kaç bilet alacaksınız falan fila öğrencilerden biri 2 dedi diğeri 3 dedi peki bana da alırmısınız öğrenciler hiç bize aldırmadan tabi dediler,ben hemen olmaz dedim ne demek siz benden sonrasınız sıranız gelince alırsınız,ben hiç haksızlığa gelem kuralarada uyarım kimsenin hakınıda yeme heleki saygıslığada hiç tahamül etmem,ben itraz edince öyle kaldı gişe açılınca arkamdaki bayan önüme geçti,sıranıza geçermisiniz dedim yok geçmem bu öğrenciler sırasını bana verdiler,hayır olmaz dedim, kadın sinirlendi bana aynen dediğini aktarıyorum,beni sinirlendirme çok kızarım ben öğretmenim iğrenç açıklamalar,ne demek dedim sinirlenme benim sıram sıranıza girin baktım kadın karekteri bozuk biri ben geri çeklidim,gişeye yaklaştığımız zaman önümdeki bayan dediki sen gelsene buraya sıra senin benden öncede alacaksın dedi ve o kadın hiç bişeyda yapamadı,yani diyeceğim oki öğretmenmiş mühendismiş doktormuş hepsi yalan bunlar iş hayatı işçin geçerli özelikler,fikir paylaşım ortamında gerekli değil kimse sizden değerli değil ve kimseyede fazla değer vermeyim kimsenin önündede ceket iliklemeyin lütfen yoksa böyle aşğlık insanların sayısını artırırsınız
bir insan üniversite mezunu diye adam olacak değil tabi, ama ilişki başka bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?