Sevgiliniz sizi kapanmanız için zorlasa ?

Te-amor

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
62
12
3
31
böyler birşey yaşayan var mı ?
yani kendimi diznsiz gibi hissettirdiki öyle biri değilim namaz kılarım kuran bilirims adece genele göre açık giyiniyorum.
ya da kapalı olan bayanlar varsa hiç biri tarafından zorlandınız mı ?

Zorlama yapan sevgiliye yol verilir bu durumda..
Dinimizde zorlama olmadığını hatırlatın sevgilinize...

kendın ıstıyorsan kapan ıstemıyorsan kArıstırma kendıne ne munasebet o da etek gıysın madem baskı yap sen de ben hemen ayrılırdım bundan

Bu allahla kul arasında denir ya karışılmaz. Ama benimkide istemez mesela dekolte giyeyim aşırı mini giyeyim. Kurallarımız var. Ben buna uyuyorum onu da haklı buluyorum etraf kötü. Ama kapan demek asla

Bende acigim kendi ailemde eşim de kapan diye bişey soylemediler. Eşim söylese diretirim galiba. Insanin içinden gelmeli sadece baş kapatmak olmaz hakkını vermek gerekir kendimde bunu gormedigim için kapanmazdim.

Açık olduğunu görüp sevgili olmuş

Buna rağmen kapan diyor ki bir çok kişinin yapmadığı şeyleri bile yapıyorsunuz

Kapalıya açıl denmeyeceği gibi açığa da kapan denmez

Şimdi sevgili yarın Evlenince kavga çıkarıp gönlü olsun diye kapanmak zorunda da bırakabilir

burada vardı birisi sırf kavga etmeyelim diye kapandım diye konu açmıştı

Sevgili iken bu baskıyı oluşturan, evlenince ne yapar kim bilir.
Bir de diyelim ki kapandın sonra adamdan ayrıldın. Geri açılacak mısın?

Bunu din gibi görmüyorum, bi erkek kıskançlığını bastırmak için bu konuda zorlar. Böyle bir erkek de benim yanımdan bile geçemez, dini kendine göre yorumlayan dümbük erkekler yüzünden din aldı başını başka yere gitti.

Yani zorluyor mu sadece isteğini mi belirtiyor?
Tam olarak davranışları nedir size karşı

geçen bir komşu kızı kapandı, annem diyor ki, kesin sevgilisi vardır o istemiştir, kız da baya aklı başında biri, dedim anne yok o yapmaz öyle, kendi istemiştir.
kız 6 aya kalmadan evlendi iyi mi :)
annem haklı çıktı.

çok kişi bunu yapıyor ya, benim çevremde sevgiliyken veya evlendikten sonra bu baskıları yaşayıp kapanan çok fazla kişi var.
ben bu duruma maruz kalmadım. eşim kıyafetlerime yorum yapar, ben de onun kıyafetlerine yorum yaparım. mesela bikini giymemi istemez ama bu konuyu evlenmeden önce konuşmuştuk. şahsen benim mantığıma uymasaydı istediği bu değişimler kabul etmezdim. bu konuyu o kadar konuşulamaz ve tartışılamaz bir konu olarak görmüyorum ben. karşılıklı isteklere saygı duyuluyorsa, karşılıklı birbirine karışma durumu varsa, kişi eşinin kıyafetine de yorum yapabilir bence. ama yok ben sana karışayım, ama sen benim hiç bir şeyime karışma durumu olmaz elbette.
tesettüre girme meselesi ise biraz kişisel. ben mesela bir zorunlulukla yaparsam bunu bir yerde patlar, yapamam yani. ama yapan da var.

eee,
siz kendiniz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

kimse tarafından zorlanmadım,ama bır aç dese anında buz gıbı soğurum,lakın taraflar birbirinden müspet birşey istiyorsa bu zorlama değildir,örnek sevgili olarakda değil,mesela bir arakadşaına hadi istersen namaz kılalım dersın,yada yaa içki içme sağlığa zararlı,yada kumar oynama dersin,yanı düşün benım sevgilim var kumar oynuyor,ben onsa desemki oynama bu kötü bir istekmı,ama kapanma konusun olunca mıllet akbaba kesılıyor,oyasaki onu gıyme,sana yakışmıyor,bunu al gibi bir çok şey yaptırmak ister herkse eşine sevgilisine,o arkadaşınla görüşme,gece aleme gitme,bunlar müspet istekler,ama nıye istiyor bunada bakarım,gerçekten Allah rıazası içinmi,yoksa kapansın,kımse bakmasın gibi yoz isteklemı???bunuda en ıyı sen bılırsın

Başkası için değil kendiniz için Allah için kapanmalısınız.Sevgiliniz ne amaçla istiyor kapanmanızı.Dini yönden mi,kıskançlıktan mı,çevresi öyle olduğu için mi.Ben kendi isteğimle kapandım mutluyum.kendiniz istemediğiniz takdirde örtünün sizin üzerinizde bezden farkı kalmayacak.Konunuz büyük ihtimal birazdan yaşanacak gerilimlerden kapanacak.Çünkü dini konu,yorum yasak

Ne hakla karisir ya esin bile olsa seni zorlayamaz ben olsam ayrilirdim
Ben kendi istegimle kapandim en ufak bi zorlama yapilmadi zaten kendi isteginle kalben yapmadigin ibadetin hic bir hukmu yoktur

Bugün kapanmanız için olan baskı kapanırsanız başka konularda devam edecek.
Çünkü burada karşısındaki kişinin görüşlerine saygı duymayan ve değer vermeyen biri var.

Sizin kapalı olmamanızın günahı size. Veya sizin namaz kılmanızın sevabı size.

Amma velakin bir dinimizin güzel ahlak kısmını ıskalıyoruz hep.
Yalan söylememek, sözünde durmak, temiz olmak, gıybet etmemek vs vs unutup gidiyoruz.

Özet: Kapanma meselesi buz dağının görünen kısmı. Kısıtlamalar devam edecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…