sevgilinizle mı evlendınız??

rekor bizde herhalde 8 senelik bir flört ,2,5 senelik evlilik allah çok şükür her şey muhteşem ve ilk günki gibi 9 aylık da bir kızımız var inanın aşkla kurulan bir yuva daha güçlü oluyor.evlendiğimiz günü hiç unutmuyorum hiç bırakmadık ogün ellerimizi evimize geldiğimizde sımsıkı sarılıp ağladık evlendik mi diye sorduk birbirimize sımsıkı sarılıp ağladık canım kocam iyiki hayatımdasın

:gitme: ayy canım ya allah daim etsin inşşşş
bizede böyle güzel bir ak evliliği nasib etsin Şeniz

amin saol canım..
öyle düşünüyorsan kararlarını ailenle birlikte almalısın
yani sevqilini ailenle tanıştırıp ailene kendisini sevdirsin canım..yerimseniben

eşimle 1.5 yıl flört dönemimiz oldu daha sonra nişanlandık ve 2 yıl sonrada evlendik şuan evliliğimizin 4. yılını dolduruyoruz.bi tane dünya tatlısı oğlumuz var ve çok mutluyuz allah herkesin karşına iyi insanlar çıkarsın.her zaman allaha şükrederim iyiki karşıma eşimi çıkarmış diye.

evet sevgilimle evlendim 1,5 sene flört 4 ay söz ve 3 ay nişan evresinden sonra evlendikk
2 seneye yaklaşıyoruzz şimdi çokk şkrrrrrr :asigim:

Biz esimle tanisdik ve 1 sene nisanli kaldik...sonra evlendik ve cok mutluyuz....o benim ilk Askim, benim elimi ilk tutan ve beni ilk öpen oldu....ilklerimi hep onunla yasadim...o da öyle:))) Allah herkese güzel kismetler nasip etsin

evet hemde 17 yaşında tanıştım ilk sevgilimdi sonra kocam oldu iyikide olmuş aşkım benimzemuszemus

1 yıl iş arkadaşlığı,daha sonra sevgili olduk ..2 yıl da nişanlılık dönemimizin ardından 5 aylık evliyiz.
önceden tanımak bilmek önemli mutlaka ama günümüzdede tanıştırılma,görücü usulu oldukça yaygın.
her ne kadar azaldı gibi gözüksede...
birazda şans kısmet işi annemlerde görücü usulu evlenmişler ve o dönemde herkes o şekilde
evlenirmiş genelde bundan 30-35 sene önce...bence kişilikler de çok önemli ...
boşuna dememişler Allah iyilerle karşılaştırsın..
evlilik çok başka bir olay beraber hayat mücadelesi...istersen 10 yıl sevgili ol evlenince hergün yeni bir şey keşfedebiliyor insan..

Bence bütün evli çiftler buraya yazmalı...
Bizim ailede maalesef severek evlenen 2 yi geçmez... :1no2:
Etrafımdaki herkes görücü usülünü savunuyor...
:sm_confused:
Gerçekten severek evlenmek bu kadar mı kötü diyorum...
benneyaptımki
Görücü usulü evlenenlere sormak istiyorum:
Evlendiğinizde birbirinize her bağlamda açılmakta, rahat olmakta problem yaşadınız mı?
Eşiniz sizlerin fiziğinizi, giyiminizi güzel bulup söylediği oluyor mu?
Benim aklıma görücü usulü evlilik denince sanki hiç birbirine güzel şeyler söylemeyen, sadece aynı evi paylaşan, eş görevlerini yerine getiren, zamanı gelince de anne-baba olan bireyler geliyor aklıma...
Sanki sadece birbirlerinin iyi huyları, iyi özellikleri ve iyi aileleri olduğu için evleniyorlarmış gibi geliyor...

evliliğin şekli değil ,evlenen insanların kişilikleri ,hayata bakış açıları önemli aslında ...insan mutlu olmayı bildikten sonra görücü usulu severek farketmiyor ..
ama ben görücü usulu evlenemezdim evlenmedim de ...
hiç bir şey paylaşmadığım 2-3 ayda görüştüğüm adamla evlenemem ..belirli bir zaman gerçirmem gerek ,herşeyden önce heyecan duymalıyım karşımdaki adama ..deli gibi aşık olmalıyım ..yoksa o adamın kahrını çekemem ki ...herşeyi batar bana ,ağır gelir ..evlilikte sevgi bu açıdan çok önemli ...gerçekten sevdiğiniz zaman kin duymuyor evliliği yarış haline getirmiyor hırslanıp öfkelenmiyorsunuz ...affedebiliyor herşeyi olağan karşılayabiliyorsunuz ..ama gerçekten seviyorsanız ....şeverek evlenmek tabirini açarsak günümüzde herkes birbirini sevdiğini severek evleniyor ..ama gerçekten seven insan sayısı o kadar az ki ..işte o gerçekten sevmeyip de sevdiğini sanan ve bu şekilde evlenenler mutsuz olup ayrılıyor .. o yüzden de severek evlenenler daha mutsuz gibi bir genelleme çıkıyor ortaya ki aslında o sevme sanılan şey gerçek sevme değil ...sevgi çok farklı bir duygudur ...öyle hemene çöpe atılacak birşey değildir ...gerçekten seven insanlar mutlu olurlar zaten ...
evlilik tamamen kader işi ..alnına ne yazıldıysa onu yaşayacaksın ...çok ince elemenin de bir anlamı yok evlenmiş olamk için evlenmenin de ..

herşeyin bir dozu olması lazım ..

ben severek evlendim ...çok da memnunum çok şükür . .iiiki de evlenmişim diyorum ...evlilikteki mutluluğu paylaşımı hayatta başka hiçbir şey veremiyor insana ..bir de sevdiğin adamdan bir bebeğin olursa değme keyfine ...Şeniz

ALLAH herkesin gönlüne göre versin ..

delı gıbı sevdıgım
ugruna ılk kez aılemın karsısına cıkıp ben bu adamı ıstıyorum dedıgım kısıyle evlendım :asigim:
aılemın onaylamadıgı ve artık uzulmelerıme dayanamadıgı ıcın kabul ettıgı kısıyle evlendım opuyorumnanaktan
mutluyum pısman degılım
aılesının yaptıkları canımı cok acıtsa da esımı ılk askımı cok sevıyorum

Tam olarak söylemek istediklerimi yazmışsın mutfakım robotum :1hug:
O insanın beni özelliklerim için değil ben olduğum için isteyip evlenmesini istiyorum...
Görücü usulü bunu verebilir mi?
Aileme bunu ispatlayamıyorum...
:1no2:

canım ben görücü usulu evlendim ama asla senin düşündüğün gibi bir evliliğim yok :1no2:severek evlenenlerin flört döneminde yaşadıklarını biz nişanlılıkta yaşıyoruz.aradaki tek fark bu.
nişanlılık döneminde birbirimize ısındık eşimle arada sevgi bağı oluştu:1hug:yoksa insan hiçbirşey hissetmediği biriyle evlenebilirmi.şahsen ben evlenmem.
dediğim gibi görücü usulünde tek fark flörtünü sen bulmuyorsunda bir tanıdık yada akraba sana öneriyo gerisi aynı yoksa değişen birşey yok
herkes görücü usulü denince bundan 40 yıl öncesini hatırlıyo sanırımakannehir
eşim beni sevdiğinide söyler beni en paspal halimle bile beğenir herşiyini bana danışır.benim fikirlerime değer verir vs...
tabi alışma birbirini tanıma evresi kolay olmuyo ama severek evlenen insanlarda da bu durum söz konusu.çünkü evlilik daha farklı birşey aynı çatı altında yaşamak kolay değil
kısacası her iki evlilik türündede kötü örnekler var canım bunun evliliğin usulünden çok evlendiğin insanın kişiliğiyle sana uygun olup olmamasıyla ilgisi var canım.tabi birazda şans işi evlilik benceyerimseniben

bende sevgilimle evlendim ve şu an çok mutlu bi evliliğim var allahıma şükürler olsun tavsiye ederim bende AŞK"la evlenmeyi...

bende 1.5 yıllık bı flörtden sonra evlendım eşimle şükür çok ıyı gıdıyo...
ayrıca bazı sorunlarla karşılaştıgımda eşimi sevdigim için susabılıyor ve sabredebılıyorum..
bekarlarada tek tavsıyem sadece eşinizi degil ailesınıde göz önünde bulundurarak o önemlı adımı atın.....yoksa hayat sevdıgınızle bıle zor olabılıyor zaman zaman...

2 yıl çıktık
1 yıl nişanlı kaldık
toplam 3 yıl birbirimizi iyice tanıdık....
bekarlara tavsiyem tanımadan huyunu suyunu bilmeden aynı çatı altına girmemeleridir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…