Sevgiliyle ayni evde

Hayir, böyle bir ilişki yasamadım. Kadinlarin haklarini korumak icin bir seyleri yasamam gerekmiyor, ne kadar sığ bir bakis acisi. Sizin bakis aciniza gore tecavuze ugrayan kadinlari ancak tecavuze ugrayan baska kadinlar savunabilir oyle mi? Buradan oyle gozukuyor. Komik.

Daha en basindan esit sartlarda degerlendirilemeyecegini kabul etmissiniz. Kadinlar duygusal, sefkatli, anac, merhametli, hassas, kirilgan degil mi?
Toplumun kadina bakis acisini ozetlediniz.

Kesinlikle olmaz...Kndi yasadigim tecrubelerden yola ciksrak diyorum ki atesle bsrut uan yana durmaz...Ve birseyler yasadiktan sonra o saf ask bitiyor ve geriye sadece vicdan azabi kaliyir ki bunun acisi tarif edimemez

Konu sahibinin ailesi burada yazılanları okusa eminim memnun olurlardı. Ne güzel herkes kendi evladı gibi düşünerek yazmış. Bu siteyi bu yüzden seviyorum :)

Şahsi fikrime gelince.. beraber yaşamaya karşı değilim. Ama bu yaşlardaki ilişkiler genellikle uzun soluklu olmuyor maalesef. Sırf yurt ortamından uzaklaşmak için böyle bir işe kalkışma derim.

canım bak ben de okudum ünv. de .bizim arkadaşlar da beraber kaldılar.ama aynı evde muhakkak birşeyler yaşanıyor.sonuç okul bitiyor erkek çekip gidiyor,olan kıza oluyor.o evlilik vaatleri falan hepsi yalan.ailene ve kendine bunu yapma kızım.bir sene daha sabret.inn erkekler senin sandığın gibi iyi değiller.

Bazı şeyleri kabullenmekte, realist ve objektif yaklaşmakta fayda var. Sen kabullenemiyor olabilirsin ama gerçek bu malesef... Şu an verdiğin tepkiden, yazdığından bile bunun ne kadar doğru olduğu açıkça anlaşılıyor. Forumda açılan konulara baksana, biri başkasına aşık ama iyi diye başkasıyla evleniyor sonra aa olmadı böyle deyip eşinin üstüne gidiyor gelip buraya konu açıyor falan... Buna benzer bir sürü saçma sapan konular açılıyor, bir konu daha aklıma geldi bak... Evli çocuklu birine aşık olmuş, başkasıyla nişanlı mıydı evli miydi neydi unutamıyorum eski erkek arkadaşımı diyor erkek evlenmek istiyormuş bu yuva yıkmak istemiyorum diyor. İki sene boyunca evli adamla gezmiş ama, mantığa bak. Fake olduğu tartışılan bir konu vardı, üçken vücutlu kocası olan kızın kardeşi kocasına aşık oluyor.. Farkına varın artık bazı şeylerin, yaş ilerledikçe daha realist bakacaksınız olaylara, bu topraklar üzerinde yaşayan hemcinslerimin çoğu sorunlu insanlar. Ben erkeklerde buna benzer dengesizlik ve anlamsız davranışlar göremiyorum çünkü mantıklarıyla hareket ederler canının istediklerini yapmazlar. Bu konuyu açan kız, 95' li belli ki.. 22 yaşına gelmiş hala kendini tanıyamamış, aynı evde ayrı yataklarda kalacağız diyor, şaka gibi.. Yapmak istediğini kafasında doğru olduğunu kanıtlamaya çalıştığı kalıplara yerleştiriyor yani kendini kandırıyor. Yukarıda yazdığım gibi, eve çıkacak kavga edecek evden ayrılacak daha beter duruma düşecek. Bunu öngöremeyecek kadar perdeli zihni.. Velhasıl kelam, kadınlarla erkeklerin yapıları farklıdır bunu kabul etmekte fayda var. Bu sebeple kadın kadın gibi davranmalı... Okuyunca tüylerinin diken diken olduğu şeyi yaşın ilerleyince anlarsın.

Ateş ile barut olayına katılmıyorum.
Bu olay istek ve kafada bitiyor.
Evlilik öncesi ilişki yaşamak için aynı evde yaşamak gerekmez, yapmak isteyen her türlü fırsatını yaratır.
Ben de evlenmeden 1-2 sene beraber yaşadım ama istemediğim hiç birşeyi yapmadım.
Ama düşünmen gereken şu, bir ilişki güzel gitse de,arkadaşlıkta da böyledir aynı çatı altına girince karşılıklı tahammülsüzlükler ve geçimsizlikler artabiliyor.
O sebeple böyle bir işe kalkışırsan, yurtla bağını komple koparma derim, olası bir kavgada alternatif gidecek yerin kalmalı.

Sevgilinle aynı evde yaşamanda ne sakınca var burada kılıf uydurmaya çalışıyorsun ailen desteklemiyor olabilir ya güzelce konuşur anlatırsın ya da sonucuna katlanırsın ayrıca ayrı yatak alıcaz demek ne kadar da cahilce bir tutum burada bunu söyleme gereğini neden hissediyorsun böyle kadınlara sinir oluyorum sevgilinle herşeyi paylaşıp hatta sevişip iş bekarete gelince bunu namus meselesine çevirip bu duruma karşı olan insanlardan tiksiniyorum kadın olarak lütfen kendinize biraz saygınız olsun sizin vucudunuz size ait ister sevişirsiniz ister rahibe hayatı yaşarsınız bunun kararını ancak siz verirsiniz ve unutmayın bakireliğiniz sizin banka kasasında sakladığınız hayatınızı garantiye alacak SERMAYEniz değil bu kadar küçülmeyin sözlerim yanlış anlaşılmasın evlilik öncesi ilişki yaşamayanlara bunu doğru görmeyenlere lafım yok ama sadece toplumun korkusundan bu türlü bir tutum sergileyip istediği halde AHKAM kesenlere, AYRI YATAK ALACAĞIZ cümlesiyle cinsel hayatlarının açıklamasını yapmak bence kişinin kendisine saygısızlığıdır çünkü bu sadece sii ilgilendirir sizi AHLAKLI yada AHLAKSIZ yapmaz ama herşeyi yapıp yapmıyormuş gibi yapmak AHLAKSIZLIKTIR

Kardes sen hic Muge Anli izlemedin mi ya? Nasil guveniyosunuz su adamlara hic anlamiyorum. Hayir basina bisey getirse, anan baban yerini bile bilmiyor. Seni nerede arayacaklar yani? Acayip acayip isler...

Ne kadar uzamış bu konu ya. Hayır ateş ve barut ne alaka? Siz iradesiz,kontrolsüz insanlarsınız diye herkes öyle olmak zorunda değil. Ayrıca nedir bu bekaret takıntısı? Kirlenirsin,erkeğin elinin kiri,kadınların kaybedeceği bir şey var, ateş barut,yatak. İnsanlar aynı evde yaşamadıkları halde bekaretlerini kaybetmeden(!) Bile bir sürü şeyler yaşıyorlar. saçma sapan yorumlar.

Ateş barut, barut yatak, hayatın biter, hata barut başka bişey yok 23 sayfada. Yahu neden hayatı bitsin neden hata olsun neden hayatı kararsın. Nerde yaşıyo bu bakire olmadığı için hayatı kararan çevre? Evlenemez mi yani bu mu hayatın kararması. Ya benim hiçbir tanıdığım bakire evlenmedi. Ben hayat boyu uzaktan birinin bile böyle hikayesini dinlemedim. En kötü evlenmez insan ya kendine bakire değil diye böyle yapan adamla. Yetişkin insanlardan bahsediyoruz. İşinize gelince 15 16 yetişkin evlenebilir, işinize gelince 20 yaş üniversiteli yook yetişkin değil. Nerde yaşıyo bu bakire değil diye evlenemeyenler hayatı kararanlar arkadaş.

Sevişirseniz kondom kullanin da. O cok onemli sonra surtunme bilmem ne diye evhamlanma olmasin

Valla hic mumkun deyil 2 sevgilinin ayni evde yasayip ayri yatakta yatmasi olanaksiz resmen 1 hafta ayri yatakta yatarsiniz 2.hafta sarilip uyuyalim derseniz 3.hafta la pompe el pompier la pompina canim hicte yanlis anlama bu boyledir boyle de olur aksi halde erkek arkadasindan suphelenirsin

Türkiye'de böyle birşey başıma gelse aklıma gelcekler öldürülebilir miyim? İstemezsem tecavüze uğrayabilir miyim? Bütün bunlar olurken veya olmazken ailem beni nerde bilecek? Nerde arayacaklar başıma bişey gelse? Haberler gazeteler televizyonlar hikaye üzerine olan olaylar değil hep gerçek. Lütfen dikkat edin ailenizin istemeyeceği şey sizin hayatınıza mâl olabilir...

Yanlış değilde şu ateşle barut muhabbetini bırakın artık iki insanda aynı olgunluktalarsa eğer içlerinde öyle bişey yoksa senelerce aynı evin içindende olsa yapmazlar bence

Birlikte eve çıkmanız değil de aileden gizlemek sorun bence. Ben ailemden 10 saat uzakta üniversite okuyordum ama nerdeyse 2 ayda bir çat kapı evimin kapısında biterlerdi sağolsunlar
Her ihtimali düşünmek lazım gizleyecekseniz de...

Hem 1 sene kalmis hem ailenizin ogrenme ihtimali var. Neden yalan soyleyeceksiniz ki yurtta kaliyorum diye? Bana kalirsa ben sevgilimle ayni evde falan kalacak kadar guvenmezdim. Yarin obur gun ayrilik falan olsa o anilari unutamazdim ben olay cinsellik falan degil ani

Bir çok kadın karşı çıkacak bana ama neden sevgilinle aynı evde kalasın ki? Ev arkadaşı bulmak oyle zor değil.

Evlilik öncesinde sevgili ile beraber yaşama konusuna kesinlikle karşıyım,ne zaman biz bu kadar rahat bir millet olduk ya

Konu sahibi,sevgilisi ile aynı evde kalacak yataklar ayrı olacak vs.Ateşle barut yan yana durmazz..

Ben buradan daha genel sonuçlar çıkarıyorum.29 yaşında 2 üniversite mezunu bir kadın olarak ,kadınların bu konudaki rahatlığını anlayamıyorum.Üniveriste öğrencisi bunu yapacak ,bu doğallaştırılıyor toplum buna alıştırılıyor.İleri de lise öğrencisi de bunu doğal görecek öyle değil mi,sonra küçük yaşta kız çoçuklarının özgürümmmm ben naraları eşliğinde her şeyi yaşadığını göreceksiniz..Ama ne var ki bunda?Özgürüz biz,bizim tercihimizzzz...

Bedenler kişiye özeldir bunda netim,ama ahlak kişiye özel değildir.Birinin yaptığı genelleşip topluma mal oluyor.Ne görüyorsak öyle yaşıyoruz.Sonra neden insanlar evlenmiyor??

Bazı değerler ,hep değerli olmalı bence.Evlilik kutsal olmalı,kadın değerini korumalaı.

Birazdan çook bilmiş ablaların '' Ama bu onun kararıı,kimseyi ilgilendirmez'' şeklinde çıkışlarını göreceğim.Eğer benim kızıma örmek olacaksa , benim kızım bu sebeplerden dolayı bunu doğal karşılayacaksa bu bir toplum değerini etkileyecekse beni ilgilendirir.

Bir Cumhuriyet kadını olarak, şu anda hiç sevmediğim iktidarı bile sadece bu konuda destekler hale geliyorumm.

Çünkü benim ülkemin güzel kadınları,kadın olmanın değerini ve ağırlığını koruyamıyor benim gözümde.

Kendi adıma konuşuyorum benim de 4 yıllık bir üniversite geçmişim var ama hangi arkadaşım senin gibi bir düşünceyle bu işe girdiyse hepsi çok pişman. Aradan yıllar geçti hepsi keşke yapmasaydık keşke şu an ki aklımız olsa diyor. Ama keşkelerin bir önemi yok artık.Güvenli olsun istiyorsan apart yurtlar var git onlarda kal ama yaptığın bu hata ömür boyu aklından çıkmayacak bir hata olarak kalır. Ailene yalan söyleyebilecek kadar vicdanın rahatsa bu senin tercihin ama oldu ki ayrıldınız ailenin yüzüne nasıl bakacaksın onlara yalan söylediğin için ne kadar kötü hissedeceksin bunları bir düşün derim. Ben eğer aynı şeyi yapmış olsam değil tatil için ailemin yanına gittiğimde yüzlerine bakmayı telefonla bile konuşamazsın. Kıyma geleceğine, riske atma kendini, yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…