- 30 Haziran 2011
- 1.808
- 34
- 358
- Konu Sahibi umuda_yolculuk2005
-
Ben sızı hatırladımçok tş ederim canım, hayırlısı işlh..
ne güzel demişsin, ben.. ben lise mezunuyum aylık ,iyi bir gelirim var.
bunu bende diyebilsem, ne işim olur üniyle, okumakla vs bu yaştan sonra, ama diyemiyorum, neden ?
çünki iş aradığım süreçte, lise mezunu olmam hep sorun hale geldi, tercihimiz, lisans, önlisans diyip reddedildim.
benim evlatlarıma düşkünlüğümü buraya yazdığım 2, 3 satırla kimse anlamaz, anlamalarınıda beklemiyorum açıkçası..
ama inanın o kadar zor zamanlar geçirdimki, bu bir başlangıç olabilirmi, çocuklarım için yapacağım bunu ama bunu yaparkende onlara zarar vermek isteyeceğim en son şey,
ailem bana evlerini açmakla, bir süre sonra da, kiracıyı çıkarıp, evlerini bana vermekle bana destekler, iş bulduğumda çocuklara bakma konusunda da annem destek, lakin başka bir şehire asla ve asla benimle gelmezler.
şuan bile yanımdalar, farklı bir ilde, annem fakanlar geçiriyor, sıkıldım bunaldım, daraldım, onuda anlıyorum ama
amalar işte ..
hayırlısı artık.. bikaç tercih yapacağımDeğilim.Aöf de işletme okuyorum ama bu sene dondurdum farklı ile taşınma ve başka durumlar vs.Tek tercihte kalma derim bir kaç tane ver yine.
335 ile girdim ben.. Anadolu Üniversitesi. .bende çocuk gelişim aöf düşünüyorum
hangi okuldasınız kaç puanla girdiniz birde
hmm güzelmiş hayırlı olsun335 ile girdim ben.. Anadolu Üniversitesi. .
Atatürk üni de bürosu yok.. tam hatırlamıyorum cnm ya.. 1 sene geçti. Ama son puanım okulla beraber 335 dihmm güzelmiş hayırlı olsun
Anadolu Üni. de 2. sene staj zorunluluğu varmış ben çalıştığım için tercih edemeyeceğim
ham puan mı 335 sizin
Şaka mı yapıyorsunuz? ?ne okuması ya okuyanlar dayısı partisi yoksa ortada işçi maaşıyla çalışıyo bi etiket içinde hiç girme bu işlere ama tıpmı okuycan tamam oku tabi yoksa üni mezunu dolu ortalık
oğlum 11, kızım 6 yaşında..
kızım bu sene 1. sınıfa başlayacak.
yeni bir şehirde, yeni bir hayat demek onun için.
baba yok, anne yok bir anda boşluğa düşermi ona haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
oğlum anlayabilir bunu yaş itibariyle ama kızıma anlatamam
Tek söyleyeceğim çocuklarımı bırakmazdım net.
Çocuklarımın geleceği için çocuklarımı bırakmak.
Cıkkss başka yollar bulmayı denerdim ama onları bırakmak
seçenekler arasında olmazdı herhalde.
merhabalar hanımlar,
eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..
19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..
ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..
lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorumkafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..
Ben lıse mezunuyum ve aylık gayet ıyı bır gelırım var , ben cocukların anneden ayrı cıl yavrusu gıbı dagılmalarına karsıyım ne yaparsan yap asla bu eksıklıgı tamır edemezsın. Bırde aılen sana destek olsa senınle sehır degıstırseler gıt oku , ama bu sartlarda okuman evet cocuklarına karsı haksızlık
35 yasında nerede ıs bulacaksın oda tamamen ayrı bır mesele
Şaka mı
yapıyorsunuz? ?
ne okuması ya okuyanlar dayısı partisi yoksa ortada işçi maaşıyla çalışıyo bi etiket içinde hiç girme bu işlere ama tıpmı okuycan tamam oku tabi yoksa üni mezunu dolu ortalık
O zaman kimse okumasın etmesin.. torpil yapacak birini bulalım. . Olur mu öyle?? Tabi iş bulmak kısmet işi ama gelecek nesiller içim eğitimli insanlara ihtiyaç var. Konu sahibinin durumu çok farklı tabi..bence haklı arkadaş..lise mezunu olup kıdem ıle tecrube ıle 5 bın alan var.ayrıca cocuklar lıse cagında olsalar anlarım..kesınlıkle cocuklar anneden ayrı buyuyemez..annelıgını sorgulamalı ınsan..tamam cocukları ıcın onu anlıyorum ama cocuklarında bırakacagı hasarı ne para ne buyuk mevkıler duzeltemez
bu ulkede torpıl ile ıse gırıyosun okul hıkaye...
benım genetık muhendısı arkadasım 6 yıldır hala sımıt sarayında calısıyor..genetık muhendıslıgı puanalarına bı bak bakalım.boyle zekı cevherler ıs bulamıyor...
turkıyedesın yahu gercek bu
!
O zaman kimse okumasın etmesin.. torpil yapacak birini bulalım. . Olur mu öyle?? Tabi iş bulmak kısmet işi ama gelecek nesiller içim eğitimli insanlara ihtiyaç var. Konu sahibinin durumu çok farklı tabi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?