- 15 Haziran 2016
- 1.683
- 5.152
- 108
- 39
- Konu Sahibi umuda_yolculuk2005
-
Bence bulunduğunuz çevreye ve yeteneginize göre bir iş belirleyip kosgepe başvurmayı araştırın devlet kadınlara çok güzel destek veriyor karşılıklı ve karşılıksız para veriyor. aynı zamanda da aciktan okuyun. Bizim bir tanıdık öyle yaptı sıfırdan başladı şimdi maddi yönden gayet iyi. Hem çocuklarla da daha rahat ilgilenirsiniz
konuyu okumadınız sanırım.
boşanma arifesindeyim yazmıştım.
baba maddi konulardan ötürü, yurt dışında.. hoş burda olsada varlığı belli değil..
bende lys den iyi bir puan alabilirsem, örgün eğitim istiyorum.
ailem ist, bende orada yaşamaya başlayacağım yakında.
ist da okul tutturmam çok zor, puanım o kadar yüksek gelmez.
baba yok, bende okumak için farklı bir ile gidersem..
şuan burda,09:00 - 15:00 okul saatleri..
Tebrik ederim öncelikle:) öncelikle sırf lisans olsun diye fizik tarih gibi ölü bölümler okumayın. İyi bir bölüm kazanabiliyorsanız 4 yıllığa gidin. Odyoloji anestezi gibi çok iyi 2 yıllık bölümler var, iş de bulabilirsiniz bunlara yönelin.
Çevremizde birçok insan zaten önümüzde engel olmak için var:) hepsini yara yara ilerleyin siz pes etmeyin motivasyonunuzu kaybetmeyin! Sizi kıskananlar ayıplayanlar çıkacak, ama unutmayın hepsi halt etmiş
Belki kizacaksiniz ama fikriniz bana cok olumsuz geldi biri 11 yasinda biri6 yasinda iki cocuk zaten baba denen sahsiyet yok birde siz sozde okumak adina onlari birakirsaniz cok buyuk hata yaparsaniz...nereye gidiyorsaniz gidin pekala onlarida goturebilirsiniz oyle degilmi?bir ev bul kizinida oglunuda siki siki tembihlersin anlatirsin okuldan geldiklerinde kapayi kilitleyip evde oturabilirler oglun buyuk,kardesinide kendinede bakabilir bence arada bir arayip kontrol edersin, benim bu fikrim daha iyi senin icin sonucta sabahtan aksama kadar univ. Okuyan yok part time ders bile alabilirsiniz hatta ve hatta artik uzaktan egitim sistemi bile var farkli bir sehirden bile univ. Okunabiliyor yada olmadi acikogretim yani eger gercekten birakip gitmeyu dusunmuyorsan bir sekilde bir caresini bulur okursun bence...
sanırım yanlış ifade etmişim
konuyu tabi ki okudum
baba yok kısmını anlamıştım "anne yok"a takılmıştım,
istanbul kazanamayacağınızı kaçırmışım, görmemişim.
bence farklı bir ile gitmeyin
bir de aklıma şu geldi
eğer istanbul kazanamayacaksanız belki üniversiteyi boşverip ISMEK kurslarına yönelebilirsiniz (istanbul'a gelecekseniz, belediyenin ücretsiz kursları).
bence çağımızın mesleği Bilişim. bilişimle ilgili kademe kademe sertifika alabilirsiniz. web tasarım, web programcılığı, görsel programlama, grafik ve animasyon, veri tabanı programlama, sosyal medya yönetimi, google adwords vs vs vs . 1 yılda 2 sertifika alabilirsiniz. 2 yılda 4 sertifika ile iyi işler bulabilirsiniz, ISMEK de yardım ediyor zaten kursiyerlerin iş bulmasına. ayrıca sertifikaları evden çalışmak için bile kullanabilirsiniz. hem kurslara da hergün gidilmiyor. en fazla haftada 3 yarım gün. sertifikalar da tüm dünyada geçerli.
bilişim sektörü bir örnekti, bunun gibi farklı sektörler de var
19+14=33 yaparmerhabalar hanımlar,
eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..
19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..
ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..
lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorumkafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..
KK'de böyle konular görüp kendi anneme her geçen gün daha çok sukrediyorum be. sanki sizi onlar doğurmamista komşu gibisiniz böyle bir anne mı olur torunuma bakamam nedir. Benim annem bakmak için kırk takla atıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?