- 29 Ekim 2007
- 2.174
- 1.026
- 698
- 41
- Konu Sahibi umuda_yolculuk2005
-
merhabalar hanımlar,
eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..
19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..
ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..
lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorumkafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..
Bende unı mezunu degılım , babam bosandıgımda benı ozel unıversıteye yazdıralım senı oku dedı. Okumadım cocugum vardı para kazanmalıydım bagımsız olarak, o yuzden sızın yerınızde olsam bu yastan sonra asla okumam . Cocuklar onda bunda kalacaksa kusura bakmayın ama batsın okuması.
4 sene okuduktan sonra sız belkı bır ıs bulacaksınız ama cocuklarınız artık baska kısıler olacak. Kusura bakmayın sımarıklık yapıyorsunuz
Sistem değişti kardeşiniz geçen yıl tercih yapsaydı sağlık alanlarını yerleşebilirdi çünkü kontenjan sınırı geldi sanırım 2 sene önce kontenjanın %60 meslek lisesi %40 diğer lise mezunlarına ayrıldı eskiden tümü meslek lisesine ait olurdu,keşke tercih verseydi kardeşiniz.yeni yerleşen oldu mu?
Kardeşim geçen sene üni yerleşti bu yüzden hocaları tercihlerine bunları yazdırmadılar bize.
Yerleşmiş atanmış insanlardan bahsediyosanız. En az 3 sene öncesi. Benim zamanımda da siatem çol farklıysı her sene yeni bişey çıkıyo.
Tabi ben durumu çok yanlışta anlamış olabilirim bi sorayım
ben durumu biraz yanlış anlamışım. kardeşime sordum. O eğer yerleşmem kesin gözüyle bakabilseydim 2. Sınavlara hazırlanmayacaktım direk ygsden tercih yapacaktım dedi. garanti bi durum olmadığı için 2. Sınavlarada girdim abla dedi.Sistem değişti kardeşiniz geçen yıl tercih yapsaydı sağlık alanlarını yerleşebilirdi çünkü kontenjan sınırı geldi sanırım 2 sene önce kontenjanın %60 meslek lisesi %40 diğer lise mezunlarına ayrıldı eskiden tümü meslek lisesine ait olurdu,keşke tercih verseydi kardeşiniz.
Bu yılda sınavsız geçiş kalkmış onun yerine galiba ek puan verecekler,150 ham barajını geçemeyenler tercih yapamayacaklar.
Cnm bende üni okumadım evlendim. 2 çocuktan, eşimin bu saatten sonra okuyup ta napıcaksın demesine rağmen 10 yıl sonra hiç çalışmadan kazandım. Açıköğretim den çocuk gelişimi okuyorum. 2.dönem.. Açıköğretim Düşünseniz sizde..
Düzen bozmadan uzaktan eğitim de düşünebilirsiniz.
Kredi çekip bir iş yapabilirsiniz ya da.
Çocukları bırakıp okumak çok makul gelmiyor.
bende geçtim barajı :) hayırlısı hakkımızdaoğlum 11, kızım 6 yaşında..
kızım bu sene 1. sınıfa başlayacak.
yeni bir şehirde, yeni bir hayat demek onun için.
baba yok, anne yok bir anda boşluğa düşermi ona haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
oğlum anlayabilir bunu yaş itibariyle ama kızıma anlatamam
İst dondugunuzde cocuklarınız ne olacaktb ederim canım, tercihler konusunda pek bir bilgim yok, araştırıp karar vereceğim tş ederim.
uzaktan eğitim ile ilgili pek bir bilgim yok, bulunduğum yer şuan itibari ile küçük bir yer ve iş olanakları kısıtlı.
ist döndüğümde iş bulabileceğimi düşünüyorum. ben evlatlarımı bırakmak istemiyorum ama ne yapacağımıda bilmiyorum
Ne demek ne yapacağımı bilemiyorum.tb ederim canım, tercihler konusunda pek bir bilgim yok, araştırıp karar vereceğim tş ederim.
uzaktan eğitim ile ilgili pek bir bilgim yok, bulunduğum yer şuan itibari ile küçük bir yer ve iş olanakları kısıtlı.
ist döndüğümde iş bulabileceğimi düşünüyorum. ben evlatlarımı bırakmak istemiyorum ama ne yapacağımıda bilmiyorum
Okursunuz 31 yaş bunun için geç değil. "Kazandım, üni kazandım yuppi" filan dese biri ygs puanı açıklandı dıye bende anlam veremem180 barajını gecen herkes lys hak kazanıyor zaten ve bu zor birşey değil, üniversite kazanmakta değil. Milletin tepkilerini boşverin gerçekten üniversite kazandığınızda ise kendiniz sevinseniz yeter. Sonuçta aferin almak için uğraşmıyorsunuz. Yerinizde olsam çocuklar anne, babama bırakır okurdum.
19+14=33 yapar
demek ki 17 yaşında evlendin.
başka şehre gidip okumak çocuklarına haksızlık olur eğer ayrı kalacaksanız.
zaten artık iş bulmak için ünv mezunu olmak da yetmiyor.
aöf olarak okumalısın bence. aynı zamanda belediyelerin, işkur un meslek edindirme kursuna devam et ki iş ararken bir vasfın olsun.
bir de kpss için çalış, onda değişmez şart bilgisayar işletmenliği. onun için de meb onaylı bir kursa git.
Bende unı mezunu degılım , babam bosandıgımda benı ozel unıversıteye yazdıralım senı oku dedı. Okumadım cocugum vardı para kazanmalıydım bagımsız olarak, o yuzden sızın yerınızde olsam bu yastan sonra asla okumam . Cocuklar onda bunda kalacaksa kusura bakmayın ama batsın okuması.
4 sene okuduktan sonra sız belkı bır ıs bulacaksınız ama cocuklarınız artık baska kısıler olacak. Kusura bakmayın sımarıklık yapıyorsunuz
bende çocuk gelişim aöf düşünüyorumCnm bende üni okumadım evlendim. 2 çocuktan, eşimin bu saatten sonra okuyup ta napıcaksın demesine rağmen 10 yıl sonra hiç çalışmadan kazandım. Açıköğretim den çocuk gelişimi okuyorum. 2.dönem.. Açıköğretim Düşünseniz sizde..
Ben lıse mezunuyum ve aylık gayet ıyı bır gelırım var , ben cocukların anneden ayrı cıl yavrusu gıbı dagılmalarına karsıyım ne yaparsan yap asla bu eksıklıgı tamır edemezsın. Bırde aılen sana destek olsa senınle sehır degıstırseler gıt oku , ama bu sartlarda okuman evet cocuklarına karsı haksızlıkşımarıklıkmı ! yahu benim nelerle mücadele ettiğimi bilmeden, yaşadıklarımı bilmeden bunu rahatça nasıl söyleyebiliyorsunuz ? babam, sizinki kadar varlıklı değil, böyle bir teklif sunamaz bana, ben şuan ne için okumak istiyorum ? varmı bi fikriniz, verdiğim her cevapta üstüne basa basa vurguluyorum, lise mezunuysan iş,ver mi yor lar....
lise bile denmiyor, ortaöğretim..ben ailemin yanına döndüğümde, çalışmadanda, ailemin desteği ile ama iyi ama kötü yaşayabilirim, ben bunu seçmedim, çocuklarım için 30 yaşından sonra okuyup, iyi bir iş bulup onlara gelecek hazırlamak için silkelendim.. şimdi bana kalkmış şımarıksıznız diyemezsiniz, hiç kimse diyemez..evet belki gidicem bir düzen kurduktan sonra çocuklarımıda yanıma alıcam ama şuan ne, nedir, nasıldır, bişi bilmiyorum..
Uzaktan eğitimin ve ikinci öğretimin harçları yüksek olur biraz aöf ye oranla uzaktan eğitimle vize internet üzerinden eğer değişmediyse,final sınavında kazandığın okulda oluyor Ankara'da bir okulu kazanırsanız final sınavında oraya gitmek durumunda olursunuz.tb ederim canım, tercihler konusunda pek bir bilgim yok, araştırıp karar vereceğim tş ederim.
Kaç puan çektin.bende çocuk gelişim aöf düşünüyorum
hangi okuldasınız kaç puanla girdiniz birde
197 bulcam :) çok değil ama bana yeter inşallahKaç puan çektin.
Evet hatırladım zaman ne çabuk geçmiş :) aöf çocuk gelişimi puanlarını ekliyorum geçen yılın puanları bu sene olur bilinmez 197 üzerine okul puanıda eklenecek.197 bulcam :) çok değil ama bana yeter inşallah
bununla ilgili konu açmıştım orda da konuşmuştuk seninle
2. şıkkı düşünüyordum yüksekmiş baya yaaaaEvet hatırladım zaman ne çabuk geçmiş :) aöf çocuk gelişimi puanlarını ekliyorum geçen yılın puanları bu sene olur bilinmez 197 üzerine okul puanıda eklenecek.
Anadolu üniversitesi çocuk gelişimi :306 küsür taban puanı
Erzurum Atatürk aöf çocuk gelişimi:282 küsür taban puanı
Değilim.Aöf de işletme okuyorum ama bu sene dondurdum farklı ile taşınma ve başka durumlar vs.Tek tercihte kalma derim bir kaç tane ver yine.2. şıkkı düşünüyordum yüksekmiş baya yaaaa
sen eğitimci misin canım
Canım onlar sana tepki vermemiş ama ben seni tanımadığım halde senin adına o kadar sevindimki..bu zor sıkıntılı zamanında ve çocuklarınla ilgilenirken çalışıp girdiğin bir sınav bu..çocuklarla nasıl okuyacağım deme inadına okumalısın herkesi şaşırtmalısın..nasıl olacak dersen 2. öğretimler var uzaktan eğitimler var artık bir şekilde Allah yardım eder sana .Allah yolunu açık etsin zihin açıklığı versin ...
Ben lıse mezunuyum ve aylık gayet ıyı bır gelırım var , ben cocukların anneden ayrı cıl yavrusu gıbı dagılmalarına karsıyım ne yaparsan yap asla bu eksıklıgı tamır edemezsın. Bırde aılen sana destek olsa senınle sehır degıstırseler gıt oku , ama bu sartlarda okuman evet cocuklarına karsı haksızlık
35 yasında nerede ıs bulacaksın oda tamamen ayrı bır mesele
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?