Seviyorum ama kavuşamıyorum. ne yapmam lazlım

sunshinee84

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
9
0
1
İstanbul
29 yaşında devlet memurluğu yapan biriyim. ilkokul çağında aynı sınıfta olduğum bir arkadaşım vardı. bana karşı o yaşlarda ilgisi varmış bilmiyordum. aynı şehirde ve mahallede yaşıyoruz. uzun yıllar birbirimizi görmedik. sosyal ağdan yıllar sonra konuşma fırsatımız oldu ve bir gün bir araya geldik konuştuğumuzda yaşımız 27 idi. zengin bir ailenin çocuğuydu. ekonomik sıkıntılar yaşamışlar ve aile şirketinden ayrılıp farklı bir ilde ticaretine devam etmeye başlamış. doğup büyüdüğümüz şehir büyük olmadığından çoğu insan birbirini tanır ve bununla beraber dedi kodular bitmez. bana geçmişte olan ilgisinden bahsettiği zaman evlilikle ilgili düşüncem olmamasına rağmen bununla birlikte bana talip olan insanlara istemiyorum dememe rağmen ona hayır diyemedim. aileme bahsettim. onun lise mezunu olması problem oldu. çok çalışkan biri hani derler ya sıfırdan hayata başlamak. yaşadığı problemlere rağmen kendini dağıtmayıp işine sahip çıkarak toparlanmış.

ailem ısrarla olmaz diyor. yıllardır uğraştı her moral bozukluğum da yanımda oldu. hediyeler alır. güzel sözler söyler. tebessüm edeyim diye uğraşırda uğraşır. doğum günümde pasta yapar. yıl dönümlerini unutmaz. gözü hiç dışarıda olmayan biri. her konuyu konuşabiliyorum ve kendini çok iyi yetiştirdiğinden sohbet sırasında çok rahat ediyorum. abilerimle kendi kendine habersiz gidip görüştü yardım istedi onlardan. babamla ve annemle konuşmak istedi ben engel oldum. çok cesaret gösterdi. ailem şiddetle olmaz diyor. gidersen bu eve giremezsin diyor. sen gelenlere yok olmaz dedin. lise mezununda ne buldun da istiyorsun buna da biz yok diyoruz diyorlar. ne yapacağımı bilmiyorum.

erkek arkadaşıma da hak veriyorum. onunda yıllardır verdiği mücadelede artık sabrı tükenmeye başladı farkındayım. ben onun kadar sabır gösteremezdim sanırım.

nefis yemekler yapar. bekar yaşadığı için ev işlerinin hepsini çok iyi bilir. düğün, ev dizaynı, eşyalar, hattta alyansımızı dahi kendi tasarladı. öyle bir tasarım yapmış ki kuyumcu bile şimdiye kadar böylesi gelmedi bize demişti. bu yaşıma geldim ne kendi çevremde ne de ailemin erkeklerinde bu kadar ilgi alaka gösteren çabalayan bir erkek görmedim.

ne yapmam lazım. ailemin rızası olmadan evlenemem. erkek arkadaşımda artık elimden gitti gidecek. bende onu çok seviyorum ama arada kaldım. ne tavsiye ediyorsunuz. artık kafayı yemek üzereyim.

Eskiden ne iş yapıyor derlerdi şimdi diploma istiyor kız aileleri. Sanki diplomaya bu devirde değer veren istihdam alanları varmış gibi. Etrafınıza bakın okumayan lise mezunlarının eli üniversitelilerden daha çok ekmek tutuyor

Aile önemlidir ama ailenin gerekçesi çok saçma bir kere, sırf gönülleri olsun diye evlendikten sonra açıktan üniye başlayamaz mı?

allah yardımcınız olsun aileniz de memur mu acaba?

benim aileme benzettim, bizimkiler de kesin böyle tepki verirlerdi diploma konusunda :/ bizimkiler memur, daha bi tutucu oluyorlar memur insanlar nedense.

arkadaş da yazmış iki yıldır berabermişiniz keşke aöf'ye başlasaydı yalandan da olsa başka da aklıma bir şey gelmiyor ne yazık ki

Son düzenleme:
Ah şu diploma merakı....
Erkek arkadaşın açıktan üniye başlasa şimdiye yarılardı, hiç düşünmüyor mu bu ihtimali?
Evlenince açıktan okuyacağının sözünü verse ikna olmazlar mı?

benim ailemde asla olmaz dediler eşimi istemediler (özellikle babam)kendi çevremizden birisine bak ne işin var tanımadığımız insanlarla dediler bu arada eşim Kayserili ben egeliyim doğuda tanıştık ve şuan nevşehirdeyiz
çok farklı kültürlerimiz aile yapılarımız ama gönül ferman dinlemiyor neyazıkki
rızalarını her almaya çalıştığımda ters tepti ama benim ısrarlarıma dayanamayıp tamam dediler ve çok mutluyuz elhamdülillah
Allah gönlüne göre versin seninde cnm

Aile önemlidir ama ailenin gerekçesi çok saçma bir kere, sırf gönülleri olsun diye evlendikten sonra açıktan üniye başlayamaz mı?

kendi çok zeki. ama işleri o kadar yoğun ki başka hiçbir şeye vakit ayıramıyor. konuştuk bu konuyu o da istedi ama ben şu durumda sana ve ancak işime yeterim dedi birşey diyemedim. biliyorum gece yarılarına kadar çalışıyor. kendi işi zaten maddi imkanı iyi yoksul değil zaten. yurtdışı satışarı yapıyor. yeni yeni ürünler geliştiriyor. iş hayatında tebrik üstüne tebrik alıyor. annemle konuştuğumuzda benim ağlamam dil dökmem gerekirken o başlıyor bize niye bunu yapıyorsun demeye. sadece bir tutumu var. bugüne kadar hiç incitmedi beni. o kadar sıkıntı çıktı ben herdefasında olmuyor yoluna sokamıyorum dedim o beni idare etti çabaladı. evini ihmal etmez kesinlikle bundan eminim. sadece sözünü dikkate almazsam dinlemezsem fark ediyorum ki hiddetleniyor. bostan korkuluğu değilim ben diyor. bu da normaldir sanırım. atttığı adımdan haberim oluyor soruyor fikrimi alıyor. eğer bunu yapmasaymışsın veya yapma dersem tamam da diyor. bu kadarına da şükretmek lazım diye düşünüyorum. bu saat olmuş günlerdir böyle ayaktayım düşünüp düşünüp duruyorum. geçen gün birşey ailene kendimi beğendirmeye çalışıyorum dedi bukadarını bir kadın yapsa ne gözle bakardı ailen dedi. üzerine birde yaranmayamı çalışıyor bu kadın derlerdi dedi hafif meşref muamelesi yaparlardı dedi. benim çektiğimin adı ne dedi. anlıyorum ki artık onunda sabrının sonuna geldi sanırım.

Anladım gerçekten çok zor bir durum nice üni mezunu var insan olamayan ailen çok saçma düşünüyor maalesef.

Hayat senin hayatın. Bence içinden geleni yap. olgun bir yaştasın ve yanlışı doğruyu görebilirsin. evlilik gibi ciddi bi kararda asıl olan senin ne istedgndir. Ömür geçircek olan sensin. Çok mutlu olun inşallah :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

amin. inşallah. sizlerde çok mutlu olun.

amin. inşallah. herkes çok mutlu olur inşallah.

Böyle durumların çok zor olduğunu biliyorum.annene bize söylediklerini söyleme ihtimalin yok mu? Yani böyle beraber oturup sohbet ettiğiniz bi zamanda annen ne derse dersin konuşmayı bırakma.elbet dinliycek seni bugün olmazsa yarın.senin için neler yaptığını önemli olan şeyin mutlu olman olduğunu hissettirmen lazım ailene yoksa inanmazlar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

abimleri konuşturdum defalarca. babam erkek arkadaşımın adını duyduğunda kapat konuyu demiş. annemle konuştum yakın zamanda asla kabul etmeyeceğiz ve razı olmayacağız. sen bilirsin evlenmeme tercihin varsa başkası ile kabulümdür dedi. daha da birşey söyleyemedim. ((

yok artıkkk

bunun vebalini nasıl ödemeyi düşünüyorlar acabaaa

gerçekten şok oldum...
ya acaba başka bi neden olabilir mi?senin bilmediğin.küçük bi yer falan demiştin.daha önce aileler arasında bişey olmuş olmasın. ya da kültür farkınız.sevgilinizin ailesiyle ailen daha önce sorun yaşamış olabilir mi?

Allah birbirinize yazmissa olacaktir.bu yasanan zorluklarda emin olun birbirinize daha cok baglar.tecrubeyle sabit...ayni sebeple 6 yil bekledi kocam beni ve ailemi.yok kismet etmemisse Yaradan illaki bir sebep cikaracak ve bu 2niz icinde cok daha hayirli olacak demektir. İnanirsiniz inanmazsiniz ama ben yaptim bol dua herseyin anahtari.ama benim icin vedud duasi diye bilinen dua ve hasr suresi son 3 ayeti en özelleri oldu.tavsiye ederim.Rabbim hakkinizda hayirli sonuca baglasin hayirli zamanda.

Adayı , öyle bir lanse ettin ki beyaz dizi kitaplarından bir kahraman mı acaba diye düşündüm önce,bu adam gizli psikopat çıkarsa hiç şaşırmam .
Erkekler bu kadar ince olmaz ya ben mi tuhafım anlamadım ki.
Bilmiyorum ailenin şu an bize anlatarak gösteremediğin bir şeyi hissetiklerini veya anladıklarını sanıyorum .

Ufak değilsin aileni karşına alacağını düşünmüyorum , istemiyorlarsa elbet vardır bildikleri bence tarafsız bakmaya çalış.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…