sevmeden evlenmek

işte o aklımda olan kişi hayatına bakıyor evlenicek belki de ben böyle yalnız kalacağım korkusu var
Eee evlensin ne olacak? Illa sizin de mi evlenmeniz gerekiyor? Peki hadi evlendiniz bir hirsla diyelim, bundan etkilenecek olan yine sizsiniz
Mutsuz olsaniz sorumlusu o sevdiginiz ama sizi sevmeyen kisi degil

tamam işte size mis gibi bal gibi bir plan :)

iş bulup ailenizden ayrı bir hayat kurmak.. bundan ala plan mı olur?

bence siz ailenizle yaşamaktan memnun olmadığınız için biraz da evden kurtulmak amacıyla evlenmek için acele ediyorsunuz...

kendinize karşı dürüst olun,olur mu? gerçekten ne istiyorsunuz? bence evlenmek değil de,ailenizden bağımsız bir hayat istiyorsunuz.. :)

ama bunun da tek yolu evlenip gitmek değildir,bana-bize inanın :)

kendi kendine yeten bir kadın olmak sizin planınız ve en büyük arzunuz bence, bu uğurda mücadele edin derim,sonra ''iyi ki aceleyle evlenmemişim,oh be,yaşasın özgürlük!'' diyeceğinize eminim :)

insanın kendi parasını kazanıp harcaması.. dünyanın en güzel duyguları listesinde top 5 'e girer,hatta zirveyi de zorlar :KK68: :KK76::KK200:
+1
yorumunuz için çok teşekkür ederim ailemle yaşamak istemiyorum evet o var ama sevilmek de istiyorum o yüzden yaşım çok ilerlemeden evlenmek istiyorum bide dediğim gibi aklımdaki kişi evlenecek mutlu olacak ben neden olamıyorum düşüncem var
Sevmek sevilmek herkesin hakki ama bu plan programla olmaz ki simdiden bahtsizim sevilmiyorum psikolojisinde olmaniz yasiniz geregi normal gelse de ustesinden gelmek sizin elinizde
Daha genceciksiniz, önce kendinizi sevin siz mutlu hissettikce etrafınızda da sizi mutlu etmek ve/veya sizinle görüşmek isteyen kisiler olacaktir
kpss ye geçen sene girdim olmayacak o puanla bu sene yine girmem lazım ama aklımı verip çalışamıyorum bile. çok haklısınız karşımdaki kişiye haksızlık belki ama düşünmüyorum artık kimseyi ben hep üzüldüm inanın ki umurumda değil artık birini üzüp üzmemek
Bu cok yanlış sevmediğinizle evlenmek ama bunun icin onun fikrini onemsemek cok uc seyler
Siz hadi bu adamla gorustunuz, o kisi de sizi cok seviyor ve siz sirf bu yuzden evlendiniz. O kisi mutsuz oldugunda yaninda olabilecek misiniz ya da uzuldugunuzde o sizi teselli ettiginde yeterli gelecek mi, aynı evi ve yatagi nasil paylasmayi düşünüyorsunuz?
Hayat ben odakli yasanmaz hele ki evlilik biraz da terazi gibi, dengede olmasi gerekir. Ben sevmiyorum o sevsin ben cabalamam o çabalasinla olmaz. Herşeyi tek taraf yuklenemez. Sevmediğiniz bir adam icin bana ne derken ayni zamanda evlenmeyi dusunuyorsunuz bu ne celiski?

Kpss icinse bir kere denediniz olmadi yine deneyin. Ben 22 yasinda üniversiteye gittim 24te mezun oldum 27de atandim
Bu süreçte 3 kere üniversite sinavina, 3 defa kpssye girdim. Atandiktan sonra alese iki kez, ydsye 3 kez, dgsye 2 kez girdim. Yani hayat bir sınav, yas gecti diye bir sey yok. 40a kadar atanabiliyorsunuz, yeniden denememek icin ne gibi bir sebebiniz var?
Yüksek lisans yapin, yabanci dil ogrenin sinavlara girin, is kovalayin, kurslara gidin (online bir sürü eğitim var sertifikali da var sertifikasiz da onlara da katilabilirsiniz). Bir sürü alternatifiniz varken neden evlilik?

haklısınız birini üzmeye hakkım yok ama benim de üzülmeye hakkım yoktu neden böyle oldu diyorum
Yaşın küçük muhtemelen, pişmek olgunlaşmak için bunları da yaşaman lazım ileride anlayacaksın. Bir kez üzülünce yapman gereken senin de başkasını üzmen değil, kendini korumayı ve kendine değer vermeyi öğrenmek. Sen eksiğinle yükseğinle, iyi ve kötü yönlerinle yaşadığın ne olursa olsun değerlisin, kendi başına mutlu olmayı öğrenirsen birlikte mutlu olacağın kişi de çıkar karşına nasılsa.

haklısınız birini üzmeye hakkım yok ama benim de üzülmeye hakkım yoktu neden böyle oldu diyorum
Siz onu sevdiniz ama o sizi sevmedi peki sevmek zorunda mi? Sevmedi diye siz uzuldunuz ama suclusu o mu gercekten? Onun da sevmeme hakkı yok mu? Sevgili oldunuz size vaatlerde bulundu ve ortadan mi kayboldu? Yoksa siz sevdiniz ama o istemedi sevmiyorum mu dedi?

Sonradan sever misiniz bilmiyorum ama o sizi sevse bile sevmediginiz insanin kahrını cekemiyorsunuz aninda hayatindan şutlayasın geliyor

Siz onu sevdiniz ama o sizi sevmedi peki sevmek zorunda mi? Sevmedi diye siz uzuldunuz ama suclusu o mu gercekten? Onun da sevmeme hakkı yok mu? Sevgili oldunuz size vaatlerde bulundu ve ortadan mi kayboldu? Yoksa siz sevdiniz ama o istemedi sevmiyorum mu dedi?
sevmek zorunda değil tabii ki başlarda seviyordu daha sonra sevgi bitti bu da olabilir normal ama yaptığı bazı şeyler de var benim üüzldüğüm nokta o zaten

sevmeden evlenmek hakkında ne düşünüyorsunuz ileride sevilebilir mi ya da alışılır mı ? o şekilde evlenip mutlu olan var mı ? birine karşı duygum olmadan evlensem bile ileride çocuğum olur bir şekilde alışırım diyorum yanlış mı düşünüyorum
Aşırı yanlış bir düşünce. Neden birinin kahrını çekesiniz ki sevmeden?

Tamam sevgisi bitmis sizinki bitmemis ama sizin duygularınızın sorumlusu o degil ki
ya değil zaten ama daha sonra olan bazı olaylar da var duygusal anlamda da kullandı zaten üzülmemin nedeni o diyorum bende şuan detaylı anlatamıyorum. yoksa ben o beni sevmek zorunda beni sevmediği için suçlu demiyorum ki neden bu konuda bu kadar üstüme geldiniz anlamadım

Sevgisiz evlenilmez tabii ki. Sevgisiz ilişkiye başlayıp sevecek miyim diye bakılabilir belki. Tabii karşı tarafa söylenerek. Ama belki severim diye evlenilir mı?Ya sevmezseniz bir de cocuk olursa ne olacak?

sevmeden evlenmek hakkında ne düşünüyorsunuz ileride sevilebilir mi ya da alışılır mı ? o şekilde evlenip mutlu olan var mı ? birine karşı duygum olmadan evlensem bile ileride çocuğum olur bir şekilde alışırım diyorum yanlış mı düşünüyorum
Eğer karşındaki kişi seni seviyorsa ve kendi açından da sana uygun biriyse bence evlenilebilir. Ama karşıdaki kişi de sana bu şekilde bakıyorsa kesinlikle evlenme. Tabii en güzeli karşılıklı severek evlenmek ama bu şekilde de olabilir diye düşünüyorum, bilemedim.

ya değil zaten ama daha sonra olan bazı olaylar da var duygusal anlamda da kullandı zaten üzülmemin nedeni o diyorum bende şuan detaylı anlatamıyorum. yoksa ben o beni sevmek zorunda beni sevmediği için suçlu demiyorum ki neden bu konuda bu kadar üstüme geldiniz anlamadım
üstünüze gelinmiyor,sadece bir adama endekslenip hayatınız bitmiş gibi davranmanızın yanlış olduğunu söylüyoruz...

bakın sakin kafayla gelip okuyun yazdıklarınızı :

'' birini sevmiştim,o beni sevmiyor,başkasıyla evlenecek mutlu olacak,ama ben hala onu seviyorum bu yüzden sevmediğim biriyle evlenmek zorundayım,çünkü evimi sevmiyorum,tek yolu da evlenip gitmek, bir erkek tarafından sevilmek benim için en önemli şey, ha bir de yaşım 23 geç kaldım sayılır evlenmek için,bundan dolayı bana ilgi gösteren bir erkekle birlikte olmalıyım''

evet belki biraz sert oldu ama inanın anafikir bu,tüm yorumlarınızı okudum,vakıfım konuya inanın.

dışarıdan bakan bizler, yukarıdaki paragraf olarak görüyoruz düşüncelerinizi,bunun için sizin gözünüzü açmaya çalışıyoruz.

hayat devam ediyor,ve yaşamak güzel bir şey. bir başkasının gölgesinde yaşamak... sonradan aklınız başınıza gelecek ama geri dönüp baktığınızda heba ettiğiniz aylara içiniz acıyacak...

biz sadece o aylarınızı kurtarmanız için uğraşıyoruz.

yoksa size bir kastımız yok,sizi tanımıyoruz bile :)

Ben üstünüze gelmiyorum halinize üzüldüm yardimci olmaya ve bazi seylerin farkina varmaniz icin gozunuzu acmaya çalışıyorum
23 yasinda gencecik birisiniz
Hayat sizin ve kimbilir önünüzde nice güzel seneler var
Bir kendini bilmez yuzunden hayatınızı karartmaya deger mi?
Kendinizi mutlu edecek seylere yonelin bakın hayat çok güzel ve hersey bir erkekten ibaret değil
Mesela ailenizden ayri bir ev tutmak için çalışmanız lazim, bunu hedef koyun kendinize
Ya da sevdiğiniz bir alanda kendinizi geliştirin
Benim 26 yasindaki kardeşim de yeni mezun ve issiz, bir yandan aoften bir bölüme başlamıştı 2 yıllık, bu sene mezun olacak, online eğitimle de üçüncü
bir alanda kendini yetiştirmeye çalışıyor. O da gelecek kaygısı yaşıyor ama cabaliyor üstelik şu an köyde yani is imkanları sıfır. Ama umudu var, ugrasiyor
Size de tavsiye ederim, bir erkekten baska seylere kafa yorun kendi hayatınızı kurmak sizin elinizde
Bir program vardi 10 12 sene önce, ben izlerdim orada şu cümle kurulurdu: hayatınızın mimari sizsiniz😍 gelecegi inşa etmek elinizde

Size youtubedan Psikolog Tülay Kök, Uzm.Psikolog Beyhan Budak, Güçlü Psikoloji hesaplarinin videolarini izlemenizi, kitap olarak da Prof.Dr.Doğan Cüceloğlu'nun kitaplarini tavsiye ederim.
Youtubeda cok farkli psikolog kanallari da var arada sayfama düşer izlerim ama isim olarak aklimda degil, bir bakin derim. Inanin cok iyi gelecek.
Hayat cok güzel, herkes inisli cikisli sureclerden gecmistir. Ne mutlu sağlığımız yerinde, şimdi en önemli sey bu. Burada nice saglikci (doktor, hemsire, saglik memuru vs) arkadasimiz var sureci yakindan bilen, onlar ölümle burun buruna çalışırken bizim sicak evlerimizde ufak seyleri kafaya takmamizi bile lütuf sayiyorum. Tabii ki herkesin derdi kendine büyük ama biraz da bu acidan bakin derim. 23 cok genc bir yas, 10 sene sonra bugunlerinize gulup geçecek ve ne kadar cocukcaymis diyeceksiniz.

Ben üstünüze gelmiyorum halinize üzüldüm yardimci olmaya ve bazi seylerin farkina varmaniz icin gozunuzu acmaya çalışıyorum
23 yasinda gencecik birisiniz
Hayat sizin ve kimbilir önünüzde nice güzel seneler var
Bir kendini bilmez yuzunden hayatınızı karartmaya deger mi?
Kendinizi mutlu edecek seylere yonelin bakın hayat çok güzel ve hersey bir erkekten ibaret değil
Mesela ailenizden ayri bir ev tutmak için çalışmanız lazim, bunu hedef koyun kendinize
Ya da sevdiğiniz bir alanda kendinizi geliştirin
Benim 26 yasindaki kardeşim de yeni mezun ve issiz, bir yandan aoften bir bölüme başlamıştı 2 yıllık, bu sene mezun olacak, online eğitimle de üçüncü
bir alanda kendini yetiştirmeye çalışıyor. O da gelecek kaygısı yaşıyor ama cabaliyor üstelik şu an köyde yani is imkanları sıfır. Ama umudu var, ugrasiyor
Size de tavsiye ederim, bir erkekten baska seylere kafa yorun kendi hayatınızı kurmak sizin elinizde
Bir program vardi 10 12 sene önce, ben izlerdim orada şu cümle kurulurdu: hayatınızın mimari sizsiniz😍 gelecegi inşa etmek elinizde
haklısınız bir anlık sinirlendim ondan o şekilde bir yorum yaptım şuan çok mutsuz olduğum için o şekilde düşündüm belki de inşallah geçer

Size youtubedan Psikolog Tülay Kök, Uzm.Psikolog Beyhan Budak, Güçlü Psikoloji hesaplarinin videolarini izlemenizi, kitap olarak da Prof.Dr.Doğan Cüceloğlu'nun kitaplarini tavsiye ederim.
Youtubeda cok farkli psikolog kanallari da var arada sayfama düşer izlerim ama isim olarak aklimda degil, bir bakin derim. Inanin cok iyi gelecek.
Hayat cok güzel, herkes inisli cikisli sureclerden gecmistir. Ne mutlu sağlığımız yerinde, şimdi en önemli sey bu. Burada nice saglikci (doktor, hemsire, saglik memuru vs) arkadasimiz var sureci yakindan bilen, onlar ölümle burun buruna çalışırken bizim sicak evlerimizde ufak seyleri kafaya takmamizi bile lütuf sayiyorum. Tabii ki herkesin derdi kendine büyük ama biraz da bu acidan bakin derim. 23 cok genc bir yas, 10 sene sonra bugunlerinize gulup geçecek ve ne kadar cocukcaymis diyeceksiniz.
tavsiyeniz için teşekkür ederim

Back
X