sevmeden evlenmek

Severek evlenenlerin de çok sıkıntı çektiğini gördüm. Sevmeden evlenenlerin alışamadığını onların da sıkıntı çektiğini gördüm.
sevgi , aşk bazen başa bela oluyor. Bence en güzeli mantıklı davranmak. Size çekici gelen , güvenebileceğiniz , maddi manevi olgunluğa erişmiş bir erkekle evlenmek. Yani benim görüşüm bu şekilde.

siz neden ayrıldınız özel değilse
Çok fazla şey var birden anlatsam okumaz sıkılırsınız konularımda var . Kısaca anlatmak gerekirse. Ben sonunda beni çok seven biri karşıma çıktı diye şükrediyordum ki düğüne bir ay kala düzgün sebep yokken terkedildim. Sevgi aşk bunlar yanıltır. En iyisi mantık evliliği

sevmeden evlenmek hakkında ne düşünüyorsunuz ileride sevilebilir mi ya da alışılır mı ? o şekilde evlenip mutlu olan var mı ? birine karşı duygum olmadan evlensem bile ileride çocuğum olur bir şekilde alışırım diyorum yanlış mı düşünüyorum
Sevdiğiniz kişiyle evlendiğinizde bile evlilik zor bence. Evli değilim ama uzun soluklu bir ilişkim var ondan biliyorum. Şair der ya "Sevmek için yürek, sürdürmek için emek gerek." Belki adapte olunur ya da katlanırsın. Sevilir mi bu nasıl bir sevgi olur bilmiyorum. Belki severim diyerek böyle bir adım atmak kumar gibi geliyor bana. Hatırlayın üniversitede pek sevmediğiniz ev arkadaşıyla yaşamak bile ne kadar zordu kısa bir süre olmasına rağmen. Çocuğum olur bir şekilde alışırım en tehlikelisi bence. İlişkide çıkabilecek pürüzü çocukla çözmek ya da sırf çocuk için katlanmak zaten o ilişkinin temellerinin sağlam olmadığı anlamına geliyor. Çocuklara da yazık oluyor. Büyürken "Sırf çocuğum için katlanıyorum." cümlesini duymak bile ne kadar zor bir çocuk için değil mi?

zorla evlendirilmiyorum ama aklımda başkası var onunla da olmayacağı için mecbur başkası olacak sevmesem de zamanla sever miyim onu düşünüyorum şuan konuştuğum biri var da
Asıl istediğiniz kişiyle olmayacağı için mecbur artık bununla evleneyim belki zamanla severim diye düşünüp konuştuğunuz kişiyle evlenirseniz bu evlendiğiniz kişiye büyük bir haksızlık olmaz mı?

sevgi olsa bile bir süre sonra biter zaten çevremde de birbirini çok fazla seven evli birini görmedim eninde sonunda sevgi biticek zaten diyorum
Öyle düşünmeyin, ciddi sorunlar fikir ayrılıkları olmadığı sürece sevgi bitmiyor bence dönüşüyor. Farklı formlarda karşımıza çıkıyor. Yaş aldıkça sevmenin daha farklı daha özel biçimlerini öğreniyoruz.

umarım yaşım geçmeden çıkar
O kadar küçüksünüz ki 23 daha yolun başı. Zaten otuzlar yeni yirmiler artık. Ayrıca annem babamla evlendiğinde 33 beni doğurduğunda 35 yaşındaymış. X kuşağında bir de bu kadın. Hiç öyle yaşım geçer diye bir şey yok, sakin olun :)

Çok fazla şey var birden anlatsam okumaz sıkılırsınız konularımda var . Kısaca anlatmak gerekirse. Ben sonunda beni çok seven biri karşıma çıktı diye şükrediyordum ki düğüne bir ay kala düzgün sebep yokken terkedildim. Sevgi aşk bunlar yanıltır. En iyisi mantık evliliği
geçmiş olsun size de

Back
X