Sevmediğim insanlarla aynı ortamda bulunmak ölüm gibi geliyor.

işte sevmek yetmiyor, Turkiye de iki aile evlenir.
Eşinizi karşınıza alın konuşun. Minimum duzeyde gorusmek icin elinizden geleni yapin. Sinirlerinizi yipratmamak adina onlar geldiklerinde odaniza cekilin. Suratinizi asin.
Her buyuk saygiyi hak etmiyor.

Vay beee bu kadar cahil,görgüsüz, kaba bir şeyden anlamayan aile böyle naif,kibar kültürlü bir erkek yetiştirmiş.

Bir de bütün erkek aileleri çok çok kötü, kaba kültürsüz de peki siz gibi pek muazzam ailelerin gelinleri nerede. Sizlerin aileleri hakkında ne diyorlar?

Benim ailemde hiç küfür duymadım ben
Gelinimizin evinde de salona içki sofrası kurmaz
Ailece sifonu da çekeriz

Benim ailemde hiç küfür duymadım ben
Gelinimizin evinde de salona içki sofrası kurmaz
Ailece sifonu da çekeriz
Işte senin hatan da o,herkesi kendi ailenle karşılaştırıyorsun,herkes bir olamaz. Nasıl ki bir elin her parmağı bir olmadığı gibi. Üstelik aynı anne babanın yetiştirdiği 2 çocuk bile birbirinden farklı olurken.
Keşke kendi kültüründen birileriyle evleneydin. Hoş bazı yörelerde 2 kardeşin çocuğu evleniyor da gene sorun yaşıyor.

Eşimin ailesi ile bir sorunum yok. Çok şükür.
Ama başlığa cevap olarak sevmedigim insan radyasyon etkisi gibi oluyor bana da. Onun için ben yokmuş gibi davranıyorum. Ölsem yinede konuşmuyorum

Cidden kaba saba pis ve ortak bir yönünüz olmayan insanlara katlanmak eziyet gibi...
Eşiniz aileci mi bilmiyorum ama eşinizle sakince konuşun ve bu konularda mutsuz olduğunuzu anlatın ve hiç kimse için kendi keyfinizden rahatınızdan ödün vermeyin. Gerekirse de kötü gelin olup görüşmeyin-nadir görüşün.

Doğru olanı ne peki ?
Kendi kültürümden diye evlendim zaten bu kadar numaracı olduklarını bilmiyordum

Zaten nadir görüşüyoruz
Eşim baskıcı DEĞİL bana

Komik ve saçma gelebilir belki ama ben yaptım. (tuvalet fırçası kullanmayi unutan arkadaşımız için). Tuvalet kuralları yazarak bir poster hazırladım ve tuvalete astım. 1= işini bitirince sifonu çek 2= o tuvalet fırçası dekor amaçlı orada değil korkmadan kullanabilirsin :) diye. İlk bize geldiğinde gülerek çıkmıştı tuvaletten. O günden beri o resimli poster orada asılı. Ve ise yaradı. Artık hepimiz daha mutluyuz

Yatılı misafirlik 3 günü geçmemeli , bana kalırsa kimsenin evinde yatılı kalınmamalı.Ne kalırım ne de evimde kalınsın isterim.Millet olarak başkalarının evine sokulmayı severiz , milletin mahremine kadar girmeye bayılırız.Sevmiyorum bu tür durumları.Eşimin ailesi de kötü değiller babası babacan ve ince fikirlidir ama annesi ve kızkardeşini hiç kafam almıyor , zengin ve çalışmayan kadın muhabbetlerine maruz kalıyorum hem görümcemden hem kayınvalidemden.İkisinin de eli boş gönlü hoş olduğu için kendilerine muhabbet edecek insan arıyorlar , kafam bazen gürültüyü kaldırmıyor okuldan gelmiş oluyorum.Anlayamıyorlar , empati kurmuyorlar sabahtan akşama kadar evde durdukları için gönül şenliği arıyorlar.Bense dışarıdan bıktığım için evime atıyorum kendimi.Kafamı dinlemek istiyorum.

Akşam oturmasına gelmek isterler , geldiklerinde de dizi izliyorlar muhabbet de edilmiyor yani öyle derinlikli.Sadece benim vaktimi bağlıyorlar.Onlar evdeyken işlerimi de yapamıyorum , esir gibi hissediyorum kendimi.Eşim anlayışlıdır , ben söylemeden anlar bazı şeyleri.Geçen aradılar müsaitseniz gelicez diye işimiz var dedi bana sormadan.Bilmiyorum bu aralar eşimin ailesine karşı doldum.Eşim melek gibi iyi adam olmasa çekilecek gibi değiller aslında.Eşi de anlayışsız olan kadınlar ne yapıyor valla çok zor.

Birinin evinde orta yere uzanmak bence de doğru değil.Kendileri için ayrılan odada uzansın ama salonda uzanmak bana da doğru gelmiyor mesela.Ama bunu çoğu insana anlatamazsın.Adın gelin olur.O yüzden bu seferkinde sabret ama bir daha evine sokmamakta dirençli ol.Sinirini bozamasınlar.İyi insan sevilmiyor zaten , kötü ol boşver.Gerçi zaten beni sevmiyorlar diyosun , bari kötü ol da bir sebeple sevmesinler.

Bir de kanepeye uzanabilir oğlunun evi yazanlar olmuş.Orası yalnızca oğlunun evi değil oğlunun ve gelininin evi.Herkes ölçüsünce davranmalı.Başkasının evinde içki sofrası kurmak abestir.Ha herkes içer bir sofra kurulur da kendi başına kurup içki içmek olmaz.Bir hafta içmese ölmez sonuçta.Bu arada burda oğlunun evi salona uzanabilir yazanların kesin oğlu var.

Son düzenleme:
Aynen benim düşüncelerim
Bir de bunlar biz yabancı sayılmayız modeller
Benim için yabancısın
Ben erkek kardesımin evine gidince ayağımı koltuğa koymam bile
WC girerken izin isterim

Aynen benim düşüncelerim
Bir de bunlar biz yabancı sayılmayız modeller
Benim için yabancısın
Ben erkek kardesımin evine gidince ayağımı koltuğa koymam bile
WC girerken izin isterim
Bunları okuyan da mesafelisin der seni soğuk bulur.Kardeşinle İlişkin zayıf bile diyebilirler.Ben seni anlıyorum.Bir daha müsaade etme , bebeği de sevdiklerini düşünmedim açıkçası.Bebeğinizi fırsat bilip evinize sokuluyorlar.

Evet geçen sene yeğenim doğdu
Herkes aaaa sen halasın neden gitmiyorsun evlerine dedi
Sürekli onlarda mı olacağım
Kız doğum yapmış yatar kalkar canı ister istemez
15 de bir gider bir saat yeğenimi sever çıkardım
Benim sevgili görümcem de bebeğime keşke aynı şehirde olsak sizden çıkmazdım dedi ve her gece dangur dungur görüntülü arıyor.

Sizin kp ve kv deniz ile yaşadıklarınızı siz bilirsiniz tabi. Sahsen ben bazı konularda galiba biraz daha rahatım. Mesela kayinvalideme dedim "anne bak ev senin. İstediğin gibi mutfağa da gir. İstediğini yap. Gözüne daha iyi yapılabilecek birşey varsa söyle veya değiştir". (kayinvalidem acayip becerikli bir insan. Öğrenebilecegim cok sey var resmen). Veya kayinpederime ekstradan yastık felan veririm koltukta rahat etsin diye. Yani evimde rahat etmelerini isterim. Tıpkı kendi annem babam gelmiş gibi, ayırım yapmamaya gayret ederim. Şifon meselesine gelince tabi ki hoş bir durum değil. Yaşlılar unutabiliyor. Esiniz uyarabilir bu konuda devam etse. Şahsen biri unuttugunda sifonu kendim cekip lafını etmedim. Kimsenin evimde utanmasını istemiyorum. Siz ikisini sevmiyorsunuz anlıyorum, ama kendinizi mümkün olduğunca dolduruşa getirmeyin. Birseyi tezgahın üstünde unutmuş felan. Cidden canınızı sıkmaya değmez. Birde küçük çocuğunuz var. İlginizi alakanizi ona verin. İnanın siz kendinizi sıkmakla ve stres hormonlar depolamakla kalırsınız, çünkü insanları degistiremiyorsunuz. Insallah uzun kalmazlar bu seferde. :)

Şekerim ben bir

Şekerim seni anlıyorum amaaa inan yapacak bişey yok. Ne desen eşin seni geçimsiz sanacaktır. Yapacağın en iyi hamle politik olup yüzleşmeden az görüşmeye çalışmak.

Evet sevmiyorum
İyi insanlar olsalardı severdim
Ama eşime eskiden benim hakkımda dedikleri çoğu şeyi duydum
Şahsen küfürlü konuşan bir babayı nasıl rahat ettiririm diye düşünmem

Annemin evinde kanepe de uzanmak hiççççç sıkıntı yaratmadı ama kaynanamın koltuğunda uzandığımda '' saygısız''diye beni azarlaması halen hafızamda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…