Sevmiyorum seni dedigim halde

Aç davanı keyfine bak. Kimse kimseyi zorla alıkoyamaz. Resmen alıkoymuş sizi psikolojik olarak.

Kesinlikle ...Peki gidip davayı açtım diyelim sonrasi yaşayacak yerim yok napmaliyim bilmiyorum bebegim var okula giden cocugum var
Tabi hemen olacak şeyler değil keşke zamanında bir yol çizseydiniz. Zaman kaybı olmuş. Adamın üstüne gitmeyin yapacak bir şeyiniz yokken, tehdit falan ediyor suyuna gidin, çıkıp gidebilecek gibi olduğunuzda karşısına çıkın boşanıyorum deyin. Boşanma fikrini bu adama çokça tehdit olarak kullanmışsınız ama faydasız. Boşanacağım demeyin, yeterince güçlendiğiniz zaman geçin karşısına boşanıyorum deyin.

Burada gördüğüm kadarıyla iyi mesleği ve birikimi olan kadınlar bile boşanmak istemiyor.

Haklı da olabilirler.

Boşanmak çok da kolay olmuyor.

Yerinizde olsam boşanma kararını rafa kaldırıp iş bulurdum. Mesleğinize uygun az çok demeden bir yerde çalışın ki para biriktirin.

Sonra nafaka varsa tazminat derken kendinizi toparlamanız kolay olur inşallah.

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Kesinlikle ...Peki gidip davayı açtım diyelim sonrasi yaşayacak yerim yok napmaliyim bilmiyorum bebegim var okula giden cocugum var
Senin sorunun eşinin kabul edip etmemesi değil. Boşandığında tek başına ayakta duramayacağın korkusu seni durduruyor. Yapabileceğin tek bir şey var geçinebilmek için gerekli şartları oluşturmaya bakmak. Çalışmak, paRa biriktirmek gibi. Yani boşandığında çocuklarınla Bi hayat kuramayacaksan sürekli adama seni sevmiyorum boşanalım demenin de bi manası yok.

Hanımefendi son 2-3 konunuza denk geliyorum zor bir evlilik yaşadığınız aşikar lakin hiç sağlıklı düşündüğünüzü sanmıyorum ordan oraya savruluyorsunuz.

İş yeri açmam lazım 0 sermayem var diyorsunuz,eşim öldürebilir ondan boşansam diyorsunuz iki çocuğum var ailem arkamda değil kocamı ikna edemiyorum diyorsunuz,doğal olarak aklınız karışık ve çırpınıyorsunuz bu işin içinden nasıl çıkarım diye.Allah yardımcınız olsun.

Ama mantığınızı kullanarak adım atın. 2 yıldır boşanmaya çalışıyorum karı koca hayatım yok diyorsunuz 1,5 yaşında çocuğunuz var.Olabilir belki düzeldik diye inandığınız döneme denk geldi.

Ama illah da boşanacağım diyorsanız önce kendiniz ve en önemlisi çocuklarınız için sağlam zemin hazırlamanız lazım.

İlk önce ailenizle aranızı düzeltip ufak olan bebeğinize anneniz baksın ilk etapta siz mesleğinizi yapın kuaförmuşunuz işsiz kalmazsınız.

Sonra bakıcı tutabilecek kıvama gelirsiniz siz de müşteri toplarsınız para biriktirirsiniz bu zaman zarfında ailenizde onların sırtına binmiyeceğinize kendi ayaklarınızın üstüne durduğunuzu görünce boşanmaya karşı bu kadar tepki koyamazlar.

Sonuçta kocanızı şimdi ikna etseniz aileniz size sahip mi çıkacak ne alaka.

Yani aşama aşama ilerleyin derim ben bodoslama atlamayın. Tek olsanız alta gitsin derdim de sorumlu olduğunuz çocuklarınız var

Şartlarınız böyleyken eşinize seni sevmiyorum ayrılalım diyerek neyi amaçlıyorsunuz? Tamam boşanalim derse ne yapacaksınız? Hem bebeğiniz var hem iki yıldır boşanmaya ikna edemiyorsunuz bu kısmida anlamadım.
Kötü evlilikte ikinci çocuktan daha başka şeyler yapılabilirdi. Şiddet, aldatma falan yoksa şuan kararlarınızı sonuçlarını yaşamanız gerekiyor gibi. İki çocukla biraz gerçekçi olmak lazım.

Haklısınız, çırpınıyor işte insan bir anoncr biseylerbyapmak istiyor , düşünüyor birilerinden mantıklı fikirler almak istiyor ...ben yakın zamana kadar çalışıyordum annem bakıyordu çocuklarıma sonra o hastalandı ve artık bakamayacagini zor geldini söyledi işimin en güzel yerinde ayrılmak zorunda kaldım..evli olduğum kişi ikna olursa bize de yaşam alanı bırakır diye düşünüyorum şuan da ev sahibiyiz inan ki dönüşümlü yaşamaya bile kabulüm o nasıl olacak bilmiyorum ama ben de iki çocukla mağdur olmamaliyim, ikna olursa yaşam alanım evim olur belki diye düşündüm ama bilmiyorum geçenlerde sen git ben bu evden hiç niyere gitmem ben aldım ben ödüyorum demişti

Ya beni sürekli bu konuşmaya iten şey, kabullenmemesi ve içinde bulunduğum rehin hissi ...mesela bana de se ki tamam anlıyorum sevgin bitmiş olabilir saygı duyuyorum ozaman güz bir karar verelim cocuklar ve senin yaşam alanın için, bittiyse bitti dese var ya bukadar takıntı yapmayacağım saygım da artacak ...ama ısrarla bunu kabullenmemesi ve hiç bir şey soylememisim gibi gayet normal davranması bunu yok sayması anı durum patlaması yaşaması bunu duyarken beni bu kadar irite eden o ..bunu da anlaması lazım aslında

Eşlerin karı kocalık görevlerini (her manada) yerine getirmemesi boşanma sebebi bildiğim kadarıyla.
Kararlıysanız kişiyi ikna etmek sizin göreviniz değil. Sorun şu, can güvenliğiniz var mı?

Tamam boşanalım saygı duyuyorum hadi bana eyvallah dese ne yapacaksın ama bununla ilgili Bi planın olmalı. Daha önceki konunda da yazdım adam boşanmak istemediği için sana öyle çocuklarınla rahat yaşayabileceğin Bi alan falan oluşturmaz. En fazla alacağın nafakadır. Boşanmak istiyorum diyip evliliğe devam ettiğin için boşanma isteğini ciddiye de almıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2 ay önce işten çıkmıştın. Tekrar işe gir çalış biraz para biriktir aileni arkana al ve boşan başka yapacak bir şey yok.

Ev kendimizin demişsiniz evlilik birliği içerisinde mi alındı? Yani siz de çalışmışsınız eve katkınız olmuş. En iyi manada sonuçlanırsa davanız yarı yarıya bölünmez mi? Neden evin ya onda kalacağını veya size hibe edeceğinizi düşündünüz hakkınız varsa yarısını alırsınız zaten

Konu sahibi siz bizinle eğleniyor musunuz? Sizin daha 1.5 yaşında olan el kadar bebeğiniz yok mu? İş güç yok demiştiniz, iki senedir ayrılmayı talep ediyorsanız sizin en az 3 yıldır kafanızda boşanma isteği vardır. Napıyorsunuz bunca senedir böyle?

Tamam adamdan boşanmak istiyorsunuz ama maddi durumunuz ne olacak? Ev araba varsa kime kalacak? Adam size ne kadar nafaka verebilecek? Size o nafaka yetecek mi? İş hüç çocukların düzeni ne olacak? Ha diye boşanılmaz.

Varsın kabul etmesin nikahı onun olsun elinde sonunda boşanır hemen evlenecek değilsiniz ya ayrılın bitsin elbet kabul edecek

Evet evlilik birliği içerisinde alındı...ama gitmem bu evden diyor sen git diyor bazen kizdiginda

Neden beklediğimi zaten son paragrafa siz yazmışsınız

Evet evlilik birliği içerisinde alındı...ama gitmem bu evden diyor sen git diyor bazen kizdiginda
Öyleyse o istediğini desin kanunlar onun dediklerine göre şekillenmez.Sizin iş bir çekişmeli davaya bakar. Madem kararlısınız işiniz uzun sürebilir hiç zaman kaybetmeden karar verin.
Evin yarısı/nafaka/size de yoksulluk maaşı gibi bir şey tam adını bilmiyorum hukukçu arkadaşlar daha iyi bilirler

2 sene bekledikten sonra "istemem yan cebime koy" oluyor durum.
Kocanız ikna edilmeyi istediginizi düşünüyor olabilir.
Ayrıca ;
İkimiz de genciz,sana kadın bana da erkek kum gibi mesajı verirsiniz adam diretir pek tabi.

Eşinizi ikna etmekle geçirdiğiniz bu iki senede kendinize yaşam alanı oluşturmak için bir uğraşta bulundunuz mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…