Doğuma Hazırlık Sezaryan ile doğum yapanlar lütfen bana yardımcı olun

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kalb-i mecruh

♡♡♡♡
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
132
55
48
Mrhb kk hatunları
Sezaryan ile doğum yapcam fakat bazı tereddütlerim var
1. Amileyat sonrasi sancı çok oluyor mu
Kaç gün sürüyor
2. Kaç gün yattiniz ( hastane + evde )
3. Kalıcı bel baş ağrısı yada başka bir rahatsızlığınız oldu mu
4. Hangi anestezi şekli uygulandı
5. Tavsiyeleriniz neler
6. Tüplerini bağlatip hamile kalan var mı

Cevaplandırır beni aydınlatırsaniz sevinirim

Ablam yapmisti onlem alin diye yaziyorum narkozu az vermisler Allah kimseye bicak acisi yasatmasin demisti..agri cekmeyin bastan uyarin derim...ve tabiki saglikli uzun omurler versin birlikte insaAllah

Ben yurtdışında oldum,iki gün kaldım,spinal anestezi ile.çok rahattım.baş ağrısı bel ağrısı hiç olmadı.ama 20 gün ağrıkesici kullandım çünkü iki buçuk yaşında çocuğum vardı ve tektim kimse yoktu yardımcı eşim haricinde.onun için çabuk ayaklandım

Ameliyat sonrasi cok sanci olmuyor
Gaz ciktiktan sonra iyice rahatliyo insan
İlk ayaga kalkis biraz zor
Genel anestezi aldim ben
Digerini bilemiycem
Carsamba aksam yatip ctesi gunu ciktim
Evde yatmadim ama toplamda 7 gunde gayet iyiydim

hayırlısı canım,
genel anestezi ile oldum 2 gün moral olarak çok kötü idim, bebeğim yoğun bakımda göstermediler.
onu grene kadar ağrım acım oldu oturup kalkamıyordum, ama kızımı verdiler ya işte o an iyileştim
canım çok tatlıdır, dikişlerini falan elletmedim doktora açmayın bakmayın acıtmayın diye. ilk 8-10 günde o acı bitti .
ilk güne nazaran gittikçe azalıyor. haliyle hareket de ettikçe daha iyi hissediyorsun.
emzirdikçe bebeğini gördükçe falan acı kalmıyor sanki acıların uyuşuyor.
ben bir hata yaptım yatıp dinlenmedim bu yüzden 3-4 ay bel ağrısı çektim genel anestezi olmasına rağmen. onun dışında çok şikayetim olmadı,ayağını sıcak tut üşütme karnını sırtını üşütme temizliğine dikkat edip enfeksiyon kapmazsan çabuk atlatırsın

Merhaba,az kalmis sizinde.Saglikla kucaginiza alin insallah:)Sezeryan mi dusunuyorsunuz?simdi soyleyeceklerim asla sezeryani tavsiye etme niteliginde degil ama olur da yaparsaniz gozunuz korkmasin diye.Cunku benimde gozumu cok korkutmuslardi.sezeryanla iki dogum yaptim,ikisi de cok rahat gecti.ben tam anestezi istedim,epidural icin hastaneye guvenemedim.iki dogumda da ertesi gun taburcu edildim.spazmlar ve kesi acisi disinda hic aci hissetmedim ki o da oyle inlete inlete agrilardan degildi.Allah anali babali buyutsun simdiden:)

Sancım olmadı.
Hastanede 1 gece kaldım, evde hiç yatmadım.
Spinal oldum, genel anestezi sersemliği yaşamadım.
Kalıcı herhangi br rahatsızlığı ya da ağrı olmadı.

1.çok acı oluyor korkutmak için söylemiyorum ciddet bi nevi amelyet sonuçta 2 haftada anca toparlandım
2.bir gece yattım ama kendim çıkmakistedim yoksa iki gece normalde
3.hayır
4.tamamiyle uyutuldum tıpta adını bilmiyrum
5.kabız olmamaya doğum sonrasında çalış en az iki yıl ağır kaldırmamaya temizlik vs. çalış ve ayaklarını üşütmemeye çalış tavsiyelerim bunlar

1-hayır fazla olmuyor serum oluyor anlamıyorsun zaten hatta yurudukten sonra dahada rahatlıyorsun..
2-2 gun hastanede yattım.sonrasında hıc yatmadımm.
3-hayır olmadı
4-genel anestezı cunku acıl sezeryana alındım..
5-tek tavsıyem ılkm ayaga kalkarken yere bakma..
6-bu soruna cevabım malesef yok..
hayırlı dogumlar dılıyorum

Spinal anestezi ile oldum, hic sancim olmadi, dogumdan bikac saat sonra kalkip koridorda dolastim. Ertesi gun yardimsiz duş aldim (cok terlemistim bi de gogsum fazla dolmustu ilik suyla rahatlatmam icin doktorum onerdi) 2. Gece kaldim, eve donunce 3 kat merdiven cikacak kadar rahattim. Evde hic yatmadim, o genel lohusa yasanmisligi yorgunluk ve uykusuzluk hali disinda hicbir sorunum olmadi. Bel ya da bas ayrisi yasamadim, sadece dogumdan hemen sonra mide bulantisi yasamistim o da 1 saat bile surmedi.

İşte geldim buradayım
Tam tamına 45 ay önce sezeryan doğum yaptım.
Yani 19 mayıs 2012 gecesi 23:35 de
20 mayıs 02:30 da ayağa kalktım.
Sadece ilk adımı atarken canım yandı. O adımı attım ve hala ayaktayım.
Ne lohusalık ne başka şey yatmadım hiç.
Üstelik tansiyon dolayısı ile ipli dikişlerim vardı ama beni durduramadı
Normal sezaryen oldum yani genel anestezi
Spinal olmadığı sürece bel baş ağrısı olmuyor diye biliyorum.

15 ay arayla 2 kez sezaryanla doğum yaptım...ameliyat sonrası sancı oluyor biraz özellikle gaz çıkarabilmek için uyandıktan sonra yürümeniz gerekiyor o ilk ayağa kalkma olayı fena :)
sonrasında sadece bi kaç gün WC olayında biraz eğilip doğrulurken canınız acıyabilir...
ben 2 gün hastanede yattım sadece eve çıktığımda lohusa yatağı bile istemedim...
dikişler kaynadıktan sonra kalıcı hiç bir ağrım sızım kalmadı çok şükür....
genel anesteziyle oldum...
tavsiyem ameliyat ekibinden rica edin sizi uyuturken müzik çalmasınlar uyanınca o şarkı veya türküyü söyleyerek uyanabilirsiniz :) bende öyle oldu odaya aldıklarında kendime gelirken recebim diye mırıldanıyormuşum :)
son sorunuzla ilgili bir deneyimim yok ama öyle rivayetler var ne derece doğru bilmiyorum...

helal olsun oğlumoğlum 20 aylık düşünemiyorum bile şimdi ikinci sezaryeni o acıyı

Spinal oldum bel ağrım hiç olmadı ama biraz baş ağrım oldu.Çok kolay yürüdüm öyle çok acım olmadı.2günde hastaneden çıktım ama öyle günlercede yatmadım oturdum yürüdüm.Allah yardımcın olsun Rabbim bir avazda kurtarsın.

Ben sezaryen doğum yaptım.Deneyimlerim doğrultusunda yanıtlayayım.
1) İlk gün yürütmeye başladıklarında ağrıdan ölüyorum sandım.(Acı eşiğim yüksektir) Ancak 2. gün akşamına doğru iyice alıştım yürümeye. ve ağrılarım ciddi oranda azaldı.
2) Hastanede 1 gün yattım.Evde nerdeyse hiç yatmadım.(Sıkıldığım için)
3) Kalıcı ne bel ne de baş ağrım oldu.
4) Epidural oldum ben.Belden anestezi uygulanırken neredeyse hiç hissetmedim.

Genel anestezi ile sezaryen oldum. Hiç sancım olmadı, 1 gece kaldım hastanede. Ameliyattan çıktıktan 4 saat sonra ayağa kalktım. Hatta ayağa kalkmak için hemşireyi bekle demişlerdi, sıkıldım kendim kalktım. Banyoya girdim, güzelce temizlendim. Pijamalarımı giydim koyuldum yola. Bütün gece ya yürüdüm ya bebeğimi emzirdim. Olabildiğince dik yürümeye çalıştım. Sabah doktorum normalde 2 gece yatman gerek ama iyisin çık dedi. Eve gittim, evimi süpürdüm, bulaşık makinemde bulaşıklar vardı onları yerleştirdim. Kızımı yıkadım, kendim yıkandım ohh bir yattık uyuduk :) Evde hiç yatmadım, baya öyle eşortmanla normal hayatıma devam ettim. Zaten kızım 5 günlüktü sarılık yüzünden hastanede yatınca, bende yanında kaldım. Kısacası hiç yatmadım. Annem bile aa yeter ben sana hizmete geldim sen dolaşıyorsun , o zaman ben gidiyorum diyerek 23. gün kızımla beni başbaşa bıraktı:))
Verebileceğim tek tavsiye, bol bol yürümek. Ama öyle iki büklüm değil, zorlansan da dimdik yürüyeceksin.
Sütüm hemen geldi, doğum yapalı 15 ay oldu herhangi bir sıkıntım olmadı. Hamilelikte 12 kilo aldım ,kızımın doğum gününde tam 14 kilo vermiştim. Hayırlı doğumlar, Allah bebeğinizin yüzünü göstersin.

1. Hayır
2. Hastanede 1 gün yattım
3. Çok şükür olmadı
4. Spinal anestezi
5. Kimsenin dediğine kulak asma, sütün gelmez, kalır gibi lafları sakın duyma gül geç ve bebeğine odaklan Allahın izniyle hiçbir sorun olmaz.
6. Tüplerimi bağlatmadım bilmiyorum.

Ben sezeryan doğum yaptım ye iyi ki de öyle yapmışım,doğumdan sonra çok kötü sancı çekersin gibi şeylere inanma, ben doğumu sabah sekizde yaptım öğlen 1de yürümeye başladım ve sürekli yürüdüm çok oturup yatmadım. 1 gece yattım sabah sekizde çıktım.
Eve gelince zaten hiç yatmadım hep oturdum sadece gece uyurken yattım.
Kimseden su bile istemedim.
İnşallah sen de çok rahat bir doğum geçirirsin.

Spinalde baş ağrısı olacak diye birşey yok ben doğumdan sonra iki nescafe içtim (doktor önerisiyle) hiç baş ağrısı yaşamadım.

Doğum sırasında sadece bir ara midem bulandı söyledim iğne yaptılar o saniyede geçti doğum çok rahattı yani başka birşey hissetmedim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…