Doğuma Hazırlık Sezaryan ile doğum yapanlar lütfen bana yardımcı olun

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

1. Bünyeye göre değişir, ama ben sancıdan çok şikayet etmedim. Yatakta dönerken ve kalkarken ilk 2 gün yardım aldım. 1 haftadan sonra sadece kesi yerinde tarif edemediğim bir his vardı ama agr değil. Karincalanma gibi. O da zamanla geçti
2. 3 gun yattim. Yapi olarak zaten yatmayı seven birisi değilim (yattım dan kasıt gündüz pijamalı durmak, istediğim zaman uzanip yatma lüksü :) yoksa sürekli yatmayin zaten toparlanma uzun surer)
3. Başağrısı genelde spinal anestezi olanlar yasayabiliyor, bol sıvı tüketimiyle geçiyor.
4. Genel anestezi.
5. Ameliyat şekliyle bağlantısız bir tavsiye, lohusaliginda hiç bir şeyi dert etme. Bebeğine ve kendine odaklan. Kimseyi duyma, negatif hiç bir şeye yaklaşma. Mümkün olduğu kadar çok bebeğini emzir. Bol bol kokla :)
6. Fikrim yok malesef.

15 gun once spinal sezaryen ile dogum yaptim kesinlikle tavsiye ederim. Hastanede bir gece kaldim hic yatmadim. 6 saat sonra yuruttuler ondan sonrasinda da iki saatte bir kendim yurudum. Sanci elbette oldu ama dayanilmayacak kadar degil parol ile gecti. Bas agrisi yasamadim eger anestezi uzmani iyi degilse basagrisi yasarsin ama her ihtimale karsi ben su ictim 3 lt yakin hatta bir bardak da kahve ictim filtre kahve basagrisi olmasin diye.

İlk günler bayağı acı oluyor. Hareket ederken özellikle. Ama doğumun kendisi çok rahat. Hiç acısız. Kalıcı bir Ağrı'm yok. Gaz çıksın diye yürütüyorlar o zor oluyor.

1 ameliyat sonra sancım olmadı ama ağrım vardı biraz öksürken ve gülerken
2 hastanede bigün kaldım evde de bi hafta sonra kalktım lavaboya gitmeleri savmamak
3 ilk zamanlar baş ağrım oldu bol nescafe ile atlattım bi kaç günde
4 belden uyuşturmalı oldum
5 ben çok korkarak gittim Hiçte öyle değildi sakin ol tadını çıkar kendine dikkat et
6 bilgim yok

Belden asagi uyusturma tamamen uyu.
Ben nefessiz kaldim ölümden döndüm. Nefes nefes dedim yanimdaki ablaya nefes alamiyor dedi doktora kadin demese doktorun orali olcagi yoktu herhalde yada bana oyle geldi o an.

Neyse nwfes verdiler bu defa kusmaya basladim ama nasil ögürüyorum bayilcaktim uykuya dalmaya basladim doktor tokat atti uyuma dedi. Cunku kusmaktan nefes almayi unutmustum bu yuzden tatli bi uyku geldi üzerime. Eger uyusaydim herhalde bidaha gozlerimi acamicaktim.

Sezeryan cok kotu bisey benim icin. Buyuzden tamamen uyu oksijeni zaten takiolar agzina sen nefes aliosun. Benim gibi nefes diye yalvaranlardan olma.

Doğumdan sonra ağrım sancım hiç olmadı. Sezeryan olduğu gün hastanede yürütüyorlar ya ondan sonra hiç yatmadim eve geldim yemeğimi falan kendim yaptim.
İlk yürüdüğümde bir daha belimi doğrultamayacağımı düşünmüştüm ama sonra rahatladim :)
İlk bir hafta yardimsiz oturup kalkamiyorsunuz.
1 hafta sonra duş alabildim ve hiç doğum yapmamiş gibi oldum.
Spinal sezeryan oldum.
Baş ağrimda olmadi.
Sadece iç dikişler aciyor bir süre.

Ameliyat sonrası tabiiki ilk 2 gün zor geciyor ben 2. gun cıkmıstım hastaneden ama bebegım yogun bakımdaydı ve ben aynı gunden ıtıbaren 2 hafta sabah aksam hastaneye gıdıp gelebılecek kadar kalkabılıyordum ayaga
kalıcı bır agrım olmadı 2 yıl oldu neredeyse
genel anestezi oldum kesınlıkle önerıyorum.

Çok teşekkürler

Maşallah size darısı da bana insallah

Ameliyat sonrası ağrı kesici veriyorlar zaten, bikaç serum bitti sanırım tam dikkat etmedim ama canım yanmdı diyim, sadece ilk ayağa kalkış zor, hastanede 1 gece kaldım ertesi gün eve geldim duş aldım rahattım yani,ama 3 gün yataktan kalkarken eşim elimden tuttu sonrasında sıkıntı yoktu, spinal anestezi oldum baş ağrısı olur diyorlardı ama olmadı bende, ne bel ne baş ağrısı,2 sene oldu olalı hala yok, narkoz sonrası bol sıvı almanı kalktıktan sonrada bolca yürümeni tavsiye ederim, baş ağrın olursa sade nescafe iç,su iç sıvı al yani bolca, tüp meselesini bilmiyorum bağlatmadım tek çocuğum var henüz

Genel anestezide bebek de uyusuyo yalnız, sendeki durum ekstrem

ilk gun kalktim ayaga ilkinde hicbi agrim olmadi ama ikinciden omuzlarimi tutamiyodum.karnimdan degil omuz agrisindan kivraniyodum.bunyeyle alakali kimisi varmis 40 gun tuvalete bile kalkamayan.
ben de ilk tuvalete giderken cok korkuyorum.dikislerim acilcak diye.

Neden sezaryen ? Keyfi nedenlerden dolayı sezeryan diyorsaniz hiç tavsiye etmem en sağlısi normal doğum varken.. Çünkü benim çok zor oldu. Biri sezeryan olucam diyince tuylerim diken diken oluyor...
Spinal anestezi oldum baş ve bel ağrısı yasamadim çok şükür..
toparlanma süreci çok zor oldu 1 hafta tek basima yataktan Kalkmadim..
1 ay ancak kendime gelebildim 40.m Çıktığımda bile doğru düzgün yuruyemiyordum.
dikislerim hep ağrıdı hiç is yapmadım hep annem baktı bana hiç kendimi zorlamadim ( sadece Bebeğimi emziriyordum ) ona rağmen dikislerimden enfeksiyon kaptı sarı sıvı geldi dikislerim açıldı diye çok korktum ama çok şükür sadece enfeksiyon kapmış ilaç tedavisi oldu geçti..
benim çok zor oldu ama kişiye ve bünyeye göre değişiyor. Çünkü benim yengem 1 hafta da normal hayatına döndü. Aslında anlatmak istediğim sizin vücudunuz nasıl tepki verecek bilemezsiniz eğer zorunlu sezeryan değilse bence korkmayin normal doğumu düşünün derim.
Şimdiden hayırlı doğumlar sağ salim kucaginiza alırsınız inşallah bebisinizi

Bebeğim karnımda beslenemediği için sezeryanla erken aldılar. Hatta kilosu az olduğu için ben genel düşündüğüm halde ameliyathanede spinale ikna ettiler.
1. Ameliyat sonrası ağrım, sancım olmadı. Ağrı kesici verdiler belli aralıklarla. İlk bir kaç gün yataktan çok zor kalktım. Bazen bir bacağımı yataktan atıp beş dakika daha kestirip öyle kalkıyordum. Gündüz zaten oturur vaziyetteydim.
2. Hastanede 2 gece yattım. Eve geldiğimde pek yatmadım. Ama sağolsun bana da bebeğime de bakanım çoktu o yüzden yemeğimi yer, bebeğimi emzirir dinlenirdim.
3. Spinal anestezide bol bol su içersen baş ağrısı olmaz. İlk bir hafta bol bol içmen lazım. Hem sütün çoğalması için de önemli. Ben 3. gün suyu ihmal ettim. İnanılmaz bir baş ağrısı çektim ama kalıcı değildi.
4. Spinal
5. Tavsiyem hiç korkma. Ben çok korkuyordum. Sezeryan olacağımı öğrendiğimde zangır zangır titremiştim. Ama çok şükür ne ağrım oldu, ne başka bir sorunum.
6. Bilgim yok.

Spinal anestezi oldum. 2 gün hastanede kaldım evde hiç yatmadım
Yatıp kalkarken ilk günler sancı oluyor ama çabuk geçiyor
Şükür bende sonrasında hiçbir sıkıntı oluşmadı
Hastanedede sürekli yatmadım. Tabi ilk yürüyüş biraz zor. Dayanılmayacak acılar yaşamadım
Allah kolaylık versin

Bu kişiden kişiye değişir bence. Benimde korkularım vardı hep yatacak mıyım vs diye. Şükürler olsun 4 - 5 gün sonra yemeğimi duşumu herşeyimi yaptım... Genel anestezi uygulandı (34 haftalık dogum yaptım). Bel agrım vs olmadı. Bebeğim on aylık hatta izi bile epey azaldı diyebilirim. Ameliyattan sonra uyandıgım an karnımda daha önce hıc yasamadıgım bır acı hıssettim , sonrasında sık sık agrı kesıcı ıgne ıstedım ve atlattım allah yardımcın olsun. Gayet rahat ol bebegini kucagına aldıgında hepsi geçecek :)

Evet kabız olmamaya dikkat et o neden oluyor bilmiyorum ama bendede kısa süreli olmuştu kuru kayısı tavsiye ederim ve tabiki bol su.

Ağrı'm bi kaç gün oldu . O da yatağa yatıp kalkarken ve gülerken Sonra geçti o ağrı az da 1 ay kadar sızladı , epidural anestezi oldum . Doktorum spinalin baş ağrıtacağını söylemişti . Bel Ağrım var ama onda hamileliğin de etkisi var. Bi de öğlen oldum ertesi gün öğlen olmadan çıktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…