- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi kalb-i mecruh
-
Mrhb kk hatunları
Sezaryan ile doğum yapcam fakat bazı tereddütlerim var
1. Amileyat sonrasi sancı çok oluyor mu
Kaç gün sürüyor
2. Kaç gün yattiniz ( hastane + evde )
3. Kalıcı bel baş ağrısı yada başka bir rahatsızlığınız oldu mu
4. Hangi anestezi şekli uygulandı
5. Tavsiyeleriniz neler
6. Tüplerini bağlatip hamile kalan var mı
Cevaplandırır beni aydınlatırsaniz sevinirim
15 gun once spinal sezaryen ile dogum yaptim kesinlikle tavsiye ederim. Hastanede bir gece kaldim hic yatmadim. 6 saat sonra yuruttuler ondan sonrasinda da iki saatte bir kendim yurudum. Sanci elbette oldu ama dayanilmayacak kadar degil parol ile gecti. Bas agrisi yasamadim eger anestezi uzmani iyi degilse basagrisi yasarsin ama her ihtimale karsi ben su ictim 3 lt yakin hatta bir bardak da kahve ictim filtre kahve basagrisi olmasin diye.Mrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
5. Tavsiyeleriniz neler
1 ameliyat sonra sancım olmadı ama ağrım vardı biraz öksürken ve gülerkenMrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
5. Tavsiyeleriniz neler
Ameliyat sonrası tabiiki ilk 2 gün zor geciyor ben 2. gun cıkmıstım hastaneden ama bebegım yogun bakımdaydı ve ben aynı gunden ıtıbaren 2 hafta sabah aksam hastaneye gıdıp gelebılecek kadar kalkabılıyordum ayagaMrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
5. Tavsiyeleriniz neler
Çok teşekkürlerMerhaba,az kalmis sizinde.Saglikla kucaginiza alin insallah:)Sezeryan mi dusunuyorsunuz?simdi soyleyeceklerim asla sezeryani tavsiye etme niteliginde degil ama olur da yaparsaniz gozunuz korkmasin diye.Cunku benimde gozumu cok korkutmuslardi.sezeryanla iki dogum yaptim,ikisi de cok rahat gecti.ben tam anestezi istedim,epidural icin hastaneye guvenemedim.iki dogumda da ertesi gun taburcu edildim.spazmlar ve kesi acisi disinda hic aci hissetmedim ki o da oyle inlete inlete agrilardan degildi.Allah anali babali buyutsun simdiden:)
Maşallah size darısı da bana insallahGenel anestezi ile sezaryen oldum. Hiç sancım olmadı, 1 gece kaldım hastanede. Ameliyattan çıktıktan 4 saat sonra ayağa kalktım. Hatta ayağa kalkmak için hemşireyi bekle demişlerdi, sıkıldım kendim kalktım. Banyoya girdim, güzelce temizlendim. Pijamalarımı giydim koyuldum yola. Bütün gece ya yürüdüm ya bebeğimi emzirdim. Olabildiğince dik yürümeye çalıştım. Sabah doktorum normalde 2 gece yatman gerek ama iyisin çık dedi. Eve gittim, evimi süpürdüm, bulaşık makinemde bulaşıklar vardı onları yerleştirdim. Kızımı yıkadım, kendim yıkandım ohh bir yattık uyuduk :) Evde hiç yatmadım, baya öyle eşortmanla normal hayatıma devam ettim. Zaten kızım 5 günlüktü sarılık yüzünden hastanede yatınca, bende yanında kaldım. Kısacası hiç yatmadım. Annem bile aa yeter ben sana hizmete geldim sen dolaşıyorsun , o zaman ben gidiyorum diyerek 23. gün kızımla beni başbaşa bıraktı:))
Verebileceğim tek tavsiye, bol bol yürümek. Ama öyle iki büklüm değil, zorlansan da dimdik yürüyeceksin.
Sütüm hemen geldi, doğum yapalı 15 ay oldu herhangi bir sıkıntım olmadı. Hamilelikte 12 kilo aldım ,kızımın doğum gününde tam 14 kilo vermiştim. Hayırlı doğumlar, Allah bebeğinizin yüzünü göstersin.
Mrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
5. Tavsiyeleriniz neler
Belden asagi uyusturma tamamen uyu.
Ben nefessiz kaldim ölümden döndüm. Nefes nefes dedim yanimdaki ablaya nefes alamiyor dedi doktora kadin demese doktorun orali olcagi yoktu herhalde yada bana oyle geldi o an.
Neyse nwfes verdiler bu defa kusmaya basladim ama nasil ögürüyorum bayilcaktim uykuya dalmaya basladim doktor tokat atti uyuma dedi. Cunku kusmaktan nefes almayi unutmustum bu yuzden tatli bi uyku geldi üzerime. Eger uyusaydim herhalde bidaha gozlerimi acamicaktim.
Sezeryan cok kotu bisey benim icin. Buyuzden tamamen uyu oksijeni zaten takiolar agzina sen nefes aliosun. Benim gibi nefes diye yalvaranlardan olma.
Bebeğim karnımda beslenemediği için sezeryanla erken aldılar. Hatta kilosu az olduğu için ben genel düşündüğüm halde ameliyathanede spinale ikna ettiler.Mrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
5. Tavsiyeleriniz neler
Mrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
5. Tavsiyeleriniz neler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?