Doğuma Hazırlık Sezaryan ile doğum yapanlar lütfen bana yardımcı olun

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

1- ben epidural sezaryen oldum ertesi gün hastaneden çıkana kadar zerre acı ağrı sancı hissetmedim tavsiye ederim.
2- Hastanede 1 gece evde 4 gece yattım sonra ayaklandim.
3- Evdeki ilk akşamımda 2 saat süren bir bel ağrım oldu ama ağrı kesici içtim ve geçti
4- Epidural (1. De söylemiştim)
5- Epidural Anesteziyi tavsiye ederim. Benim için mmükemmel bir tecrubeydi.
6- Görümcem 8 yıl önce bağlatmış ama hamile kalmadı. Yüzde 0.0001 ihtimal demiş doktoru.
Rahat olun inşallah sağlıkla doğurur kurtulursunuz bu düşüncelerden. Allah bagislasin:)

Ben spinal oldum odama çıktım yarım saat oldu olmadı bacaklarımın uyuşukluğu geçti

Genel anestezide bebek de uyuşuyo onu da göz önünde bulundur zorunluluk yoksa epidural ya da spinal tercih et

Spinal Sezeryan olursan ameliyat da kolay oluyor ağrılar sancılar da baş ağrım olmadı ama sol kalçamin bir kısmında uyuşukluk kaldı hala da uyuşuk .1. Ve 2. Gün ağrın oluyor sonra yavaş yavaş geçiyor bir haftalikken günlük islerini yapıyorsun tüpleri bağlatma hem çok günah hem dünyanın binbir türlü hali var bi çocuğa daha ihtiyaç duyabilirsin ayrıca tüp bağlanınca çocuk olmasına ihtimal yok diye biliyorum

Epidural sezaryen oldum 1 gece hastanede kaldım sabah taburcu oldum,gayet rahat bir süreçti hiç korkma ilk üç gün antibiyotik alıyosun bünyeden bünyeye değişir ama ilk bir hafta dikkat et, iş yaparken ağır işler yapma. ameliyattan sonra nescafe içtim bitter çikolata ile baş ağrısına iyi geldi tavsiye ederim narkozun etkisini azaltıyormuş  onun dışında tabiki sıkıntılı bir süreç korkman çok normal ama o tatlı bebişi kucağına aldığın zaman hiç bir şey hissetmeyeceksin emin ol..
Allah yardımcın olsun....

1.evet ilk gece biraz yogun agri oldu ozellikle ayaga kalkmaya calisirken ama ertesi gun bir o kadar rahattim
2.2 gun hastanede yattim evde yatmadim desem yeridir ne kadar cok hareket o kadar cabuk iyilesme
3.hic bir agrim olmadi anestezi sonrasi cok cok rahattim
4.spinal+epidural anestezi oldum
5.sakin ol :)
6.bilmiyorum :)

Canım öncelikle Allah kurtarsın ben dört doğum yaptım bunların üçü sezeryan biri genel ikisi lokal oldu geneli tavsiye etmem ayilmak daha zor ve öksürük çok oluyor ve hiçbir şey görmüyorsun lokaldede bel ağrım olmadı üçüncu sezeryanda müthiş bi baş ve boyun ağrısi oldu ilk gün yürümek için hemen kaldırdılar hastanede bir gece kaldım tuvalete bile kendim yavaşta olsa gidebildim .eve geldim yedinci gün yemek pişirdim ama dinlenerek toplamda on günde ev işi yemek halledebildim ama dinlenmek ve uyumak şart vücut yorgun olursa süt az oluyor bebiş haliyle ilk haftalar anneyi biraz yorgun ve uykusuz bırakabiliyor

Canım tavsiye olarak hastaneye kimyon götürdüm hem kendim hem bebeğin gazıni çıkarması için çok faydası oldu sut artırmak için evde bir düdüklu Komposto pisirdim kayısı,kuru çekirdekli ve çekirdeksiz kuru siyah üzüm sarı üzüm,kuru incir ,tarçın bunlardan birer avuç koyup kaynattim hastaneye götürdüm kavanozlarda bolca içtim hem enerji hem süt oldu ve en önemlisi kabızlık sorunu olmadı mutlaka tavsiye ederim bu karışımi halen kullanırım oğlum beş aylık olmasına rağmen

1.Özellikle ilk gün dikiş yerinde sancı oluyor ağrı kesici veriliyor zaten,yaklaşık 2-3 gün sürer fakat ilk günkü kadar ağrılı değil.
2.Hastanede 1 gün, evde ise 2 gün yattım ama hemen ayaklananlar da var.
3.Kalıcı hiç bir rahatsızlığım olmadı.
4.Belden uyuşmalıyı tercih ettim,doğum anına şahit oldum bebeğimi hemen verdiler gerçekten müthiş bir duygu genel olsaydım eminim ki onu hemen göremediğim için çok üzülürdüm,genel anestezi de olduğu gibi ayılma vb sorunu yaşamadım.
5.Spinal anesteziyi tavsiye ederim tabi herşeyden önce kendini hazır hissetmen ve doktorunla bunu görüşmen lazım. Fakat en önemli tavsiyem şu; Eğer sağlık sorunun yoksa,hamileliğin iyi geçiyor ve bebeğin iri değilse kesinlikle normal doğum derim.
6.Bu soruya cevap veremeyeceğim çünkü tüplerimi bağlatmadım.
Hayırlı doğumlar dilerim.

İlk dogumum epidural sezeryan ikincisi genel anestezi ile oldu. İkisinde de cok cabuk ayaga kalktim. Korkucak birsey yok. Agri kesicilerle cok hafifliyor agrilar. Hayirli dogumlar dilerim.

Herkes o kadar kolay gibi anlatmiski. Ben kimseye sezeryani tavsiye etmiyorum. Keske normal dogum yapma sansim olsaydi ama bebegin hayati tehlikesi oldugu icin 33. Haftamda beni direk sezeryana aldilar.

Herkes 1 2 gun kaldim hastanede yazmis ben 2 hafta yattim. Sezeryandan 1 hafta gecmedi dogum sancisi gibi bi sanci cektim. Hap ilac hic bisey bu agriyi gecirmedi. Sancidan sezeryan yerimin acisini unuttum.

Idrarimi yaparken aciyodu aglamak istiodum ama aglayincada dikislerim aciyodu ne yapcami sasirmistim. Yataktan hemsire kaldiriodu beni hep.

Beni sadece belden asagi uyusturdular. Eger normal dogum yapma sansiniz varsa size tavsiyem normal dogum yapin.

Ben öldüm öldüm dirildim. Yanimdaki kadin normal dogum yapti ertesi gunu kalkti ayaga yurudu gülüyor mutluydu. Ben ise bebegimin sevincini bile yasayamiodum.

Bebegimi sezeryandan 3 gun sonra gorebildim. Asla ve aslaaa tavsiye etmiyorum

Spinal anestezi ile dogum yaptim yaklasik 45 dk surdu.1 gece hastanede yattim doktor 2. Gece gerek gormedi.Dogum sonrasi o gece dikis agrisi cok fenaydi hayatimda yasamadigim bir agri idi.Verilen agri kesici serum bile ise yaramiyordu ancak ertesi gune toparlandim.15 gun kadar yataga yatip kalkarken agrim oldu sonrasinda gecti.Onun disinda bas, bel agrisi olmadi.
Sezeryani genelde kolay dogum olarak bilenler var ama oyle degilmis neticede ameliyat ve bicak agrisi cok fena.Bebegini gorunce hafifler tabi simdiden saglikli dogumlar..
Dipnot:Bas agrisi olmamasi icinde nescafe (kafein agirlikli) bol bol icmemi onerdiler.

Spinal sezeryan oldum 22 gun oldu 1 gece hastanede kaldim. Ilk yürüme biraz zor olmuştu sonrasinda iyiydi Evdede yatmadm oyle 2 gun icinde sutum geldi arada bas agrim oluyor ama sezeryandn mi yorgunlktan mi bilmiyorum uykusuz her gece modumuz : ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…