Sezaryan mı normal dogum mu ?

Ayyyyy bacımmm sende mi dogurcan hic dikkat etmedim postta umarım eşiiin cok iyi bir destekci olur sana ve umarim cok cabuk toparlarsin.🙏 sezeryanda yanimda gorumcem vardi cok destek oldu ama ben inan savastan cikmis gibiydim kocami o an bulsam bogazlardim canakkaleden aydina gittim dogum icin gorumcem cagirdi benim oglan biraz sorunluydu fazla kilo almiş 😂 ayyy iste bacim umarim en az aci ile atlatirsin
Amin canım Allah razı olsun güzel dileklerin için 🌸💜 Benim kız da 1 hafta geri çıkıyor ya biz de kilo aldırmaya falan çalışıyoruz çocuk kürdan gibi çıkmasın diye 😂 valla ben kilo aldım çatladım deli gibi.
Vee Çanakkaleli misiiin? Orada okudum çok severim 2. Memleketim gibidir ❤

Ben sezaryen ile ertesi gün kalktım. Gelinimiz 17 gün normal doğumla sizlandi yattı🫣 bence birazda acı eşiğiyle de alakalı insanın kendine verdiği değerlede alakalı😂 tekrar olsam sezeryanla olurdum. Benim ikizdi pişman değilim
Maşallah peki bebeginizin ustunu degistirmek de emzirmekte vs sorun yasadnzmı sezeryandan ve normal dogumdan korkmuyorum sadece tek korkum bebrgmle ilgilenememek .
Ve cok kafaya takan biriyim hemen dogurdugum gibi ben ilgilenmek istyorum :(

Normal doğumu çok istedim deli gibi yürüdüm hareketler yaptım 39+4 olduğumda sancı ile uyandım.
Koşa koşa gittiğim hastanede 15 saat sancı çekip sezaryen oldum.
İlk 2 gün zor geldi ama eve gelip duş aldıktan sonra gerisi kolaydı.
sezeryandan hemen sonra sütünüz geldimi peki

Amin canım Allah razı olsun güzel dileklerin için 🌸💜 Benim kız da 1 hafta geri çıkıyor ya biz de kilo aldırmaya falan çalışıyoruz çocuk kürdan gibi çıkmasın diye 😂 valla ben kilo aldım çatladım deli gibi.
Vee Çanakkaleli misiiin? Orada okudum çok severim 2. Memleketim gibidir ❤
Anam bırak kilo aldirmaya calisma saglikli olsunda zayif olsun 🤭 geliboluda yasiyorum aslinda ama zırt pirt ordayiz ilk okulu orda okudum sen nerelisinnnn

Evet normal dogum olup 1 ay yatakta kalanlar da var cok sasrdm Allah herkesn yardmcisi olsun insallah🤲🏻
Ben sezaryen ile ertesi gün kalktım. Gelinimiz 17 gün normal doğumla
Maşallah peki bebeginizin ustunu degistirmek de emzirmekte vs sorun yasadnzmı sezeryandan ve normal dogumdan korkmuyorum sadece tek korkum bebrgmle ilgilenememek .
Ve cok kafaya takan biriyim hemen dogurdugum gibi ben ilgilenmek istyorum :KK43:
Şöyle benimkiler ikizdi erken doğum ve düşük kilodan değilde farklı nedenle bir hafta kuvezde kaldılar. Doğum akşamüstü 5 te oldu sabah 9 da elimde 10 CC süt ile yoğun bakım kapısındaydim. Onlar gelene kadar tamamen toparlanmistim 1 haftada emzirmede hiç sorun olmadı ama göbek bağları düşene kadar altlarını açmaya korktum yani bu doğum şekli ağrı sızı değil göbek bağına zarar verme korkusundan 😂😂😂 düştüğü gibi altlarını da açmaya başladım 1 haftalık geldiklerinde hiç zorlanmadan emzirdim ama

Ben sezeryan oldum mecburi. Ama normal yapamazdım sanki bilemiyorum 😀

Sezaryen benim tercihimdi çünkü kızımın boynuna 1,5 tur kordon dolanmıştı ve hareketi azdı ama sonrası biraz zordu. Bence bebeğin durumuna göre değişir son haftalarda daha net oluyor insan

Normal doğum yapabileyim diye dua ediyorum. Şu an çok erken bir haftadayim ve süreç nasıl ilerleyecek bilemiyorum tabi ki ama doktorum sezaryen yapmak zorundayız derse de seve seve kabul ederim. Ben Normal isterim ama sezaryene karşı bir insan değilim. Sezaryeni doğumdan saymayanlar var, herkesin kendi bedeni kendi kararı. Seçme şansı varsa insanları istemediği bir şeye zorlamanın manası yok.

Ben Almanya'da yaşadığım için zaten seçim şansım da yok, tıbbi zorunluluk olmadıkça ebe ile normal doğum yapılıyor burada, sezaryen bir seçenek değil.

İki normal doğum yaptım ben çok zorlanmadım ama önemli olan sizin yapınız. Panikler misiniz hemen acı eşiğiniz yüksek mi soğukkanlı mısınız doğumda bir yandan ebeleri dinleyip bir yandan söylenenleri yapar mısınız bunları düşünün normal doğum çok güzel zor ama o süreç ne kadar o an canınızı yaksada güzel heyecanlı. Sezaryen de kontrol sizde değil o açıdan daha uygun panik yapıdaysanız sonrasındaki ağrı sızılar olcak o kadar bir insan dünyaya geliyor iki seçeneğinde ağrısı sızısı ne kadar olur sürpriz onu bilemezsiniz sürecin nasıl geçeceğine bağlı herşey.

Merhaba hanımlar 25 haftalk gebeyim.
Yalniz beynimi kemiren bi durum var sezaryan mi normal mi ?
Birsuru insanin dogum hikayeleri var %50 %50
Ikiye bolunuyor ikisinde de iyi geciren saglikli hissedenler olarak.
Normal dogum yapmayı cok istiyorum hem saglikli hemde bebegimle hemen temasta bulunup iletisim kurmak istiyorum daha dogrusu bunlari yaparken en rahatı hangisi ise onu tercih etmek istiyorum.
Lakin bi cok yerde okudugum kadınlar normal dogumda ozel bolgede genisleme, goruntusu cok kotu diye psikolojisi bozulan kadinlari bile okudum.
Siz hangisini oneriyorsunuz onerilerinize ihtiyacim var . Saygilar
Canım doktoruna güveniyorsan kararı ona bırak bence senin ve bebeğin için hangisini daha uygun buluyorsa onu yaptır 🌼

sezeryandan hemen sonra sütünüz geldimi peki
Hayır, affedersiniz ama gaz olayı var :olamaz: , bende yaklaşık 1.5 gün sürdü o olayı halletmeden bana hiç yiyecek vs vermemişlerdi aç karnıma ne kadar üreteceğim dimi 😒
Tam hatırlamıyorum ama 3. Gün sonunda akmaya başladı.

Sezaryen benim tercihimdi çünkü kızımın boynuna 1,5 tur kordon dolanmıştı ve hareketi azdı ama sonrası biraz zordu. Bence bebeğin durumuna göre değişir son haftalarda daha net oluyor insan
Zormuydu peki bebegimle ilgilenemicem.diye cok.korkuyorum

Hayır, affedersiniz ama gaz olayı var :olamaz: , bende yaklaşık 1.5 gün sürdü o olayı halletmeden bana hiç yiyecek vs vermemişlerdi aç karnıma ne kadar üreteceğim dimi 😒
Tam hatırlamıyorum ama 3. Gün sonunda akmaya başladı.
Anladm rabbm bagslasn insallah bebisinizi
Ben hemen ilgilemmek istyorum sezeryan olursa bu mumkunmu acaba 🤔

İki normal doğum yaptım ben çok zorlanmadım ama önemli olan sizin yapınız. Panikler misiniz hemen acı eşiğiniz yüksek mi soğukkanlı mısınız doğumda bir yandan ebeleri dinleyip bir yandan söylenenleri yapar mısınız bunları düşünün normal doğum çok güzel zor ama o süreç ne kadar o an canınızı yaksada güzel heyecanlı. Sezaryen de kontrol sizde değil o açıdan daha uygun panik yapıdaysanız sonrasındaki ağrı sızılar olcak o kadar bir insan dünyaya geliyor iki seçeneğinde ağrısı sızısı ne kadar olur sürpriz onu bilemezsiniz sürecin nasıl geçeceğine bağlı herşey.
Acı eşigim yuksek evet ama dayanıyorum.ben korkmuyorum hic ne sezeryandan ne normal dogumdan :(
Tek korkum.dogumdan sonra bebegimle ilgilenememek

Anladm rabbm bagslasn insallah bebisinizi
Ben hemen ilgilemmek istyorum sezeryan olursa bu mumkunmu acaba 🤔
İlk ayağa kalkma süreci zor geliyor, yürüyüş yaptıkça kendine geleceksin o zaman rahat ilgilenirsin.
Çocuğumdan önce bebek bezi bile nasıl takılır bilmeyen ben o halde 2 büklüm çocuk altı değiştirmeye çalıştım.
Doğumdan sonra onu görünce analık iç güdüsü otomatik yükleniyor.

Normal dogum yapmayı cok istiyorum hem saglikli hemde bebegimle hemen temasta bulunup iletisim kurmak istiyorum daha dogrusu bunlari yaparken en rahatı hangisi ise onu tercih etmek istiyorum.
Lakin bi cok yerde okudugum kadınlar normal dogumda ozel bolgede genisleme, goruntusu cok kotu diye psikolojisi bozulan kadinlari bile okudum.
Doğumdan sonra orasının iyileşmesi ve toparlanması icin belli bir süre gereklidir o da 40 gündür. Kırk gün dolmadan ilişki yaşandığı taktirde bir genişlik hissedilmesi normal. Vakumla doğum yaptığım ve malum yerime bayaği bit kesi atılmasina ragmen dediğiniz şeyleri yaşamadım. Evde eski usul foğum yapmadığınız taktirde görüntüsü neden bozulsunki zaten çok saçma geliyor bu bana. Doktor dogum sonrası oraya yeteri kadar dikişi atıyor ve sonrasında da hemen eski haline dönüyor.

Onun dışında da normal doğum yapan birisi olarak mutlaka normal dogum yapmalısınız veya yapmamalısınız şeklinde bir yorumda veya öneride bulunamam ne yazık ki. Herkesin doğum hikayesi kendine özgü oluyor.

İkisini de deneyimledim, kesinlikle sezaryen diyorum. Hem normalin o kadar sancisini cekmeye gerek yok, dikis vs durumlarinda vajina mahvoluyor ve normal dogumun daha anlatilmayan bir suru zorlugu var. Ne gerek var bunlari cekmeye, ben cok rahat sezaryen gecirdim, 1 hafta sonrasinda sokaklarda bebek arabasiyla geziyordum 😅

İlk normal doğum uzun sürüyor. Genelde 12 saat ya da üzeri olabilir. Hepsinin artısı eksisi var belki ama ben iki normal doğum sonrası çok sorun yaşadım. İdrar kaçırma, ilişki esnasında ses ve hava sorunu, yırtıklar, kabızlık vs. Ameliyat oldum bu yaz. Ve düzelip düzelmediği meçhul…
Daraltma vs yapıldı ama şu anki düşüncem keşke sezaryen olsaydım şeklinde. Ama tabii ki bu benim düşüncem. Sağlıkla doğsun bebeğiniz.

2 normal doğum yapmış bir anneyim. Genişleme olduğu doğru ama bir kaç ayda kegel egzersizleriyle toparlanıyor (kegel egzersizi her kadın için çok önemli normal doğumla ilgili değil) , eskisi gibi olmuyor bunu eklemem lazım ama sezeryan sonrası benzer sorun yaşayan insanlar da duydum. Vajina şekli biraz değişiyor evet ama felaket değil, doğum çıkışı manzara biraz ürkütücü oluyor. 40 günde gözle görülür şekilde normalleşiyor.

Ben normal doğum yaptığıma hiç pişman olmadım. Bebeklerin kendi istedikleri zamanda geldi, sütümün gelmesini beklemek zorunda kalmadım. Hemen ayaktaydım ve kimseye ihtiyaç duymadım. Bebeklerime yaptığım en büyük iyilik olduğunu düşünüyorum.

Back
X