Sezaryan mı normal dogum mu ?

Merhaba hanımlar 25 haftalk gebeyim.
Yalniz beynimi kemiren bi durum var sezaryan mi normal mi ?
Birsuru insanin dogum hikayeleri var %50 %50
Ikiye bolunuyor ikisinde de iyi geciren saglikli hissedenler olarak.
Normal dogum yapmayı cok istiyorum hem saglikli hemde bebegimle hemen temasta bulunup iletisim kurmak istiyorum daha dogrusu bunlari yaparken en rahatı hangisi ise onu tercih etmek istiyorum.
Lakin bi cok yerde okudugum kadınlar normal dogumda ozel bolgede genisleme, goruntusu cok kotu diye psikolojisi bozulan kadinlari bile okudum.
Siz hangisini oneriyorsunuz onerilerinize ihtiyacim var . Saygilar
Merhabalar
2 kez sezeyanla dogum yapmış biri olarak iyiki bu şekilde dogum yapmışım diyorum öyle çok ağrı sızı yok dogum sonrası.ben İki çocuğumla da dogum sonrası kendim ilgilendim annem 2 gün kaldı ve gitmek zorunda kalmıştı zorluk da yaşamadım çok şükür.Hatta 2. Dogumum biraz erken oldu çünkü sancılarım başlamıştı o sancilar bile dayanması güçtu.Iki dogum arası 3 sene olduğu ic8n apar topar doğuma alinmistim

Merhabalar
2 kez sezeyanla dogum yapmış biri olarak iyiki bu şekilde dogum yapmışım diyorum öyle çok ağrı sızı yok dogum sonrası.ben İki çocuğumla da dogum sonrası kendim ilgilendim annem 2 gün kaldı ve gitmek zorunda kalmıştı zorluk da yaşamadım çok şükür.Hatta 2. Dogumum biraz erken oldu çünkü sancılarım başlamıştı o sancilar bile dayanması güçtu.Iki dogum arası 3 sene olduğu ic8n apar topar doğuma alinmistim
Masallah 💕sezeryani oyle bi anlatyolarki bebegin altini bile degistiremedk falan
Bundan korkuyorum

2 normal doğum yapmış bir anneyim. Genişleme olduğu doğru ama bir kaç ayda kegel egzersizleriyle toparlanıyor (kegel egzersizi her kadın için çok önemli normal doğumla ilgili değil) , eskisi gibi olmuyor bunu eklemem lazım ama sezeryan sonrası benzer sorun yaşayan insanlar da duydum. Vajina şekli biraz değişiyor evet ama felaket değil, doğum çıkışı manzara biraz ürkütücü oluyor. 40 günde gözle görülür şekilde normalleşiyor.

Ben normal doğum yaptığıma hiç pişman olmadım. Bebeklerin kendi istedikleri zamanda geldi, sütümün gelmesini beklemek zorunda kalmadım. Hemen ayaktaydım ve kimseye ihtiyaç duymadım. Bebeklerime yaptığım en büyük iyilik olduğunu düşünüyorum.
Masallah sevindim adınıza.
Bende doktorumla gorusup en iyi karari verecegim zamani gelince💕

İlk normal doğum uzun sürüyor. Genelde 12 saat ya da üzeri olabilir. Hepsinin artısı eksisi var belki ama ben iki normal doğum sonrası çok sorun yaşadım. İdrar kaçırma, ilişki esnasında ses ve hava sorunu, yırtıklar, kabızlık vs. Ameliyat oldum bu yaz. Ve düzelip düzelmediği meçhul…
Daraltma vs yapıldı ama şu anki düşüncem keşke sezaryen olsaydım şeklinde. Ama tabii ki bu benim düşüncem. Sağlıkla doğsun bebeğiniz.
Normal dogum saglikli diyorlar ama sonrasinda eksisi var baya en basta kadinin vucut estetigi acisindan😔

Doğumdan sonra orasının iyileşmesi ve toparlanması icin belli bir süre gereklidir o da 40 gündür. Kırk gün dolmadan ilişki yaşandığı taktirde bir genişlik hissedilmesi normal. Vakumla doğum yaptığım ve malum yerime bayaği bit kesi atılmasina ragmen dediğiniz şeyleri yaşamadım. Evde eski usul foğum yapmadığınız taktirde görüntüsü neden bozulsunki zaten çok saçma geliyor bu bana. Doktor dogum sonrası oraya yeteri kadar dikişi atıyor ve sonrasında da hemen eski haline dönüyor.

Onun dışında da normal doğum yapan birisi olarak mutlaka normal dogum yapmalısınız veya yapmamalısınız şeklinde bir yorumda veya öneride bulunamam ne yazık ki. Herkesin doğum hikayesi kendine özgü oluyor.
Kesnlkle haklsn her bünye farklidir ama dedgnz gibi rahim sarkmasi goruntu kotulugu bende sadece kadinlar kulubunde okudum oysaki normal dogumu cok istyordum :(

İkisini de deneyimledim, kesinlikle sezaryen diyorum. Hem normalin o kadar sancisini cekmeye gerek yok, dikis vs durumlarinda vajina mahvoluyor ve normal dogumun daha anlatilmayan bir suru zorlugu var. Ne gerek var bunlari cekmeye, ben cok rahat sezaryen gecirdim, 1 hafta sonrasinda sokaklarda bebek arabasiyla geziyordum 😅
Masallah💕 peki sezeryandan hemen sonra bebeginizle ilgilenebldnzmi

Normal dogum yapmayı cok istiyorum hem saglikli hemde bebegimle hemen temasta bulunup iletisim kurmak istiyorum daha dogrusu bunlari yaparken en rahatı hangisi ise onu tercih etmek istiyorum.
Lakin bi cok yerde okudugum kadınlar normal dogumda ozel bolgede genisleme, goruntusu cok kotu diye psikolojisi bozulan kadinlari bile okudum.
Bebeğin ve benim sağlığım için en iyisi neyse o. Şartlamayın böyle kendinizi.
Vajina genişlemesi sezaryende de olabiliyor çünkü genişlemeye neden olan faktörlerden biri hormonlar. Normal doğumda vajinada kesik oluyor sezaryen doğumda karında. Öyle ya da böyle. Benim için en önemlisi sağlıkla bebeğimi kucağıma almak. O kadar takılmamak lazım nereden çıktığına :)

Butun okudugunuz hikayeleri unutun ve arastirmayida bırakın emin olun cehalet bazen bilmemek daha hayirli kaldiki her anne adayi kendi dogum hikayesini yaşayacak iki dogumuda normal yapan biri olarak biri digerine benzemiyorken sizin dogumunuz kimseninkine benzemeyecek kafanizi bulandirmayin hayırlısını dileyin sizin için en hayırlısını nasip etsin allah ulkemizde normal dogum yada sezeryan diye secenek olmasida sacmalik dogal bir surectir dogum aslolan normal dogumdur ama oncelik anne ve bebegin saglikli olmasidir secim yapmak degilde sonucunda sizin icin hangisi dogru secim ona gore sekil almalidir ben

Acı eşigim yuksek evet ama dayanıyorum.ben korkmuyorum hic ne sezeryandan ne normal dogumdan :KK43:
Tek korkum.dogumdan sonra bebegimle ilgilenememek
Bu zamana kadar %80 herkes ilgilenmiştir iki seçenekte de daha ağır geçirenler olabiliyor tabi ama bu daha azınlıkta,doğamızda var zaten bu durum o yüzden tabiki doğumdan sonra gayet rahat bebeğinize bakarsınız hiç merak etmeyin 😊

Sezeryandan çıkar çıkmaz sütüm indi.
Seseryandna sonra hastanede bile bebekle ilgilenebildim. Ayaklandıktan sonra (ilk günü atlatınca) zaten ilgileniliyor. Annem çok kısa kalabilmişti, yanındayken de bebekle ilgili işleri (emzirme, uyutma, gaz çıkarma, yatağına bırakıp alma vb) kendim yaptım çoğunlukla. Yalnız kaldığımda yapabileyim diye kendimi zorlamıştım iyi ki öyle yapmışım.
İş başa düşüp mecbur olunca hee türlü ilgileniliyor.
Normal doğursaydım keşke demedim, eğer bor al doğursaydım da tersini söylemezdim. Doktor o şekilde bebek için daha uygun olduğuna karar verdi. Onun sağlığı her şeyin önüne geçiyor ve sadece onu düşünüyorsun zaten.
Bu arada bunlara odaklanmayın, o muhakkak yaşanacak bi an. Kavuşmanız için şart. Siz kavuşma anına odaklanın. Gerisi su akar yolunu bulur. Planlı hareket edilebilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

İnsanlar berbat tecrübelerini anlatmaya bayılır. Süreçte kulaklarınızı tıkayın. Her doğum kendine özel.

Zormuydu peki bebegimle ilgilenemicem.diye cok.korkuyorum
Biraz ama bebekle ilginemeyecek kadar değil ilaçlarını içince destek olanda olunca hızlı toparlıyorsunuz en fazla on gğne tamamen iyiydim yanş kendi işimi yemekti çocukla tamamen ilgilenmekti yaptım

Biraz ama bebekle ilginemeyecek kadar değil ilaçlarını içince destek olanda olunca hızlı toparlıyorsunuz en fazla on gğne tamamen iyiydim yanş kendi işimi yemekti çocukla tamamen ilgilenmekti yaptım
Masallah super o zaman hayirlisi hangisi ise o olsun tesekkur ederm yorumunuz iicn 💕💕

Bu zamana kadar %80 herkes ilgilenmiştir iki seçenekte de daha ağır geçirenler olabiliyor tabi ama bu daha azınlıkta,doğamızda var zaten bu durum o yüzden tabiki doğumdan sonra gayet rahat bebeğinize bakarsınız hiç merak etmeyin 😊
Icim rahatladi ya Allah razi olsun sizlerden💕😍

Butun okudugunuz hikayeleri unutun ve arastirmayida bırakın emin olun cehalet bazen bilmemek daha hayirli kaldiki her anne adayi kendi dogum hikayesini yaşayacak iki dogumuda normal yapan biri olarak biri digerine benzemiyorken sizin dogumunuz kimseninkine benzemeyecek kafanizi bulandirmayin hayırlısını dileyin sizin için en hayırlısını nasip etsin allah ulkemizde normal dogum yada sezeryan diye secenek olmasida sacmalik dogal bir surectir dogum aslolan normal dogumdur ama oncelik anne ve bebegin saglikli olmasidir secim yapmak degilde sonucunda sizin icin hangisi dogru secim ona gore sekil almalidir ben
Haklsnz tesekkur ederm guzel dusuncelernz ve yorumlarnz icin💕💕

Masallah 💕sezeryani oyle bi anlatyolarki bebegin altini bile degistiremedk falan
Bundan korkuyorum
Hic öyle bir durum yaşamadım ama tabii ağrı oluyor ama dayanması güç ağrılar değil ve kısa sürede geçiyor
Kolay doğumlar diliyorum hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inş

Bebeğin ve benim sağlığım için en iyisi neyse o. Şartlamayın böyle kendinizi.
Vajina genişlemesi sezaryende de olabiliyor çünkü genişlemeye neden olan faktörlerden biri hormonlar. Normal doğumda vajinada kesik oluyor sezaryen doğumda karında. Öyle ya da böyle. Benim için en önemlisi sağlıkla bebeğimi kucağıma almak. O kadar takılmamak lazım nereden çıktığına :)
Kesnlkle oyle once bebegimin sagligi
Ama ikincisi de dogumdan sonra hangi dogumda bebegimle hemen ilgilenebilcem💕o beni biraz endiselendiriyor

Okumayın sizin için hangisi hayırlı ise o olur zaten önemli olan sağlıkla bebeğinize kavuşmak hiç bunları düşünmeyin her şeyin bir çözümü vardır vajina genislerse daraltma ameliyatı var he derseniz sezaryen olucam onda da çocuğunuzla temas kuruyorsunuz ki belden aşağısı uyuşturma yapılıyor bebeğinizi görüyorsunuz

Back
X