Sezeryan Doğum ?

gnctrk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2023
1.861
5.624
88
Merhaba hanımlar.

Çocuk istiyoruz. Sezeryana daha sıcak bakıyorum çevremden dolayı. Ama doğum korkusu ve sonraki süreç için korku var bende. Ne kadar çocuk istesem de bu korku beni engelliyor. Sizin deneyimleriniz nelerdi? Teşekkürler şimdiden.

(((((Arkadaşlar daha doğum yapmadım biliyorum. Herkesin deneyimi farklıdır bunu da biliyorum. Sadece o deneyimleri merak ettim)))))

Son düzenleme:
Ablacım sen bi hamile kal, saglıkla o 9 ayı tamamla sonra doğum secimini doktorunla istisare ederek karar verirsin

ben yazacaktım da yazmayayım dedim. doğum deveden kulak bile kalmıyor bu süreçte. :)

23 yasindasin daha
Dusunmek icin cok vaktin var
Korkuyorsun madem akisina birak
Hazir oldugunda dusunursun nasip

Burda doğru cevabı bulamazsınız ben normal doğum iyi derim bir başkası deneyimledim sezeryan daha rahat der Hamile kalınca sürece göre doğuma karar verilir bunun suda doğumu var epidural var değişik değişik metotları var .

Sezeryan tercih değil zorunlu hallerde yapilan ameliyattır, hamile kalmadan doğumu düsünmeniz boşa endişe süreci deneyimlemeden düsünerek anlayamazsiniz herkesin yapisi dayanikliligi farkli
Ne bileyim insan yine de düşünüyor. Tabiki herkeste farklı ama insan deneyimleyenlerden birşeyler duymak istiyor.

Ben de farklı deneyimleri duymak istedim zaten

Normal yada sezaryen farkeder mi?
Sürecin içine girdiğinizde ve eğitim aldığınızda aslında bir tercihten ziyade durumun önemine göre hareket edeceğinizi kavrayacağınızı düşünüyorum.

Gebelikten önce düşünülmesi gereken tek konu ileride çocuğuma ruhsal olarak da maddi olarak da bir gelecek sağlayabilir miyim diyebilmek...

Doğum hikayesi duymasa niyetiniz çok zor bir gebelik sonrasında covid geçirdim erken doğum yapmam gerekti. Müthiş bir sezaryen geçirdim. Ancak şunu biliyorum ki doktorum yanımda olduğu sürece bilinçli bir şekilde yönlendirdiği sürece normal doğum da kolay olurdu.

Tabiki de en başta düşünmem gereken o biliyorum. Sadece doğum anı gerçekliği diye birşey de var ve insan ister istemez merak ediyor

Çevreden dolayı sezeryana sıcak bakmak...Anlaşılan çevreniz sezaryan sonrası ilk ayağa kalktiginizda iki büklüm yuruyemediginizi, iyileşme sürecinin normal doğuma göre daha zor olduğundan bahsetmemiş. 2 sezeryan ameliyat deneyimim var. Ilkinde son ana kadar normal olması için elimden geleni yaptım ancak çatı muayenesinde çatı darlığı sebebiyle zorunlu sezeryan kararı alındı. Covid pozitif doğum gerçekleştiği için çok ağır geçti. 2.sezeryanda gerçekten çok çabuk toparladım. Şimdiden bunun kararını vermeyin hele ki etrafı dinleyerek asla.

Herkes kendi yasadigini bilir. Ben şahsen daha once normal dogum yapmis birisi olarak. Bunu sezeryan dusunuyorum. Daha once sezeryan yapmis birisi normal dusunuyor. Yani dedigim o ki herkesin dogumu bir olmuyor. Bu biraz şans işi çok zor normal dogum yaptim çok iri bebek dogurdum çok zor gunler geçirdim. Ama yine çocuk istiyorum. Normal dogurmak zorunda olsam yine o zorluga ragmen dogururum. Çunku bebegi gorunce. Bebek çiktigi an butun acilarin geçiyor. Oyle bir rahatloyorsn ki. Bunu tarif etmem mumkin degil. Zorlugu en fazla 2 3 hafta. Geçip gidiyor dogumdan korkupta çocuk yapmamazlik yapmam. Hem dusunsene binlerce miy miy kadin doguruyor senmi doguramican.

Tabiki de en başta düşünmem gereken o biliyorum. Sadece doğum anı gerçekliği diye birşey de var ve insan ister istemez merak ediyor

Yorumumu düzenlemiştim. Doğum hikayemi kısacık yazdım. Açıkçası çok düşünülecek bir konu değil son anda verilecek bir karar.

Doğum anı bana göre işin en kolay tarafı asıl zor olan gebeliğin başladığı andan itibaren 9 aylık süreç ..kese kalp atışı ile başlıyor sonra her kontrolde acaba iyi mi bir sorun var mı gibi endişe ..stres ..böyle uzadıkça uzuyor ..doğum anı yaklaştıkça zaten artık bir an önce doğsun istiyorsunuz ..o süreci tamamladıktan sonra artık doğumu o kadarda düşünmüyorsunuz illaki birsekilde doğacak yani ama sezeryan ama normal onuda doktor karar verecek

Öncelikle doğumu bizler değil bebekler karar veriyor Bende çok korkardım ama 3 yıl boyunca tüp bebek tedavisi gördüm, onca emekten sonra kavuştum. Normal de olsa sezeryan de olsa acı var mı var. Ama bunu yaşayacak olan tek siz değilsiniz. Bir anda başlayacak ve bitecek. Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda emin olun o acıları unutuyorsunuz. Normal doğumdan çok korkan sezeryan olması için türlü bahaneler uyduran ben bile normal doğum yaptım elhamdülillah Bu aşamada önce bebek ve onun sağlığı, sonrasında doktor seçimi çok önemli. Doktorunuza güvendiğinizde zaten akışına bırakıyorsunuz. İnşallah rabbim gönlünüze göre kolayını ve hayırlısını versin.

Benim sezaryen mükemmeldi. Ama bu şekilde doğum yapmaya da bir gün önce karar verdik doktorla. Artık son haftadaydık ve başı olması gereken yerde değildi. Tedirgin olduğum için sancı beklemek son anda kanala girecek mi stresi yaşamak istemedim. Ama sancım gelseydi o zamana kadar vajinal da deneyecektim.

Merhaba, benim sezeryan mecbur oldu çünkü bebeğim erken geldi 31 haftalık doğdu, asla unutamayacağım 10 günü bulan baş ağrısı ve mide bulantısı oldu tabi her bünyeye farklı etkisi vardır onu bilemem ama tekrar Sezeryan olmak istemezdim , bende kötü etki yaptı hala dikiş yerim sızlıyor 1 sene oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…