Sezeryan Doğum ?

Geçmiş olsun süreçte bakıcam evet

Geçmiş olsun

Çok sevindim sizin adınıza teşekkür ederim yorumunuz için

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için

Teşekkür ederim yorumunuz için herkes farklı söylüyor tabi bazıları da hamileliğin en iyi süreç olduğunu söylüyor. Bakalım

Çok haklısınız en güzeli olsun bizim için

Çok haklısınız doktor seçimi çok önemli onun yönlendirmesi fln. Geçmiş olsun çok sizin için çok sevindim

Ne bileyim insan yine de düşünüyor. Tabiki herkeste farklı ama insan deneyimleyenlerden birşeyler duymak istiyor.
İste yasamadan bilinecek bir durum değil diyorum bende burada sezeryan şöyle normal dogum böyle yazilmasi bir sey ifade etmeyecek. Hamile kalmadan bunlari dusunmeyin 9. Ayda karar verilir dogum şekline o zaman dusunursunuz doktor muayene eder normal dogum bekleyecez yada sezeryan olacak şu sebeple der o zaman bakarsiniz

Yani doğum tüm hayatın içinde bir kaç saatlik bir ağrı acı yaşayacaksınız. Zaman geçince hatırlamıyorsunuz bile. Eninde sonunda bitecek bir süreç olarak bakmalısınız

Ne bileyim insan yine de düşünüyor. Tabiki herkeste farklı ama insan deneyimleyenlerden birşeyler duymak istiyor.
Bu forumda doğum hikayeleri diye başlık vardı. Orayı açın bakın, dakika dakika doğumunu anlatan bir çok üye var.

Yani doğum tüm hayatın içinde bir kaç saatlik bir ağrı acı yaşayacaksınız. Zaman geçince hatırlamıyorsunuz bile. Eninde sonunda bitecek bir süreç olarak bakmalısınız
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için

Kesinlikle gerekmedikçe sezeryan olmayın derim ilk iki normal üçüncü sezeryan oldum iki doğum arasında nasıl fark yokmuş yedi yıl geçti hâlâ pişmanlığı içimdedir,önceden iki normal doğum sonrası yine dümdüz bir karnım vardı sonrasında eski kilomu bırakın beş kilo daha zayıf olduğum halde şişkin bir karın bırakıyor size ayrıca orada oluşan sallanan iğrenç bir deri parçası sırf bunun için ameliyat olmak istiyorum kıyafetlerden bile belli oluyor düşünün,sırf çocuğun kilosunu büyük hesapladıklarından o kadar normal doğamayacak gibide değilmiş ama bazı doktorların işine geliyor ayrıca sezeryanın iyileşme süreci çok daha uzun normal doğum ile kıyaslanamaz bile siz iki doğum arası fark yok diyenlere asla kulak asmayın inanın bir sezeryan yerine şimdiki aklımla üç normal doğum yapmayı yeğlerim

Ben daha evlenmeden doğumdan korkuyordum
O an geldiğinde sanki hiçbir şey düşünmüyorsun gibi acaba nasıl olacak çok canım yanacak mı gibi düşünceler olmuyor pek
Ben kontrole gittim elime kâğıt verip doğumhaneye gönderdiler kendimden beklemeyeceğim şekilde sakindim
Bu deneyimi yaşadığım için mutluyum aslında
Hiç böyle düşüneceğimi düşünmezdim

Göbek zamanla gidiyor diyorlar gitmiyor mu
Benimki dört kiloya yakın doğdu. Zor bir doğumdu ama doğdu yani

üç çocuğumu da sezaryenle dünyaya getirdim. Hiçbirinde de öyle aman aman bir sorun yaşamadım. İkinci gün ayağa kalkıp çocuğumla kendim ilgilendim. Her hamileliğimde 40 kilodan 52 kiloya kadar çıktım. Doğurduğum hafta aşağı yukarı aynı kiloma geri döndüm. Sezaryen göbeği dedikleri şeyin ne olduğunu inanın bilmiyorum, çünkü hiç yaşadığım bir şey değil. Herkeste farklı etkileri olabiliyor demek ki. siz bir hamile kalın, doğum başladığı ya da şu gün sezaryen olacak denip tarih alındığı an da süreç başlıyor ve olup bitiyor.

3 "normal" dogum sonra yine öyle isterim imkanim olsa. Sezeryan kolay gibi görünüyor, ama yinede büyük bir ameliyat. Yani normal bir ameliyatin riskleri neyise orda da var. O yüzden normal dogumdan sonra kadinlarin yardima ihtiyaci varsa, sezeryan dogum yapanlara da iyi bakim lazim. Ama nedense onu öyle "basit" gösteriyorlar ki bazilari sanki dogum yapmamis gibi görüyor. Doktorunuzla bu karari verin. Saglik acidan bir sorun yoksa, sahsen sezeryani tercih etmezdim

Teşekkürler güzel yorumunuz için zamanı gelince duruma göre karar vericem

38 haftalık bir hamile olarak şunu soyliyim doğumu hele ki şimdiden düşünmemeye çalış. Bu günü gelince seni ekstra strese sokmaktan başka biseye yaramaz. Ben mesela kesinlikle daha sağlıklı olduğuna inandığım için normal doğum istiyorum ve çok şükür şimdilik durumum buna müsait ama yasayacaklarimi hiç sorgulamiyorum. Çünkü kendimi biliyorum sorgularsam,sorup sorusturursam ya sezeryana dönerim yada şu en güzel zamanlarimi Allah'ım napicam nasıl olcak diye tırnaklarımı yiyerek geçiririm. Kendimden yola cikarak söylüyorum en rahatı akışına bırakmak ve yaşayıp görmek. Bu arada iki doğumda benim için iki ucu b.klu değnek çünkü hayatımda hiç ameliyat olmadım ve sezeryanda benim için aşırı korkutucu olabilir üzerinde düşünürsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…