• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Kızlar sormak istediğim bişey var. Ölü doğum Yaptım. 30. Gün bitti . Kanamam 23. Gün Kesilmişti. Iki gündür adet olucak gibi ağrım var. Sizler nezaman adet görmüştünüz
Basin sagolsun canim Allah sabrini artirsin. Ikinci kaybim demisin icim ciz etti hatirlatmak istem nedenlerini ama kacinci haftada yasadin kayiplarini arastirildi mi nedenleri?

Basin sagolsun canim Allah sabrini artirsin. Ikinci kaybim demisin icim ciz etti hatirlatmak istem nedenlerini ama kacinci haftada yasadin kayiplarini arastirildi mi nedenleri?
Ilk 7 haftalıktı . Afedersiniz ama ilişki sonrası kanamam başladı. Yazıyorum çünkü doktorlar bu konularda uyarı yapmıyor. Düşük ile sonlandı. Kalan Parçalar için kürtaj oldum. Patolojiden bişey çıkmadı. 2. Bebeğim 40 haftalıktı. Planlanan sezeryan tarihine iki gün kala kalp atışları durdu.eşi yaşlıydı. Beraberinde kilo olarak düşüktü. Doktorum Yavaşda olsa Gelişimi devam ediyor 2500 olsa Kuvoz e gerek kalmaz dedi. Son haftaya kadar bekledik. Hastaneye gittiğimde sancım başlamıştı. Ölüm nedeni için oksijensiz kalma dedi. Otopsi yaptırmadık.

Doktoruma sordum 2. Kaybım gebelikten önce yaptırmam gereken testler varmı. Tekrarlayan düşükler için yaptırılıyor. Senin biri ölüm. Gerek yok dedi. Sizin doktorlarınız ne Demişti

sezaryen doğum sorasi kanamam 15 gün sürdü.. sora bi hafta ara verdi yine geldi damla damla birşeydi.. en son 55. günümde aşiri şiddetli kanamam oldu durduramadim sora geçti...
8 ay oldu oğlumu kaybedeli...
bide yengem oğlumu kaybettiğim de 1 aylık hamileydi. kızı olucak. az kaldi doğuma.rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin. üzülemiyorum da sevinemiyorum..

Doktoruma sordum 2. Kaybım gebelikten önce yaptırmam gereken testler varmı. Tekrarlayan düşükler için yaptırılıyor. Senin biri ölüm. Gerek yok dedi. Sizin doktorlarınız ne Demişti

Canım başın sağ olsun, Rabbim sabırlar versin. Benim 23 kadar sürdü kanama, bir hafta sonra da adet olmuştum.
O doktora güvenme. Kendine başka bir doktor bul kesinlikle. Bu çocuk neden kilo almıyor diye nasıl hiç bir önlem almaz!!! Ya Rabbim sen bizi iyi doktorlarla karşılaştır... Ayrıca doğumdan yaklaşık 60-70 gün sonra da pıhtılaşma testlerini kesinlikle yaptır. Anlattığın hikayeden bana sende de pıhtılaşma problemi varmış gibi geldi... Bebeğini kaybetme sebebin de bu bence. O kadar çok sinirleniyorum ki bu rahat doktorlara, ben de oğlumu doktor ihmalinden kaybettim maalesef :( Kan pıhtılaşması çıktı bende. Buna bağlı olarak preeklampsi de geçirmişim. Oğlum ikisine birden dayanamamış :( ve ben oğlumu kaybetmeden 3 gün önce hareketlerini hissetmiyorum bebeğimin diye doktora gitmiştim. NST'ye sokup, ultrasonla bakıp hiç bir test v.s. yapmadan bir şey yok normal deyip gönderdi. 3 gün sonraki kontrolde de kalp atışlarının durduğunu öğrendik :( O doktoru da şikayet et bence. Tamamen doktor hatası gibi duruyor senin de bebeğini kaybetmen :(

Canım başın sağ olsun, Rabbim sabırlar versin. Benim 23 kadar sürdü kanama, bir hafta sonra da adet olmuştum.
O doktora güvenme. Kendine başka bir doktor bul kesinlikle. Bu çocuk neden kilo almıyor diye nasıl hiç bir önlem almaz!!! Ya Rabbim sen bizi iyi doktorlarla karşılaştır... Ayrıca doğumdan yaklaşık 60-70 gün sonra da pıhtılaşma testlerini kesinlikle yaptır. Anlattığın hikayeden bana sende de pıhtılaşma problemi varmış gibi geldi... Bebeğini kaybetme sebebin de bu bence. O kadar çok sinirleniyorum ki bu rahat doktorlara, ben de oğlumu doktor ihmalinden kaybettim maalesef :KK43: Kan pıhtılaşması çıktı bende. Buna bağlı olarak preeklampsi de geçirmişim. Oğlum ikisine birden dayanamamış :KK43: ve ben oğlumu kaybetmeden 3 gün önce hareketlerini hissetmiyorum bebeğimin diye doktora gitmiştim. NST'ye sokup, ultrasonla bakıp hiç bir test v.s. yapmadan bir şey yok normal deyip gönderdi. 3 gün sonraki kontrolde de kalp atışlarının durduğunu öğrendik :KK43: O doktoru da şikayet et bence. Tamamen doktor hatası gibi duruyor senin de bebeğini kaybetmen :KK43:
Bebek hareketlerini son 9 gün bende ciddi anlamda hissetmemeye başlamıştım. Nst ve ultrasonda bakılıyordu 2 günde bir . Herkes doktor ihmali var şikayet etsene diyor.ama giden geri gelmiycekki. Ülkemizde yargı vs. Malum . Bütün bunları kaldıramam. Zaten çevremdeki insanların Saçma Yorumları malum.

Bebek hareketlerini son 9 gün bende ciddi anlamda hissetmemeye başlamıştım. Nst ve ultrasonda bakılıyordu 2 günde bir . Herkes doktor ihmali var şikayet etsene diyor.ama giden geri gelmiycekki. Ülkemizde yargı vs. Malum . Bütün bunları kaldıramam. Zaten çevremdeki insanların Saçma Yorumları malum.

Sen hiç uğraşmıyorsun ki canım. Ben BİMER'e şikayet ettim. Oradan direk geri dönüş oldu. Pendik İlçe Sağlık Merkezinden aradılar Hasta Hakları bölümünden, kadın dedi böyle böyle şikayetiniz varmış, gebeyken yaptırdığın tüm testleri, muayene epikrizlerini elinde ne varsa fotokopilerini getir dedi. Soruşturma başlatacaklarmış. Bence şikayet et, evet giden kesinlikle geri gelmez ama bir şey yapmasam da sanki oğluma ihanet ediyormuşum gibi geliyor. O kadın ceza alsın ki, canı yansın ki bir daha daha dikkatli olsun ve başkalarının canı yanmasın :KK43: Eğer doktor ihmali varsa tazminat davası da açacağım ve oradan alacağım parayla da durumu olmayan çocukları okutacağım kısmetse...

Sen hiç uğraşmıyorsun ki canım. Ben BİMER'e şikayet ettim. Oradan direk geri dönüş oldu. Pendik İlçe Sağlık Merkezinden aradılar Hasta Hakları bölümünden, kadın dedi böyle böyle şikayetiniz varmış, gebeyken yaptırdığın tüm testleri, muayene epikrizlerini elinde ne varsa fotokopilerini getir dedi. Soruşturma başlatacaklarmış. Bence şikayet et, evet giden kesinlikle geri gelmez ama bir şey yapmasam da sanki oğluma ihanet ediyormuşum gibi geliyor. O kadın ceza alsın ki, canı yansın ki bir daha daha dikkatli olsun ve başkalarının canı yanmasın :KK43: Eğer doktor ihmali varsa tazminat davası da açacağım ve oradan alacağım parayla da durumu olmayan çocukları okutacağım kısmetse...
Şuan ne aşamada şikayetiniz. Herhangi bir gelişme varmı. Doktor ihmali var zaten. Küçük bi Doğu ilindeyim. Devlet hastanesi kabul etmedi. Düşük kilolu bebek kabul etmiyoruz solunum cihazlarımız bozuk. Yatışını yapıp kontrol etsinler dedi( bebek hareketlerini hissetmiyorum. Eşi yaşlı vs) özel hastane yatağımız sınırlı , devletteki doktorlar hiç bi sorumluluk almak istemiyorlar vs deyip kabul etmedi. İşte insan hayati bukadar ucuz. Ama tüm bunlar sözlü olan Şeyler. Nasıl ispatlanır ki

İllaki o hastanelere giriş yaptığının kaydı vardır o ayrı da. Burada ki asıl suçlu olan doktor seni sürekli izleyen doktor. Devlet hastaneleri takip etmedikleri gebeyi kabul etmiyorlar genelde zaten. Senin takibini yapan doktoru şikayet etmelisin bence...

Şuan ne aşamada şikayetiniz. Herhangi bir gelişme varmı. Doktor ihmali var zaten. Küçük bi Doğu ilindeyim. Devlet hastanesi kabul etmedi. Düşük kilolu bebek kabul etmiyoruz solunum cihazlarımız bozuk. Yatışını yapıp kontrol etsinler dedi( bebek hareketlerini hissetmiyorum. Eşi yaşlı vs) özel hastane yatağımız sınırlı , devletteki doktorlar hiç bi sorumluluk almak istemiyorlar vs deyip kabul etmedi. İşte insan hayati bukadar ucuz. Ama tüm bunlar sözlü olan Şeyler. Nasıl ispatlanır ki

Ben daha yeni şikayet ettim, 2-3 hafta kadar oldu. Soruşturma şuan sürüyor. Daha sonuçlanmadı canım.

6 ayı geçmemesi gerekiyormuş. Benim 6,5 ay olmuştu kadın neden bu kadar bekledin dedi. Ben de doktorumun hatalı olduğunu bilmiyordum, yeni bebek düşündüğüm için bir perinatologla görüştüm ve o söyledi bana doktor ihmalinin olduğunu dedim. Öyle deyince sağolsun süreye bakmadan başlattı soruşturmayı...

canımm bende hala yapmadım da yaptırmadımda test.en son 10gün önce negatifti.bat 9du geçti ve hala olmadı regl .bir kaç gün daha beklemeyi düşünüyorum. Değişiklikler var vücudumda ama ne belirtisi anlamış Değilim.pakolojik olabilir diyorum kendi kendime. Çünkü doğumdan sonra adet düZenim
Canm kan testi yaptirsana yda idrar testi yap belki de bu sefer cikar canim ins vardir cok mutlu olucamm:) baya da gecikmissin..bnm yarin adet gunum suan belim agriyor ve yrgunluk belirtm disinda bsy yok belki de adet olucamm:(

Ilk 7 haftalıktı . Afedersiniz ama ilişki sonrası kanamam başladı. Yazıyorum çünkü doktorlar bu konularda uyarı yapmıyor. Düşük ile sonlandı. Kalan Parçalar için kürtaj oldum. Patolojiden bişey çıkmadı. 2. Bebeğim 40 haftalıktı. Planlanan sezeryan tarihine iki gün kala kalp atışları durdu.eşi yaşlıydı. Beraberinde kilo olarak düşüktü. Doktorum Yavaşda olsa Gelişimi devam ediyor 2500 olsa Kuvoz e gerek kalmaz dedi. Son haftaya kadar bekledik. Hastaneye gittiğimde sancım başlamıştı. Ölüm nedeni için oksijensiz kalma dedi. Otopsi yaptırmadık.
Canim yasemin arkadasim cvp vermis ben calistugim icin gun icinde yaamadim. Benim oglum 39. Haftada sezaryanla dogdu 3.5 kiloydu gelisimi gayet guzeldi ama nasip iste benimkide dogumda su yutmus ve bu enfeksiyona nedennolmus 5 gun sinra kaybettim oglumu bubsayfada senin gibi son haftasinda ya da doguma yakinnkaybeden cok. Oksijensiz kalmis deyio geciyolar. Iki kaybin var unuverste hastaneleri testleri ucretsiz yapiyor. Akraba evlilikleri doguda cok var bende aslen doguluyum batuda dogup buyusemde o yuzden universitelerin genetik bolumunden bakiyolar hem genetiginize hem pihtilasman var mi diye pihtilasma bebegin beslenmesini engeliyor kan pihtilastigi ucin bebege besin ve oksujen gitmiyor ve malesef dusuk kiloyla doguma ya da anne karninda olume neden oluyor. Bulundugun ilde yoksa yakin hir ile git ya da bi akraban varsa baska bi sehre git mutlaka yaptir testlerini

Canim yasemin arkadasim cvp vermis ben calistugim icin gun icinde yaamadim. Benim oglum 39. Haftada sezaryanla dogdu 3.5 kiloydu gelisimi gayet guzeldi ama nasip iste benimkide dogumda su yutmus ve bu enfeksiyona nedennolmus 5 gun sinra kaybettim oglumu bubsayfada senin gibi son haftasinda ya da doguma yakinnkaybeden cok. Oksijensiz kalmis deyio geciyolar. Iki kaybin var unuverste hastaneleri testleri ucretsiz yapiyor. Akraba evlilikleri doguda cok var bende aslen doguluyum batuda dogup buyusemde o yuzden universitelerin genetik bolumunden bakiyolar hem genetiginize hem pihtilasman var mi diye pihtilasma bebegin beslenmesini engeliyor kan pihtilastigi ucin bebege besin ve oksujen gitmiyor ve malesef dusuk kiloyla doguma ya da anne karninda olume neden oluyor. Bulundugun ilde yoksa yakin hir ile git ya da bi akraban varsa baska bi sehre git mutlaka yaptir testlerini
Allah sabır versin canım. Seninde başından zor günler geçmiş. Gerekli testleri yaptırmayı düşünüyorum. Zaten düşük tehlikesi vardı. 20. Haftaya kadar haftalık proluton Depot iğne 7. Ay bitene kadar Progestan kullandım. Bebek aşağı yerleşmişti . Derken 29. Haftada geri kalmaya başladı. Eşimle akraba evliliğimiz yok. Biz burada memuruz mecburi hizmet. Zaten bilsem böle olacağını ailemi getirmezdim kendim giderdim. Aslen bursalıyım. Burada Bursalı olan veya kadın doğumcu önerebilecek arkadaşlar varmı acaba

Allah sabır versin canım. Seninde başından zor günler geçmiş. Gerekli testleri yaptırmayı düşünüyorum. Zaten düşük tehlikesi vardı. 20. Haftaya kadar haftalık proluton Depot iğne 7. Ay bitene kadar Progestan kullandım. Bebek aşağı yerleşmişti . Derken 29. Haftada geri kalmaya başladı. Eşimle akraba evliliğimiz yok. Biz burada memuruz mecburi hizmet. Zaten bilsem böle olacağını ailemi getirmezdim kendim giderdim. Aslen bursalıyım. Burada Bursalı olan veya kadın doğumcu önerebilecek arkadaşlar varmı acaba
Canm ben aslen izmirliyim ama bursaya gelin geldim simdi jimer hst.cenk beye gdyrm bana guven verdi knsmalari onu önerdiler..bde perinatolog olarkta yalçın kimyayi dediler ama ona daha gtmedm ackcsi.hamileligmde de doruk hstansnde ozlem hnima gtmstm megersem en tecrbsz doktrymus o hstanenn cok ihmal ettigi seyleri vardi ona gtme derim cnm aklinda bulunsun bu isim.hamile ark.konustkca anladim beni ihmal ettigini bir kere idrar thlili yapti bska da yaptrmdi ama ark.dktru her ay yaptrn bile var.Rabbim iyi doktorlarla karsilastrsn hepimizi..

Canm ben aslen izmirliyim ama bursaya gelin geldim simdi jimer hst.cenk beye gdyrm bana guven verdi knsmalari onu önerdiler..bde perinatolog olarkta yalçın kimyayi dediler ama ona daha gtmedm ackcsi.hamileligmde de doruk hstansnde ozlem hnima gtmstm megersem en tecrbsz doktrymus o hstanenn cok ihmal ettigi seyleri vardi ona gtme derim cnm aklinda bulunsun bu isim.hamile ark.konustkca anladim beni ihmal ettigini bir kere idrar thlili yapti bska da yaptrmdi ama ark.dktru her ay yaptrn bile var.Rabbim iyi doktorlarla karsilastrsn hepimizi..
Bahar da Nagihan hanım medicabilde de Recep bey önermişlerdi bana. Daha tam karar vermedim ilk adetimi görmeyi bekliyorum. Peki Şevket Yılmaz'da varmı kan pıhtılaşması vs yaptırcam özellerde Yapılıyor mu

Bahar da Nagihan hanım medicabilde de Recep bey önermişlerdi bana. Daha tam karar vermedim ilk adetimi görmeyi bekliyorum. Peki Şevket Yılmaz'da varmı kan pıhtılaşması vs yaptırcam özellerde Yapılıyor mu
Canım öncelikle basın saolsun cok zor biliyorum ama Rabbim Beterinde n aynisindan her türlü sinden korusun bizleri sakin gitme bahara okadar lanet bi hastane yok doktora faln ulasamazssinn kesinlikle ben bursadayim yalçın Gürel die bi doktor a gidiorum iyi isinde ama benim yine biraz sikintili gecio hamileligim biz elimden geleni yapiorum ama gerisi Rabbime kalmış bide yalcin kimya çok iyi diolar maddi durumun iyisi git ona çok pahalı çünkü en azından arada bi gidilebilir

Canım ne güzel umut oluyosun bizlere sağlıkla buyüt bebeğini:) ben de oğlumu dekolmandan kaybettim 39. Haftada sezeryandan 6 ay sonra yeniden hamile kaldım tabi öncesinde tüm testleri yaptırdım ne pıhtılasma ne tansiyon ne genetik hepsi normal çıktı.. şu an 16 haftalık olduk inşallah bi oğlum daha olcak ama sebebi bulunamadığı için bu dekolman illeti hep aklımda bende hiç belirti de olmadı aniden kalbi durmuş bebegimin yine aynı olursa diye çok korkuyorum:KK43: sen neler yaşadın hamilelik süresince?

İnşallah sen de bebeğini sağlıkla dünyaya getirir ve acısını hiç görmezsin yavrunun. Benim de o hamileliğim rahattı sadece ilk aylarda bulantı kusma vardı. Sonrasında rutin tüm kontroller yapıldı, her şey yolundaydı. Benim tek belirtim, kızımı kaybettiğim gece karnıma anlık ağrılar giriyordu, bıçak saplanır gibi ama kısa sürüyordu ve ben bebek baskı yapıyor sanıyordum. Sanırım dekolmanın bir göstergesiymiş ama ben bilemedim :KK43: Fakat bende ne tansiyon vardı, ne şeker, ne ödem... İyi hissediyordum yani o yüzden kanamam gelince bile aklıma gelmemişti bebeğimi kaybedeceğim. Doktor plasentanın aniden koptuğunu ve bebeğin beynine oksijen gitmediğini söyledi. Yine de müdahale ile yoğun bakımda 1 gün yaşadı. Bu son hamileliğimde ise bebeğin her hareketini, hissettiğim her acıyı çok dikkatli dinledim. İlk zamanlar korkum çoktu doğal olarak ama olumsuz düşünmek de istemiyordum. Her şey Allah'tan, korkunun olacaklara hiçbir faydası yok, bu güzel sürecin tadını çıkar deyip kendimi rahatlatıyordum. Sen de öyle yap, İnşallah ki bu sefer Allah bebeğini sizlere bağışlar.

Back
X