çoook teşekkür ederim canım.inan bana umut verdin.doktoru mutlaka araştıracağım.ne güzel sezeryandan sonra allah sana kolaylık vermiş.inşallah ben de normal doğum yaparım.onu yaşamak istiyorum.....
ben teşekkür ederim. İnşallah sen de bu duyguyu tadarsın. doktorların isim ve adresleri;
• DR. AHMET SUPHİ TOPRAK ( İZMİR)
Talatpaşa Bulvarı 140 Sk. Nu 2 /1 Alsancak İzmir
Tlf 0 232 4632118
suphitoprak.gen.tr
• DR.İBRAHİM YANIK (İZMİR)
KORDON KLİNİK
Kordon Tp Merkezi
canim bak benim suyum gelmisti
suyum butun gun gelmeye devam etti
ama sancim yoktu
artik 14 saat falan gecti bana suni sanci verdiler
birkac sonra tekrar verdiler
sonra sancim geldi
acidan kivrandim
cünkü suni sanci gercegi gibi degilmis
daha cok aci yani
benim acilmam yoktu
boyle 8 saat gecti
acilma hala yok
sancidan geberiyorum ama
baktilar acilma yok
sen bu gece uyu dinlen sana sabah kalhvalti yap tekrar suni sanci veririz dediler
YANI HALA SEZERYAN YOKKK
cidid durum olmadikca saglik aciisindan SEZERYAN YOK
ben ok dedim#yatacaktim
ebe bir bakayim dedi
acilmis dogum baslamis hooop dogumhaneye
düsün yani bu olay Türkiyede olsa aninda sezeryan
ama burda SONUNA KADAR NORMAL DOGUM
ve ben o kadar acili sabcili doguma ragmen tekrar dogursam
YINE NORMAL DERIM
dogum essiz birsey
ben kizimi dogurdugumu hissettim
bu hissi ölene kadar unutmam :)
canım merhaba.ben de 4,5 yıl önce sezeryan oldum.henüz hamile değilim ama 2.bebeğimi normal istiyorum.bildiğim kadarıyla türkiye'de dr lar yapmıyor ama sen nerede yaptın doğumunu?ben izmir'deyim. acaba bunu kabul edecek bir doktor bulur muyum?inşallah bir kaç seneye kadar bizim ülkemizde de başlar.rica etsem biraz anlatır mısın sezeryanlı biri olarak normal doğum nasıl oluyor?
Ben normal doğumdan aşırı derecede korkuyordum.
Doğum videoları izlemem etkili oldu sanırım.
Sezeryanla doğumu tercih ettim.Özel bir hastaneye gidiyordum paragöz doktorumda hiç yönlendirmedi beni normal doğuma.Gerçi sezeryanla ilgili hiçbir sorunum yok ne ağrı ne sızı ne göbek.Ama o ince çizgi deli ediyor beni .
İnşallah 2. doğumumu normal yapmak istiyorum
Ertesi gün mü ayağa kaldırdılar.
Geç kalmışlar.
Onun için iyileşmen zaman almı canım.
Normalde 4-5 saat sonra kaldırıyorlar.
Ayağa kalkmak geciktikçe daha da zor oluyormuş.
Doktorum bana
yürüyemiycem çok canım yanıyor dediğimde
Şimdi yürümezsen bir daha yürüyemezsin demişti.
kalıcı bir göbek istiyorsan SEZERYAN OL.
doğum sonrası 1 hafta başkasının eline bakıcaksın (annen-kayınvalden fark etmezz) SEZERYAN OL
bebeğini herkes gördükten sonra görmek istiyorsan .SEZERYAN OL
soğuklarda karnında batma hissi yaşamak istiyorsan SEZERYAN OL
seçim senin
ikinci doğum daha kolay oluyomuş ilk doğuma göre, hatta çoğunda dikiş bile gerekmiyomuş diye duydum hep
Ya bi ot kullanmıştım ben onu kullanan herkes kolay geçti doğumum diyo arabistandan getiriyolar haca umreye gidenler bulabilirsen kullan bence "fatma annemizin eli" diye bir ottu
oy maşallah 4100 gr normal doğum yaptın ha bu haberin bana çok cesaret verdi....Allah hayırlı evlat eylesin size bağışlasın canım...canım 3 doğum geçirmiş bi anne olarak o anı yaşamak kadar güzel bı duygu yok herhalde ilk dogumunda bende ne yaşayaçağımı bilmedığim için bıde sağdan soldan duyduklarım benı senın gibi etkilemişti ama o an neyı nasıl yapmamız gerekiğini allah sana ögretiyor nekadar zorda olsa adı üstüde normal doğum yanı normal olanmayan sezeryan bıseyler derst gittiği zaman senı ve bebeği kutarmak için yapılan riskli bı operasyon canım ama günümüzde ise insaların ğüya açı çekmemek için yaptıkları kendılerini riske atarak hata bebeklerini bıle düşünmeden çükü bebeklerin çoğunda çıgerdekı ödemi atamıyor sezeryanda dolayı sonrada zor günler allah korusun zaten bılıyosun teçrubelısın en kötü sey bilmmezliktir şunu unutma bu iyi hasta tebrubelı doktor ilikişsidir sen ona yardımçı olursan oda sana yapman gerekeni soyluyecek sonudakı mutluluk çok guzel son doğum 10 ay önçeydı bebek4 100 kğ dogum kanalına gırmıyor dedı yapılması neyse onu yaparsınız dedım dokdurum bana mesulıyet almıyorum dedi doğum hanede önçe allah sonra dokturum sayesınde çok kolay bı doğum geçırdim olmaz denılen seyı yaptım hata doktorum yuzde yuz sezeryan dedıgi doğuma dönüşdrdüm sonradan gelen stajerler çok sey kaçıdınız harıka bı doğumdu burdan sunu so leyeyeyım yok bı yerın kırılır gibi ağrı olurmus yok surdan sancı gırermiş burdan çıkarmıs yok öyle seyler tabıkı canın açıyor ve açıyaçkta önemlı olan bunun olması
gereken bırsey olarak kabul etmek burayı hıç anne olmamış insanlar okuyor onlara doğru bılgı verelım şunu unutmayın güçüyle övünen erkekler 10 tanesi biaraya gelse doğum yapan kadınıın güçünde olamaz biz bu özeliğimizi sırf arkadaş o bu dedi diye vazmı geceçegiz kım kendı gıder bılebıle doğratırır kımseye inamayın sağdan soldan duyduklarını senı etkılemesın sen doğum yapmiş bırı olarak neden bıdaha yapmıyasınkıı allah kolaylık versın canım
bi doktor olarak yorum yapmanız öenmliydi benim için ççok teşekkürler...şükür şu anda normal doğum görünüyor aksi bi durum da olmaz inşallah sağlık açısından..mazallah öyle bi durum olursa elbette ki normal olsun diye de diretmem tabi ki..bebeğimin sağlığı herşeyden önemli...hadi bakalım inşallah normal doğumla alıcam kucağıma kuzucuğumubir doktor olarak çok doğum gördüm
şahsen ben doğursam bi komplikasyon olmadığı sürece normal doğum yaparım
evet biraz ağrı olabilir kasılmalardan dolayı ama doğum bitince kesinlikle bitiyor, anneler yürüyerek gidiyorlar
sezaryende ise iki gün hastanede kalıyorlar, postop zor oluyor, yürümeleri zor hareketleri zor filan falan..ayrıca normal doğumda epidural anesteziyle ağrı da ortadan kaldırılabiliyor.
hee şunu da söyleyeyim
doktorların normal doğum diye başlayıp sezaryene almalarının sebebi para filan değil
en ufak bir riskte mesela uzamış eylem ya da kalp atışlarının yavaşlaması vs. bebek strese girebiliyor
bebeği kaybetmek istenmiyor tabi ki de
yani her şeyde risk var tabi ki maalesef bebeğin kaybı da olabilir bu, daha sonra aileler doktorun bir hatası olmadığı halde hemen suçlu ilan deip üstüne çullanıyorlar. haksız yere davalar vs.ler filan.
iki tane normal doğum yaptım canım ilk oğlum 4.200 kg ikincisi 3500 kg doğdu acısız olmaz tabi ama sonu çok güzel doğduktan sonra bebeği görünce tüm acılar bitiyor bence çok güzel bir duygu ilk ağlamasını duymak çıktığı anki durumunu görmek bebeğin
bu nasıl bir felaket tellalığıdır böyle neye dayanarak bu tür konularda böylesi emin bir şekilde konuşabiliyorsunuz.
sezeryan insanı yarım bırakmıyor tabiiki kimseyi ortadan ikiye bölüp yarısını ameliyathanede bırakmıyorlar. ama şunu düşünün allah korusun açık rahim ameliyatı oldunuz karnınızdan kesi açtılar o kesiden sonra ne kadar sürede iyileşebilirsiniz işte sezeryan da da aynı katlar açılıyor ve geri kapatılıyor ilk dediğim ameliyattan sonraki dönemde uzun süre dinlenmeye, yatmaya ihtiyacınız olduğunu düşürsünüz değilmi ama sezeryanda bir de bebek bakmak zorunda kalacaksınız karnınızdaki kesiyle hemde.
Adı üzerinde normal doğum normal olanı budur
Normal olanı karından bebeğin doğması olsaydı orada ya bir açıklık yaratılırdı ki bu sefer sizi gibi zihniyete sahip olanlar başka yerden kesilip doğurmayı planlardınız.
Sezeryan bir doğum şekli değildir bir ameliyattır ve zorunluluk halinde yapılır secenek değildir. Annenin yahut bebeğin hayatı teklikedeyse sezeryan yapılır ya da yapılmalıdır
Normal doğumun ağrısı ise yapılan epidural anestezi ile hissedilmemektedir bile eğer ağrıdan korkuyorsanız.
Doğum sırasında açılan vajinal kesi ile karında açılan kesinin ne boyutu, ne derinliği, ne de ciddiyeti karşılaştırılamaz bile kaldı ki bazen o vaginal kesiye ihtiyaç duyulmuyor bile. kuzenime o kesi atılmamıştı hem de ilk doğumunda.
Ve sevgili konu sahibi, ben ameliyathane hemşiresiyim, sayamayacağım kadar sezeryana girdim kimi keyfi kimi ise acil gelenlerdi. Eğer günün birinde kısmet olur da anne adayı olursam , bebeğimi olması gerektiği gibi olması gereken yoldan dünyaya getiricem. hayatımız tehlikede olana dek de sezeryanı aklımın ucundan bile geçirmeyeceğim.
Konu sahibi üzerinden burayı okuyan tüm anne adaylarına sesleniyorum. Normal doğumdan korkmayın korkulacak hiç birşey yok tam donanımlı bir hastanede olduğunuz sürece hele hiç tereddüt etmeyin bile.
acı ağrı sizi korkutmasın yaptırısınız mis gibi epidural anesteziyi acı sancı olmadan bebeğinizin doğum anına şahit olursunuz. hemen emzirirsiniz bedeniniz kendini hemen toparlar ertesi gün evinize dönersiniz.
Dediklerinize harfiyen katiliyorum.Dogum korkusu kisinin kendinde bitiyor.Bu is tamamen pskilojiktir.Dogumum yaklastikca kendimi butur yazilarla telkin ettim.Bende cokda ise yaradi.Cok sikintilar yasamama ragman, psikoljik olarak iyi oldugum icin hicbisey korkutmadi beni.Kesinlikle normal dogum diyorum herkese.Sezaryan nihayetinde bir ameliyattir.Bircok dogum videosuda izledim.Bunlarda dogumun seyri konusunda insana bayagi bilgi veriyor.Bebegim iki hafta once dogdu.Hikayem kisaca soyle: suyum geldi gece, anladim bunun bebegin suyu oldugunu.Benimki hic durmadan geliyordu, bazisinin damla seklinde sizinti gibi gelir.Evde 4 saat bekledim, sancim gelir diye ama olmadi.Sonra esimle hazirlanip doguma gittik.Test yapildi ki beni doguma alacaklar ama hic acilma yok, balon diye bisey taktilar alttan.Bayagi acili bir yontemdi.O kemiklere basinc yapti 3 bucuk santim oyle acildi.Ondan sonra suni sanci aldim.Suni sancidan sonrada, anestezi aldim ki herani hissettim yine.Etkili bir sekilde 20 dak. ikindim ve oglum dogdu.Ustelik cok az bir zaviyatla, doktor dikmeye bile luzum gormedi..Izledigim ikinma videolari ise yaradi.Dogumda elbette aci cekeceksiniz, kimisi bunu az hisseder kimisi cok.Markette alisveris yaparken dogumu gelmis farketmemis birsuru kadin var.Hatta birtanesinin bebegi giydigi tayta dusuyor, ozaman farkediyor bunu.:)) Yani benimki normal seyrinde giden bir dogum olmamasina ragmen gozum yilmadi.Iste bu isin psikolojik yonu.Guclu olmaniz lagzim, boyle inandirin kendinizi..Korkunc dogum hikayeleri de kesinlikle dinlemeyin.Bunlar sizi bilincalti olarak korkutabilir cunku.Saglik sorunu olmaksizin, korkudan sezaryan yaptiranlar yada yaptimak isteyenler, bu yaziyi dikkatle okusun..Lutfen bu yaziyi okuyun.Kopyalamaya izin yoktu, o yuzden linkini kopyaladim..
Anne Olunca Anladm - Doum - DOUM KORKUSUNU EN AZA NDRMEK N NERLER…
Zaten birkere normal doğum yapmışsınız
Sizin bunyenıze göre cok ağırmı geldı yoksa kolaymı atlattınız normal doğumu en ıyı sız bılırsınız ..
Benim cook yakından tanıdıgım arkadaslarım normal doğum da yaptı sezaryanda..
İki tanesinin doğumunda yanındaydım hastanede .
Biri doğumhaneden yuruyerek cıktı ben çok şaşırmıstım kendısini bukadar cabuk toparlamasına ..
Sezaryan yapan bir arkadaşım da 15 gun boyunca toparlayamadı kendısını
Yani Demek istediğim her insanın fizyolojisi- gücü farklıdır ..
Ama Allah kadının fizyolojisini normal doğuma uygun olarak tasarlamış..
Acısı tartısılmaz vardır kolay değil sonucta ama 9 ay boyunca içinizde buyuttugunuz yavrunuzun dısarıya cıkmasına tanık olmak ınsanın dunya hayatında gorebılecegı en buyuk mucıze bence .. Ben her nekadar normal doğumdan korksam da bunu gormek ıcın normal doğum yapmayı ısterdım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?