Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sezaryen olupta çok memnun olanlar var ama kızlar, dikiş yerlerinide gördüm yok gibi nerdeyse, estetik dikişmiş görünmüyo bile iç çamaşırını çekince, benim panik atağım var ben normal doğuramam gibi geliyo mesela

çoook teşekkür ederim canım.inan bana umut verdin.doktoru mutlaka araştıracağım.ne güzel sezeryandan sonra allah sana kolaylık vermiş.inşallah ben de normal doğum yaparım.onu yaşamak istiyorum.....

ben teşekkür ederim. İnşallah sen de bu duyguyu tadarsın. doktorların isim ve adresleri;

• DR. AHMET SUPHİ TOPRAK ( İZMİR)
Talatpaşa Bulvarı 140 Sk. Nu 2 /1 Alsancak İzmir
Tlf 0 232 4632118
suphitoprak.gen.tr

• DR.İBRAHİM YANIK (İZMİR)
KORDON KLİNİK
Kordon Tp Merkezi

tekrar teşekkürler canım.hemen not alıyorum bu doktorları.henüz hamile değilim ama inşallah bir gün ben de tadarım.zoru severim aslında cesurumdur sen de cesurmuşsun gerçekten.allah evlatlarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...

Canım bu arada eski konunu hatırlıyorum.
Bebeğin adı ne olacak?
Ne yaptın o konuda?

çok doğru diyorsun aynısını ben yaşadım Türkiyedeyim ben ısrarla normal doğurmak istiyordum ama doktor 6 saat bekledi suni sancı verdiler ama 3 cm anca açıldı doktorda bebek ölecek mecburen sezeryan dedi hemen sezeryana alıyorlar
9 sene oldu ama ben halen acaba doktor para içinmi beni kesti diyorum araştırdım ama hiçbirzaman kesin bilemicem
konu sahibi arkadaşım kesinlikle normal doğur zaten sancı çekerken açılma oluyor sonrasında normal doğuran arkadaşlarım bebeğin çıkışını bile anlamamışlar senin ve bebeğin içinde en iyisi normal doğum
sezeryandada acı oluyor olmuyor diyen yalan söyler ama bebeği kucağına alınca herşeyi unutursun şimdiden iyi doğımlar

Ben doğum anı gelene kadar hiç düşünmedim nasıl doğum yapıcam diye. Yani normal istiyordum ama hiç aklıma getirmedim aceba ne olacak nasıl olacak diye. böylelikle korkmadım da. mecburi halller dışında sezaryen düşünmüyordum zaten. sürekli dua ettim kolaylıkla sağlıkla yavrumu kucağıma alayım diye. ve normal doğumla dünyaya geldi evladım. canım yanmadı mı evet yandı ama inanın hiç hatırlamıyorum bn o ağrıları sancıları. kesikti dikişti onları da hiç hissetmedim zaten. doğumdan hemen sonra hissettiğim rahatlığı mutluluğu anlatamam. Evladımı yanıma koydukları anda hissettiğim mutluluktan hiç bahsetmiyorum bile. doğumdan sonra bir süre sıkıntılarım oldu tabi ama tabi ki o kadar kolay olmayacak bir insan getirmek dünyaya. bünyeden bünyeye değişir tabiki yaşananların zorluğu. bundan sonra 10 kere doğum yapsam hepsini de normal doğururdum. Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin yavrunuza.

Acısı, ceremesi ne olursa olsun normal doğum yapmak isterim ama geçmişinde beyin ya da kalp gibi ciddi ameliyat geçirmiş hastalara sezaryen öneriliyor maalesef. :26:

Ben bekarım ama etrafımdaki bir çok insan ne kadar sancı olsa da o sancı, ağrı çocuğunu kucağına aldığın an biter hiçbir şey kalmaz diyor ki zaten bunu en iyi sen biliyorsundur önceki doğumundan. Şimdiden sana hayırlı, sağlıklı doğumlar, Allah sana hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah.

Ankara ZTB'de sezaryen sonrası annenin ve bebeğin konumu müsaitse normal doğum yapılıyor. Benim doğum yaptığım gece 2 tane sezaryenli anneye normal doğum yaptırıldı. Gerçi benim doğum yaptığım gece Ankara'nın yarısı doğurmuştu sanırım, sancı odasında 4 saat kaldım, maşallah giren çıkanı sayamamıştım:))

daha önce sezeryan hakkinda tecrübeli olmadigim icin bilmiyordum ,evet ertesi gün kaldirdilar dayanilmaz agrilarim olmustu hic unutamam hemsire wc ye kadar yürütdü beni 4 adimlik mesafe bana 1 kilo metre gibi gelmisti :))

Bende normal doğum yaptım bi kaç saat içinde bitti valla Kişiden kişiye değişiyo benim doğumum hızlı oldu ama dikişim çok oldu bir iki hafta yatmak zorunda kaldım ama toparlandım sonra hemen. Normal doğum anneden çok bebek içinde iyiymiş doğum yolunda hastalıklara karşı bağışıklık kazanıyomuş bebek. Bebişim kocaman kışı atlattı ama hiç öksürmedi nerdeyse Zaten bkere normal doğum yapmışsınız en iyi siz bilirsiniz kendinizi. Bu arada ilk yorumu okudumda ben bile korktum doğum yaptığım halde ne biçim yorumdur o felaket tellalı gibi yok öyle bir acı adet sancısından biraz fazla o kadar

Arkadaşım aynı durumdayız 2.hamileliğim kızımı normal doğurdum hem de çok zor bir doğum değildi nedense 2.ye güç bulamıyorum.Aslında biz neden böyle hissediyoruz biliyor musun ilkinde bir şey bilmeden cahil cesaretiyle gidiyoruz doğuma şimdi ise durum çok farklı..Yine de herşeyin normali iyidir korkma Allah gücümüzü verecektir O na GÜVEN...

zorunlu sezaryenle dogum yapmiş bir anneyim
hamileliğim boyunca sezaryene sıcak bakan hiç bir doktora 2.kez gitmedim
doğal olarak 6-7 doktor değiştirmişimdir herhalde
belki daha fazla...
o yoğun acı bi kaç güne geçiyor evet
lakin sonrasında oradaki kesik bırakmıyor yakanızı
her soguk aldıgınızda, agir birşey tasidiginizda hatırlatıyor kendini
dogum yapalı 1 yılı geçti fakat o bölgedeki hissizlik geçmedi
geçeceği de yok aldigim duyumlara göre...
psikolojik olarak kendimi asla tam hissetmiyorum o kesik yüzünden
keşke normal dogurmama imkan olsaydı
kendimi bi kenara koydum, bebek için de normal dogum apayrı bir mucize
daha dayanıklı oluyorlar hastalıklar karşısında
siz ilkini normal dogurmuşken yapmayın hiç sezaryene bulaşmayın...
o "korkmuyor musun, tırsmıyor musun" diyenler de kıskançlıklarından üstünüze geliyolardır adım gibi eminim...
aklı selim hiç bir dişi normal dogum varken sezaryane teşvik etmez kimseyi...

bunların hiçbiri yaşanmıyor ayrıca bir haftada bana hizmet etsinler hep ben mi hizmet edicem :))

ikinci doğum daha kolay oluyomuş ilk doğuma göre, hatta çoğunda dikiş bile gerekmiyomuş diye duydum hep

Ya bi ot kullanmıştım ben onu kullanan herkes kolay geçti doğumum diyo arabistandan getiriyolar haca umreye gidenler bulabilirsen kullan bence "fatma annemizin eli" diye bir ottu

bende hurma yemiştim ama doğuma 1-2 gün kala yenmesi gerekiyor.. gerçi yinede normal doğuramadım.. keyfi sezeryana karşıyım bebeklerin günü dolmadan alınıyor çünkü ama başka hiç kötü yanı yok.. eğer sağlığınız el vermiyorsa mutlaka normal diye diretmeyin... sezeryandan ölen yada sakat kalan hiç duymadım..

Ben 26 saat çektikten sonra bir türlü bebek gelmeyince dogum odasından hızla sezeryana aldılar...sezeryanim iyi gecti öyle denilen gibi çok fark yok hayatımda bebegin kesesini 2 saatte patlattığı için doktor tüm su boşaldı şimdi göbeğimde kalmadı bebek sezeryali gibide değil...zaten tüm aşamalardan geçtiği için dogum oncesi kendini normal doğmuş zannedermiş bebek..bebeği dogum yapabilirsen yap evet toz pembe değil hiçbirşeyi acı çekiyorsun ama sadece Doğana kadar sonra acı falan hepsi geçiyor...geçmezse benimki geçmezdi..iğne olmaktan bile korkarım ufak bir kesikte oluyorum zannederim..o kadar canım tatlı...bebege odaklan normal doguma git doğumdan sonra sana muhtaç bir bebek olduğunu duşun....ben dogum odasında kendimi değil bebege birşeyi yapacaklar diye çok korkmuştum...yani senin canının emin ol o anda bir önemi kalmıyor...en azından benim için öyleydi...

oy maşallah 4100 gr normal doğum yaptın ha bu haberin bana çok cesaret verdi....Allah hayırlı evlat eylesin size bağışlasın canım...

bi doktor olarak yorum yapmanız öenmliydi benim için ççok teşekkürler...şükür şu anda normal doğum görünüyor aksi bi durum da olmaz inşallah sağlık açısından..mazallah öyle bi durum olursa elbette ki normal olsun diye de diretmem tabi ki..bebeğimin sağlığı herşeyden önemli...hadi bakalım inşallah normal doğumla alıcam kucağıma kuzucuğumu

hey maşallah sana da 4200 gr ha?ay ne güzel Allah ım çocuklarını hayırlı eylsein size bağışlsın inşallah....evet kızımın çıkışı da güzeldi ağlamadı diye korktum sonradan incecik ıh ıh dmesini duyunca sesini suyunca dünyalar benim olmuştu...öyle rahatlamıştım ki...

karar verdim yine aynı şekilde bana olumsuz konuşan olursa netteysem ya da birebirsem konuşurken o sohbeti sonlandırıcam ama en iyisi doğuma kadar iletişime geçmiyeceğim....

ay nasıl farketmemiş taytına kadar düştüğünü bebeğinDD
inşallah benim doğumum da çoook kolay olur Rabbim bir nefeste 10 dk içinde doğurmayı sqağlıcakla kucağıma almayı nasip etsin...amin...zira ilkinde hiç kolay olmadı üstüme doğum yapan yapana ben hala çataldaydım..ama burada kimileri 2. doğum daha kolay oluyor demiş..uzman tv de de doktor 2. doğum daha kolay olur demiş..bu naba cesaret veriyor...hadi bakalım elele toparla kendini

ilk doğumum çok zordu ama inşallah yoırumlardan da okuduğum kadarıyla 2. si daha kolay oluyormuş..bebek daha kolay aşağı iniyormuş...inşallah ben de bebeğimle yürüyerek çıkıcam hastaneden..dua ediyorum inşallah sabah tutar sancılarım sabah doğum olur gerekli sağlık kontrollerini yaptırıp akşama evime çıkmak isteyeceğim....inşallah umduğum gibi olr herşey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…