Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aynı şeyleri yazacaktım gerek bırakmamışsınız elinize sağlık :)

ben sezeryan iki doğum yaptım. ikincinin üzerinden daha 10 ay ay geçti hiçbir problemim yok.kendimi "ömür boyu çekiyorsun ömür boyu yarım kalıyorsun" dedikleri gibi hessetmiyorum yani.
ama normal doğum yapabilmeyi çok isterdim. ilki normal olsaydı ikincide hiç düşünmezdim gibi geliyor.sen nasıl düşünüyorsun anlamadım bende.
eminim sezeryan olursan daha sonra neden normal yapmadım diye düşünecksin.

23 yaşımda ilk doğumumu yaptım.hamileyken sürekli daha önce doğum yapanlar birşeyler anlatıyordu.ama nedense korkmadım.nasılsa geçici bir süre.sancım olacak ama bebeğime kavuşacağım diye düşündüm.üstelik çok kolay bir doğum olmadı.bebek tam kanala girince ağrım kesildi.ebe kesmem lazım dedi ve kesti.o kadar da olacak tabii ki.bebeğim çıktığındaki rahatlama çok güzeldi.doğumum bitti ben hala birşeyler olacak diye bekliyordum anlatılanlandan dolayı.tabii ki kolay değil ama abartılacak kadar da değil.ikinci doğumum daha kolay oldu.allah evlatlarımıza sağlıklı uzun ömür versin inşallah

tarzin hic hosn degil..
yazim dilinde konusma seklinde boyle ise sasti dogrusu...
eski ebeler kullanirdi bunu yok efendim yaparkende boyle bagiriyomuydun falan..
herkes sonuc itibariyle gorusunu yaziyo ama farkinda isen kimse senin tarzinda deil...
evet sen dedigini yap gitsin ..
sonucta istedigin sey bu...

vel hasil zurnanin zirt dedigi yere gelmis bulunuyoruz arkadasimi kutluyorum...
meslektasiminda dedigi gibi bu konuda bilen birinin yazmsi iyi olmus...
zaten asil anatomik yapisini vajen gebe kalindiginda kaybediyor hormonlardan dolayi....
hersey normal giderse iyi bir dogum surecide olursa hersey super gidiyo..
ha bu arada bunuda yazmadan edemiycem
3 sezeryan yaptiripda perinoplasti yaptiran hasta biliyorum...

arkadaslar merhaba ben de dogum konusunda muallakta olanlardanım . sezeryan mı normal mi dıye hep konusuyoruz . bence herseyı akışına bırakıp doktorumuza ben nasıl doğum yapmalıyım diye sormalıyım ? ben sordumm .. normal doğum yapabilir görünüyorsun zeynepcim .. normal doğum en güzeli fakat vajinal genişleme oluyor . ve vajına eskı halindn %25 daha geniş oluyor .. ama insan vucudu dinçleniyor içindeki bütün pislikler çıkıyor bebek ve anne arasındaki bağ daha güçlü oluyor .. hemen süt akımı gercekleşiyor ..
Sezeryanda bebegin rahim kanalına hiç girmeden kolay yolla alınması .. bebek için iyi ve tehlikesiz bir işlem. ama unutulmamalı ki normal dogumda sezeryanda bir cerrahi müdahaledir . az da olsa riskleri vardır . karar önce benim sonra senin dedibende sizinle paylaşmak istedim

bir kez daha anladım ki bir cümleyi söylemeden söylemeye fark var....
Söylemek istediğin karşıdakinin anladığı kadardır.
kesınlıkle katılıyorum..sonunda dogru bır cumle...

sevgili nurcimik..sadece saglıkcıların bu konuda bilgi sahibi oldugu konusunda bence yanılıyorsun saglıkcı degılım ama babam ve annem saglıkcı..onerılerın cın tesekkurler fakat benım annemde epıdural normal taraftarı dgıl..rıskı cok fazlaymıs.onun ıcınde en az 4 cm acıklık gerekıyor...uzmanın cok ıyı olması gerekıyor..ıkınma gucunu kaybetmemen ıcın dozunun cok ıyı ayarlanması gerekıyor..en basta o sekılde dusundum ama annem vazgecırdı..dr um ebem annem hatta babam saglıkcı 4 kısının benı dınlemesı uzerıne sezeryan kararı verdık..sebeplerımı dınlemek ısteyenler ozele donus yapabılırım..normal dogumu karalamak oluyor sonra acıklarsam..
uslubumu begenmeyenler muhattap olmayın benımle o zaman..kımseye yaranmak cın ıyımser olamıyorum malesefff

ilk çocuğumu 3,5 sene önce sezaryenle oldum. 2 ay önce kızımı normal doğumla dünyaya getirdim. sancı esnasında ne suni sancı verilmedi, ıkınmam da yasaktı. Bunlara rağmen doğum çok hızlı ilerledi, açılma olduktan sonra 15 dk. içinde karnıma bile bastırılmadan doğum gerçekleşti. ikisini de tadan biri olarak normal doğum derim. hemen normal hayata dönüyorsun.
tabi ki riskli bi durum olduğunda sezaryende bulunmaz bir nimet.

canım merhaba.ben de 4,5 yıl önce sezeryan oldum.henüz hamile değilim ama 2.bebeğimi normal istiyorum.bildiğim kadarıyla türkiye'de dr lar yapmıyor ama sen nerede yaptın doğumunu?ben izmir'deyim. acaba bunu kabul edecek bir doktor bulur muyum?inşallah bir kaç seneye kadar bizim ülkemizde de başlar.rica etsem biraz anlatır mısın sezeryanlı biri olarak normal doğum nasıl oluyor?

Son düzenleme:
bende hep kararsızdım oluruna bıraktım sancım gelirse doğururum olmadı sezeryan dedim şartlandırmadım kendimi... ama bebek iri dedi doktor kolay olmayacak bende bi yakınımın iri bebek doğururken bebeğin kafasından vakumla çekildiğini ve bu yüzden engelli olduğunu hatırladım ve hemen sezeryan dedim... ama öyle ağrı sızı yaşamadım sütümde hemen geldi ilk gece tek başıma kalkıp bebeğimi emzirebildim... benim için sezeryan kolay oldu... bu arada ne kadar doğrudur bilmiyorum ama birisi bana sezeryanlı bebekler daha zeki oluyor demişti ne alaka hala anlamıyorum ama paylaşayım dedim

sezeryan dan hemen sonra ayaga kalktim hic agrim olmadi diyenlere gercekden imreniyorum.bende 2 yil önce sezeryanla dogum yaptim hicde hemen kalkamadim,öglen iki gibi dogum yaptim taki ertesi gün öglen beni ilk olarak ayaga kaldirdilar o aciyi unutamam 1 hafta boyunca affedersiniz wc ye bile oturamiyordum,iki büklüm yürüyordum.elbetdeki normal dogum agrili sancilari daynilmaz oluyor ama artik herseyin caresi var belden epidural veriyorlar vajina 10 cm bulana kadar zaten agrilari hissetmiyorsun dogum eylemi basladimi zaten bebegin gelmesi fazla sürmüyor,bebegini kucagina aldinmi tüm agri sizilari unutuyorsun 2,3 güne kadar birseycigin kalmiyor.ben sezeryani mecburi olarak görüyorum...

Son düzenleme:
benim yillar once bir arkadasimin arkadasi vardi.kIz bir kadin dogum uzmani ile evlenmisti.sonrasin da gorustugumuzde hamileydi, dogumdan sonra gorustugumuzde ,"dogumu nasil yaptigini,esinin girdigini "sordugumda bana esinin kensine sezeryan ile dogum yaptirdigini soylemisdi. ben de cok sasirmis "aa tehlikeli bi durum mu vardi " diye sormustum. o da bana hayir esim sezreyanin bebek ve benim icin daha tehlikesiz ve saglikli oldugunu soyledi demisti. sonrasinin cok agrili,sizili gececegini bilen bir doktor neden karisina eziyet olsun diye sezeryan yapar. herkesin bunyesi farklidir.bir arkadasim ilk sezeryani cok iyi gecmisti, ama 2.de dikisleri tutmadi . Allah herkesin gonlune gore versin.

Çok yanlış. Sezeryanla doğum yapmış biri olarak yazıyorum. oğlum şuan 4yaşında estetik dikişti benim.İzi kayboldu. Ayrıca öksürdüğümde, hapşırdığımda falan hiç aklıma gelmiyor bile sızlamıyor. Ben oğlum büyük olduğu için sezeryanla doğum yapmıştım ama çokta memnun kaldım. Bitane daha çocuk doğursam yine sezeryanla yapmak isterim. Hem yaşadım biliyorum hem de memnun kaldım. En zor sürecim ilk gündü. ikinci günde eh işte. Taburcu olup eve geldikten sonra toparlandım çok şükür. Sezeryanda ömür boyu acı diye bişey yok yani.

İnsanlarımız isyan etmeyi ne kadarda seviyolar. Doğumun her iki hali de zor elbette. Bende hep normal doğum isteyen biriydim taa ki son ana kadar. Muayene oldum 4.220kg dı oğlum. Aslında o kadarda çok fazla şişmemişti karnım normalde ikiz gibi büyük olması gerekirdi Ben genel olarak 20 kg kadar almıştım hamilelikte ama sanırım her bölgeden aldım.. Doktor dedi bana son muayene de bebeğin iri. Eğer normal doğum yaparsan oğlun çıkarken sıkışabilir sakat kalabilir, ve rahiminde yırtılma olabilir. rahiminde yırtılma olursa ilişkiye giremezsin ve idrarını bile yaparken zorlanırsın demişti. Bunları duyunca zaten hele de oğlumun sakat kalması söz konusu olunca hemen kabul ettim. Ameliyattan çıkınca en zor geçen zamanım çıktığım an ve ilk 2 gündü. Tabi bu bünye meselesi kişiye göre değişir. İki gün sonra taburcu oldum. Toparlandım. Şuan oğlum 4 yaşında dikişim estetikti zaten iyce kapanmış durumda. ve öksürdüğümde aklıma bile gelmiyo ayrıca o bölgeyi ellediğim zamanda gayet herşey normal. Doğumdan çıkınca ve diğer 2 gün ise zorlandığım şeyler öksürünce dikişlerimin acıması oldu. doktorlar yürümeniz gerek diyolardı yürümek çok kolay olmuyo ilk gün sonra açılıyosun. Bir de hasta bezi kullanmıştım yanımda ki bayan önermişti daha önce sezeryan yapmış hasta bezi kullanmış doğumdan sonra rahat etmiş banada verdi bez kullanmıştım gerçekten bende çok rahat ettim. Zaten bebeğini kucağına aldığında ne ağrı kalıyo ne sızı
Ayrıca şunu da bana doktor söylemişti. Normal doğumda rahim genişlediği gibi sezeryanda da daralıyomuş. Bende bi bilgim olmadığı için acaba dedim kendi kendime :26: gerçekten de öyle oldu. Vajina sıkılaşıp toplanıyor daralıyor. Ve ben çok memnunum bu konuda. Kısacası ben bi tane daha çocuk düşünüyorum biraz zaman sonra yine sezeryan yapmak isterim nasip olursa

Canım sen normal doğumu yazamışsın zaten bünyeni de biliyorsun nasıl olduğunu da. fakat şuan herşey çok daha kolay. teknoloji gelişiyor. Bu kadar kendini strese sokma. Mevla yardım ediyo o anda biliyosun. Etrafındakilerin ne dediğini de önemseme takmamaya çalış hatta onlarla bunun muhabetine bile girme. Sen normal doğum dersin bakarsın doktor sezeryan der. Normal doğum tecrüben var zaten. Doğumun iki türlüsünün de zor yanları var tabi. Bu kadar karamsar olup kendini üzme. Herşeyin hayırlısı olsun tatlım bol bol dua et

ne demek sağlıkçıların bu konuda bilgili olduğu konusunda yanılıyorsun. biz boşuna mı onca sene okuyoruz birde üzerine uzmanlık yapıyoruz. senin düşüncene göre de eğer annen ve baban sağlıkçıysa( ki artık hastanede çalışan herkes kendini sağlıkçı sayıyor röntgen teknisyeninden tut eczacı teknisyenine kader herkes sağlığın her alanında kendini uzman sayıyor) onlar da tam doğrusunu bilmiyorlar. öyle değil mi ?
onlar senin bu kesin düşüncelerini göz önünde bulundurarak sezeryan kararı vermişlerdir ki sen o 4 kişinin seni dinlemeleri üzerine karar verildiğini söylemişsin.ha hastanenizdeki anestezi uzamanınıza güvenmiyorsanız o ayrı bir konu ama unutmayın sezeryanda sizi o uyutacak .

riskler göznünde bulundurulduğunda epiduralin de sezeryanın da normal doğumunda riskleri var. bedene yapılan her girişim riski var. en basit kalçadan yapılan bir enjeksiyonun bile felç bırakma riski var önemli olan işinin ehline yaptırmak tecrübeli bir ekip ile çalışmaktır.
normal doğumdan korkutğunuz kadar hiçbirşeyden kormadığınız aşikar. epiduralın ayarlanması da yazdığınızı okumamdan çok daha kolay biraz baş ağrısı hissediliyor sonunda onu da beden kompanse edebiliyor.
uslubunuz ise beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor, beni ilgilendiren kısmı sanki normal doğum yapmış ama öncesinde bilmem kaç tane kemiğiniz kırılmış da doğumda çektiğiniz o acıları karşlatırıp fikir vermenizdir. yaranmalısınız demedim moral için yalan söyleyin de demiyorum. dediğim ;varsa tecrübeniz paylaşın varsa bilginiz paylaşın ama annem dediydi babam dediydi oradan duymuştum youtubedan izlemiştim oradan biliyorum gibi temeli olmayan bilgilerinizi burada yazmanız. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın bilgi işini uzmanına bırakın.

ne guzelde yazmıssın canım benım..ınsallah allah ıkıncıyı nasıp eder sanada..
normal dogum yapmak ısteyenler hıkayelerden etkılenıyor moral beklıyor ee una moral vermek ıcın ne yapacak mılletımız sezeryanı kotuleyecek..dusunmeyecek tabı sezeryan dusunenlerınde morale ıhtıyacı oldugunu ıyı dogum duyması gerektıgını...her neysee..
yazdıkların benı dahada cesaretlendırdı..gercekten ınsanın kafasında bıtıyr hersey ..bılınclı bır anne yada hamıle olduktan sonra laflarr vız gelıyor tırıs gıdıyor..su konu altında sezeryana solenmeyen kalmadı vallahı..yok efendı yarım ınsan oluosun yok efendım omur boyu cekıyorsun yok efendım 7 kat kesılıyorsun yok efendım acımasız canıymısım moral vermem gerek yere bozuomusum patavatsızmısım vsvsss.. sezeryan konusunda dogum uzmanı olacak kadar bılgım olduu ıcın hıc korkmuorum ne denırse densın..kımseden etkılenecek kadar bılgısız degılım..bır ark.yazdıgı gıbı benım dr umda esını sezeryanla dogumunu yaptırmıs..zannedılıyorkı babannelerımızden kalan gelenek dogrudur aksı hata yanlıs..evet nomal dogum en dogrusudur belkıde ama yapacagını dusunmuyorsanda uzerıne gıtmenın hıc anlamı yok..bebişimide catır catır sezeryanla dogurcam ınsallah Allah nasip ederse..hemde catır catır:))

gozlerde ır problem var sanırım ızın..ıyı oku sadece saglıkcıların bılgısı oldugu konusunda yanılıyorun demısım..bu nedemektır..saglıkcı olmasanda bılebılırsın arastırabılırsın cevrende yakınlarında vardır kı anne babadan bahsedıorum sana..bosunamı okudum demıssın.daha ne dedıgımı anlayamamıssın...yok yok dolu dolu okumussun:))

evet haklısın artık herkes kendıne saglıkcı dıyor:)temızlıkcı bıle dımı:)
babam op.dr. kbb ci annem ıse hemsirelıkten emeklı..
ben ıse yıne fakulte mezunuyum bankacıyım kardesım esım vs bunlarada gerek yok sanırım dımı:)senınde cehalet aradıgın asikar..ama malesef yanlıs adres..koru korune konusulmuyor..vee son olarakta anestezı uzmnı ayarlandı evet benı uyutmayacak epıdural dusunuyorum yıne..merak etme sen dr umda anestezı uzmanımda son derce guvenılır ısının gercekten ehli ve derce almıs ınsanlar aklın bende kalmasın guzelım:)sadece acısı ıcın normal dogum ıstemedıgımı solemıstım ama sen onuda okuyamadın sanırım..herneysee..

sezeryan neden olmuorsunuz kolayı varken neden zoru ve acılısını seçiorsunzz normal dogum saglıklıymıs falanmıss o acıya neden katlanasınzzz tıp gelşmişken sezeryanla hiçbir şey hissetmeden agrısz sızıszzz
olun

kalıcı bir göbek istiyorsan SEZERYAN OL.
doğum sonrası 1 hafta başkasının eline bakıcaksın (annen-kayınvalden fark etmezz) SEZERYAN OL
bebeğini herkes gördükten sonra görmek istiyorsan .SEZERYAN OL
soğuklarda karnında batma hissi yaşamak istiyorsan SEZERYAN OL
seçim senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…