Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

karnım dümdüz ve kaslı sezeryan oldum hala da öyle
normal doğumda da 1 ay oturamayanlar var
evet herkesden sonra gördüm ama ben epidural istemediğim için.ama o hala benim oğlum ben taşıdım onu karnımda.görenler de düşmanım değil sonuçta.
karnımda yaz kış acı,batma, yanma, ağrı vs yok.taş gibi karnım maşallah. sezeryan olacakları korkutmayalım lütfen siz bunları yaşamış olsanız da herkes yaşayacak diye birşey yok.normal doğumda da sorunlar çıkabiliyor.bu işi şehir efsanelerine döndürmeyelim.aslında bu konu kapatılsa iyi olur herkes herkesin olduğu yöntemi kötülemesinden öteye geçemiyor konu...

konu sahibi kurtarın demiş fikirlerimizi yazdık suçmu ?
normal doğum herzmn en sağlıklısı

hanımefendi konu ilk açıldı hiç kimse yorum yazmadan siz hemen normal doğumu kötülediniz,

konu sahibi moral istedi, kemikleri kıracak bir acıyla korkutmaya kalktınız...

şimdi de kalkmış sezeryanı kötülüyorlar diye elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi hırçınlık yapıyorsunuz, saygı istiyorsanız saygı gösterin..

hem normal doğum yapmadığınıza göre nasıl böyle rahatça çok acı çekeceksiniz diyorsunuz, bırakın onu da tecribe etmiş biri yazsın... siz de kendi doğumunuzdan sonra tecrübenizi yazarsınız...

Son düzenleme:
suç değil ama normal doğumun artılarından söz edilebilir.sezeryanda illaki herşey ters gidecek diye birşey yok.aslında burayı okuduktan sonra kendimi normal doğum yapmış gibi hissettim.ne şanslıymışım maşallah diyeyim. ben bile yaşayan biri olarak sezeryanın bu kadar beter bişey olduğunu bilmiyormuşum.ama yine de söylüyorum tabiki normal doğum iyidir.ama sezryan olmak zorunda olan arkadaşlar için sezeryanda da korkulacak birşey yok.her ikisinde de anne oluyoruz....

sevgili gölgem bu ne perhiz bu ne lahana turşusu az önce epidural doğumun riskli olduğundan dem vurmuşsun üzerinden 1 saat geçmeden sezeryanını epidural ile yapacağını söylemişsin ben yorum yapmaya gerek duymuyorum herşey ortada.

cahillik aradığım yok ancak ; bu konuda sen değil annen baban gelip konuşmalı çünki hemşirelik ya da hekimlik babadan anadan evlada geçmez. sen nasıl bankacılık konusunda derin bilgiye sahipsen ve ben oradan buradan okuduğum, bankacı olan babamın tecrübelerinden öğrendiğim bilgilerle gelip seninle yarışamaz senin kadar o konuya hakim olmazssam sen de benim gibi sağlık alanına hakim değilsin herkes haddini yerini bilmeli bilgisine tecrubesine saygı duymalı. kısacası araştırıp edindiğin bilgiler seni o konunun uzmanı yapmaz annenin babanın sağlıkçı olması senin sağlık konusunda atıp tutmana ehliyet vermez.

cahillik aramıyorum dedim ama bu nedir allah aşkına okadar övündüğünüz sağlık bilginiz bunları yazdırıyorsa size, kusura bakmayın siz annenizden babanızdan zerre bilgi alamamışsınız.

son olarak sizin gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, kötülediği yötemleri köşeye sıkısınca kullanıdığını itiraf eden birisi ile daha fazla bu konu başlığı altında tartışarak konu sahibinin alanını işgal etmeyeceğim konuyu saptırmayacağım yazdıklarınız herşeyi ortaya çıkramıştir yeterince.....

Son düzenleme:

Ertesi gün mü ayağa kaldırdılar.
Geç kalmışlar.
Onun için iyileşmen zaman almı canım.
Normalde 4-5 saat sonra kaldırıyorlar.
Ayağa kalkmak geciktikçe daha da zor oluyormuş.

Doktorum bana
yürüyemiycem çok canım yanıyor dediğimde
Şimdi yürümezsen bir daha yürüyemezsin demişti.

başta da belirttigim gibi

Normal dogum taraftariydim hep,oyle de nasip oldu.ha kolay mi oldu hic degil...
Bir daha dogum yapacak olsam yine normal isterim...

Ama herhangi bir saglik sorunum olsa,veyahut dogum aninda beklenmedik komplikasyon gelisse,tabiki sezeryani kabul ederim...baska care yok cunku...

Zorunlu sezeryan olanlara karsi degilim,ve veya doktorunu dinleyip ona itimad edip sezeryan olanlara da karsi degilim.bebek iridir,terstir vs vs...

Istege bagli sezeryanlara uzulurum,cunku resmen bir ameliyat geciriliyor.
Kimi cok hafif atlatir ama kimi yerinden kalkamaz.
Normal dogumun da,sezeryanin da bir suru rskleri vardir...

Birde su toplumun korkutma politikasini anlamam.
Doktor randevusu icin beklerken neler neler anlatildi bana...halbuki kotu dogum hikayelerini tecrubesiz birine anlatilmamasi taraftariyim...

Yani iste,az daha oluyordum,bebegim...su su sorunlarla dogdu gibi gibi...

Sen yaşadiysan kimse aynini yaşayacak degil.
Ben 9 saat sanci cektim,bir baskasi 2 saat bir baskasi 30 dk...bazi arkadaslarimda 48 saat dogum sancisi cekip sezeryana alindi...

Simdi sezeryan olanin anneligini sorgulamak kime duşer...
Yapmayin arkadaşlar kirmayin birbirinizi...

Doktorlar normal doğumu tavsiye ediyorlar ama isteyen sezeryan olabiliyor.Artık bir önemi yok gibi,kişiye brakılıyor yani.
Herkes fikrini söyler çıkar ne diye tartışılıyor ya da neden herkes kendi düşüncesini kabul ettirmye çalışıyor anlamıyorum.Karşındakini cahillikle,bilgisizlikle suçlayanlar bilmezlermi ki kendleride aynı duruma düşüyorlar

Allahtan konu sahıbı hanım moral verın destek olun demiş..
Mıllet burda bırbırıne laf yetıstırıyor...
Traj-ı komık bır hal almış topik..

bikaç güne kalmaz prensesim gelcek inşallah ve normal yapıcam bir aksilik çıkmazsa..ben önceleri okadar korkuyodumki asla yapamam diyodum..ama öyle iyi bi doktor çıktıki karşıma beni normale ikna etti özel olmasına rağmen herşey normal giderken asla sezaryen yapmak istemiyor..hatta epidural normal bile yapma diyo...doğumu uzatabiliyomuş..ağar sende ve bebeğinde herhangi bi problem yoksa 2. doğumunda olacak normal yap..kimsenin lafını sözünü dinleme doktorunla birlikte karar ver..vesveselere kapılma..günümüzde artık birçok ameliyat kapalı yapılıyor sezaryen en büyük açık batın ameliyatlarından bir tanesi..zorunlu olanlara sözüm yok ama keyfe keder kestirmeyin kendinizi..iç organlarınız bir kere havayla temas etmiş oluyo..normalde ne olcak en fazla epizyotomiyle yırtıkları engelliyolar..farzet olmadı..sonrasında 30dk gibi kısa bir operasyonla normal doğumda ne sorun olmuşsa düzeltiyolar eskisinden iyi oluyo..tabi bunlar olası kötü ihtimaller kesin olcak diyede bişe yok..inan şimdi kara kara düşünüyorum ya bi aksilik çıkarsa sezaryen derlerse diye..kötü giden birşeylerde sezaryen hayat kurtarıcıdır ama bir doğum şekli değil..

Canım benim sütten yana bir sıkıntım olmadı.
Aynı gün geldi ikisinde de.
Ama yatarak emzirmek zorunda kaldım, oturamadığım için.
O da bayağı sabır istiyor.

4- 5 saat sonra sezaryende de yürütüyorlar ama daha sonra birkaç gün ayağa kalkmak zor oluyor.

Bence hiç düşünme elele
İlki daha zor olurmış normal doğumun.
2. sini mi yapamıycaksın

Ben normal doğumdan aşırı derecede korkuyordum.
Doğum videoları izlemem etkili oldu sanırım.
Sezeryanla doğumu tercih ettim.Özel bir hastaneye gidiyordum paragöz doktorumda hiç yönlendirmedi beni normal doğuma.Gerçi sezeryanla ilgili hiçbir sorunum yok ne ağrı ne sızı ne göbek.Ama o ince çizgi deli ediyor beni .
İnşallah 2. doğumumu normal yapmak istiyorum

Son düzenleme:

ne yazikka türkiyede nerdeyse hiçbir doktor sezaryenden sonra normal doğum yapma riskini göze almıyor..ama yurtdışındaysan olabiliyo..

Konu sahibinden çok özür dileyerek golgemmm nickli bayana bir şeyler söylemek istiyorum.Özelime

bekar ve cocugu yok ve ogrencıı:)))
bu konular senı asar guzelım..
fazla dalma konulara daha var sana..
evlendıgınde msj at bana ama okeee:)))))))

bu mesajı atmışsınız.Size cevap vermek istedim ama mesaj gönderilmedi.Profilime bakmanıza gerek yoktu,ben zaten yorumumda da evli olmadığımı ama böyle konuları her bayan gibi merak ettiğimi söylemiştim.Ama demek ki üstün körü okudunuz.Sivri dilli olmaya çalışmakla saygısız olmak arasında ince bir çizgi olduğunu düşünüyorum.Bence siz bu ikisini birbirine karıştırıyorsunuz.Normal doğum yapmamış birisi olarak bu neyin agresifliğidir bilemiyorum.Size kimse oturun da normal doğum yapın demedi.Ama çok içinize yer etmiş ki bana saygısızca mesaj atma cüretini kendinizde buluyorsunuz.Mümkünse bir daha beni özelimden rahatsız etmeyin.Eleştiriyi kaldıramıyorsanız haddinizi de aşmayın.

Hepinizden özür diliyorum böyle bir şeyi yayınlamak zorunda olduğum için.Karşıt fikirlerle oturup her zaman konuşmayı severim,öğrenmediğim şeyleri öğrenirim.Ama saygısızlığa tahammülüm yok.

merhaba ben normal doğum yaptım ve inan bana hiç zor bişey değil

yarım saat sonra ayaktaydım...

bı kaç ay sonra safra kesemde tas tesbıt edıldi ve amelıyat oldumm

amelıyat daha zorr...kaç gün yerımden kalkamadım

amelıyat öncesıde daha once bebek kaybı yasadıgım ıcın ve safra kesemde tas oılduug ıcı arastırma yapıldı

kan hastalıgım var ve doktorum normal doğum yapmamı yasakladı benım ıcın cok risklıymıs

(bu arada hemofılılıyım) su an hamıleyım ınsallah sağlıklı bı gebelık gecırırsem sezeryan olucam olmak zorundaym

burada ne normal doğumu ne de sezeryanı yuceltmıyorum yanlıs anlasılmasın ama normali de yaptım evet

sancı agrı acı oluyo cıglık cıglıga kolay değil ama bana sorsalar ben gene normali seçerim umarım hakkınızda hayırlsı olur

kişiden kişiye de değişir kim nasıl isterse herkes kendını bilir....

Son düzenleme:
bu kişiye göre değişir,kimileri sırf övünmek için normal doğum yapmak ister örneklerini gördüm, iki doğumunda kendi içinde olumlu ve olumsuz yanları var, normal doğumu ele alırsak: kesili bi doğum olabilir, bu kesiğide saçma sapan atan doktorlar neticesinde büyük abdestini kaçıran kadınlar oluyo (doktor önemli), ya da vajinada şekil bozukluğu doğum sonrası kadınları en çok etkileyen şey, çünkü sadece anne değil aynı zamanda birde eş ve erkeklerde bebek kadar ilgi ister, ıkınma neticesinde hemoroid olanlarda vardır, bunun dışında güzel giden bir normal doğumda anne çabuk ayaklanır ve toparlanır, sezaryende ise doğum sonrası ağrı sızı fazla olmakla birlikte normal doğumdan kolaydır, vajinal sıkılık korunmuş olur vs...
ama başta dediğim gibi bu kişiden kişiye değişir, herkesin ağrı eşiği farklıdır (20lik dişini narkozsuz çektiren bi arkadaşım vardı mesela) ben tıp personeliyim etrafımda ebe hemşire doktor çok, şefim ebe ve sezaryen tercih etmiş ben ıkınamam diyo kadın şimdi bu kadına illede normal doğuracaksın diyecek halimiz yok, nasıl istiyosan öyle al bebeğini kucağına

Bu alkislar sizin gibi dusunen bir suru kisi var onlar adina...

Olumlu olumsuz zaten herkes fikrini soyledi...
Ama sozedilen arkadaş daha ilk mesjndan beri agresifligi elden birakmadi...

Bu alkislar sizin gibi dusunen bir suru kisi var onlar adina...

Olumlu olumsuz zaten herkes fikrini soyledi...
Ama sozedilen arkadaş daha ilk mesjndan beri agresifligi elden birakmadi...

Hayır anlamıyorum benim gibi daha hiç çocuk doğurmamış ve korkan insanlar var.Ben ne sezeryanı bilirim ne normal doğumu.Örneğimi de annem üzerinden verdim.Kendimi telkin ediyorum dedim.Ama öyle bir yorum yapmış ki normal doğum 20 kemik kırılmasına eş değerdir diye,okuyunca nasıl ya dedim Kendisini sadece korkuttuğu için eleştirdim ama eleştiriyi kaldıramadı.Özelime mesaj atmaya kadar yer etmiş içinde Neyse konunun dağılmasını istemiyorum,sadece mesaj gönderemedim özelden burdan yayınlamak zorunda kaldım.Kapsama alanı dışında yazdığını da şimdi fark ettim.Sanırım ceza almış Herkese keyifli paylaşımlar dilerim.Konuyu bölmek istemiyorum

Son düzenleme:

merhaba canım. evet maalesef Türkiye'de yapan doktor sayısı çok az. bende birçok doktordan kesinlikle olmaz cümlesini duydum. yahoo da ssvd grubu var. oradan birçok bilgi edindim, ssvd yapanların öyküleri beni biraz daha cesaretlendirdi.
ilk çocuğumda, acemilik vardı biraz. ilk sancılarda hemen hastaneye gitmekle hata ettim. açılma olmadı, bebek iri dediler(3800 gr civarı doğacak dediler), ama oğlum 3350 gr doğdu. gerçi o gün benim haricimde 4 kişi daha doğum yaptı hepsi sezaryandı. Normali çok istemiştim ama Doktorum bebek ölür veye havasız kalırsa mes'uliyet kabul etmem deyince mecburen sezaryen oldum.

kızımda sezaryen kelimesini kafamdan attım. kendimi normale şartlandırdım. Sancılar biraz sıklaştığında hastaneye gittim, doktorum biraz kızdı ama olsun. Doğum için; suni sancı verilmedi, ıkınmam yasaktı. Buna rağmen açılmam çabuk ilerledi. Akşam 6 gibi hastaneye gittiğimizde açılma 1 cm' di. doktorum sabahı bulabileceğini söylemişti. Çok şükür Rabbim' e 22:30 da doğumhaneye aldılar, karnıma bastırılmadan 4-5 ıkınmada 22:45' de kızım kucağımdaydı. Samimi söylüyorum bu kadar kolay olabileceğini ben bile tahmin etmiyordum. seviçten ağzım kulaklarımdaydı. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Yanlış hatırlamıyorsam İzmir'de de ssvd yapan bi doktor var. İsmi Suphi Toprak' dı sanırım.

çoook teşekkür ederim canım.inan bana umut verdin.doktoru mutlaka araştıracağım.ne güzel sezeryandan sonra allah sana kolaylık vermiş.inşallah ben de normal doğum yaparım.onu yaşamak istiyorum.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…