kalıcı bir göbek istiyorsan SEZERYAN OL.
doğum sonrası 1 hafta başkasının eline bakıcaksın (annen-kayınvalden fark etmezz) SEZERYAN OL
bebeğini herkes gördükten sonra görmek istiyorsan .SEZERYAN OL
soğuklarda karnında batma hissi yaşamak istiyorsan SEZERYAN OL
seçim senin
tesekkur ederım cok sagol..ben norml dogumu kotulmıyorum ve bu yuzden dogumla ılgılı sıkıntıları bıldıgım halde konusmadımda..ıste konu acan arkadasa moral vermek ıcın sezeryanı kotuluyorlar canım..herkesın bunye farklı dedım ben yapamam yapana helal olsun dıorum ama anlayan yok..
ben sezeryana tesvık edıomusum neden edeyım cıkarım neee.))))
normal dogumdan korkuyorum bana moral verın demıs konu acan arkadasım..ısteeeeeee normal dogum acılı bır olay ıllakı korkulacak..ben ne dıyeyım allah askınaa:))
sevgili nurcimik..sadece saglıkcıların bu konuda bilgi sahibi oldugu konusunda bence yanılıyorsun saglıkcı degılım ama babam ve annem saglıkcı..onerılerın cın tesekkurler fakat benım annemde epıdural normal taraftarı dgıl..rıskı cok fazlaymıs.onun ıcınde en az 4 cm acıklık gerekıyor...uzmanın cok ıyı olması gerekıyor..ıkınma gucunu kaybetmemen ıcın dozunun cok ıyı ayarlanması gerekıyor..en basta o sekılde dusundum ama annem vazgecırdı..dr um ebem annem hatta babam saglıkcı 4 kısının benı dınlemesı uzerıne sezeryan kararı verdık..sebeplerımı dınlemek ısteyenler ozele donus yapabılırım..normal dogumu karalamak oluyor sonra acıklarsam..
uslubumu begenmeyenler muhattap olmayın benımle o zaman..kımseye yaranmak cın ıyımser olamıyorum malesefff
sevgili gölgem bu ne perhiz bu ne lahana turşusu az önce epidural doğumun riskli olduğundan dem vurmuşsun üzerinden 1 saat geçmeden sezeryanını epidural ile yapacağını söylemişsin ben yorum yapmaya gerek duymuyorum herşey ortada.evet haklısın artık herkes kendıne saglıkcı dıyor:)temızlıkcı bıle dımı:)
babam op.dr. kbb ci annem ıse hemsirelıkten emeklı..
ben ıse yıne fakulte mezunuyum bankacıyım kardesım esım vs bunlarada gerek yok sanırım dımı:)senınde cehalet aradıgın asikar..ama malesef yanlıs adres..koru korune konusulmuyor..vee son olarakta anestezı uzmnı ayarlandı evet benı uyutmayacak epıdural dusunuyorum yıne..merak etme sen dr umda anestezı uzmanımda son derce guvenılır ısının gercekten ehli ve derce almıs ınsanlar aklın bende kalmasın guzelım:)sadece acısı ıcın normal dogum ıstemedıgımı solemıstım ama sen onuda okuyamadın sanırım..herneysee..
cahillik aramıyorum dedim ama bu nedir allah aşkına okadar övündüğünüz sağlık bilginiz bunları yazdırıyorsa size, kusura bakmayın siz annenizden babanızdan zerre bilgi alamamışsınız.bana normal dogumu övün polyanacılık mı oynayalım dıyorsun..
20 kemigin kırılmasına eş deger bir acıyı kim hafife alabilirki...
norml dogum zor hemde cok zor..
sezeryan ınsanı yarım bırakyor dusuncesınden uzaklaşalım artık..
bilinçaltında bitireceksin sen bu işi..
mesela bana ne anlatılırsa anlatılsın..normal dogum cok kolay bıle dense(ki külliyen yalan)
düşünmüyorum..
insan kndi bünyesini bilir..ben yapamam..bir baskası yapar..ki daha once dogum yapmıssın..senın dayanma gucunu ben bılemem..hayırlısı olsun guzelım..normal doguracam dıye yıpratmayın kendınıızııı
sezeryan dan hemen sonra ayaga kalktim hic agrim olmadi diyenlere gercekden imreniyorum.bende 2 yil önce sezeryanla dogum yaptim hicde hemen kalkamadim,öglen iki gibi dogum yaptim taki ertesi gün öglen beni ilk olarak ayaga kaldirdilar o aciyi unutamam 1 hafta boyunca affedersiniz wc ye bile oturamiyordum,iki büklüm yürüyordum.elbetdeki normal dogum agrili sancilari daynilmaz oluyor ama artik herseyin caresi var belden epidural veriyorlar vajina 10 cm bulana kadar zaten agrilari hissetmiyorsun dogum eylemi basladimi zaten bebegin gelmesi fazla sürmüyor,bebegini kucagina aldinmi tüm agri sizilari unutuyorsun 2,3 güne kadar birseycigin kalmiyor.ben sezeryani mecburi olarak görüyorum...
evet canım okula giden kızım var başakalarına kalsa okuldan al diyorlar neden alayım çocuğum yıl sonu gösterileri var sezeryan olsa onları da göeremeyiz..biraz kızın için sabret çocuk o kadar dans dersi alıyo ana okulkunda diyorum...
evet bir de sezeryan yapanlar sütünün çabucak gelmediğini söylüyor ben inşallah hemen emzireyim istiyorum...szryan demek gerçekten de sorunlu o kadar ??bilmiyordum...emzirmek sorun diyorsun yataktan doğrulamıyorum diyorsun yürüyemiyorum diyorsun..doğum yaptıktan 4-5 saat sonra ayağa kalktığımı biliyorum..eşim beni arıyormuş burdayım demek için..inallah dualarınızı hepiniz de eksik etmeyin sağlıklı ve normal b,i doğumla bebeğimize kavuşuruz....
Ben normal doğumdan aşırı derecede korkuyordum.
Doğum videoları izlemem etkili oldu sanırım.
Sezeryanla doğumu tercih ettim.Özel bir hastaneye gidiyorum paragöz doktorumda hiç yönlendirmedi beni normal doğuma.Gerçi sezeryanla ilgili hiçbir sorunum yok ne ağrı ne sızı ne göbek.Ama o ince çizgi deli ediyor beni .
İnşallah 2. doğumumu normal yapmak istiyorum
konustukca komikleşiyorsun..
ünlülerin canı tatlı öylemi hahahaahahahahahaha ben eski toprak avratlardanım dıosun yani:))))
kımse kusura bakmasın..cıglık cıglıga gerceklestirilen bagırıp cagırılan..bır olayı burda kımılerı gıbı sırf moral vermek adına polyanacılık oynayamam guzelım..
konuyu acan kısıde sezeryan berbaet benı kurtarın der gıbı konu acmıs..zorunlu sezeryan olacakları dusunmeden yaptıgınız yorumlardan utanmalı bence..hele bırı varkı yarım ınsan olarak yazmıs sezeryan olanları terbıyesızz...
hayat bu oyle bır tepe taklak olurkı ınsan saglık ıcın bıcak altına yatar ve degıl yarım ınsan ınsanlıktan cıkar madem amelıyat bu denlı urkutucu:)))
moral miş ne diosun sen yaaa:)sen verdınya yeter bence sımdı catır catır dogurur vallaa..helal olsun
normal dogumu oveyım dıye sezeryanı kotuleyen mantık ...yazık....
Konu sahibinden çok özür dileyerek golgemmm nickli bayana bir şeyler söylemek istiyorum.Özelime
bekar ve cocugu yok ve ogrencıı:)))
bu konular senı asar guzelım..
fazla dalma konulara daha var sana..
evlendıgınde msj at bana ama okeee:)))))))
bu mesajı atmışsınız.Size cevap vermek istedim ama mesaj gönderilmedi.Profilime bakmanıza gerek yoktu,ben zaten yorumumda da evli olmadığımı ama böyle konuları her bayan gibi merak ettiğimi söylemiştim.Ama demek ki üstün körü okudunuz.Sivri dilli olmaya çalışmakla saygısız olmak arasında ince bir çizgi olduğunu düşünüyorum.Bence siz bu ikisini birbirine karıştırıyorsunuz.Normal doğum yapmamış birisi olarak bu neyin agresifliğidir bilemiyorum.Size kimse oturun da normal doğum yapın demedi.Ama çok içinize yer etmiş ki bana saygısızca mesaj atma cüretini kendinizde buluyorsunuz.Mümkünse bir daha beni özelimden rahatsız etmeyin.Eleştiriyi kaldıramıyorsanız haddinizi de aşmayın.
Hepinizden özür diliyorum böyle bir şeyi yayınlamak zorunda olduğum için.Karşıt fikirlerle oturup her zaman konuşmayı severim,öğrenmediğim şeyleri öğrenirim.Ama saygısızlığa tahammülüm yok.
Bu alkislar sizin gibi dusunen bir suru kisi var onlar adina...
Olumlu olumsuz zaten herkes fikrini soyledi...
Ama sozedilen arkadaş daha ilk mesjndan beri agresifligi elden birakmadi...
canım merhaba.ben de 4,5 yıl önce sezeryan oldum.henüz hamile değilim ama 2.bebeğimi normal istiyorum.bildiğim kadarıyla türkiye'de dr lar yapmıyor ama sen nerede yaptın doğumunu?ben izmir'deyim. acaba bunu kabul edecek bir doktor bulur muyum?inşallah bir kaç seneye kadar bizim ülkemizde de başlar.rica etsem biraz anlatır mısın sezeryanlı biri olarak normal doğum nasıl oluyor?
merhaba canım. evet maalesef Türkiye'de yapan doktor sayısı çok az. bende birçok doktordan kesinlikle olmaz cümlesini duydum. yahoo da ssvd grubu var. oradan birçok bilgi edindim, ssvd yapanların öyküleri beni biraz daha cesaretlendirdi.
ilk çocuğumda, acemilik vardı biraz. ilk sancılarda hemen hastaneye gitmekle hata ettim. açılma olmadı, bebek iri dediler(3800 gr civarı doğacak dediler), ama oğlum 3350 gr doğdu. gerçi o gün benim haricimde 4 kişi daha doğum yaptı hepsi sezaryandı. Normali çok istemiştim ama Doktorum bebek ölür veye havasız kalırsa mes'uliyet kabul etmem deyince mecburen sezaryen oldum.
kızımda sezaryen kelimesini kafamdan attım. kendimi normale şartlandırdım. Sancılar biraz sıklaştığında hastaneye gittim, doktorum biraz kızdı ama olsun. Doğum için; suni sancı verilmedi, ıkınmam yasaktı. Buna rağmen açılmam çabuk ilerledi. Akşam 6 gibi hastaneye gittiğimizde açılma 1 cm' di. doktorum sabahı bulabileceğini söylemişti. Çok şükür Rabbim' e 22:30 da doğumhaneye aldılar, karnıma bastırılmadan 4-5 ıkınmada 22:45' de kızım kucağımdaydı. Samimi söylüyorum bu kadar kolay olabileceğini ben bile tahmin etmiyordum. seviçten ağzım kulaklarımdaydı. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Yanlış hatırlamıyorsam İzmir'de de ssvd yapan bi doktor var. İsmi Suphi Toprak' dı sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?