Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Zaten birkere normal doğum yapmışsınız
Sizin bunyenıze göre cok ağırmı geldı yoksa kolaymı atlattınız normal doğumu en ıyı sız bılırsınız ..
Benim cook yakından tanıdıgım arkadaslarım normal doğum da yaptı sezaryanda..
İki tanesinin doğumunda yanındaydım hastanede .
Biri doğumhaneden yuruyerek cıktı ben çok şaşırmıstım kendısini bukadar cabuk toparlamasına ..

Sezaryan yapan bir arkadaşım da 15 gun boyunca toparlayamadı kendısını
Yani Demek istediğim her insanın fizyolojisi- gücü farklıdır ..

Ama Allah kadının fizyolojisini normal doğuma uygun olarak tasarlamış..
Acısı tartısılmaz vardır kolay değil sonucta ama 9 ay boyunca içinizde buyuttugunuz yavrunuzun dısarıya cıkmasına tanık olmak ınsanın dunya hayatında gorebılecegı en buyuk mucıze bence .. Ben her nekadar normal doğumdan korksam da bunu gormek ıcın normal doğum yapmayı ısterdım..

hrerşeyin normali güsel bnde normaldoğum yaptım 11 aylık oğlum şimdi bence herşeyi oluruna bırak vaktı zamanı gelinc o kendini belli eder normalmi olacak szeryanmı görümcem 45 gün önce doğumyaptı sunii sancı vermişlerçok suugeldiği için hastaneye gitmiş doğuma almışlar ve çok zor geçmiş doğumu bebeğinkolu hasarlıhala bebek kilolu olunca bid suni sanc ıolunca normal doğumdan korkar oldum bende illakinormal doğum deme yani oluruna bırak

umarım bu yorumumda da herhangi bir sorun yaşamayız sayın konu sahibi...

ben de senin konun sayesinde erken yaşımda bilgi edinmiş oluyorum

henüz 20 yaşında olan kuzenim 1 ay oldu olmadı , normal doğumla bir bebek doğurdu... öyle takıntılıyım ki bu konuda ertesi günü arayıp sordum.. bana hiç acı hissetmediğini ve çok rahat olduğunu söyledi.. hatta başka çocuk istemediğini söyleyen kuzenim bir tane daha doğurucam valla dedi

gözümle şahit olduğuma gelince, en yakın arkadaşım sezeryanla doğum yaptı... doğumu yaptığı andan bir hafta geçmesine kadar yanındaydım.. o kadar acı çekti ki.. çoğu zaman onun acısına üzülüp bir köşede ağladığım oldu ne yerinden kalkabiliyordu doğru düzgün, ne de yürüyebiliyordu.. öyle ki konu sahibi, acısından ötürü 2 gün boyunca çocuğunu istemedi

çevremdeki her yakın olduğum kadına sorarım.. hepsi de normal doğumun çok kolay olduğunu söylüyor... Rabbim zaten yardım eder, sen dünyaya onun yarattığı bir meleği getiriyorsun sonuçta.. umarım hayırlısıyla çatır çatır normal doğurursun

benimde 23 yaşındaki yengem doğum yaptı8 ay önce..nasıl zor mu diye sordum 3. çığlıkta çıktı acı falan hissetmedim diyor hep..hatta çocuk doğurmak çok kolay zor olan bakmak der hep :) Allah yardımcınız olsun..

O bazi arkadaslar dediginiz benim...
Merak etmeyin o kadar cahil degilim...
Bilmedigim konulari kardesime soruyorum.zira kendisi doktor...cahil de olsam aydinlatiyor beni,sagolsun...

ben sana katiliyorum arkadasim
bende normal dogum yaptim,Almanyada yasiyorum ,ten rengim beyaz oldugundan hastanedoktorum korktugumu zannedip sezaryen dogumu teklif etmis ve ben aci esigim düsük olmasina ragmen reddetmistim.
hemde kesi yapilmisti ben öyle denildigi gibi hicte 2-3 güne ayaga kalkamadim hatta 2 ay oturamadim.
simdiki aklim olsa 33 saat aci cekip dogumhanede kalmak yerine sezaryeni tercih ederdim
tabi aci esigi yüksek olanlar bu yazima aldiris etmesin lütfen

O bazi arkadaslar dediginiz benim...
Merak etmeyin o kadar cahil degilim...
Bilmedigim konulari kardesime soruyorum.zira kendisi doktor...cahil de olsam aydinlatiyor beni,sagolsun...

ben kim olduğuna bakmadan okudum yorumları.ama sezeryan yapanların ölene kadar acı çekmesi diye birşey yok arkadaşım.benim de yakınlarım doktor.hatta yengem doktor kendisi sezeryan istedi ve öyle yaptı.illaki herşeyin normali daha güzel ama sezeryanla olacakları da korkutmamak lazım.benim çok güzeldi herşey başından sonuna.aynı zamanda normal doğum yapan yakınım oturamazken ben tabiri caizse fellik fellik geziyordum.sezeryan doğum ve normal doğumun zorlukları kişiden kişiye değişiyor.insanları her ikisi için de abartılara kaçarak korkutmamak lazım diye düşünüyorum....

Guzel dusunuyorsunuz...
Ama yorumumda korkutucu birsey yoktu.
Esimin halasi var 40 sene once dogurmus.
Sezeryan olmus ve hala soyler en ufak ayagimi usutsem sizim sizim sizliyor diye....
Ordan yola cikaraktan soyledim...

Tabiki herşeyin normali guzel,ama bazi arkadaşlarin dedigi gibi,herkesin bunyesi ayni degil...

Tabiki normal doğum, normal doğum, normal doğum..... Zaten yapmışsın, başkalarının seni korkutup etkilemesine neden izin veriyorsun ki ! Senin ve bebeğinin sağlığı için gerekli olmadığı sürece sezeryan söz konusu bile olmamalı bence..... Önce Allah, sonra doktorun bilir, sen sadece güzel şeylere konsantre ol, bunlara takılma.... hayırlısı olsun...

sizi yanlış bilgilendirmişler.ömür boyu çekersin diye birşey yok demiştim ben sadece.halanız 40 yıl öncenin teknolojisiyle zorluklarını çekiyor olabilir.şimdi artık dikiş yeri diye birşey yok, yapıştırma oluyor.benim hiç öyle bir şikayetim olmadı çok şükür.olanlar varsa da zor tabi. ama normal doğumu da savunuyorum.bir daha bebeğim olursa normal istiyorum.allah herkese dilediği gibi doğum nasip etsin.ben hamileyken hep hakkımda hangisi hayırlıysa öyle olsun diye dua etmiştim.

yorum yapmaya deger nitelikte biile gormuyorum..
çagla şikel yaptıysa herkes yapar..hahahahahaha mantık bumudur yaneee..
çaglaya helal olsunn..esra erola lanetmi olsun isteyerek sezeryana giti yaaa:)))
ünlüler bile normal doguruyor...eee napayım yaniii:))mantıga bakk yhaaaaa ünlüleri ilahlastırmak ta neyin nesii:)))

moral vermek??
hımmmm dur bi deneyeyimm..
hiç acımayacak...
ıh tıs pısss dıceksın şakacıktan naz yapmak için hemen cıkacak..
hatta cıkarken acı yerıne zevk duyuyorsun..
nasıl moral olmusmudur:))

Allatan sana ve bebişine birşey olmamıs..gecmiş olsun cokk..keske bu kadar acı yerine sezeryanı kabul etseydın canına yazık..

Normal doğumunda sezeryanla doğumunda avantaj ve dez avantajları bünyeden bünyeye değişir; sezeryan dikişinin iyileşme süreci, göbek sarkıklığı, vajinaya atılan kesi yüzünden oluşan durumlar, zor doğum sonrası oluşan yırtıklar, sezeryan dikişinin yıllar sonra bile batma hissi vermesi vs. vs. uzar gider.

Konu sahibi siz zaten sezeryan ve normal doğum hakkında epey bilgi sahibisiniz -ki daha önce doğum yapmışsınız- bu konuda dr unuza güvenin sizi en iyi o yönlendirecektir. Komplike bir durum olmadığı sürece normal doğumdan yana olun. Sezeryan veyahut normal doğumu öcü gibi gösteren yorumlara kulağınızı tıkayın, mevzuyu kapattırın sizi olumsuz yönde etkilemelerine izin vermeyin. Sizin ve bebeğiniz hakkında hangi doğum şekli hayırlı ise öyle olur inşallah.

Sizin mantığınıza göre de 20 kemik kırılması oluyordu normal doğum demiGaliba kemiğinizi 20 yerinizden çok kırdınız.Normal doğum bile yapmamışken bunu 20 kemik kırılmasına eş değer bulmanız ayrı bir komiklik.Üstelik ben sezeryan yapanlar şöyledir böyledir normal doğum yapanlar da böyledir demedim.Bu konuda hiçbir tecrübem olmadığı için yazılan yazıların insanı kötü etkilediğinden bahsettim.Ayrıca okuduğunuzu anlamadıysanız bir kere daha okumanızı tavsiye ederim.Ben kimseyi ilahlaştırdığımı düşünmüyorum.Aksine ünlülerin canlarının tatlı olduğunu,kendimi böyle telkin etmeye çalıştığımı söylüyorum.Üstelik konu sahibi normal doğum istediğini ve cesarete ihtiyacı olduğunu,çevresinin kendisini korkuttuğunu söylerken sizin yaptığınız ilk yorumu bir kere daha düşünün.Burada herkes sizin yorumunuza eleştiride bulunuyorsa insanların yorumlarını alıntı yapıp dalga geçmek yerine bir düşünün.Yoksa yapmakla konu sahibine ne faydanız olabilir o da tartışılır.

Konu sahibi beni sezeryana değil normal doğuma teşvik edin diye açık açık söylüyor.Yoksa ne normal doğum kolaydır ne de sezeryan.İçinden bir canlı çıkıyor.Kimse de burada normal doğum acı yerine zevk verir demedi.Burada sezeryanı savunan da var,ama hiçbiri sizin gibi yorumlar atmadı.

mesela bana ne anlatılırsa anlatılsın..normal dogum cok kolay bıle dense(ki külliyen yalan) düşünmüyorum

Bu sizin yorumunuz.Zaten o yüzden size ne anlatılırsa anlatılsın anlayacağınızı sanmıyorum.Çünkü önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zor.Sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almanızı dilerim.İyi günler.

Son düzenleme:
benim bebeğim erken geldiği için sezaryen oldum ama iyikşde olmusum annem ebe hemşire benim en bastan annem bana hep sezaryen dedi durdu normal dogumun bir sürü riski var bebek kordon sıkısmasına ugrar vajina dar gelir vs vs annme hep bunları derdi bana ve en sonunda annmenin dediigi oldu zoraki olsada ama ben memnunum ameliyatdan hemen sonra belki berbatıtım ama bir haftada iyilestim benimde yanımda kimsem yoktu bakanım yoktu ama ayaga kalktım normal dogum yapar gibi öle ameliyat yerimde üşüttügümde hemen sızlamaz ki ben cok üşütürüm oglum 2 yasına gircek hiç agrım olmadı sezaryen ol kafan rahat olsun sende

Dikiş yeri diye bir şey yok demişsiniz. Nasıl olmaz. Bal gibi de var. Ne yapıyorlar deriyi 404'le yapıştırıp bırakıyorlar mı..
Dikiş yeri var fakat içten dikiyorlar ve değişik bir ip kullanıyorlar. Amaç estetik görünmesi. dikiş yok, dikiş yeri yok diye bir şey yok.
Ki rahim ve kas dokunuzun kesilmesini hiçbir şekilde önleyemezsiniz.
Hem normal doğum bebeğin ciğerleri ve narkoz yememesi için sezeryana göre çok daha sağlıklı.

Konu sahibi arkadaşım sen Allah'a tevekkül et. Fıtratına normal doğum konmuş. Tabi ki bir kadın olarak normal doğum istemek mantıklı olan. Ama tehlike falan olur öyle sezeryan yapılır. Şimdiden bunları düşünme. Hangisi sağlıklı ve hayırlıysa o olsun de.

ben 40 yaşında 3.doğurdum diğerleri normaldi ama bunu sezeryan istedim senin dediğin gibi korktum ama dr hayır doğuracaksın dedi o kabul etmedi 38 haftalıktı karnımda zayıflıktan ölüyordu suni sancı ile 15 saatte doğurabildim tabiki dikişlerimde vardı ama ben kızımı emzirirken sezeryanlı arkş ağlayarak oturtup emzirdi onun doğum anında sancısı olmuyor normal doğumun doğum anında mantılı bakmak gerekir aslında birde şöyle düşünerek sakinleştir kendini normal doğum olunca hücrelerim yenilecek daha sağlıklı olacağım falan..

2 cocugum var 2 si de normal dogum..ilk dogum uzun ve agirdi..12 saat sanci cektim.
.ikincisi 4 saat icinde oldu bitti.. ikinci dogum kolay oluyor birincisine gore..
dogumdan sonra kimsem yoktu kendim baktim allaha sukurler olsun..
ilki normalmis bir dene derim eger bir aksilik cikarsa sezeryana alirlar zaten
hazir duruyorlar doktorlar..bol bol yuruyus ve hurma ye ee tabiiki de dua et

Hem normal hem sezaryen doğumla 2 çocuk dünyaya getirmiş bir anne olarak ben kesinlikle sezaryen doğumu öneriyorum.38.haftada güle oynaya doğuma girip 3 günde ayağa kalkıp normal hayatıma devam ettim.Ancak herhangi bir sağlık sorununuz yoksa ve istiyorsanız normal doğum yapın,herkesin bünyesi ve psikolojisi farklı.

Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah

Katılıyorum her konuya illa yorum yapma zorunluluğu yok.. Başka bir konu olsaydı herkes farklı düşüncelerini söyler kabul görürdü ama
konu sahibi beni bu düşünceden kurtarın diye rica etmiş..
Kalkıp da doğum bile yapmadığı halde efsanelerle konu sahibi korkutmak -tıpkı onun patavatsız arkadaşlarının yaptığı gibi- abeste iştigalden başka bişi değil

Benim sezaryende karşı olduğum birşey var, doktorlar genelde risk almamak için bebeği 37-38. haftada alıyor annenin rahminden. Oysa Allah gebelik sürecini 40 hafta olarak yaratmış, yani o çocuğun anne karnında geçireceği daha 2 haftası varken biz o bebeği çekip alıyoruz içeriden. Tamam, deniyor ki 36. haftadan sonra bebeğin ciğerleri gelişmiş oluyor vs ama benim kalbim kabul etmiyor bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…