benim annem de 3 doğumda vajinal kesik yokmuş..bende ilk doğumda oldu kesik ..şimdi genelde kesik oluyo ama hissetmiyosun tabi keserlerken ..işlerine öyle gelio şimdi doktorların ..ama inanaın kesmeseler kendiliğinden fazla da yırtılabilir..o nedenle kontrollü kesmeleri daha mantıklı...
olumsuz dününenlerden artık kaçıyorum tatlım...
bazı arkadaşlar sezeryanda karnı açık bırakıyorlar sanıyor galiba.ömür boyu acı çekiliyormuş falan.yok daha neler.hücreler kendini yeniliyor.yok öyle acı falan.ben ilk saatler zorlandım.2 saat sonra tuvalete gittim sonda bağlanmadı.5.gün avm ye gittim doktoruma hediye almaya.normal doğum olup da 1 ay oturamayanları biliyorum.karın kaslarım bir sporcunun karnı kadar güçlü hala.öyle herkese kulak asarsak yaşanmaz hale gelir dünya....
birçok doğum görmüş biri olaraktan tavsiyem
ağrı eşiğiniz düşükse normal doğumu önermem
toplumda dolaşan söylentilere inanmayın doğumdan sonra hemen ayağa kalıyorsun durumu
herkes için geçerli bişi değil bünyeden bünyeye değişiyor.Norman doğumdada vajinada kesik açılıyor
yoksa o kadar yerden bebek nasıl çıkıcak
Ama ben kesinlikle sezeryandan yanayım ileride doğumumu sezeryanla gerçekleştirmek isterim
O bazi arkadaslar dediginiz benim...
Merak etmeyin o kadar cahil degilim...
Bilmedigim konulari kardesime soruyorum.zira kendisi doktor...cahil de olsam aydinlatiyor beni,sagolsun...
ben kim olduğuna bakmadan okudum yorumları.ama sezeryan yapanların ölene kadar acı çekmesi diye birşey yok arkadaşım.benim de yakınlarım doktor.hatta yengem doktor kendisi sezeryan istedi ve öyle yaptı.illaki herşeyin normali daha güzel ama sezeryanla olacakları da korkutmamak lazım.benim çok güzeldi herşey başından sonuna.aynı zamanda normal doğum yapan yakınım oturamazken ben tabiri caizse fellik fellik geziyordum.sezeryan doğum ve normal doğumun zorlukları kişiden kişiye değişiyor.insanları her ikisi için de abartılara kaçarak korkutmamak lazım diye düşünüyorum....
Guzel dusunuyorsunuz...
Ama yorumumda korkutucu birsey yoktu.
Esimin halasi var 40 sene once dogurmus.
Sezeryan olmus ve hala soyler en ufak ayagimi usutsem sizim sizim sizliyor diye....
Ordan yola cikaraktan soyledim...
Tabiki herşeyin normali guzel,ama bazi arkadaşlarin dedigi gibi,herkesin bunyesi ayni degil...
bu nasıl bir felaket tellalığıdır böyle neye dayanarak bu tür konularda böylesi emin bir şekilde konuşabiliyorsunuz.
sezeryan insanı yarım bırakmıyor tabiiki kimseyi ortadan ikiye bölüp yarısını ameliyathanede bırakmıyorlar. ama şunu düşünün allah korusun açık rahim ameliyatı oldunuz karnınızdan kesi açtılar o kesiden sonra ne kadar sürede iyileşebilirsiniz işte sezeryan da da aynı katlar açılıyor ve geri kapatılıyor ilk dediğim ameliyattan sonraki dönemde uzun süre dinlenmeye, yatmaya ihtiyacınız olduğunu düşürsünüz değilmi ama sezeryanda bir de bebek bakmak zorunda kalacaksınız karnınızdaki kesiyle hemde.
Adı üzerinde normal doğum normal olanı budur
Normal olanı karından bebeğin doğması olsaydı orada ya bir açıklık yaratılırdı ki bu sefer sizi gibi zihniyete sahip olanlar başka yerden kesilip doğurmayı planlardınız.
Sezeryan bir doğum şekli değildir bir ameliyattır ve zorunluluk halinde yapılır secenek değildir. Annenin yahut bebeğin hayatı teklikedeyse sezeryan yapılır ya da yapılmalıdır
Normal doğumun ağrısı ise yapılan epidural anestezi ile hissedilmemektedir bile eğer ağrıdan korkuyorsanız.
Doğum sırasında açılan vajinal kesi ile karında açılan kesinin ne boyutu, ne derinliği, ne de ciddiyeti karşılaştırılamaz bile kaldı ki bazen o vaginal kesiye ihtiyaç duyulmuyor bile. kuzenime o kesi atılmamıştı hem de ilk doğumunda.
Ve sevgili konu sahibi, ben ameliyathane hemşiresiyim, sayamayacağım kadar sezeryana girdim kimi keyfi kimi ise acil gelenlerdi. Eğer günün birinde kısmet olur da anne adayı olursam , bebeğimi olması gerektiği gibi olması gereken yoldan dünyaya getiricem. hayatımız tehlikede olana dek de sezeryanı aklımın ucundan bile geçirmeyeceğim.
Konu sahibi üzerinden burayı okuyan tüm anne adaylarına sesleniyorum. Normal doğumdan korkmayın korkulacak hiç birşey yok tam donanımlı bir hastanede olduğunuz sürece hele hiç tereddüt etmeyin bile.
acı ağrı sizi korkutmasın yaptırısınız mis gibi epidural anesteziyi acı sancı olmadan bebeğinizin doğum anına şahit olursunuz. hemen emzirirsiniz bedeniniz kendini hemen toparlar ertesi gün evinize dönersiniz.
çagla şikel yaptıysa herkes yapar..hahahahahaha mantık bumudur yaneee..Ne çocuğum var ne de evliyim.Ama her bayan gibi ben de çok merak ederim,korkarım doğumdan.Başlığı görünce dayanamadım girdim.İlk yorumu gördüm resmen 20 kemiğim kırılmış gibi oldum o yorumlaHele o vajinaya kesik filan bitirdi ben,kasıklarıma ağrı girdi.Yani sezeryan olsun normal doğum olsun insanlar birbirini korkutmayı ne kadar çok seviyor.Doğum bu,içinden insan çıkıyor elbette acısı,ağrısı olacaktır her ikisinde ama resmen bekarlara,doğum yapmamışlara kötü örnek bunlar.İnsan kafasının içinde sürekli bu korkuyla istese de rahat,sakin doğuma giremez heralde.
Konu sahibi arkadaşa gelince sen ne güzel normal doğum yapmışsın,zaten olacakları biliyorsun.Bence kimseye kulak asma.Benim annem de 2 kere normal doğum yapmış,ilk doğumda kesiği de olmuş.Ama doğum olunca her şeyi unutuyorsun,acın geçiyor,tatlı bir yorgunluk oluyor uyumak istiyorsun demişti.Hatta hiç oturmadığından,hemen ayağa kalktığından bahsetmişti.Benim kardeşim de suni sancıyla ve 4 kilo doğmuş,buna rağmen normal doğum yapmışlar.Çağla Şıkel'in normal doğum yaptığını ben de okudum,helal olsun dedim içimden.Demek ki korkulacak bir şey değil diye de kendi kendime telkin verdim.Neticede ünlülerin canları daha tatlıdır.Ama bazı yorumlar pes dedirtti.
bazı arkadaşlar sezeryanda karnı açık bırakıyorlar sanıyor galiba.ömür boyu acı çekiliyormuş falan.yok daha neler.hücreler kendini yeniliyor.yok öyle acı falan.ben ilk saatler zorlandım.2 saat sonra tuvalete gittim sonda bağlanmadı.5.gün avm ye gittim doktoruma hediye almaya.normal doğum olup da 1 ay oturamayanları biliyorum.karın kaslarım bir sporcunun karnı kadar güçlü hala.öyle herkese kulak asarsak yaşanmaz hale gelir dünya....
moral vermek??pardon ama siz sezeryan mı dogum yapacaksınız ? tamam arkadas moral istemiş bu kdr mı zor moral vermek ? bece sızde moral alın bı yerlerden cunku fazla agrasifsiniz.. bende normalciyim ve vucudum ıcınde bebek ıcınde en dogrusu bunu buluyorum o anı yasayabılmek ıcın onu oanda hıssedebılmek için acısı birgün sürer ama sonra hersey gecer evet vajına dıkılıyor ama emınım kı sezeryan kdr olmaz ınsallah saglıkla kucagınıza alırsınız
ben sana katiliyorum arkadasim
bende normal dogum yaptim,Almanyada yasiyorum ,ten rengim beyaz oldugundan hastanedoktorum korktugumu zannedip sezaryen dogumu teklif etmis ve ben aci esigim düsük olmasina ragmen reddetmistim.
hemde kesi yapilmisti ben öyle denildigi gibi hicte 2-3 güne ayaga kalkamadim hatta 2 ay oturamadim.
simdiki aklim olsa 33 saat aci cekip dogumhanede kalmak yerine sezaryeni tercih ederdim
tabi aci esigi yüksek olanlar bu yazima aldiris etmesin lütfen
çagla şikel yaptıysa herkes yapar..hahahahahaha mantık bumudur yaneee..
çaglaya helal olsunn..esra erola lanetmi olsun isteyerek sezeryana giti yaaa:)))
ünlüler bile normal doguruyor...eee napayım yaniii:))mantıga bakk yhaaaaa ünlüleri ilahlastırmak ta neyin nesii:)))
sizi yanlış bilgilendirmişler.ömür boyu çekersin diye birşey yok demiştim ben sadece.halanız 40 yıl öncenin teknolojisiyle zorluklarını çekiyor olabilir.şimdi artık dikiş yeri diye birşey yok, yapıştırma oluyor.benim hiç öyle bir şikayetim olmadı çok şükür.olanlar varsa da zor tabi. ama normal doğumu da savunuyorum.bir daha bebeğim olursa normal istiyorum.allah herkese dilediği gibi doğum nasip etsin.ben hamileyken hep hakkımda hangisi hayırlıysa öyle olsun diye dua etmiştim.
Sizin mantığınıza göre de 20 kemik kırılması oluyordu normal doğum demiGaliba kemiğinizi 20 yerinizden çok kırdınız.Normal doğum bile yapmamışken bunu 20 kemik kırılmasına eş değer bulmanız ayrı bir komiklik.Üstelik ben sezeryan yapanlar şöyledir böyledir normal doğum yapanlar da böyledir demedim.Bu konuda hiçbir tecrübem olmadığı için yazılan yazıların insanı kötü etkilediğinden bahsettim.Ayrıca okuduğunuzu anlamadıysanız bir kere daha okumanızı tavsiye ederim.Ben kimseyi ilahlaştırdığımı düşünmüyorum.Aksine ünlülerin canlarının tatlı olduğunu,kendimi böyle telkin etmeye çalıştığımı söylüyorum.Üstelik konu sahibi normal doğum istediğini ve cesarete ihtiyacı olduğunu,çevresinin kendisini korkuttuğunu söylerken sizin yaptığınız ilk yorumu bir kere daha düşünün.Burada herkes sizin yorumunuza eleştiride bulunuyorsa insanların yorumlarını alıntı yapıp dalga geçmek yerine bir düşünün.Yoksa yapmakla konu sahibine ne faydanız olabilir o da tartışılır.
Konu sahibi beni sezeryana değil normal doğuma teşvik edin diye açık açık söylüyor.Yoksa ne normal doğum kolaydır ne de sezeryan.İçinden bir canlı çıkıyor.Kimse de burada normal doğum acı yerine zevk verir demedi.Burada sezeryanı savunan da var,ama hiçbiri sizin gibi yorumlar atmadı.
mesela bana ne anlatılırsa anlatılsın..normal dogum cok kolay bıle dense(ki külliyen yalan) düşünmüyorum
Bu sizin yorumunuz.Zaten o yüzden size ne anlatılırsa anlatılsın anlayacağınızı sanmıyorum.Çünkü önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zor.Sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almanızı dilerim.İyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?