Sizin mantığınıza göre de 20 kemik kırılması oluyordu normal doğum demiGaliba kemiğinizi 20 yerinizden çok kırdınız.Normal doğum bile yapmamışken bunu 20 kemik kırılmasına eş değer bulmanız ayrı bir komiklik.Üstelik ben sezeryan yapanlar şöyledir böyledir normal doğum yapanlar da böyledir demedim.Bu konuda hiçbir tecrübem olmadığı için yazılan yazıların insanı kötü etkilediğinden bahsettim.Ayrıca okuduğunuzu anlamadıysanız bir kere daha okumanızı tavsiye ederim.Ben kimseyi ilahlaştırdığımı düşünmüyorum.Aksine ünlülerin canlarının tatlı olduğunu,kendimi böyle telkin etmeye çalıştığımı söylüyorum.Üstelik konu sahibi normal doğum istediğini ve cesarete ihtiyacı olduğunu,çevresinin kendisini korkuttuğunu söylerken sizin yaptığınız ilk yorumu bir kere daha düşünün.Burada herkes sizin yorumunuza eleştiride bulunuyorsa insanların yorumlarını alıntı yapıp dalga geçmek yerine bir düşünün.Yoksa yapmakla konu sahibine ne faydanız olabilir o da tartışılır.
Konu sahibi beni sezeryana değil normal doğuma teşvik edin diye açık açık söylüyor.Yoksa ne normal doğum kolaydır ne de sezeryan.İçinden bir canlı çıkıyor.Kimse de burada normal doğum acı yerine zevk verir demedi.Burada sezeryanı savunan da var,ama hiçbiri sizin gibi yorumlar atmadı.
mesela bana ne anlatılırsa anlatılsın..normal dogum cok kolay bıle dense(ki külliyen yalan) düşünmüyorum
Bu sizin yorumunuz.Zaten o yüzden size ne anlatılırsa anlatılsın anlayacağınızı sanmıyorum.Çünkü önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zor.Sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almanızı dilerim.İyi günler.
konustukca komikleşiyorsun..
ünlülerin canı tatlı öylemi hahahaahahahahahaha ben eski toprak avratlardanım dıosun yani:))))
kımse kusura bakmasın..cıglık cıglıga gerceklestirilen bagırıp cagırılan..bır olayı burda kımılerı gıbı sırf moral vermek adına polyanacılık oynayamam guzelım..
konuyu acan kısıde sezeryan berbaet benı kurtarın der gıbı konu acmıs..zorunlu sezeryan olacakları dusunmeden yaptıgınız yorumlardan utanmalı bence..hele bırı varkı yarım ınsan olarak yazmıs sezeryan olanları terbıyesızz...
hayat bu oyle bır tepe taklak olurkı ınsan saglık ıcın bıcak altına yatar ve degıl yarım ınsan ınsanlıktan cıkar madem amelıyat bu denlı urkutucu:)))
moral miş ne diosun sen yaaa:)sen verdınya yeter bence sımdı catır catır dogurur vallaa..helal olsun
normal dogumu oveyım dıye sezeryanı kotuleyen mantık ...yazık....
arkadaşım bu zihniyetteki insanlara açıklama yapmaya bile değmeznefesini boşa harcama sezeryanı keyfi olarak düşünüyolar zoraki durumları göz ardı ediyorlar hele başka bir konudada bir arkadaş sezeryanla doğum yapanların anneliğini bile sorgulamaya çalışmış ters tepkiler alıncada geri adım atmış boşver. yarım insan ne be o kimmiş bunu yazma cesaretini buluyo kendinde canını sıkmaya bile değmez
kızlar selamlar...
hamileyim hesaplanan doğumumuma 10 hafta var..2.5 ay yani..başlarda hep normal doğumu savunan ben -ki ilk doğumum da normal oldu-
ama korkmaya başladım normal doğumdan...okuduğum bi kaç olumsuz haberden sonra...bi kaç arkadaşımın da patavazsız sözleriyle de korktum belki de bilinç altında.onlar sezeryan olmuş bana ısrarla "korkmuyor musun doğumdan " demeye başladılar..neden korkayım ki? dedikçe işte zor oluyor da nasıl yapcaksın da vs. vs yaklaşımlar...ki patavazsız oldukları aşikar;hamile bi bayana söylenmemesi gereken şeyler.başlarda umursamıyordum ama sanırım psikolojimi etkiledi...
aklıma yavaş yavaş sezeryan doğum girmeye başaldı..ama şu var ki benim yaraalrım geç iyileşir anasınıfına giden bi kızım var hani 10-15 gün ancak götürür eşim okula..sonra mecbur yine ben..sezeryan olursa belki götüremeyeceğim de..normal olsa inşallah kolay olcak biraz..
normal doğum yapan bayanlar lütfen hadi bana moral verin sezeryan düşüncesinden kurtarın beni...sağlık sorunu yoksa ısrarla normali savunan "ben"i sezeryan düşüncelerinden kurtarın nolur ....bi tam atabilsem bi sağlıklıca bebeğimi kucağıma alabilsem...
Benim sezaryende karşı olduğum birşey var, doktorlar genelde risk almamak için bebeği 37-38. haftada alıyor annenin rahminden. Oysa Allah gebelik sürecini 40 hafta olarak yaratmış, yani o çocuğun anne karnında geçireceği daha 2 haftası varken biz o bebeği çekip alıyoruz içeriden. Tamam, deniyor ki 36. haftadan sonra bebeğin ciğerleri gelişmiş oluyor vs ama benim kalbim kabul etmiyor bunu.
aynen canım benim..insanları anlamak güç...
soledıgın gıbı sezeryan dusunen yada olan annelerın annelıklerını bıle yargılıyorlar..ayıptır terbiyesızlıktır..daha bırcok seydırde ıste kk buraya yazılmıyor..
korelmiş zihniyetlerle ugrasmamak gerekıyor cok haklısın canım.bebişini sağlıkla kucağına almanı dilerim allah yardımcın olsun
anne ve bebek için herhangi bir saglık riski yoksa..39.haftaya kadar beklıyor dr lar canım..37 veya 38 haftalarda alınmıyor yani..benım dr umun ve ebelerımınde destegını alarak sezeryan dusunuyorum benım dr um 39.haftada gerceklestırecek operasyonu..ne kadar beklersek okadar ıyı dıye dusunuyor.artık bu sekılde canım..
insallah saglıkla kucagınıza alırsınız ama herkese verdiğiniz cevaplar cok acaip siz sezeryancı olabılırsınız ama normal dogumu düşünenelere bukdr tepeden bakmanıza gerek görmuyorum bunyen kaldırmaz sezeryan istersın ben normal isterım ama sezeryan olurum bunu sen ben belırleyemıyoruz kımse sana polayanacılık oyna demiyor ama bukdr tepeden inmenede gerek yok...
amin canım ınsallah..aynen canım benim..insanları anlamak güç...
soledıgın gıbı sezeryan dusunen yada olan annelerın annelıklerını bıle yargılıyorlar..ayıptır terbiyesızlıktır..daha bırcok seydırde ıste kk buraya yazılmıyor..
korelmiş zihniyetlerle ugrasmamak gerekıyor cok haklısın canım.bebişini sağlıkla kucağına almanı dilerim allah yardımcın olsun
insallah saglıkla kucagınıza alırsınız ama herkese verdiğiniz cevaplar cok acaip siz sezeryancı olabılırsınız ama normal dogumu düşünenelere bukdr tepeden bakmanıza gerek görmuyorum bunyen kaldırmaz sezeryan istersın ben normal isterım ama sezeryan olurum bunu sen ben belırleyemıyoruz kımse sana polayanacılık oyna demiyor ama bukdr tepeden inmenede gerek yok...
tesekkur ederım cok sagol..ben norml dogumu kotulmıyorum ve bu yuzden dogumla ılgılı sıkıntıları bıldıgım halde konusmadımda..ıste konu acan arkadasa moral vermek ıcın sezeryanı kotuluyorlar canım..herkesın bunye farklı dedım ben yapamam yapana helal olsun dıorum ama anlayan yok..
ben sezeryana tesvık edıomusum neden edeyım cıkarım neee.))))
normal dogumdan korkuyorum bana moral verın demıs konu acan arkadasım..ısteeeeeee normal dogum acılı bır olay ıllakı korkulacak..ben ne dıyeyım allah askınaa:))
amin canım ınsallah..
tesekkur ederım cok sagol..ben norml dogumu kotulmıyorum ve bu yuzden dogumla ılgılı sıkıntıları bıldıgım halde konusmadımda..ıste konu acan arkadasa moral vermek ıcın sezeryanı kotuluyorlar canım..herkesın bunye farklı dedım ben yapamam yapana helal olsun dıorum ama anlayan yok..
ben sezeryana tesvık edıomusum neden edeyım cıkarım neee.))))
normal dogumdan korkuyorum bana moral verın demıs konu acan arkadasım..ısteeeeeee normal dogum acılı bır olay ıllakı korkulacak..ben ne dıyeyım allah askınaa:))
20 kemik diyerek kötülemediniz mi? Pardon biz yanlış anlamışız
ne diyeyim demişsiniz mesela normal doğum acılı bir olay illaki korkulacak (bunlar sizin sözleriniz) ama bir kere yapmışsınız doktorunuza danışın korkmayın tarzı CESARET verici şeyler söyleyebilirsiniz.
kimse zaten sizin ben yapamam bünyeden bünyeye değişir demenizi eleştirmedi.. konu sahibinin patavatsız arkadaşlarım beni korkuttu demesine rağmen daha ilk yorumdan 20 kemiğin kırıldı gibi acı hissetceksin demeniz eleştirildi....
normal dogumdan korkan bırını normal doguma tesvık etmek ıcın acısını mı ınkar edıceektım pardon soyle dıyeyım ozaman..en az hamıle kaldıgında aldıgın zevk kadar cıkarkende aynı zevkı alıyorsun hıc acımıyor:)))
bal gıbıde aıyor kardesım yıyosa yaparsın yemıosa sezeryan tercıh edersın..
benım yemıyo sadece acısıda degıl..onuda gec..
cınsel hayatımın dahı etkılenmesını ıstemıyorum..daha bırcok nedenım var kendıme gore haklı sebepler:)))
sezeryanın eksılerı yokmu elbettkı var..
bana uyan sezeryan..ben aglıya aglıya bagıra cagıra acının dıbıne vura vura dogurmayacagım..hepsi bu
Dikiş yeri diye bir şey yok demişsiniz. Nasıl olmaz. Bal gibi de var. Ne yapıyorlar deriyi 404'le yapıştırıp bırakıyorlar mı..
Dikiş yeri var fakat içten dikiyorlar ve değişik bir ip kullanıyorlar. Amaç estetik görünmesi. dikiş yok, dikiş yeri yok diye bir şey yok.
Ki rahim ve kas dokunuzun kesilmesini hiçbir şekilde önleyemezsiniz.
Hem normal doğum bebeğin ciğerleri ve narkoz yememesi için sezeryana göre çok daha sağlıklı.
Konu sahibi arkadaşım sen Allah'a tevekkül et. Fıtratına normal doğum konmuş. Tabi ki bir kadın olarak normal doğum istemek mantıklı olan. Ama tehlike falan olur öyle sezeryan yapılır. Şimdiden bunları düşünme. Hangisi sağlıklı ve hayırlıysa o olsun de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?