Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

konustukca komikleşiyorsun..
ünlülerin canı tatlı öylemi hahahaahahahahahaha ben eski toprak avratlardanım dıosun yani:))))
kımse kusura bakmasın..cıglık cıglıga gerceklestirilen bagırıp cagırılan..bır olayı burda kımılerı gıbı sırf moral vermek adına polyanacılık oynayamam guzelım..
konuyu acan kısıde sezeryan berbaet benı kurtarın der gıbı konu acmıs..zorunlu sezeryan olacakları dusunmeden yaptıgınız yorumlardan utanmalı bence..hele bırı varkı yarım ınsan olarak yazmıs sezeryan olanları terbıyesızz...
hayat bu oyle bır tepe taklak olurkı ınsan saglık ıcın bıcak altına yatar ve degıl yarım ınsan ınsanlıktan cıkar madem amelıyat bu denlı urkutucu:)))
moral miş ne diosun sen yaaa:)sen verdınya yeter bence sımdı catır catır dogurur vallaa..helal olsun
normal dogumu oveyım dıye sezeryanı kotuleyen mantık ...yazık....

arkadaşım bu zihniyetteki insanlara açıklama yapmaya bile değmez nefesini boşa harcama sezeryanı keyfi olarak düşünüyolar zoraki durumları göz ardı ediyorlar hele başka bir konudada bir arkadaş sezeryanla doğum yapanların anneliğini bile sorgulamaya çalışmış ters tepkiler alıncada geri adım atmış boşver. yarım insan ne be o kimmiş bunu yazma cesaretini buluyo kendinde canını sıkmaya bile değmez

aynen canım benim..insanları anlamak güç...
soledıgın gıbı sezeryan dusunen yada olan annelerın annelıklerını bıle yargılıyorlar..ayıptır terbiyesızlıktır..daha bırcok seydırde ıste kk buraya yazılmıyor..
korelmiş zihniyetlerle ugrasmamak gerekıyor cok haklısın canım.

ilk dogum herzaman zor olur ama ikinci daha kolay cunku surec daha kisadir...
senin icin bisey diyemicem cunku sen sanirim aten sezeryane meyillisin...
ama bir gun kendiliginden gebe kalirsam
insallahhhh...
ama onu normal dogurur daha ustundeki kani temizlenmeden hemen emzirmek isterdimm
onu eline alan giydirmeye calisan hemsirenin deilde once benim kokumu icine sceksin isterim
en onemliside cabucak iyilesip ona iyi bakmak isterdim...
allah bi solukta dogurmayi nasip etsin....
adi ustunde dogumun normali...

anne ve bebek için herhangi bir saglık riski yoksa..39.haftaya kadar beklıyor dr lar canım..37 veya 38 haftalarda alınmıyor yani..benım dr umun ve ebelerımınde destegını alarak sezeryan dusunuyorum benım dr um 39.haftada gerceklestırecek operasyonu..ne kadar beklersek okadar ıyı dıye dusunuyor.artık bu sekılde canım..

insallah saglıkla kucagınıza alırsınız ama herkese verdiğiniz cevaplar cok acaip siz sezeryancı olabılırsınız ama normal dogumu düşünenelere bukdr tepeden bakmanıza gerek görmuyorum bunyen kaldırmaz sezeryan istersın ben normal isterım ama sezeryan olurum bunu sen ben belırleyemıyoruz kımse sana polayanacılık oyna demiyor ama bukdr tepeden inmenede gerek yok...

epidural normal doğumu bir araştır istersen canım, inşallah sağlıkla doğurursun bebeğini

arkadaşım anlatılmak istenileni ne güzel açıklamışsın doğumun nasıl olacağına biz karar veremiyoruz sezeryanı öyle bi hale getiriyolarki sanki keyfi yaptırılıyormuş gibi yazık günahdır.herşey normal giderken sonanda bişeyler olabiliyor oyüzden herkes birbirine daha anlayışlı olursa hiç böyle anlaşmazlıklar yyaşanmaz

sezaryenı kötülemek adına çok abartmış arkadaşlar.bence bu da yanlış sezaryen olmak zorunda olan arkadaşlarımıza kötülük ediyoruz bir yandan.
ben sezaryenle doğum yaptım.doğumdan sonra bir gece yattım sonra normal hayatıma geçtim ne kadar abartılmış ya.adettendir diye lohusa yatağım seriliydi ama ben pek yatmıyordum.hadi 2 ay taş çatlasın ters bir harekette falan hafifçe dikiş yeri sızlıyor o kadar.2 aydan sonra ben spor da yaptım.6 aydan sonra mekik de çektim ki mekik çekmeyi severim oğlum 1.5 yaşında hergün mekik çekerim acı falan yok.ne bileyim ömürlük acı demiş bazısı.abartmayın Allah aşkına ya bilip bilmeden.
doğumdan sonra da annem bana (kendisi 4 çocuk dünyaya getirmiş normal doğumla) "sezaryeni böyle bilmezdim,hemen ayağa kalktın,normal doğum yapanlardan daha iyisin" demişti.

arkadaslar merhaba ben de dogum konusunda muallakta olanlardanım . sezeryan mı normal mi dıye hep konusuyoruz . bence herseyı akışına bırakıp doktorumuza ben nasıl doğum yapmalıyım diye sormalıyım ? ben sordumm .. normal doğum yapabilir görünüyorsun zeynepcim .. normal doğum en güzeli fakat vajinal genişleme oluyor . ve vajına eskı halindn %25 daha geniş oluyor .. ama insan vucudu dinçleniyor içindeki bütün pislikler çıkıyor bebek ve anne arasındaki bağ daha güçlü oluyor .. hemen süt akımı gercekleşiyor ..
Sezeryanda bebegin rahim kanalına hiç girmeden kolay yolla alınması .. bebek için iyi ve tehlikesiz bir işlem. ama unutulmamalı ki normal dogumda sezeryanda bir cerrahi müdahaledir . az da olsa riskleri vardır . karar önce benim sonra senin dedibende sizinle paylaşmak istedim

20 kemik diyerek kötülemediniz mi? Pardon biz yanlış anlamışız

ne diyeyim demişsiniz mesela normal doğum acılı bir olay illaki korkulacak (bunlar sizin sözleriniz) ama bir kere yapmışsınız doktorunuza danışın korkmayın tarzı CESARET verici şeyler söyleyebilirsiniz.
kimse zaten sizin ben yapamam bünyeden bünyeye değişir demenizi eleştirmedi.. konu sahibinin patavatsız arkadaşlarım beni korkuttu demesine rağmen daha ilk yorumdan 20 kemiğin kırıldı gibi acı hissetceksin demeniz eleştirildi....

Son düzenleyen: Moderatör:
elele sen normal doğum yapmış birisin.başkaları nasıl aklını karıştırıyor anlamıyorum.ilk doğumun olsa hak veririm ama ikinci.üstelik gidişat nasıl olur bilemezsin.belki de normal isterken sezeryan gerekecek.allah hayırlısını versin.normal doğumda o an sıkıntın olur sonra rahatlarsın ama sezeryanda kötüdür diyemem.kız kardeşim sezeryan oldu,çok rahattı.1 hafta sonra gördüm normal şekilde geziyordu.başka bir tanıdığım sezeryan oldu 15 gün doğrulamadı,yatıp kalkamadı,herkesin yapısıyla alakalı

Bende sezeryan doğum yaptım çok zorlu bir süreçti.Tavsiye etmiyorum.Sezeryan düşüncesinden en güzel nasıl vazgeçersin biliyormusun internetten sezeryan videolarını izle eminim sezeryanla doğurmayı aklının ucundan bile geçirmeyeceksin.

normal dogumdan korkan bırını normal doguma tesvık etmek ıcın acısını mı ınkar edıceektım pardon soyle dıyeyım ozaman..en az hamıle kaldıgında aldıgın zevk kadar cıkarkende aynı zevkı alıyorsun hıc acımıyor:)))
bal gıbıde aıyor kardesım yıyosa yaparsın yemıosa sezeryan tercıh edersın..
benım yemıyo sadece acısıda degıl..onuda gec..
cınsel hayatımın dahı etkılenmesını ıstemıyorum..daha bırcok nedenım var kendıme gore haklı sebepler:)))
sezeryanın eksılerı yokmu elbettkı var..
bana uyan sezeryan..ben aglıya aglıya bagıra cagıra acının dıbıne vura vura dogurmayacagım..hepsi bu

gebeler internetten ne sezeryan videolarını ne de normal doğum videolarını izlememeliler ebe hemşire ya da hekim olmadığınız sürece işlem sırasında neler yapıldığını niçin yapıldığını bilmediğiniz için bu tür videolar üzerinizde korku ve stresten başka etki bırakmaz BU TÜR VİDEOLARLA BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUYORSUNUZ. bu çok yanlış sezeryanın ve normal doğumun normal seyri içinde yapılması gerekenler sizlere vehşet gibi acımasızlık gibi görünüyor kendinizi boşa korkutmayın.

bir kez daha anladım ki bir cümleyi söylemeden söylemeye fark var....
Söylemek istediğin karşıdakinin anladığı kadardır.

sevgili gölgem nickli kullanıcı bırak bu konuda bu kadar emin olarak biz sağlıkçılar konuşalım sen var ise tecrübeni paylaş olur mu. dünden beridir bir acıdır sancıdır muhabbeti tutturmuş gidiyorsun eğer korkulacak taraf bunu görüyorsan sen de korkma epidural anestezi diye birşey var yaptırıyorsun onu doğum anında hiç sancı ağrı çekmiyorsun. ebeler hemşireler sana ıkınman gereken zamanı söylüyorlar sende o zaman ıkınıp bebeğini dışarı itiyorsun. doğum sonrasında ise bir süre o epidural enastesi kalıyor oradan sana HASTA KONTROLLÜ ANESTEZİ denilen bir uygulama yapılıyor eğer ağrın olursa düğmeye basıyorsun ve sana epidural kanalından makine otomatik olarak ağrı kesici veriyor.epidural olduğu için kana karışmıyor ve bebeğini etkilemiyor bu ilaçlar o yönden de korkun olmasın. korkun acı ise gördüğün üzere çaresi var. ha vagınam genişlicek diye korkuyorsan onun da çaresi var yaparsın kegel egzersizlerini topraldı kadar toparlar toparlyamazsa onunda daraltma operasyonu var. hiç bir sağlık sorunu yokken sırf estetik kaylılar için kendini kestirtme.

Son düzenleme:

dikiş yeri yok derken eskiden dikiliyormuş dış deri ve bazen oradan irin akıyormuş,iltihap oluyormuş.onu kastetmiştim.yoksa 7 kat dikildiğini ben de biliyorum.sezeryan oldum ben de.normal doğumu savunuyorum ama napayım sezeryanlıyım.kaslarım kesildi ama yine de tekrar eskisi gibi sıkı bir karnım var.zaten ben de 2.bebeğim olursa normal doğurmak istiyorum.anlamadığım birşey var sırf güzel görünmek adına insanlar burun kemiğini kırdırıyor törpületiyor,göğüslerine yabancı madde koyduruyor ama iş sezeryana gelince aman allahım.yer yerinden oynuyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…