Doğuma Hazırlık Sezeryandan sonra canınız çok yandı mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
neden üşeneyim canım benim bu anlarda insan nasıl olur biliyorum bende korkuyodum çok elbet korkucaz ama inan doğumdan daha beter benim canavar :)))) yok valla turizm ama çalışmıyorum tabi malesef ( üniversitede herkes derdi psikoloji okusana diye diğer anestezi doktoruda çok sevimli turgut bey ama nedim beyin yeri bende bi başka personel çok iyi zaten sakın yanlış anlama çok iyi bi doktor olabilir ama ben bi erkan beyi bi de çocuk doktoru halil beyi hiç sevmem :))

neden canım erkan bey çok konuştuğu için mi?:)))nedenini yaz mutlaka merakla bekliyorum...halil beyi henüz tanımıyorum onun için yorum yapamıcam ama halil beyi neden sevmediğini de yazarsın fikir olur...şimdiden teşekkürler...:)))

muyeneye gittiğimde beklerken tam 3 kere hasta azarlamasına şahit oldum hemde sebepsiz yere herşeyi net duyduk yani bağıra bağıra konuşulduğu için eşim eğer senin doktorun olsaydı döverdim bu adamı dedi :) bi tane yeni gelmiş bi çift vardı ilk kez muyene olacakmış korktular nereye geldik biz hastane mi burası diye birde diyorum ya doğumumda personel muhteşemdi herkes yanıma geldi sakinleştirdi selam verdi temizlikçisinden hemşiresine doktoruna hastabakıcısına kadar herkes birtek erkan bey cins cins baktı geçti çok sinir bozucuydu neyse halil beye gelince ilk muayeneleri o yapıyo biliyosundur belki doğal olarak çıkarkende o muayene edip çıkılıyo hastaneden herkesin odasına gelip yapmış muayeneyi bizi 2 saat bekletti sonra ayağına çağırdı benim oğlumda nasıl fena 3 gün kaldım hastanede hemşireler odamızdan çıkamadı habire emmek istiyo durmadan hemşirelerde anlayamadı ne olduğunu onu sorayım dedim doktor ya doktor bey habire emmek istiyo nedendir dedim daha cümlem bitmeden bana ne ya emzirirsen emzir istemezsen emzirme demez mi iyi ama ağlıyo diyorum şöyle bi ışığa tutup baktı bişeyi yok bişeyi yok demez mi bir daha tövbe gitmedim gitmemde ayrıca iyi iyi dediği çocuğun herkes sarılık olduğunu söyledi şimdiki doktorumuzda hemen kan değerlerine baktırdı uzadı çünkü sarılığı çok şükür bişey olmadı ama çok dikkatsiz ve havalı bi doktor olduğunu düşünüyorum Allah kimseyi eline düşürmesin yani neyse çok uzattım :)

anladım asudecim hakikaten sevmemekte haklısın her iki doktoru da:) erkan bey allaha şükür bize karşı öyle sert bir tutum sergilemedi ama çalışanları azarladı yanımızda bir çok kez,bizde gerildik doğal olarak.bizimle muhabbeti iyi oğlunun resmini falan gösteriyor,hayatla ilgili sıkıntılarını anlatıp dertleşiyor,garip bir kişiliği var:))) ve de çok geveze:)))vır vır çenesi durmuyor,aklımda sorularla gidiyorum daha soramadan anlatıyor:))) geçen pts gittik kontrole oğluş 4050gr olmuştu"alalım,iri bebek zorlanırsın"dedi "yok olmaz daha 37 haftalık"dedim,güldü "peki ama sancın falan olursa acil alırız"dedi.allahtan beni azarlamadı :)))ağlardım kesin...doğuma az kaldı zaten kazasız belasız tamamlarım umarım hamileliği...halil beyden de korktum ya saçmalamış yani...anlattığın iyi oldu temkinli davranırım.o gün hayatımın en güzel ve ablamlı günlerinden olacak kimsenin moralimi bozmasına izin veremem...bikaç tane sorum olacak cevaplarsan sevinirim...odada tv varmı?sonda varken külot giyebiliyormusun?sondayı ne zaman çıkartıyorlar?sonda varken hasta bezi takılabiliyor mu?bacaklarında ki uyuşukluk geçince ne zaman ağrı kesici yapıyorlar?sorularım şimdilik bu kadar :))) devamı gelecek:)))

Özencim maaşallah iri bebeğin :) aman azarlamaz inşallah seni kazasız belasız alırsın meleğini kucağına tez zamanda. Tabiki cevaplarım odalarda tv var bana kazım bey sonda takmadı bende istemiyodum zaten o yüzden bilemiyorum bana hasta bezi taktılar benim bacaklarım uyuşmadı epiduralle o yüzden hissediyodum bacaklarımı genel anestezi yaptılar bana onun içinde ayılır ayılmaz ağrı kesici yapıldı kuzenimde konakta doğum yaptı epiduralle uyuşukluk geçene kadar ağrıları geçtiği için ağrı kesici yapmadılar devamını bekliyorum :))

Bende haftaya bugün sezeryan olucam.Bende yaklaştıkça geriliyorum ama ben daha çok yeni hayatıma uyum sağlayamamaktan korkuyorum.Herşeyin hayırlısı Allahtan.eyvahedigeldismile

Bende haftaya bugün sezeryan olucam.Bende yaklaştıkça geriliyorum ama ben daha çok yeni hayatıma uyum sağlayamamaktan korkuyorum.Herşeyin hayırlısı Allahtan.eyvahedigeldismile

allah saglıkla bebegını kucagına almayı nasıp etsın. uyum saglarsın bence bende ilk dogumumu yapacagım aynı düşüncelerı bende yasadım bı dönem ama şimdi onun tek bır tekmesı bıle benı okadar cok mutlu edıyorkı megersem ben ona da onunla hayata da coktan alışmışım bunu farkedıyorum:)) ayrıca hamılelıge bıle alıştık :)) allah herseyın hayırlısını versın cumlemıze.. korkma hepimiz gecicez o devırden :))) desemde bende geriliyorum tabı amelıyat sezeryan vs den :)

asudecim oğluşunu konak hastanesine mi götürüyorsun? ve hangi doktoru tercih ediyorsun? çocuk doktoru araştırması yapamadım henüz bu konuda da yardımcı olursan çok sevinirim.sende benim ansiklopedim oldun demiii ama ...idare et :))) he bide senin bebişi ne zaman almıştı kazım bey?benim son tarihim 3 mart ama sanırım erkan 17 şubatta alacak çok erken değil mi yaaa 38+3 olacağım o zaman...

halil bey ilk kontrolleri yapıyo denilene göre hastanenin en iyisi o deniliyo çok memnun olanlar var ben hiç sevmedim o ayrı ben merkezde mehmet suat gürkan var ona götürüyorum çokta memnunum kazım bey 38+4 de aldı benim o gün doğumda başlamıştı zaten erken değil zaten bebeğinde iri maaşallah öyle küçük değil endişelenme seve seve keşke ansiklopedi gibi olsam :))

amanın 6 sayfa olmuş, hala birileri konuya girip normal doğumun faidelerini anlatmamış. ilerleme var valla :lepi:

herneyse kızlar, öncelikle hayırlı olsun, allahım tamamına erdirsin, sağlıkla kucağınıza alın inşallah a.s.
2 kere genel anestezi ile sezeryan oldum. ilk oğlum 3,5 yaşında, diğeri 6 aylık. ilk önce söylemeliyim ki 2. doğumumun ne kadar kolay olduğunu anlatsam hiçkimse inanmaz. tam 1,5 saat sonra oturur vaziyette bebeğimi emzirdim. ilk doğumum biraz korkunun, biraz da can tatlılığının verdiği heyecanla biraz stresliydi. doğumhaneye alıyorlar. zaten elinizde serum bağlanmış oluyor, sakinleştirici veriyorlar. yavaşça uyuyorsunuz. hepsi bu yerimseniben uyandığınızda odanızda oluyorsunuz. bebeğiniz başucunuzda. sırnaşık şey
birkere (her ne kadar zor olacaksa da) endişelenmeyin. ama size tavsiye şimdiden uyuyabildiğiniz kadar uyuyun, sonradan çok ihtiyacınız olacak a.s.

ya sanırım ben bebegımı görecegımın düşüncesıyle bayılamam :))
zaten kolay kolay da uyuşmuyorum :) sezeryanda başka neler oluyor? yanı hastaneye vardınız sonrası??? buarada allah bagıslasın allah analı babalı buyutsun:)

9 ay gerildim sezeryan korkusundan
ama hiçte korkulacak gibi deilmiş..
hastaneye gittim hemen sondamı taktı ebe..
sonrasın amelyata alındım genel uyutuldum
hemen kendime geldim.
ameliythanede agrı kesici veriyolar hiç agrı olmuyo...
4 saat sona yürütüldüm çok şükür allaha iyi geçti..

arkadaşlar bugün doktora gittik ve doğuma karar verildi( 38+5 de alacak doktor"19 şubat cuma günü saat 8:00 de burada ol"dedi,8:30 da ameliyata alacakmış...çok korkuyorum yaaaaaaaa,şaka değil,kapris değil...hemşireyle konuştum spinal anestezi hakkında"hiç korkma kan aldırmak daha çok acıtıyor" dedi."sezeryandan sonrada ayaklarının uyuşması geçmeye başlayınca kat hemşiresine söylersin ağrı kesici yapar,ağrını başmadan keserler"dedi.sondayıda uyuşturduktan sonra takıyorlarmış.çok sevindim bu habere:)) doktor bey hasta odalarına bakmamızı söyledi,çıkıp baktık rahatladım biraz daha ama kızlar dua edin ne olursunuz?çok heyecanlıyım ve cidden korkuyorum...

Son düzenleme:
bende hamileyim sezeryanla dogum yapmayı düşünüyorum bu sene içinde 2 kuzenimde dogum yaptı onları gördükten sonra dogumdan korkmamaya basladım beni sadece sonda taktırmak endişelendiriyordu baktım ki ikisinede takılmamıs içim rahatladı

bende seazryanla doğum yaptım sonta takmadılar zaten siz istemezsseniz zorla takmazlar yiğenime lavman yaptılar ama sezaryandan çıktığım ayıldığım ilk an ben daha yaşamam ölürüm herhalde dedim feci bir ağrı tükürmek istiyorsunuz narkozdan dolayı ama dikişler acıyo sonra ağrı kesici olunca hafifliyo ağrılar bide 6 saat sonra doktor ayağa kaldırıp yürütüyo nekadar yürürseniz çabuk toplanırsınız ben sabah kadar yürüdüm oğlumun altını değiştirdim emzirdim kucağamda tututm sabah kadar izledim onu sonu çok güzel biten bi duygu ağrıyı çekmeye değer

ben doktoruma söyledim takmıyoruz zaten dedi ohh içim rahatladı valla

bilmiyorumkismile lavmanda mı istege baglı acaba? ben dogumdan önce ordaydım onuda yapmadılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…