SGK ile ilgili bir sorunumuz var

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
merhaba...

80 yaşinda anneannem var kansizlik la ilgili rahatsizliklari var...
Cok asiri kansiz...
10 gundur cok hastaymis inat edip doktora goturememis dayim.tesaduf annem bugun isyerinden izin alip yanina gitmis ki cok fena yatiyormus,acil hastaneye goturmus annem

Ozel hastaneymis,bakmis ki ssk si yok...neyse tedavisini yaptirmis.
Simdi sorum şu...
Anneannem dul,onceden kucuk dayimin ustune sskliydi,dayim baska sehre tasininca ssk si kesilmis anneannemin,ve diger dayim da ustune alamamis.

Kendisinin emeklisi yok ama toki den ev aldi...
Annem icin girdi,annemde dul,ama annem oduyor basindan beri.Simdi bugun dayim demis ben ustume gecirmeye calistim olmadi ,yok soyle yok boyle...yurtdisindan evrak istediler vb.(biz gocmeniz,ama yillar olmus geleli ve herkes tc vatandasi )
birde dayi diyormuski o daire yuzunden sskli olamiyor annem.
Bu cokk sacma yaa,boyle bisey olamaz ki...

Yeni sgk ya gore 25 yasini gecmisve imkani olmayan herkes devlet tarafindan ssk yaptiriliyor.

Simdi dayimin uzerine mi gecirmek lazim,
Yoksa kendisini sigortalatmak mi lazim...

Sgk ya gidip sorarim ama birinci derecede yakini olmayanlar halledebilir mi?

Cok kizdim nasil ssk siz kalir yaa ,ya daha onemli biseyi olsa...

Fikirlerinizi soyleyin ,eger bileniniz varsa ne yapmak lazim,
Okadar cocugu yaninda kalan torunu var ,cok ihmalkarlar...
Eşim ilgilensin olmaz sa...

Sgk ya gitse durumu anlatsa ,illa birinci dereceden yakini mi ilgilenmesi gerek,resmi islemler sonucta???

çok bilgili değilim ama bence sgkya git yardım ediyolar benim de işim düstü gittim bi dilekçeye bakıyomuş meğer.

çok bilgili değilim ama bence sgkya git yardım ediyolar benim de işim düstü gittim bi dilekçeye bakıyomuş meğer.

Ya cok zor olacagini hic zannetmiyorum
devlet dairelerinde cok is gordum bugune kadar,gerekirse oglumu eşime birakip ben giderim,

Cok cok sinirli ve kizginim şu an...
Nasil ilgilenmezler,ya hayati bir durum olsa idi,yada olursa...

Anneannenizin TC kimlik numarasını alıp SGK'ya gidin orada size yardımcı olurlar.

benim babannemide yeni kaybettik ..:( çok sağlıklıydı yaşlılık belirtisi olabiliyo kansızlık kan şuruplar ilaçalrını kullansın mutlaka toparlanır biraz..calsium sandozlar var onuda kullansın..onun ömrü uzattığını duymuştum..çok geçmiş olsun sgk ile ilgilide danış sgk müdürlüğüne gidip öğreneblrsnz..alalh uzun ömürler versin..

anneannenin evi olduğu için dayının sigortasından faydalanamaması gibi bir şey olamaz diye biliyorum
ayrıca TC vatandaşı anneannen neden başka bir ülkeden evrak getirsin canım(göçmen olsa da)
bence dayınız ne sebeple bilmiyorum ama anneannenizi sigortasına geçirmek istemiyor

Son düzenleme:
Bir terslik var, sanırım yanlış anlaşılma olmuş. ALO 170 i arayın çok güzel yönlendiriyor ve bilgi veriyorlar

Bence bu isi ele alin artik, neticede sizinde anneanneniz.
Esiniz ve siz belki bir sey basarabilirsiniz.
Yazik ya acidim anneannenize, evlat var ama ilgilenen yok....

Bence bu isi ele alin artik, neticede sizinde anneanneniz.
Esiniz ve siz belki bir sey basarabilirsiniz.
Yazik ya acidim anneannenize, evlat var ama ilgilenen yok....

bizim daha du n haberimiz oldu,annemin de.
Dayimin yaninda kaliyor,dayim yada oglu hicbisey soylemedi bize,yani ssk sinin olmadigini bilseydik simdiye 10 kere halletmistik.
Anneannem 80 yaşinda,eli ayagi tutuyor cok şukur.hala daha dayimlarin yemegini o yapiyor,gozleri iyi gormemesine ragmen.2 dayimin 4 cocugunu da o buyuttu,ama ne varki ilgilenen yok.

Annem cok dedi gel anne vbende kal,
Ama o hep xdiyelim ahmet olsun,
Ahmetimi birakamam dedi...

Annem tesaduf dun isten izin alip bir evrak imzalatmaya gitti,kapiyi calmis seslenmis acan yok.
Komsusu camdan girmis ki anneannem yari baygin,
Dayim yengem iste,kadincaz hasta,
Erkek kuzenim isten gelmis ust katta uyuyor.

Diyecegim o ki,kadinla hic ilgilenmiyorlar.ama o onlara alismis asla birakmiyor.

Dedigim gibi simdiye dek haberim olmus olsaydi,
10 kere hallederdim,zaten ilgilenmediklerine kizginim...

80 yasinda kadin in artik koseye cekilme dinlenme vakti amaaa,hala is yapiyor,yaziktir...

benim babannemide yeni kaybettik ..:( çok sağlıklıydı yaşlılık belirtisi olabiliyo kansızlık kan şuruplar ilaçalrını kullansın mutlaka toparlanır biraz..calsium sandozlar var onuda kullansın..onun ömrü uzattığını duymuştum..çok geçmiş olsun sgk ile ilgilide danış sgk müdürlüğüne gidip öğreneblrsnz..alalh uzun ömürler versin..

Basiniz sagolsun (
Bende babaannemi 4 ay oluyor kaybedeli (
O bize biz ona hasret gitti,neyse (((

Kan igneleri vermisler,eger duzelmezse hastaneye yatirilacak,devamli takip eden bir doktoru var,
Amin,Allah başimizdan eksik etmesin yaşlilari.

Sağlık alanında kim ne derse desin herşey çok kolaylaştı artık.. olan olmayan herkes bakılıyor. Üstelik Acil müdahele , doğum vb gibi durumlarda SGKyla anlaşmalı özel hastanelerde dahil olmak üzere bütün devlet hastaneleri bakmak muayene etmek ameliyat etmek zorunda. Bunun karşılığında bir para talep edemez hastane.

anneannenin evi olduğu için dayının sigortasından faydalanamaması gibi bir şey olamaz diye biliyorum
ayrıca TC vatandaşı anneannen neden başka bir ülkeden evrak getirsin canım(göçmen olsa da)
bence dayınız ne sebeple bilmiyorum ama anneannenizi sigortasına geçirmek istemiyor

Bana da oyle geldi ve cok cokkk sinirlendim...
O kadin yillarca onlarin kahrini cekti,o yasina ragmen hala yemekleri falan o yapiyor,yaziktir yahu,onun simdi dinlenme vakti...

Annem dun aksam dediki,yaşlilar artik belli vakitten sonra istenmiyor (
Cok uzuldum...

Sağlık alanında kim ne derse desin herşey çok kolaylaştı artık.. olan olmayan herkes bakılıyor. Üstelik Acil müdahele , doğum vb gibi durumlarda SGKyla anlaşmalı özel hastanelerde dahil olmak üzere bütün devlet hastaneleri bakmak muayene etmek ameliyat etmek zorunda. Bunun karşılığında bir para talep edemez hastane.

Hic de canim onlar lafta kalmis maalesef.
Yasli ve acil hasta bir kadina sira bekletmek zorunda birakmislar annem cikişmiş ta almislar iceri...simdi soylemiyeyim ama muayene kan tahlili derken yuklu bir miktar para almişlar...

Hic de canim onlar lafta kalmis maalesef.
Yasli ve acil hasta bir kadina sira bekletmek zorunda birakmislar annem cikişmiş ta almislar iceri...simdi soylemiyeyim ama muayene kan tahlili derken yuklu bir miktar para almişlar...

sgkya dilekçe yazın hangi hastaneye ne kadarr ödediyseniz geri vermek zorundalar. Dilekçe yazıp geri talep edin.

sgkya dilekçe yazın hangi hastaneye ne kadarr ödediyseniz geri vermek zorundalar. Dilekçe yazıp geri talep edin.

Sigortası olmayan hasta kaç yaşında olursa olsun, ister özelde olsun ister devlette ücretli muayene ediliyor. Annem hastanede çalıştığından biliyorum. Dediğiniz gibi olsaydı, sigortasız herkesi sağlık sigortasına zorunlu geçirmezlerdi.

Konu sahibi arkadaşım, bence gitmeden sgkyı ara, ne yapacağını öğren ona göre git. Çünkü şu zorunlu sağlık sigortasının günü geçtiyse ve durumunuzu ona bağlamaya çalışırlarsa sıkıntı yaşarsın.

Son düzenleme:
Back
X