- 17 Aralık 2015
- 26.999
- 49.312
- 598
Yani şiddet "başlangıcı" demek bilemedim ama salak demekle ve sürekli sinirlenip bağırmakla, ses yükseltmekle psikolojik şiddeti, vurarak, iterek fiziksel şiddeti görmekteyiz. Pek başlangıç değil yani. Sadece erkeğin kadına yaptığı değil, kadının erkeğe sözel ve davranışlarına da şiddet diyoruz. Belirtmek istedimBöyle bir konu açtığıma inanamıyorum gerçekten. Lütfen her türlü yorumunuzu benden esirgemeyin, gerçeklerle yüzleşmek isterim her zaman ne kadar acı olsa da.
Eşim çok çok sakin biridir normalde, ben sinirli bir insanım. Genellikle bağıran, ağır konuşan benimdir. Sinir krizi geçirip ona vurduğum ittiğim de olmuştur. Bunları söylememin sebebi ne kadar sakin ve sabırlı biri olduğunu ve bugünkü şey yüzünden nasıl dumura uğradığımı belirtmek.
Az önce bebeğimin altını değiştiriyordum, yardım istedim geldi yardıma. Çok ağırkanlı bir insandır, bebeğim altını değiştirirken işedi örtüsü çiş oldu. Kaldırdım bebeği yeni örtü ser dedim ona da. Seriyor ama aheste aheste. Ben de hafifçe bağırdım çabuk olsana çocuğun arkası hep çiş oldu falan diye. O da bağırdı yapıyorum işte salak mısın gibi bir şey dedi. Ben de sensin salak ver şunu ya bi şeyi de beceremiyorsun dedim hızlıca elinden aldım mendili. O anda ya dur be deyip kafamı ittirdi. Şok oldum gerçekten hala şok içindeyim. Sen napıyorsun ya deyip ben de onun kafasına vurdum (rezillik resmen). Nasıl yaparsın ya falan demeye başladım. Bu arada annemlerde kalıyoruz iki aydır yollar kapalı olduğu için mahsur kaldık burda. Bu hemen sus rezil etme bizi falan dedi tabi annemden korkar çünkü sağolsun her zaman arkamdadır canım annem. Ben hıncımı alamadım ittim bunu ta odanın köşesine kadar bu arada bi ton saydırdım. Allahtan ramazan da herkes uyuyor duymadılar ama ben şu an çok kötüyüm. Elim ayağım titriyor ilk defa böyle bir şey oluyor. Asıl korkum şiddet böyle böyle başlamaz mı? Kafama küçük bir şekilde vurdu diye başlar sonra dozu artmaz mı? Lütfen bir şeyler söyleyin çok kötüyüm napıcam şimdi?
Okuduğunu anlamayanlar için edit :adama sürekli vurmuyorum herhalde, vurduğum oldu bir kere. Onda da annesiyle beni delirttiler sinir krizi geçirdim resmen. Yani sürekli bir vurma durumu yok herhalde.
Gerçekten harika yorum.Nasil bir kafa yapisi bu ya? Cocugun altini tek basina degistireme...adami yardima cagir....Yavas hareket ediyor diye adama hakaret et...olanca lafi say....alt tarafi alt degistirme ya... emrine herkesin amade olmasini istemis.... sonra adam kafani ittirdi diye taa odanin obur ucuna ittir.. sonra da evden kovmaya kalk...oha.hem suclu hem guclu. Evlerden ırak.
Nasil birisiniz siz? Adam sizin cazgirliginizdan bunca sene susmustur. Simdi bir de bu adamla aksam ayni yataga gireceksiniz. Ve bu kadar ezdiginiz kocanizin yuzune nasil bakiyorsunuz?
Ben bosanirdim kocanizin yerinde olsam. Bir de tazminat isterdim. Iki sahit ya da bir ses kaydi yeter sizin cazgirliginizi anlatmaya. Bu evlilik de yurumez zaten. Hakaret siddet ne ararsan var sizde. Gidin bir tedavi olun. Sanki dunyayi kurtariyor prensesimiz... alt tarafi bez degistirmisin ayol. Kendi becerisizlikligini esine yukluyorsun. Gucu yeten yetene olmus..
Eşinizi bu sekilde azarladığınız da ona bir daha nasıl saygı duyuyorsunuz ? Nasıl koca, eş gibi hissediyorsunuz..
Azarlamak olabilecek en kötü şiddetlerden biri.
Bu basit olayda tepkisi böyle normal mi diye sormuşsunuz.
Bu basit olayda bile eşinizi böyle azalıyorsanız demekki sıklıkla bunu yapıyorsunuz doğal olarak onunda sabrı kalmamıştır.
Ccok haklısınız kadın olayı yanlıs anlamış. Belliki adam efendi saygili ayıbı olan biri. Kızın annesine saygısından sus rezil etme biizi demiş buda annemden korkar magnasını çıkarmış. Ayrıca mesleginizin olması kocanızın size saygı gosteriyor olmasıyla bagı nedir. Ben bir bag kuramıyorum da. Adam efendi biri beli ayıp bu yaptıgınız. Sizde hadinizi bilin bi yerde.Cevabınızı şaşkınlıkla okuyorum..Saygı ve sevginin Meslekle, aile ile ne ilgisi var ? Bu zihniyetinizi değiştirin yoksa çok hayal kırıklığına uğrarsınız ..
Saygı öyle bağıra çağıra ,aileye güvenerek elde edilmez..
Keşke sizin gibi ana kuzuları hiç evlenmese, anne - babasının dizinin dibinden ayrılmasa.
Asla degil, fakat konu sahibinin diğer yorumlarını okursanız, hafif ittirdi yazıyor.Kafasina vurmasi normal yani hak etmis öyle mi
Her mesleği olan, ailesi arkasında olan eşine şiddet uygulasın o zaman. Hayretler içerisindeyim.Evet çekinir. Ben mesleği olmayan ailesi arkasında olmayan biri olsaydım daha farklı olurdu belki ama durum bu o yüzden daha dikkatli.
Evet azarlamamam gerekiyordu ama onun bu şekilde tepki vermesi normal mi bu kadar basit bir konuda?
Eşinizin ufaktan kafanızı ittirmesi nasıl zorunuza gitmiş. Peki siz neden bu kadar sabırlı bir adama şükretmek yerine sürekli şunu al şunu ver şöyle yap et diyip üstüne birkaç kere de şiddete meyil etmişsiniz. Kocanın kıymetini bil bacım başkasına yapsan bunları senin ağzını gözünü dağıtır. Ben eşime herşeyi rica ederek söylerim o da bana öyle. Yapar mısın verir misin alabilir misin gibi... yoksa saygı da sevgi de kalmaz.Böyle bir konu açtığıma inanamıyorum gerçekten. Lütfen her türlü yorumunuzu benden esirgemeyin, gerçeklerle yüzleşmek isterim her zaman ne kadar acı olsa da.
Eşim çok çok sakin biridir normalde, ben sinirli bir insanım. Genellikle bağıran, ağır konuşan benimdir. Sinir krizi geçirip ona vurduğum ittiğim de olmuştur. Bunları söylememin sebebi ne kadar sakin ve sabırlı biri olduğunu ve bugünkü şey yüzünden nasıl dumura uğradığımı belirtmek.
Az önce bebeğimin altını değiştiriyordum, yardım istedim geldi yardıma. Çok ağırkanlı bir insandır, bebeğim altını değiştirirken işedi örtüsü çiş oldu. Kaldırdım bebeği yeni örtü ser dedim ona da. Seriyor ama aheste aheste. Ben de hafifçe bağırdım çabuk olsana çocuğun arkası hep çiş oldu falan diye. O da bağırdı yapıyorum işte salak mısın gibi bir şey dedi. Ben de sensin salak ver şunu ya bi şeyi de beceremiyorsun dedim hızlıca elinden aldım mendili. O anda ya dur be deyip kafamı ittirdi. Şok oldum gerçekten hala şok içindeyim. Sen napıyorsun ya deyip ben de onun kafasına vurdum (rezillik resmen). Nasıl yaparsın ya falan demeye başladım. Bu arada annemlerde kalıyoruz iki aydır yollar kapalı olduğu için mahsur kaldık burda. Bu hemen sus rezil etme bizi falan dedi tabi annemden korkar çünkü sağolsun her zaman arkamdadır canım annem. Ben hıncımı alamadım ittim bunu ta odanın köşesine kadar bu arada bi ton saydırdım. Allahtan ramazan da herkes uyuyor duymadılar ama ben şu an çok kötüyüm. Elim ayağım titriyor ilk defa böyle bir şey oluyor. Asıl korkum şiddet böyle böyle başlamaz mı? Kafama küçük bir şekilde vurdu diye başlar sonra dozu artmaz mı? Lütfen bir şeyler söyleyin çok kötüyüm napıcam şimdi?
Okuduğunu anlamayanlar için edit :adama sürekli vurmuyorum herhalde, vurduğum oldu bir kere. Onda da annesiyle beni delirttiler sinir krizi geçirdim resmen. Yani sürekli bir vurma durumu yok herhalde.
Esinize hem fiziksel hemde psikolojik siddet uyguluyorsunuz ben bile okurken cok sinirlendim bence bir destek almanizda fayda var ziraa karsinizdaki insanda sabir taşi degilBöyle bir konu açtığıma inanamıyorum gerçekten. Lütfen her türlü yorumunuzu benden esirgemeyin, gerçeklerle yüzleşmek isterim her zaman ne kadar acı olsa da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?