Şiddet böyle böyle başlamaz mı? Fikir verin lütfen.

Evet benzer şeyler yaşıyoruz, bir de şu virüs yüzünden burada mahsur kaldık evimize gidemiyoruz onun stresi de var. Sürekli birbirimize sarıyoruz. Çok gerginim, evde sık sık tensel temasımız olurdu burada onu da çok yapamıyoruz. Bilmiyorum ben de hiç iyi değilim zaten kendimi de haklı görmüyorum ama ne olursa olsun o bana bağırdığında ben ona vurmuyorsam onun da aynı şeyi yapması gerekirdi. Korkum ya şiddet uygulamaya başlarsa bundan sonrası için.

Birbirinizi tetiklememeye dikkat ederseniz aşarsınız. Ben öyle laflar ederdim ki eşime, şimdi dışarıdan bir göz olarak baktığımda "Adam iyi sabretmiş" dediğim oluyor, ilk ben sesimi yükselttim, sonra eşimin sesi yükselmeye başladı... Bu olanağı ona ben vermiş oldum anlayacağın yani "Ben bağırabiliyorum, sen de bağır hadi"... Böyle böyle birbirinizi karşılıklı çiğnemeye başlar ve bunu durduracak hiçbir şey yapmazsanız evet devamı gelir. Bugün iterek sizi uzaklaştırmaya çalışır (Ki itmeye savurmaya hak vermiyorum kesinlikle başta da bunu söyledim ama vurma raddesine gelmemek için uzaklaştırma çabası da olabilir itmek o sinir anında), yarın siz itti diye yapışırsınız saçına, o size tokat vb gelir devamı yani... Buna girmemek için bir adım lazım.

Konuşun. Burada düşündüğünüz şeyleri eşinizle konuşabilirsiniz değil mi? Yani "Beni ittin ve ben bunun devamının gelmesinden çekiniyorum" vb. bunu söyleyin eşinize, belki onun da size anlatacakları vardır. "Bana böyle davrandığın zaman artık sabrım kalmıyor, çok zorlanır oldum" vb. der, dertleşirsiniz. Sizin de kendinizi törpülemeniz, eşiniz üzerinde de bir etki yaratacaktır. Konuşarak sarılarak başlayın derim. Birbirinize karşılıklı sözler verin nerede durmanız gerektiğine dair. Aşılamayacak bir şey değil, ilerletmeyin, birbirinizi gazlamayın ve birbirinizin kum torbası olmayın yeter ki. Öfke kontrolü üzerine bireysel olarak da kendiniz ve eşinizin kullanabileceği yöntemleri tahlil edin. Atıyorum biriniz öfkelenmeye mi başladı, biraz yatışayım konuşuruz deyip oda değiştirin. Bi de böyle deneyin bakalım.

Bebeğimizle kadın olarak eşimizin ailesinin evinde olalım eşimizin anneside eşimizin haksızlıklarına ukalalıklarına boyun eğsin üstüne eşimizden de hakaret şiddet görelim
Nasıl bir psikolojiye sahip olurduk kendimizi nasıl hissederdik
Bir muhasebe yapıp düşünelim

Bir kere benim için böyle değil eşim için böyle. Normalde saygı duyar ama ayrıca çekinir. Tabiki benim durumumla gidecek yeri olmayan, mesleği olmayan bir hanım bir olmaz. Öyle insanlara daha çok eziyet ediyorlar maalesef bu bir gerçek.
hahaha.
Siz çok yanlış anlamışsınız dik durmayı.
Sizinki dik durmak değil dikine gitmek.
Ezik durmamak değil ezmek, hor görmek, şiddet uygulamak.

Böyle bir konu açtığıma inanamıyorum gerçekten. Lütfen her türlü yorumunuzu benden esirgemeyin, gerçeklerle yüzleşmek isterim her zaman ne kadar acı olsa da.

Eşim çok çok sakin biridir normalde, ben sinirli bir insanım. Genellikle bağıran, ağır konuşan benimdir. Sinir krizi geçirip ona vurduğum ittiğim de olmuştur. Bunları söylememin sebebi ne kadar sakin ve sabırlı biri olduğunu ve bugünkü şey yüzünden nasıl dumura uğradığımı belirtmek.

Az önce bebeğimin altını değiştiriyordum, yardım istedim geldi yardıma. Çok ağırkanlı bir insandır, bebeğim altını değiştirirken işedi örtüsü çiş oldu. Kaldırdım bebeği yeni örtü ser dedim ona da. Seriyor ama aheste aheste. Ben de hafifçe bağırdım çabuk olsana çocuğun arkası hep çiş oldu falan diye. O da bağırdı yapıyorum işte salak mısın gibi bir şey dedi. Ben de sensin salak ver şunu ya bi şeyi de beceremiyorsun dedim hızlıca elinden aldım mendili. O anda ya dur be deyip kafamı ittirdi. Şok oldum gerçekten hala şok içindeyim. Sen napıyorsun ya deyip ben de onun kafasına vurdum (rezillik resmen). Nasıl yaparsın ya falan demeye başladım. Bu arada annemlerde kalıyoruz iki aydır yollar kapalı olduğu için mahsur kaldık burda. Bu hemen sus rezil etme bizi falan dedi tabi annemden korkar çünkü sağolsun her zaman arkamdadır canım annem. Ben hıncımı alamadım ittim bunu ta odanın köşesine kadar bu arada bi ton saydırdım. Allahtan ramazan da herkes uyuyor duymadılar ama ben şu an çok kötüyüm. Elim ayağım titriyor ilk defa böyle bir şey oluyor. Asıl korkum şiddet böyle böyle başlamaz mı? Kafama küçük bir şekilde vurdu diye başlar sonra dozu artmaz mı? Lütfen bir şeyler söyleyin çok kötüyüm napıcam şimdi?

Okuduğunu anlamayanlar için edit :adama sürekli vurmuyorum herhalde, vurduğum oldu bir kere. Onda da annesiyle beni delirttiler sinir krizi geçirdim resmen. Yani sürekli bir vurma durumu yok herhalde.
Siz tüm bu rezillikleri yaparken (eşinizi tenzih ederim zira iyi sabretmiş bu durumlara) o bebek ne yapıyor orada. Yazık ona. Ayrıca evet şiddet uygulamak böyle başlar. Ama siz zaten işi ilerletmişsiniz. Boşanın eşinizden ve o adamı kurtulsun. Yazık şiddet görüyor.

Yüksek sesle konuştum diye bana vurma hakkı mı var yani? Daha önce ona sinir krizi geçirdiğimde vurmuştum evet ama annesiyle birlikte delirtmişlerdi beni, bir daha böyle bir şey yapmadım.
Boşanın o zaman. Bu kadar sinir oluyorsunuz madem boşanın. Ben böyle bir durumda çabuk olsana diye hayat arkadaşıma çıkışmam. Aramızda saygı ve sevgi varsa olmaz bunlar. Siz bunları yitirmişsiniz. O Zaman evli kalmak niye

Evet benzer şeyler yaşıyoruz, bir de şu virüs yüzünden burada mahsur kaldık evimize gidemiyoruz onun stresi de var.
Sen anne evinde mahsur kaldın, adam kaynana evinde.
Yani diğer türlü olsa öfkeni ondan cikarmani yine anlayacağım. Sen el evinde mahcup mahcup oturup hizmet ediyorsundur, annesi onun ağzına salkım salkim üzüm veriyordur, çoğu erkeğin hayali hem eşi çocuğu ile hem annesinin kucağında paşalar gibi yaşıyordur.
Ama durum bu değil ki. Sen annenin evinde (ki eşim korkar,annem beni savunur dediğin bir kaynanası var) en azından koltukta yaylana yaylana yatmaktan kaçınmayacagin, seni en kıymetlisi olarak gören seven ,yirmi yıldan fazla zaman zaten beraber yaşadığın ailenin evindesin su karantina döneminde.
Peki kocan?? Adam yıllar sonra ilk defa işten ayrılmış , ki bu süreç bile zorluyor calismaya alışan insanı. Onda da evinde dinlenemiyor,hep bir hazirolda. Tv'de bile istediğini izleyemiyor-kumanda kayinbabada.
Tuvalette uzun süre kalamiyor. Küçücük odada iki aydır iç guveys hayatı yaşıyor... Yetmiyor karısı bağırıp ailesinin de duyacagi şekilde aşağiliyor...
Onun işi de çok zor. Kimse onun yerinde olmak istemez.
Biraz empati lütfen. O sizin dusmaniniz değil

Cevabınızı şaşkınlıkla okuyorum..Saygı ve sevginin Meslekle, aile ile ne ilgisi var ? Bu zihniyetinizi değiştirin yoksa çok hayal kırıklığına uğrarsınız ..

Saygı öyle bağıra çağıra ,aileye güvenerek elde edilmez..

Keşke sizin gibi ana kuzuları hiç evlenmese, anne - babasının dizinin dibinden ayrılmasa.
Mesaja girmekle ugrasamaycam.. der misiniz ne mesleği olup da şiddet aldatma bunları yaşayan kadın var.. adam mesleğin sahip çıkanım olduğu icon değil zaten öyle biri değil..

Böyle bir konu açtığıma inanamıyorum gerçekten. Lütfen her türlü yorumunuzu benden esirgemeyin, gerçeklerle yüzleşmek isterim her zaman ne kadar acı olsa da.

Eşim çok çok sakin biridir normalde, ben sinirli bir insanım. Genellikle bağıran, ağır konuşan benimdir. Sinir krizi geçirip ona vurduğum ittiğim de olmuştur. Bunları söylememin sebebi ne kadar sakin ve sabırlı biri olduğunu ve bugünkü şey yüzünden nasıl dumura uğradığımı belirtmek.

Az önce bebeğimin altını değiştiriyordum, yardım istedim geldi yardıma. Çok ağırkanlı bir insandır, bebeğim altını değiştirirken işedi örtüsü çiş oldu. Kaldırdım bebeği yeni örtü ser dedim ona da. Seriyor ama aheste aheste. Ben de hafifçe bağırdım çabuk olsana çocuğun arkası hep çiş oldu falan diye. O da bağırdı yapıyorum işte salak mısın gibi bir şey dedi. Ben de sensin salak ver şunu ya bi şeyi de beceremiyorsun dedim hızlıca elinden aldım mendili. O anda ya dur be deyip kafamı ittirdi. Şok oldum gerçekten hala şok içindeyim. Sen napıyorsun ya deyip ben de onun kafasına vurdum (rezillik resmen). Nasıl yaparsın ya falan demeye başladım. Bu arada annemlerde kalıyoruz iki aydır yollar kapalı olduğu için mahsur kaldık burda. Bu hemen sus rezil etme bizi falan dedi tabi annemden korkar çünkü sağolsun her zaman arkamdadır canım annem. Ben hıncımı alamadım ittim bunu ta odanın köşesine kadar bu arada bi ton saydırdım. Allahtan ramazan da herkes uyuyor duymadılar ama ben şu an çok kötüyüm. Elim ayağım titriyor ilk defa böyle bir şey oluyor. Asıl korkum şiddet böyle böyle başlamaz mı? Kafama küçük bir şekilde vurdu diye başlar sonra dozu artmaz mı? Lütfen bir şeyler söyleyin çok kötüyüm napıcam şimdi?

Okuduğunu anlamayanlar için edit :adama sürekli vurmuyorum herhalde, vurduğum oldu bir kere. Onda da annesiyle beni delirttiler sinir krizi geçirdim resmen. Yani sürekli bir vurma durumu yok herhalde.
Şimdi buradaki herkes size biraz sert çıkmış ama sizi bir tek bunları yaşayan kişi anlayabilir. Benimde 4 senelik bir ilişkim vardı ve sizin ilişkiniz gibiydi. Ama burada yazılan bazı şeyler doğru. Arada sevgi ve saygı kalmıyor. Sevgi biterse saygıdan yürüyor zaten evlilik. E bu olmazsa da çok zor. Ben rahatım erkek arkadaşımla ilişkimize son verdik. Çünkü aşırı derece de birbirimizi yıprattık. Bende her zaman anneme ve statüme güvenirim ki bu hala da böyledir. Ama şöyle düşünüyorum ki eşiniz artık bunaldığı için böyle davranmış olabilir. Zaten bu şartlarda aşırı vıcıklaşıyor aradaki ilişki (hatta size açık olayım sevgilim ne sevgili ne de eş olarak görüyordum ben ona vurduğum için). Artık bu dominantlıktan mı psikolojik kaynaklı mı bilemiyorum. Ama çocuğunuz varken dikkat etmeniz gerekebilir. Aksi takdirde birbirinize tahammülünüz kalmayabilir ve eşinizin davranışlarıda artarak tekrarlayabilir. En sonunda ciddi ciddi birbirinize girme ihtimaliniz çok yüksek. Çünkü Allah ne verdiyse tabiri vardır ya bunu ikinizde uygulayabilirsiniz. Bunlar olmaz. Size yazdığım çoğu şeyi bizzat yaşadım. Umarım düzelir.

Teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız, peki bundan sonra nasıl bir tavrım olmalı? O anın öfkesiyle evden kovmayı bile düşündüm ama haliyle hem sokağa çıkma yasağı var hem de bu şehirde tanıdığı kimse yok. Hiçbir şekilde konuşmayı düşünmüyorum başka ne yapmalıyım ki işin ciddiyetini anlasın bir daha bu tarz bir hareket yapmasın?
Küsmek seni rahatlatacaksa küs. Ama unutmaki eşin senin gönlünü almazsa ailenin evinde işler iyice çıkmaza girer...gurur yapıp kendin de barışamazsın. Barışsan da küsmelerin anlamını kaybeder.

Yani ailenin evinde olmasanız yine neyse ama. Şu süreçte küsmek işleri iyice zorlaştırabilir.

Seni de anlıyorum. Bi şekilde bir bedel ödemesini istiyorsun. Fakat ailene açıklama yapman gerekirse senin ödeyecegin bedel daha ağır olacaktır.

Illaki de küsmek istiyorsan uzak ve soğuk olmani öneririm. Çünkü ailen hemen fark edecektir küslüğü.

Ne diyeceksin. Kafama vurdu ben de küstüm mü diyeceksin.

Olmaz yani. Sen unutsan ailen unutmaz bunu.

Su sitede ilk defa erkeğe acıdım adamın çektiği nedir siz sürekli böyle davraniyorsaniz yazık adama yakındır size çok güzel bir patlama yaşar,yaptığınız iki taraflı yanlış ilk yanlış sizden gelmiş farkına varın hazretleri izin düzeltin kendinizi.

Su sitede ilk defa erkeğe acıdım adamın çektiği nedir siz sürekli böyle davraniyorsaniz yazık adama yakındır size çok güzel bir patlama yaşar,yaptığınız iki taraflı yanlış ilk yanlış sizden gelmiş farkına varın hazretleri izin düzeltin kendinizi.
Haraketlerinizi tavrınizi düzeltin.

Evet çekinir. Ben mesleği olmayan ailesi arkasında olmayan biri olsaydım daha farklı olurdu belki ama durum bu o yüzden daha dikkatli.

Evet azarlamamam gerekiyordu ama onun bu şekilde tepki vermesi normal mi bu kadar basit bir konuda?

Sizin azarlamanız normal mi bu kadar basit bir konuda? Bebek 30 saniye daha çişli bekleyebilirdi

Ben neyse ama ailemle ilgili en ufak bir olumsuzluktan bahsedemezsiniz. Eşim de bunu çok iyi biliyor kendi ailesi bana neler yaptı benimkiler ona hiçbir şey yapmadı iyilik dışında.
Ama anneniz ile adamı tehdit ediyorsunuz. Annem duyarsa çok kötü olur diye. Ona cevabınız nedir

Ama anneniz ile adamı tehdit ediyorsunuz. Annem duyarsa çok kötü olur diye. Ona cevabınız nedir
Annem duyarsa şiddete asla tahammülü olmadığı ve feminist biri olduğu için boşanma konusunda beni yüreklendirir mesela, hep arkamdadır. Eşim annemin diğer birçok anne gibi aman kızım idare et tarzında bir şey demeyeceğini bildiği için çekiniyor. Yoksa annem eşime asla kötü davranmaz.

Teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız, peki bundan sonra nasıl bir tavrım olmalı? O anın öfkesiyle evden kovmayı bile düşündüm ama haliyle hem sokağa çıkma yasağı var hem de bu şehirde tanıdığı kimse yok. Hiçbir şekilde konuşmayı düşünmüyorum başka ne yapmalıyım ki işin ciddiyetini anlasın bir daha bu tarz bir hareket yapmasın?
Annenize şikayet edin. Kocanızın kulağını çeksin
Ya da annenize birlikte temiz bir dövün kocanız

Mesaja girmekle ugrasamaycam.. der misiniz ne mesleği olup da şiddet aldatma bunları yaşayan kadın var.. adam mesleğin sahip çıkanım olduğu icon değil zaten öyle biri değil..
Öğretmenim ve aldatıldım boşandım. Arkadaşım aldatıldı kendisi öğretmen ve boşandı. Dayak yiyen ve bankada müdür olan ve boşanan tanıdığım var. Dayak ve şiddete uğramak mesleğe bakmıyor bence. Karısında boşanacak cesareti gören adamlar daha çekingen davranıyor ama eşinin boşayacak cesareti, destekçisi, maddi durumu yoksa eziyetlere devam ediyor. Bu adamın karakteri ile alakalı

Şiddet gösteren sizsiniz. İlişkinizin öncesinde de siz vuruyor ittiriyormuşsunuz o bir şey yapmamış şimdiye kadar. Bunu siz yazmışsınız.
Bir de utanmadan anlatıyorsunuz.
He siz haklısınız.

Onu ittirmissiniz. Sizinki siddet degil mi? Siddet boyle baslar degil mi diye soruyorsunuz da daha onceden de ona vurdugunuz olmus. Siddeti baslatan sizsiniz.
Aferin size. Bravo... Cocugunuza cok guzel orneksiniz...
Ne var ya, alt tarafi cocugun alti degisecekmis..ikinizde tek basiniza bir is becerememissiniz, bir alt degistirmeyi 40 kisi mi yapar? Cocuk altini actiginda işer zaten, rahatlar cunku. Biz de cocuk buyuttuk. Amma abartmissiniz. Bu itme kakma olayindan sonra birbirinizin yuzune bakabilecek misiniz?

Siz de pek normal gelmediniz bana . Adam bugüne kadar sabretmis, 2 aydır ailenizin evinde mahsur kalmış, annenizden korkuyormus . Siz buraya eşler için açtığımız konulardaki erkek eş kişilerinin temsili gibisiniz . Ben de nefret ederim yavaş insandan ama bırak hayatım deyin çabuk ol canim deyin diliniz çok sert, o vurdu ben odanın bı tarafına ittim ben de vurdum falan . Çocuk değil ki karşınızdaki . Ailesinin yanında onlara güvenip koltukları kabaran sütten kesilmemis kocalar gibi :KK43: şimdi sizin bir hakliliginiz da kalmadı huyunu sevmezsiniz ama yaptıklarıniz eşinizle.aranizda ne saygı bırakır ne sevgi . Lince kendinizden başlayın.

Back
X