Şiddet böyle böyle başlamaz mı? Fikir verin lütfen.

Ayy valla uzuldum adama. Sozlu siddete asagilanmaya ugra sonra vay efendim kafami ittirdi siddetin dozu artar mi? Sen boyle adama sozel saldirmaya devam edersen bence bi yerden sonra artar hatta artmaz en ust seviyede siddete ugrarsin. Bi insan da sabret sabret bi yere kadardir sabir tasi. Ananizin yaninda olup ona da guvenip fazla simarmayin. Bi bakmissiniz adam cat kapi cikmis gitmis. Kalirsiniz ananizla basbasa. Bi cisten cikan mevzuya cok yazikkk

Öğretmenim ve aldatıldım boşandım. Arkadaşım aldatıldı kendisi öğretmen ve boşandı. Dayak yiyen ve bankada müdür olan ve boşanan tanıdığım var. Dayak ve şiddete uğramak mesleğe bakmıyor bence. Karısında boşanacak cesareti gören adamlar daha çekingen davranıyor ama eşinin boşayacak cesareti, destekçisi, maddi durumu yoksa eziyetlere devam ediyor. Bu adamın karakteri ile alakalı
Işte her kesimde şiddet aldatma olabilir.. ic9nde olmayan adam eşi kendine muhtaç da olsa iyi davranır... tabi biraz da ailenin yetistirmesiyle , aile de gorduguyle alakalı.. mesela ailesinden şiddet görüp yetişkinlikte sinen ezik korkak çekingen olan da var aynı şekilde şiddet görüp pisliğin teki çıkan da var..

Uyuşuk insanlara benim de tahammülüm yok ama siz gerçekten bir tuhafmişsiniz. Adamı psikolojik olarak yıpratıyorsunuz belli ki. Ayrıca birbirinize hiç saygınız yok. Salaklar, laflar havada uçuşuyor. Ne kötü bir sey. Ayrıca şiddet uygulayan sizsiniz gibi görünüyor. Psikolojik şiddette bir şiddet biçimi

Annemden korkar canim annem filan. Bana Cok itici geldiniz. Cok da lacka olmus bi evlilik. Fiziksel Siddet olmasa bile yürümez Gibi
Kk de eleştirilen ana kuzusu , karısını anne babasıyla korkutan , bir şeyde hemen üstlerine salam, bagirmayi çağırmayı normal karsilayan, alttan alınmaya alışılmış koca profilinin kadın versiyonu işte. İlk defa rastladım burda . Fena linç yiyecek kişi . Burda erkekleri boşuna yerin dibine gommuyoruz adama da acıdım .

Birbirinizi tetiklememeye dikkat ederseniz aşarsınız. Ben öyle laflar ederdim ki eşime, şimdi dışarıdan bir göz olarak baktığımda "Adam iyi sabretmiş" dediğim oluyor, ilk ben sesimi yükselttim, sonra eşimin sesi yükselmeye başladı... Bu olanağı ona ben vermiş oldum anlayacağın yani "Ben bağırabiliyorum, sen de bağır hadi"... Böyle böyle birbirinizi karşılıklı çiğnemeye başlar ve bunu durduracak hiçbir şey yapmazsanız evet devamı gelir. Bugün iterek sizi uzaklaştırmaya çalışır (Ki itmeye savurmaya hak vermiyorum kesinlikle başta da bunu söyledim ama vurma raddesine gelmemek için uzaklaştırma çabası da olabilir itmek o sinir anında), yarın siz itti diye yapışırsınız saçına, o size tokat vb gelir devamı yani... Buna girmemek için bir adım lazım.

Konuşun. Burada düşündüğünüz şeyleri eşinizle konuşabilirsiniz değil mi? Yani "Beni ittin ve ben bunun devamının gelmesinden çekiniyorum" vb. bunu söyleyin eşinize, belki onun da size anlatacakları vardır. "Bana böyle davrandığın zaman artık sabrım kalmıyor, çok zorlanır oldum" vb. der, dertleşirsiniz. Sizin de kendinizi törpülemeniz, eşiniz üzerinde de bir etki yaratacaktır. Konuşarak sarılarak başlayın derim. Birbirinize karşılıklı sözler verin nerede durmanız gerektiğine dair. Aşılamayacak bir şey değil, ilerletmeyin, birbirinizi gazlamayın ve birbirinizin kum torbası olmayın yeter ki. Öfke kontrolü üzerine bireysel olarak da kendiniz ve eşinizin kullanabileceği yöntemleri tahlil edin. Atıyorum biriniz öfkelenmeye mi başladı, biraz yatışayım konuşuruz deyip oda değiştirin. Bi de böyle deneyin bakalım.
Ya bi insanın bu cümleyi kurabilecek yüzü olması için önce kendisinin yapmaması gerekmiyor mu?
Kadın odanın en ucuna kadar itmiş kocasını. Öncesinde de vuruyormuş. Kafamı itti diye konu açıyor. Ne yüzle “ben bunun devamının gelmesinden çekiniyorum” diyecek?

Annem duyarsa şiddete asla tahammülü olmadığı ve feminist biri olduğu için boşanma konusunda beni yüreklendirir mesela, hep arkamdadır. Eşim annemin diğer birçok anne gibi aman kızım idare et tarzında bir şey demeyeceğini bildiği için çekiniyor. Yoksa annem eşime asla kötü davranmaz.
annenizin feminizm anlayışını sevsinler:KK53:

Çocuk gibi adamı azarlıyorsunuuz birde utanmadan evet mesleğim var ondan böyle cekinir falan demişsiniz ne alaka mesleği olmayan kadınlar eziliyor mu. Senin eşini cok pasif gördüm bu arada padişah kızı dahi olsan cekemem senin gibi birini.

Boşanın o zaman. Bu kadar sinir oluyorsunuz madem boşanın. Ben böyle bir durumda çabuk olsana diye hayat arkadaşıma çıkışmam. Aramızda saygı ve sevgi varsa olmaz bunlar. Siz bunları yitirmişsiniz. O Zaman evli kalmak niye
Vallahi ya alt değiştiren adam bulmuş çabuk olsana diye cikisiyo bir de. Yardım etmeye gönlü var demek ki adamın . Üzüldüm vallahi adama . Böyle iyimserlere alttan alanlara da hayatı dar edenler.dusuyor iste. Yumuşak olmayı denese ve ailesinin kanatları altından cikabilse keşke bayan

Ya bi insanın bu cümleyi kurabilecek yüzü olması için önce kendisinin yapmaması gerekmiyor mu?
Kadın odanın en ucuna kadar itmiş kocasını. Öncesinde de vuruyormuş. Kafamı itti diye konu açıyor. Ne yüzle “ben bunun devamının gelmesinden çekiniyorum” diyecek?

Diyebilir neden demesin? Bir şeyleri düzeltmek istediğine dair el uzatmak olarak konuşur, kendisi itilince anlamaya başlamıştır, endişelenmiştir, karı-koca konuşurlar. Demeyip, konuşmayıp aklındakini paylaşmayıp ne yapsın peki?

Valla ezilmenin saygının meslekle alakası olsaydı nice doktor bayanlar aldatılıp siddet görmezdi. Ufkun cok dar birde cok agrasifsin eşin neden annenden bu kadar korkuyor anlamadım çin işkencesi falan yapıyorsunuz heralde.

Yüksek sesle konuştum diye bana vurma hakkı mı var yani? Daha önce ona sinir krizi geçirdiğimde vurmuştum evet ama annesiyle birlikte delirtmişlerdi beni, bir daha böyle bir şey yapmadım.
Biri bizi delirtince vurabiliriz evet.
Sair zamanda kendisine vurduğum kişi bana asla vuramaz. Çünkü benim dokunulmazlığım var. Savunmuyorum ama vurabilirim ben. O vuramaz bana.
Yavaş hareket ederse ağır da konuşurum. Hakaret de ederim.
İlişkide ağır konuşan, bağıran, fiziksel şiddete başvuran tarafmışsınız. Eşiniz buna istinaden yalnızca bir kere yapmış.
Zaten karşılığını da fazlasıyla vermişsiniz.
Eşinizin hakkı yoksa sizin de yok. Beni çok sinirlendirdiler diye kendinizi savunacak olursanız eşinize de doğar kendini savunma hakkı.
Bencil yaşamamanız dileğiyle.

Annem duyarsa şiddete asla tahammülü olmadığı ve feminist biri olduğu için boşanma konusunda beni yüreklendirir mesela, hep arkamdadır. Eşim annemin diğer birçok anne gibi aman kızım idare et tarzında bir şey demeyeceğini bildiği için çekiniyor. Yoksa annem eşime asla kötü davranmaz.

yalnız anneniz şayet adil bir insansa yüreklendirmesi gereken kişi eşiniz.
daha önce de vurmuşsunuz.

Teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız, peki bundan sonra nasıl bir tavrım olmalı? O anın öfkesiyle evden kovmayı bile düşündüm ama haliyle hem sokağa çıkma yasağı var hem de bu şehirde tanıdığı kimse yok. Hiçbir şekilde konuşmayı düşünmüyorum başka ne yapmalıyım ki işin ciddiyetini anlasın bir daha bu tarz bir hareket yapmasın?
Yorumlarınızı, cevaplarınızı, evliliğe/aile olmaya dair düşüncelerinizi şaşkınlık içerisinde okuyorum.
Empatiden eser yok.
Almışsınız elinize bir nalıncı keseri,
hep kendinize yontuyorsunuz.
Ama unutmayın keser döner, sap döner,
gün gelir hesap döner.
Herkesin sabrının bir sınırı var...

Feminizm anlayışınız taktire şayan. Sizin gibiler yüzünden insanlar feminizmi, böyle erkeğe baskı uygulayip sindirme biçimi olarak algılıyor maalesef. Önce feminizmin ne olduğunu öğrenin lütfen.

Evet benzer şeyler yaşıyoruz, bir de şu virüs yüzünden burada mahsur kaldık evimize gidemiyoruz onun stresi de var. Sürekli birbirimize sarıyoruz. Çok gerginim, evde sık sık tensel temasımız olurdu burada onu da çok yapamıyoruz. Bilmiyorum ben de hiç iyi değilim zaten kendimi de haklı görmüyorum ama ne olursa olsun o bana bağırdığında ben ona vurmuyorsam onun da aynı şeyi yapması gerekirdi. Korkum ya şiddet uygulamaya başlarsa bundan sonrası için.
Hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz . Siz böyle devam ettikçe istemediginiz şeyler yaşayabilirsiniz. Siz istiyorsunuz ki ben kizayim bagirayim çağırayım çocuk gibi azarlayayaim eşim çok sakindir alttan alsın . Eşiniz sesini çıkarmaz çıkarmaz en sonunda böyle saçma bir şeyde patlar. Sizin agresiflikleriniz onu dolrurur farkında olmazsınız . Önce siz kendinizi yumuşatın , bazı şeylere gülün geçin , her şeyi kontrol etmeye çalışmayın, ailenizin kanatlari altından çıkın ayrı bı eviniz var eşinize dört elle sarılın bebeğinizin babası bakın size yardım etmeye gönüllü ki altını alıyor. Benim eşim daha bir kerr bebeğimin altını almamıştır bir kere ustunnu giydirmemistir yapamıyorum bir yerini incitirim der mesela. Bazı şeylere sahip olduğunuz için şükredin . İnanın çok daha mutlu olursunuz . Ve şunu unutmayın: istediğini söyleyen istemediğini işitir . Siz karşımızdakine sert , kavgacı , aşağılayıcı davranırsanız iş daha kötüye gider. Biraz yapıcı olun. Eşiniz uysal bir insanmış güzel anlasarak evliliğinizi çok güzel yurutebilirsiniz niye zehir ediyorsunuz ki ikinize de. Bence sizin yaptığınızin yanlış olduğunu söyleyin sonra da onun o hareketinin yanlış olduğunu söyleyin. Bir daha bu raddeye gelmemek için , sakın klamya gelmemek için uğraşın .

Hala daha eşinize ders verme pesinizdesiniz şimdi okudum . Ağzım açık gerçekten yorumlarınızı okurken . Hala daha evden kovmayi düşündüm diyorsunuz . Siz çok mu hamlisiniz adamı köpek yerine koymayıp azarlıyorsunuz. Sizin eşinin yaptigi yemeği beğenmeyip azarlayip yere fırlatan erkeklerden ne farkıniz var? Evden kovarim ne demek ya annenizin babanizin evi orası . Yemin ederim tam anacı babaci erkekler gibisiniz . Alah sizin gibilerin şerrinden korusun herkesi kadın erkek.

Yorumları okumadım sadece konuya yorum yapıyorum. Evet, şiddet böyle başlar. Yanlışa yanlış şekilde karşılık verirseniz daha büyük şeyler yaşanabilir aranızda. Annenizden korkması kendi evinizde olacaklara bir etki oluşturmuyor maalesef

Nasil bir kafa yapisi bu ya? Cocugun altini tek basina degistireme...adami yardima cagir....Yavas hareket ediyor diye adama hakaret et...olanca lafi say....alt tarafi alt degistirme ya... emrine herkesin amade olmasini istemis.... sonra adam kafani ittirdi diye taa odanin obur ucuna ittir.. sonra da evden kovmaya kalk...oha.hem suclu hem guclu. Evlerden ırak.
Nasil birisiniz siz? Adam sizin cazgirliginizdan bunca sene susmustur. Simdi bir de bu adamla aksam ayni yataga gireceksiniz. Ve bu kadar ezdiginiz kocanizin yuzune nasil bakiyorsunuz?
Ben bosanirdim kocanizin yerinde olsam. Bir de tazminat isterdim. Iki sahit ya da bir ses kaydi yeter sizin cazgirliginizi anlatmaya. Bu evlilik de yurumez zaten. Hakaret siddet ne ararsan var sizde. Gidin bir tedavi olun. Sanki dunyayi kurtariyor prensesimiz... alt tarafi bez degistirmisin ayol. Kendi becerisizlikligini esine yukluyorsun. Gucu yeten yetene olmus..

Back
X