Şiddet görüp boşanan komşumuzun eşiyle tekrar barışması

Bana birazcık şöyle geldi, benim gibi şiddet gören aynı şeyleri hatta daha kötüsünü yaşayan biri eşi ile barışıyor ben neden denemedim ya da benim kocam neden bana dön demedi feryadı gibi…

Yoksa insan neden komşusu için konu açsın ki..

Alakası yok birkez olsun neden denemedim demedim eski eşim de dön dedi ayrıca bu kadar önyargı kalbe zarar ya

Alakası yok birkez olsun neden denemedim demedim eski eşim de dön dedi ayrıca bu kadar önyargı kalbe zarar ya
Anlıyorum sadece şaşırdınız, paylaşmak istediniz olabilir tabi sizi yargılamak için yazmamıştım : )
Kadın olarak ne yazık ki değerimizi bir erkeğin gözünde, güvenliği ise sadece onun çatısı altında, evindeymiş gibi hissettirildiğimiz için böyle sonuçlanabiliyor.

Yas sürecini doğru yönetememiş, kaygı ve moral bozukluğu ile baş etmeyi göze alamamış insan davranışı gibi görünüyor. Acı ile herkes baş etmek istemez çünkü; acı ve yokluğun yasını bir süre tutmaktansa, zaten alışkın olduğu kaos sürecini devam ettirmeyi tercih etmiş.

kadının da geri dönmesini anlamıyorum memur kadın işi var ailesi de destek aynı zamanda
İşin sırrı tam da bu işte.kadinin parası var ve ailesi destek.bu durumda olanlar boşanmıyor.parası olmasa,ailesi gelinlikle girdin ,kefenle çıkacaksın dese bosanmak isterdi.yani genelde böyle oluyor.ters etki

Kusura bakmayın birkaç kişiyle gerildik de sizin yorumunuzu da öyle algıladım
Süreç cok zor ben anlıyorum aynılarını yaşadım hatta ben böyle hayata nasıl devam edeceğim dediğim anlar bile oldu ama boşanmışsın artık bitmiş o zaman neden boşandın ya da 2 ayda ne değişti de barıştın bunaydı şaşırmam

Ayrılıklarda önemli olan yas sürecini yaşamak. Acı ise acı, sitem ise sitem.. İnsan olarak zorluklarla ancak bu şekilde mücadele ederek oluyoruz, gelişiyoruz.

Muhtemelen ayrılık döneminde üç-beş iyi günlerini hatırladı, çevrede hatırlattı. Bazen insan olarak acı yaşadığımız dönemleri ömür boyu sürecek sanıyoruz, ama asla öyle değil. Bunun bilincinde olmayan insan eskiye sarılıyor.
Oysa hep geriye bakan insan önünü ileriyi göremez.

Tüm yorumlari okuyamadim.Ama hayat tercihlerden ibaret.Siddet yoktu bizde ama aldatilma duygusu bence en kötü psikolojik şiddet.Affetmedim asla da affetmem.Cocuk var diye barışmadim.
Ekonomik olarak evet işim var vs.ama çok sıkıntı çekiyorum lakin yine de affetmezdim.Asla bosandigima pisman olmadım.inis çıkışlar, ağlama krizleri yaşadım.Bagirdim, kendimle.kavga ettim vs vs bir sürü şey.Ama affetmedim asla da etmezdim.Bence bozulan bir evlilik bir daha tamir olmuyor.
Konu sahibi bizi arada güncellesin bakalim mutlu mesut olabilecekler mi?

bu farklı bir psikoloji bazı kadınlar köle olmak istiyor aşağı görülmek istiyor bunların karşısına değer veren sayan erkek çıksa o erkeği adamdan saymazlar. herkesin böyle tanıdıkları olmuştur öylesini istiyorlar yapacak bir şey yok kendi hayatları.

Eh,o da bir tercih. Yapacak bir şey yok. Artık şaşırmıyorum ben. Neler gördük neler duyduk ,sizin komşular ne ki?

Siz buna benzer bir konu yine açmıştınız.
Bence bu başkalarının evliliği, onların sizinle benzer şeyler yaşayıp barışması size acaba dedirttiyor. Kabul etmezseniz bile içten içe var böyle bir durum.

Yoksa niye mesele edesiniz bunu kendinize? Doğru ya da yanlış insanların tercihleri farklı farklı olabiliyor. Hepsini düşünecek değiliz.

Son düzenleme:
Valla o kadar cok gordum ki oyle aileyi.Hepsi de evlendiler tekrar..Hatta annexe birisi bosan o zaman dediginde bosanayim da da O….u mu olayim demisti.Annem de }ben oyle bir sey mi dedim size “dedi.Annem olsa hemen ayrilirdi.Asla musamaha gosteremeycegi bir sey oldugundan ailece sasirmistik.Hatta annem suclu olmustu..Gercekten oyle siddetli kavgalar,siddet yasanilan evlerde psikolojiler hic normal degil.Hatta bir aile de de kiskanclik kavgasi sonucu adam ev de yangin cikarmisti…Neler neler gorduk,duyduk ve yasadik inanin.Anlatsam roman olur,

Çünkü bazılarının gözlerinde boşanan kadın=o…. Cok acı ama gerçek

Bazılarının ne olursa olsun birbirlerinden başka kabul görecek yeri yoktur.

O kadının olayı çaresizlik değil ama. Şiddet korkusuyla barışmadı eski eşiyle bunu biliyorsunuz.

Bazı kadınlar ya çok gurursuz, ya çok aşık gözü kör olmuş yada gidecek başka bir yeri yok..

Geçen gece apartmanda kavga çıktı. Adamın birisi karısını darp etmiş sanırım. Karşı komşularımız kadına yardım etmek için aşağı indiler. Sonuç ? Dayak yiyen kadın da dahil o aileden herkes karşı komşumuzun üstüne yürüdüler “bizim aile sorunumuz sizi ilgilendirmez” diye… Varın gerisini siz düşünün. Şu an hiçbir şey olmamış gibi balkonda gecenin 3’üne kadar çay keyfi yapıp arada yine kavga edip milleti rahatsız ediyorlar bağıra çağıra…Hoş normal zamanda da balkonda yaşıyorlar zaten…Kendileri roman gerçi şaşırmıyorum ne yazık ki…

Böyleleri ürememeli, çocuklara yazık.Bu ikisi hiç ayrılmasın başkalarının başını yakmasinlar,aşka gelip ayrı ayrı üremesinler.

Bazılarına huzur sıkıcı geliyor hergün kavga dövüş günü akşam ediyorlar

Boşverin onlarınki gene patlak verir hiç şaşmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…