- 11 Ocak 2021
- 1.160
- 1.688
- 83
- 33
- Konu Sahibi Sunshine232
-
Ben de aynı şekilde ama şaşırıp konu açmak bile sıkıntı oluyorToplum boşandığı zaman da konuşur. Bahane bunlar hep. Çocuğuna o hayatı reva gören birine saygi duymuyorum.
Bana birazcık şöyle geldi, benim gibi şiddet gören aynı şeyleri hatta daha kötüsünü yaşayan biri eşi ile barışıyor ben neden denemedim ya da benim kocam neden bana dön demedi feryadı gibi…Bana mı cok anormal geliyor arkadaşlar ? Bu insanlar karşı kapı komşularımız 3 4 ay önce boşandılar kadın evden gitti ev satılığa çıkartıldı adam da eşyalarını toplayıp ailesinin yanına gitmişti
Uzun bir süre fiziksel siddet olan evliliklerinde is artık psikolojik siddete dönüşmüştü anlatırdı görüstükce kadın
Ben de siddet yüzünden boşandım ve bu cok hassas noktam
Şimdi barışmışlar biraz önce de eve geldiler canım cicim yerleşiyorlar kimsenin mutluluğunda gözümüz yok da bu kadar kolay mı düzeldi mi yani bu iliski boşanıp ayrılınca ?
Her iliskinin dinamiği farklı biliyorum ama bu kadar yol alabilmiş kadının da geri dönmesini anlamıyorum memur kadın işi var ailesi de destek aynı zamanda
Alakası yok birkez olsun neden denemedim demedim eski eşim de dön dedi ayrıca bu kadar önyargı kalbe zarar yaBana birazcık şöyle geldi, benim gibi şiddet gören aynı şeyleri hatta daha kötüsünü yaşayan biri eşi ile barışıyor ben neden denemedim ya da benim kocam neden bana dön demedi feryadı gibi…
Yoksa insan neden komşusu için konu açsın ki..
Anlıyorum sadece şaşırdınız, paylaşmak istediniz olabilir tabi sizi yargılamak için yazmamıştım : )Alakası yok birkez olsun neden denemedim demedim eski eşim de dön dedi ayrıca bu kadar önyargı kalbe zarar ya
İşin sırrı tam da bu işte.kadinin parası var ve ailesi destek.bu durumda olanlar boşanmıyor.parası olmasa,ailesi gelinlikle girdin ,kefenle çıkacaksın dese bosanmak isterdi.yani genelde böyle oluyor.ters etkikadının da geri dönmesini anlamıyorum memur kadın işi var ailesi de destek aynı zamanda
Kusura bakmayın birkaç kişiyle gerildik de sizin yorumunuzu da öyle algıladımAnlıyorum sadece şaşırdınız, paylaşmak istediniz olabilir tabi sizi yargılamak için yazmamıştım : )
Kadın olarak ne yazık ki değerimizi bir erkeğin gözünde, güvenliği ise sadece onun çatısı altında, evindeymiş gibi hissettirildiğimiz için böyle sonuçlanabiliyor.
Yas sürecini doğru yönetememiş, kaygı ve moral bozukluğu ile baş etmeyi göze alamamış insan davranışı gibi görünüyor. Acı ile herkes baş etmek istemez çünkü; acı ve yokluğun yasını bir süre tutmaktansa, zaten alışkın olduğu kaos sürecini devam ettirmeyi tercih etmiş.
Evet cok doğru bir tespit olmuşİşin sırrı tam da bu işte.kadinin parası var ve ailesi destek.bu durumda olanlar boşanmıyor.parası olmasa,ailesi gelinlikle girdin ,kefenle çıkacaksın dese bosanmak isterdi.yani genelde böyle oluyor.ters etki
Ayrılıklarda önemli olan yas sürecini yaşamak. Acı ise acı, sitem ise sitem.. İnsan olarak zorluklarla ancak bu şekilde mücadele ederek oluyoruz, gelişiyoruz.Kusura bakmayın birkaç kişiyle gerildik de sizin yorumunuzu da öyle algıladım
Süreç cok zor ben anlıyorum aynılarını yaşadım hatta ben böyle hayata nasıl devam edeceğim dediğim anlar bile oldu ama boşanmışsın artık bitmiş o zaman neden boşandın ya da 2 ayda ne değişti de barıştın bunaydı şaşırmam
Çünkü bazılarının gözlerinde boşanan kadın=o…. Cok acı ama gerçekValla o kadar cok gordum ki oyle aileyi.Hepsi de evlendiler tekrar..Hatta annexe birisi bosan o zaman dediginde bosanayim da da O….u mu olayim demisti.Annem de }ben oyle bir sey mi dedim size “dedi.Annem olsa hemen ayrilirdi.Asla musamaha gosteremeycegi bir sey oldugundan ailece sasirmistik.Hatta annem suclu olmustu..Gercekten oyle siddetli kavgalar,siddet yasanilan evlerde psikolojiler hic normal degil.Hatta bir aile de de kiskanclik kavgasi sonucu adam ev de yangin cikarmisti…Neler neler gorduk,duyduk ve yasadik inanin.Anlatsam roman olur,
Bazılarının ne olursa olsun birbirlerinden başka kabul görecek yeri yoktur.Bana mı cok anormal geliyor arkadaşlar ? Bu insanlar karşı kapı komşularımız 3 4 ay önce boşandılar kadın evden gitti ev satılığa çıkartıldı adam da eşyalarını toplayıp ailesinin yanına gitmişti
Uzun bir süre fiziksel siddet olan evliliklerinde is artık psikolojik siddete dönüşmüştü anlatırdı görüstükce kadın
Şimdi barışmışlar biraz önce de eve geldiler canım cicim yerleşiyorlar kimsenin mutluluğunda gözümüz yok da bu kadar kolay mı düzeldi mi yani bu iliski boşanıp ayrılınca ?
Her iliskinin dinamiği farklı biliyorum ama bu kadar yol alabilmiş kadının da geri dönmesini anlamıyorum memur kadın işi var ailesi de destek aynı zamanda
O kadının olayı çaresizlik değil ama. Şiddet korkusuyla barışmadı eski eşiyle bunu biliyorsunuz.Ne alakası var ? Sizce bu bir dert degil mi illa ki kendi dertlerimizi mi paylaşacağız burda ? Toplumdaki kadınların bu kadar çaresiz kalabilmeleri bu kadar baskı görmeleri boşandıkları eşleriyle hele ki siddet yüzünden barışmak zorunda kalmaları belki başlı basına bir dert
Bazı kadınlar ya çok gurursuz, ya çok aşık gözü kör olmuş yada gidecek başka bir yeri yok..Bana mı cok anormal geliyor arkadaşlar ? Bu insanlar karşı kapı komşularımız 3 4 ay önce boşandılar kadın evden gitti ev satılığa çıkartıldı adam da eşyalarını toplayıp ailesinin yanına gitmişti
Böyleleri ürememeli, çocuklara yazık.Bu ikisi hiç ayrılmasın başkalarının başını yakmasinlar,aşka gelip ayrı ayrı üremesinler.Hatta evin oglu lise son sinifmis ve bu sene üniversite sinavina girecekmis. Ailesinin haberi yokmus. Sinava birgun kala gece vakti cocuk haber vermis, sınav yeri uzak beni goturun demis. Bunun icin bile birbirlerine girdiler. Cocugun sinava gireceginden, sinavin ne zaman oldugundan kimsenin haberi yokmus.
Bazılarına huzur sıkıcı geliyor hergün kavga dövüş günü akşam ediyorlarBana mı cok anormal geliyor arkadaşlar ? Bu insanlar karşı kapı komşularımız 3 4 ay önce boşandılar kadın evden gitti ev satılığa çıkartıldı adam da eşyalarını toplayıp ailesinin yanına gitmişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?