Şiddet mi bu?

Tabikide hayir ama sonucta dovmek amacli yapilmis bisey degil bende esimi itelerim bazen bu reflekstir siddet amacli yaptigini sanmiyorum sinirle olmustur haddini bildirmesi lazim ama

Hadi düşseydim dedim, hadi bir şey olsaydı o zaman senin yumuşamanın benim için hiçbir şey ifade etmeyeceğini biliyorsun değil mi dedim. Dengeli ittim ben ne düşmesi diyor, dengeli itmek??? bu işin dengesi mi var gel de çıldırma. Hayır adam gayette biliyor şiddet konusundaki düşüncelerimi.

Konuşmayacağım kendisiyle bir süre. işin kötüsü yarın da günlerdir beklediğim bir konser vardı, erken bir saat değil ve arkadaşlarımdan da müsait olan olmadığı için beraber gidecektik. neyse, benden önemli değil. konser havamı da aldı götürdü zaten yaşattığı şokla. peh.

Aynen oyle yap surunsun az akli basina.gelsin

Evet bu siddettir. Konusmanizin ise yarayacagini dusunmuyorum bilakis daha da sinir olabilirsiniz,yazdiklariniza gore sizi suclu gostermeye calisacak yapisi var. Bir sure kendinizi geri cekin. Ben ne istiyorum,evliligimden memnun muyum, neler yapabilirim diye dusunmenizi tavsiye ediyorum. Bugun asansorden savurarak esini cikaran yarin arabadan da atabilir. Siz birine ne kadar sinirlenseniz de onu savurarak disari atmayi birakin yapmayi bunu dusunur musunuz? Evet diyorsaniz bu evlilikte her sey yolunda demek.

Tabikide hayir ama sonucta dovmek amacli yapilmis bisey degil bende esimi itelerim bazen bu reflekstir siddet amacli yaptigini sanmiyorum sinirle olmustur haddini bildirmesi lazim ama
Had bildirmeye kesinlikle katiliyorum. Ama bu refleks degil. Refleks, bir aracin uzerinize geldigini gorunce yan tarafa atlamak veya sicramaktir. Tehlike aninda kisi kendini korumak icin tehlikeli durumdan kurtarmaya calisir. Tartisma anindaki itis kakisa refleks denmez oto kontrolunu kaybetmek denebilir. Konu sahibinin esinin siddete meyli var ve sadece fiziksel degil,psikolojik siddet te uyguluyor.

Evet hafif derecede şiddettir.
Şiddet denmesi için illa ki morarma, kafa travması, kanama olması şart değildir.

Bence uzunca süre evde pasif direniş gösterin. Yani onun için yemek yapmayın, çamaşırlarını görmezden gelin, arkadaşlarınızla plan yapıp gezin vs.
Açıkcası sizde bir şeylerin koptuğunu anlasın..

Evliliğiniz yeni canım o yüzden eşin üstünlük sağlamaya çalışıyodur başaramadığını hissedince de böyle çirkin bi davranış yapmıştır konuşmaların çok güzel be yerinde olmuş. Soğuk davranmadan ciddi takılarak cümlelerinin altını doldur kuzu olur o evliliğin ilk yılı en berbat yıldır deli gibi kavgalar ve ego savaşlarıyla geçer bi anda kumruyken bi anda da deli gibi kavganın içinde bulursun kendini birbirinizin huyunu suyunu da bu dönemde alır ve kabullenirsiniz sonra herşey oturuyo merak etme sen hazmedemediğin şeylere net tepkini koyarsan oda bidaha yeltenmez birbirinizin sınırlarını bu dönemde öğreneceksiniz

aynen öyle yapacağım. her ne kadar ben adım attım, uzatan o diye düşünecek olsa da umrumda değil. içimden bir şeyler koptu beni ittiği an

Evet tabii ki şiddettir. Önce psikolojik sonra da fiziksel şiddet uygulamış.

Tartıştığı kişi 2 metre boyunda izbandut gibi iri kaslı bir adam olsa, onu böyle savurmazdı. Boşluğuna denk getirip savurabileceğini bilse bile bunu yapmazdı. Dayak yemekten korkardı. Ama size yapıyor. Çünkü gücü size yetiyor. Bu ne acizliktir.

Tekrarı halinde hakkında şikayette bulunacağınızı söyleyin bence. Yaptığının suç olduğunu bilsin.

Son düzenleme:
Evet bu bir şiddettir ve şiddet uygulayan psikopatların ilk yaptığı da sizi o şiddeti hak ettiğinize inandırmaktır.
Cidden ortada bir olay da yokmuş bu arada, nasıl bir motivasyon bulmuş da bu kadar köpürmeyi başarmış, şaşılacak iş.
Eğer hatasını anlar da, özür dilerse, bu işin asla tekrarı olmayacağı, işin ya tedavi olmasıyla ya da boşanmayla sonuçlanacağını kesin bir dille konuşun. Hatasını anlamak yerine sizi suçlu olduğunuza ikna etmeye çalışıyorsa, işiniz daha zor.

Tabiki siddettir
Bir tık ötesi veya sizin etki vermeniz durumunda tepkiyede gayet gecebilirdi
İyi gene susup kenara cekilmişsiniz sizde karsılık vermemişsiniz
Ancak kesinlikle yaptığının normal olmadıgını, onun hangi akla hizmet sizi ittirebildigini konusmanız lazım ki bidaha cesaret edemesin
İyilik yardımseverlik vs vs konusmaları cok sonraki önceliğiniz olsun

Sizi sarsan,vücut dengenizi bozan,
az bile olsa canınızı yakan,
vücut bütünlüğünüze yöneltilmiş öfke içeren
her türlü müdahale,fiziksel şiddettir.
Açık,net.
Amacının ne olduğu kimseyi ilgilendirmez.
Karısını öldüren pek çok erkek,mahkemede,
'niyetim öldürmek değildi,öfkeme hakim olamadım' diyor.
Kısacası amaç ve niyet,
eylemin niteliğini ve sonucunu değiştirmez.

Ama kelimesini pek sevmem.
O nedenle de pek kullanmam.
Öncesinde dile getirilen her türlü olumlu düşünceyi yok sayıyor bir anlamda.
Tavrınızı bir müddet sürdürün.

Ben siddet sayilmaz affet unut gitsinmi dedim acaba ne demem gerekiyordu bosa evet siddetmi demeliyim hemen goren geldi

Ne yapmasi gerektiginde ve ne acaginda hem fikiriz zaten siz siddet dersiniz ben siddet demem itelemeye sonuc olara ayni dusuncedeyiz

Çok iyi tepki verirdim ama ciddi anlamda şok oldum. Asla aklıma gelmezdi konunun buraya geleceği. Tahammül seviyesini atladı bana karşı, ben ona bu kadar tahammul ederken.

Biraz sürdüreceğim bakalım , davranışının normal olduğunu kabul ettirmeye çalışırsa hala, benden uzak durmasını ve gidip kafasını toplamasını isteyeceğim.

Ya aslında önceki tartismalarimizi da hatırlıyorum da, böyle itmeli kakmalı bişey olmamıştı ama öfke kontrolunde sıkıntı var.. kendini tuttuğu anları hatırladım şimdi..

Ben siddet sayilmaz affet unut gitsinmi dedim acaba ne demem gerekiyordu bosa evet siddetmi demeliyim hemen goren geldi
Ben öyle dediniz demedim.
'Şiddet amaçlı yapmamıştır' şeklindeki
düşüncenize itiraz ettim.
Boşan diyen olmadı zaten konu sahibine.
'Hemen gören geldi' ne demek?
Bir anlam veremedim bu tepkisel cümlenize.
Sizi alıntılayıp cevap vermemden rahatsız olduysanız bunu ifade etmeniz yeterliydi,
bir daha cevap yazmazdım size.

Bence isabet olmus o anda bişey yapmamanız
Sizde onu itseydiniz veya bişey deseydiniz belki daha farklı bişey yapacaktı
Üstelik arkadasınızda orada beklerken
Bi süre konusmayın gelip hatasını anlayana kadar
Susmanızı eziklik olarak değil gücsüzlük olarak değil ben hakimiyet kurdum üstünde olarak değil ben ne yaptımda bu kadar tepki aldım olarak düşünüp hatasını anlamalı ve bi daha yapmamalı

Umarım anlar siz o şekilde anlattığınızda.Zaten birazcık vicdanı olsa bu kadar küçük şeyden bunları yapmaz.Sinirlerine hakim olamıyorsa tedavi olması gerekiyor.Kaç yıldır evlisiniz?Nefret ederim hep ben haklıyım diyen insanlardan.Allah yardımcın olsun canım.Aziz mübarek gün agzımı bozmucam.Özür dilerim eşin ama bu şekilde davranamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…