• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddet uygulayan koca ile aynı evde yaşamak..

Kusura bakmayın.. Memur olduğum için bırakamıyorum tayin istemek için yazı beklemeliyim.. Kpssyi kazanmak için onca uğraş verdim ailem okutmak için o kadar uğraştı özelde branşımda ilgili iş bulmam çok zor.. Sorunuza gelirsek Evlilik konusundan o kadar soğudumki bence hiç evlenmemek daha mantıklı..

hiç evlenmemek de kötü kompleks yaratır insanın üzerinde .. Anladım o zaman tek çare tayin için beklemelisiniz yada bi ev kiralasanız ..?
öyle de çok yük biner sırtınza başka bi yolu olmalı ama bilemedim .

cevreyi bosvermeye calis, agzi olan konusuyor bos bos, bazi insanlar kac sene tanidiktan sonra evleniyor yine
anlasamayip bosaniyor, tabi bilmiyorum sevgiliyken nisanliyken nasil oldugunu, o zaman gözüne kücük sorun olarak
gözüken seyleri simdi daha net görebiliyorsundur

hata yapmis olabilirsin ama yinede üzülüp kendini kahretmene gerek yok, hayat devam ediyor, bir ölüme care yok
su dünyada, o evde can güvencen yoksa kalman ne kadar dogru olur bilmiyorum sonucta adam tehlikeli yani baska
biseye sinirlenir sana catar, nasil güvenebilirsinki 6 ay yaninda kalicaksin cok zor gercekten

Bugüne kadar bir tek sana vurdum diyor yani ben haketmişim onu bu hale getiren benmişim.. O hep haklı.. Benimle öyle zıtki ne dersem tersini doğru kabul eder.. Gözüne gözükmemeye çalışcam 6 ay boyunca.. Yada apart falamı baksam off bilmiyorum maddi olarak biraz rahat olsaydım şehir merkezinden gidiş geliş yaparak apartta kalmak aslında iyi fikir..

Bugüne kadar bir tek sana vurdum diyor yani ben haketmişim onu bu hale getiren benmişim.. O hep haklı.. Benimle öyle zıtki ne dersem tersini doğru kabul eder.. Gözüne gözükmemeye çalışcam 6 ay boyunca.. Yada apart falamı baksam off bilmiyorum maddi olarak biraz rahat olsaydım şehir merkezinden gidiş geliş yaparak apartta kalmak aslında iyi fikir..

evet apart iyi fikirmiş cidden .. parada biriktirebilirsiniz .. artar para illaki o kadar pahalı olmaz apart uygun olur en fazla ayda 300 400 falan olur ..

okuyunca burkuldu içim :( Allah yardımcın olsun arkadasım. kavga ortamı yaratmamaya calış yaza kadar ne diyim. her köşeden sıkısmıssın.
ya tayin vermezlerse? verırler garantı dıyebılıyormusun?

kızkardesım 3.5 yıl nısanlı kaldı, evlılıgı 2 hafta sürdü. nısanlısı psikopat cıktı. kızı yatarken gece uykusunda bogmaya kalkmıs yastıkla, mutfakta yemek yaparken arkasından bıcaklamaya kalkmış, şizofren cıktı resmen yaaa :( ayrıldı hemen tabi.. senın mesafe durumun var. bak kpss yı kazanmak ıcın debelenıyorum burda calışıyorum sureklı. Allah hidayet versın o kocana da

okuyunca burkuldu içim :( Allah yardımcın olsun arkadasım. kavga ortamı yaratmamaya calış yaza kadar ne diyim. her köşeden sıkısmıssın.
ya tayin vermezlerse? verırler garantı dıyebılıyormusun?

kızkardesım 3.5 yıl nısanlı kaldı, evlılıgı 2 hafta sürdü. nısanlısı psikopat cıktı. kızı yatarken gece uykusunda bogmaya kalkmıs yastıkla, mutfakta yemek yaparken arkasından bıcaklamaya kalkmış, şizofren cıktı resmen yaaa :( ayrıldı hemen tabi.. senın mesafe durumun var. bak kpss yı kazanmak ıcın debelenıyorum burda calışıyorum sureklı. Allah hidayet versın o kocana da

Teşekkür ederim ilginiz için tayinimin çıkmama ihtimali de var dua ediyorum her gün başka çarem yok.. Istifa edememi siz daha iyi anlarsınız ne emekler verilerek kadro sahibi olunuyor nasıl çöpe atarım.. Eşim de ara sıra sinir krizleri geçiriyor..

yaza kadar biraz daha dayak yiyecegim diyorsunuz yani
yaza kadar hersey olabilir aklinizi bile kaybedebilirsiniz

belkide cikman gercekten daha iyi olur, cünkü tayin cikmayabilirde simdiden hayatini kursan
tayin cikmasada cok sarsilmassin, Allah yardimcin olsun canim yüzünü güldürsün insallah, siddeti
kimse haketmez o insan olmayi becerememiski sana es olsun, birde utanmadan savunuyor kendini

belkide cikman gercekten daha iyi olur, cünkü tayin cikmayabilirde simdiden hayatini kursan
tayin cikmasada cok sarsilmassin, Allah yardimcin olsun canim yüzünü güldürsün insallah, siddeti
kimse haketmez o insan olmayi becerememiski sana es olsun, birde utanmadan savunuyor kendini

Tayinim çıkmazsa istifa edicem kesin kararlıyım yalnız yapamam buralarda.

Madem yaza kadar bekleme kararı aldınız ve boşanacaksınız. Bırakın ne hali varsa görsün, laf söylemeyin, hiç yokmuş gibi davranıp dişinizi sıkın. Allah yardımcınız olsun.

ben olsam hemen darp raporu alır dava açardım...

sizi hırpalamış maça gitmiş siz de ağlaya ağlaya onu beklemişsiniz...öğretmen olmuşsunuz evlenmişsiniz kendinize yeni bir hayat kurmuşsunuz ama tek başınıza yaşayacak cesaretiniz yok (ben öyle olduğunu hissettim) benim babaannem okuma yazma bilmediği halde bırakın ailesini koskoca bir köyü karşısına alıp en küçüğü 2 yaşındaki 5 çocuğunu alıp Ankaraya gelmiş (dedmi kaybedince) .kadın yeter ki istesin..

herşey bir yana ister anlaşmalı ister anlaşmadan boşanın ama lütfen darp raporu alın...belki ciddiyetinizi anlar...

Son düzenleme:
Madem yaza kadar bekleme kararı aldınız ve boşanacaksınız. Bırakın ne hali varsa görsün, laf söylemeyin, hiç yokmuş gibi davranıp dişinizi sıkın. Allah yardımcınız olsun.

Sabretmeyi bi becerebilsem.. Teşekkür ederim dualarınızı bekliyorum içim öyle yanıyorki karanlıkta kalmış gibiyim..

ben olsam hemen darp raporu alır dava açardım...

sizi hırpalamış maça gitmiş siz de ağlaya ağlaya onu beklemişsiniz...öğretmen olmuşsunuz evlenmişsiniz kendinize yeni bir jayat kurmuşsunuz ama tek başınıza yaşayacak cesaretiniz yok (ben öyle olduğunu hissettim) benim babaannem okuma yazma bilmediği halde bırakın ailesini koskoca bir köyü karşısına alıp en küçüğü 2 yaşındaki 5 çocuğunu alıp Ankaraya gelmiş (dedmi kaybedince) .kadın yeter ki istesin..

herşey bir yana ister anlaşmalı ister anlaşmadan boşanın ama lütfen darp raporu alın...belki ciddiyetinizi anlar...

Evlenmeden önce 3 yıl küçük bir ilçede tek başıma yaşadım cesaret değilde duygusal olarak çok hırpalandım yeniden başlamanın ne kadar zor olduğunu biliyorum.. Burdan gitmeden yeni bir başlangıç yapamayacağımı da..

neden sana eziyet etmesine izin veriyorsun bu işin sonu varr mı sence yazık deil mi arkadaşım ok üzüldüm okurken

Allah c.c yardımcın olsun , o itede onun gibilerede fırsat vermesin inşallah.

Sabrın sonu selamet derler ama yaza kadarda olsa böyle bi adamla aynı ortamda olmandan ben tedirgin oldum hem işine gidip hem ayrılmanın bir yolu yokmu? mesela ücretsiz izin gibibi çözüm bulamazmısın kredi ödüyorsun ama bırak faiz gelsin işine dönünce ödersin
yerinde olsam ücretsiz izne felan ayrılıp bi an önce ayrılırdım tartışıyoruz huzursuzm felan desen neysede adam resmen canına kastediyor

Daha önce konu açmıştım boşanacaktım yapamadım ailemi düşündüm, mesleğimi düşündüm zamana bıraktım yaza ertelemiştim..
Dün ufak bir tartışma yaşadık eşim olacak adam bana gene tavır yaptı bende hakaret ettim bana tekmeler savurdu.. Ağladım ağladım..
Sabah işe gittim kendime hiç saygım kalmadı kalçam fena halde ağrıyor.. İşten sonra eve gelip yattım akşam üzeri gene tartıştık bana bir daha vurursan seninde canını acıtırım dedim yüzüme bacağıma vurdu bende itekledim boğazımı sıktı bacağıma tekme savurdu şuan morardı bacağım.. Biliyormusunuz bu olanlardan sonra arkadaşlarıyla maç yapmaya gitti.. Sanki hiç birşey yaşanmamış gibi..
Ben bu adamı sevmiştim hanımlar, artık her kavgamız şiddete döndü böyle mi olucaktı.. Hayatımızın en önemli tercih eş seçimi evlenmeyi düşünenler sakın acele etmeyin, bitirmek öyle zorki evliliği.. Yaza kadar dayanmalıyım aynı evde.. nolur benim için dua edin kimseye anlatamıyorum durumumu..

Ayrılık safhasına kadar şiddetten uzak kalabilmeniz için bazı öneriler getirilebilir. Ancak detayları bilemeyeceğim için kendim bir misal üzerine şunu paylaşmak isterim.
"Dün ufak bir tartışma yaşadık" - Tartışmalarınız genellikle hangi büyüklükte ve genelde hangi ortak konularda çıkar? Mesela en ufak tartışma konusu bile olsa, tartışmanın sonunun şiddeti getireceğini ne zaman anlarsınız? (siz cevap verdiğinizde?, verdiğiniz cevabın haklılığına istinaden sesinizi yükselttiğinizde? Hareketlerinin saldırganlaşacağının sinyallerini verdiğinde bir şekilde susamadığınızda?) Bu adımlardan hangisinde şiddet geliyor... O adımı bir süreliğine, haklı dahi olsanız terketmeniz gerekmekte... Zaten ayrılacaksınız ve bence hakettiğini bulacak.. Tartışmaya değeceğini düşünmüyorum.

Şunu da söylemekte yarar var. Bir şekilde yüz göz olunmuş evliliğinizde. Ancak bu asıl suç mudur? Şiddete zaten meyyal olan bir erkek ile evlisiniz ve uzun süreler sesinizi hiç çıkarmamış, tartışmayı körüklememiş dahi olsanız, bir yerden sonra bu yine de olacaktı. Belki o zaman bir evladınız olacak, kurduğunuz yuva daha dönülemez temellere oturtulmuş olacaktı. Her şeyde bir hayır vardır, böylelikle bu hastalıklı kişilik dışa vurumunu erken gerçekleştirmiş.

Şiddet nedensiz yere patlak vermiyorsa, ayrılana kadar bazı sessiz adımlar atmakta, sabretmekte fayda var,
Siz daha iyi bilirsiniz,
Selamlar,

Allah c.c yardımcın olsun , o itede onun gibilerede fırsat vermesin inşallah.

Sabrın sonu selamet derler ama yaza kadarda olsa böyle bi adamla aynı ortamda olmandan ben tedirgin oldum hem işine gidip hem ayrılmanın bir yolu yokmu? mesela ücretsiz izin gibibi çözüm bulamazmısın kredi ödüyorsun ama bırak faiz gelsin işine dönünce ödersin
yerinde olsam ücretsiz izne felan ayrılıp bi an önce ayrılırdım tartışıyoruz huzursuzm felan desen neysede adam resmen canına kastediyor

Onu da araştırdım meslekte 5 yıl dolmadan ücretsiz izin hakkı vermiyorlar maalesef.. Sağolun öneriniz için..

Anladığım kadarıyla kadrolusunuz. Maaşınızla eşinize yada babanıza muhtaç olmadan yaşayabileceğinize inanıyorum.

Allah ayrdımcınız olsun...herseyın ahyırlısı dıye bosuna demmıyolar... ne yazık kı bekara karı bosamak kolay... işini bırak vs kesınlıkle katılmıyorum ... devlette kadro bulmak hıc kolay degıl... hele bır de bosanmayı dusunuyosan bosandıktan sonra ne yapacaksın ? bır kere para kazandysan ewde oturmak zor gelır hem de psikolojık olarak bosandıktan sonra hem eş hem işini kaybetmek bitirir seni...bole billmem neler işin sakın meslegını bırakma... onunla aynı evde olman tabı kı cok zor bir durum Allah onu ıslah etsin.. bol bol dua edin.. sabredın... mumkunse darp raporu alın ne olur ne olmaz. alın saklayın lazım olacagı tutar... eşinizin ailesinı haberdar edın onlardan yardım ısteyın anlayıslılarsa .. eşinizin eğitimi nedir merak ettim ..

Back
X