şiddete eğilimli koca ailesi ve ne yapacağını bilmeyen bir kadın

canan2508

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2009
2.866
23
158
39
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben burda kızkardeşimin yaşdağığı sorunu sizlerle paylaşıp düşünceleriniiz öğrenmek istiyorum lütfen herkes kırıcı olmayan bir dille iyi ve kötü yorumunu yazsın

kızkardeşim 17 yaşında kendisinin yoğun isteği üzarine evlendi istanbuldayız ama bize epey uzakta bi yerde oturuyo düz bi avlu içinde müstekil daireler şeklinde kaynanası eltisi kocasının amcası felan hep bi aradalar bir kızları var 5 yaşında kocası çalışıyo kendisi ev hanımı

standart bi hayatları var

fakat eşi fazla şiddete eğilimli hatırlayanınız varsa 7 yıl kadar evvel şişhanede kilisede bi bombalı patlama olayı olmuştu o orda cam parçalarına maruz felan kalmış ciddi yarası yok ama bide küçükken annesi babasını döver eziyet edermiş kıssadan hisse bunlardan dolayı psikolojisi bozuk

olur olmaz şeylere sinirlenip eline ne geçiyosa kırıyo döküyo atıyo savuruyo kendini yumrukluyo ellerini duvarlara vurup kanatıyo kafasını duvarlara vuruyo geceleri uyuyamıyo

kızkardeşim çok mülayim bir insandır sessiz sakin aman kimse kırılmasın üzülmesin tiplerinden hep kocasını alttan alıyo anlayışla sabırla bekliyo bizim evlerimize felan gelmez biz ona gittikmi evde durmaz ben eşimle gidiyorum mesela bizi öyle bırakıp annesinin evine gidiyo hadi ben tek gittimmi kadın kadına oturuyoruz diye gidiyoda eşimle gittimmi ayıp oluyo biraz eşim o gün bu gündür daha gitmez mesela evine ben gidrizm 2-3 ayda bir en fazla 2 gün kalır giderim annemde çalıştığı için ve uzak olduğu için evi bize oda uzun aralıklarla gider cumartesi iş çıkışı gider pazar kahvaltıdan sonra döner birde 1o yaşında eerkek kardeşimiz var okullarda 15 tatil olunca 1 hafta ablasında kalmak istedi bizde hem gidip görürüz diye hemde kardeşimi bırakmaya atladık arabaya gittik bide ne göreyim kardeşim titreye titreye ağlıyo ne oldu diyorum anlatmıyo öyleydi böyleydi derken dediki kardeşim kalsın istemiyo
bende tamam dedim istemiyosa götürürüm bunda uzatacak bişey yok ama heryer kan revan içinde kapılara vurmuş ızgaraları devirmiş kendini kanatmış vs vs

ama çok dolu belli artık nasıl canına tak ettiyse babama dedi baba neolur git konuş çek kulağını canıma tak etti dedi

yan tarafa eve geçti kaynanası kayınpederi ile konuşmaya babam meğerse sorunun başka olduğunu öğrendik kocası meğersen bizi hiç istemiyomuş bizden rahatsız oluyomuş 2 gün kalıyomuş (tekrar belirtmek isterimki evine 2-3 ayda bir giderim 2 gün kalır geliirm elim asla ama asla boş gitmem ) bu bizim her gitmemizde kıızn burnnda getiriyomuş kavga ediyolarmış bizede söylemiyomuş kırılıp üzülmeyelim diye damadın erkek kardeşi diyoki siz gelip kalıyosunuz abim kaçıp burda oturuyo sen istenmediği anlamıyormusun diyo o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü kızkardeşime kızdım çünkü kız kardeşim bana diyoki biz rahat oturalım kadın kadına otutalım diye gidiyo bende tamam diyodum . o an yer yarılsada yerin dimime girseydim benim gitmem kızkardeşimin huzurunu bozyuyosa tövbe gitmem ben neyse laflar laflar laflar

biz istenmediğimizi duyunca hemen çektik geldik ben ağlıyorum ama gururuma yediremedim çünkü anneme geldim anlattım annemde iyice köpürdü sinirlendi

neyse sonra damat aradı siniri geçmiş ya yok ben seni istemezmiyim kaynanamı istemezmiyim ben seni oldum olası severim felan annemde bağardı arkadan ben seni böyle bilmezdim adam değilmişsin dedi o ayıbını biliyo anne sesine kurban olayım diye telefondan bağırıyo anneme

neyse annem kızkardeşime kızdı bizi nasıl bu duruma düşürdün felan diye bizi istemeyen bi kocan var diye kızkardeşimde sabah kalktı kızını dr götürecekti dr dan sonra kaçar evi terkeder gibi buraya geldi

kocası buraya geldiğini duyar duymaz fırtınalar estirmeye başladı önce daha otobüsteyken anneme gidiyorum diyince yumuşak konuşmuş ne olur dön kimse duymadan dön lütfen felan

sonradan telefonlar tehdite dönüştü damadın erkek kardeşi arayıp anneme bildiğiniz ne kadar küfür varsa etmiş ağza alınmayacak laflar sadece görümceleir ılımlı konuşuyo kocası beni arıyo tehditler tehditler siz erkek görmemişsiniz ben size kim olduğumu gösteriirm orayı kan gölüne çeviricem ordan ona kocada bulun kızkardeşime namussuz şerefsiz yaptığım gözüne durdun bankadaki paralarıda aldınmı annem babam burda fenalaştı onlara bişey olsun annide öldürücem ablanıda öldürücem tehditler küfürler ayyuka çıktı kısacası ben damada diyorumki sen ılımlı konuşup karını yumuşatacağına yada bana canan konuş kardeşinle gelsin felan demiyo kızkardeşim sadece diyoki bi kaç gün kalıp kafamı dinliycem ama anlamıyolar ben işten eve gidene kadar gittin yoksa şöyle olur böyle olur kızımı alıcamvs vs çok uuzn yani

akşama konuşmaya geldi anne babası bide muhtarı alıp gelmişler . muhtar kızın aileisni istememmek ne demek demiş utanmıyomusunuz felan demiş damat tarafı hala burnundan kıl aldırmıyo ama kocası tamam dr gidicem tedavi olucam felan diyo ama illa eve gelecek diyo annemler felanda bu gün gelmiycek durup sakinleşip kendi kararını verecek dediler neyse damat karım gelmezse bende gitmem dedi annemlerde kal konuş karınla dedi neyse yalvarmış yakarmış kocası sabah evlerine dönmüşler .

ben keisnlikle tarafsız olamıyorum kız kardeşimide dolduruşa getirmek istemiyorum kendi yuvası ben bana tehditler savuran namususz şerefsiz koca bul orda diyen hemen bana paralarıda aldınmı diye mal hesabı soran bi adama hepsini geçtim ailemi istemeyen bi adama geri dönmem ailem benim varlığımın sebebi ve çok düzgün insanlar bu yüzden başka kadınların bu durumda ne yapacağını merak ediyorum

soru bir
sizce bundan sonrası nasıl olmalı
soru iki tavsiye edeceğiniz bi aile terapisti varmı
adam ikna oldu dr gidecek çünkü

valla ben bu konuda olumlu dusunemiyorum.
1.si bu adam karisini kandirmak icin dr.a gidecegim demis ama 1 2 defa gidecek sonra vazgececek
2.olay bu kadar ileriye gitmis, yaptiklari yapacaklarinin teminatidir diyerek daha da azitacak
bu evlilik eninde sonunda biter ki. uzatmalari oynarlar sadece. psikolojisi bozuk insanla ugrasmasi zor
vardi oyle bir tanigin esi o da sizin damat gibi sinirilendimi heryeri kirar doker hakaretler kavgalar sokak ev farketmez siddet
ona da arkadas tedavi gor dedi 2 kere gitti sonra ben normalim sen anormalsin dedi gitmedi
12 yillik evlilk 2 cocukla bitti

kardeşinizin işi çok zor Allah yardımcısı olsun öncelikle...
eşi normal bir ailede büyümediği için psikolojik sorunlar yaşıyor evet ama kendi çocuğunun psikolojiside onun yolunda gidiyor. İnşallah tedaviden sonra normale döner yoksa sonunu hiç iyi görmedim ben bu işin. eşi istemiyor diye kardeşinizi lütfen sahipsiz bırakmayın yoksa daha kötü noktalara gidebilir.

Canım benim ya kızkardeşinin durumuna gerçekten çok üzüldüm, çok acı. Eşinin aile terapisti yerine ciddi anlamda psikolojik tedavi görmesi gerekiyor bence aynı zamanda ailesininde yani bunları topluca bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırsanız fena olmaz.

hiç doktora gideceğini sanmıyorum inşallah yanılıyorumdur. kardeşinize şiddet uyguladı mı hiç?

Adamın psikolojik sorunları var diyelim, peki ailesine ne demeli? Ne hakla annenle seninle öyle konuşabilirler. Kardeşin gitti diye eşi ve ailesi bunu hep yüzüne vurabilir. Zaten kendine bu kadar zarar veren adam sanmıyorum ki karısına el kaldırmasın. Bence zararın neresinden dönse kar yaşı da daha genç, istedikten sonra okur çalışır yeter ki kurtulsun eşinden. Ben korktum açıkçası bu aileden. Allah kolaylık versin.

ya adam cahil kız cahil .. 17 yaşında hiç okumadan gidip evlenmiş kocasıda büyük ihtimalle öyle biri .. adam cahil aile terapisti ne yapsın bunu yani .adamın kişliği oturmamış aileside kendi gibi ... ama yinede tabi bir götürün bakalım ama ikna olucak mı ki gitmeye .... bu yaşta evliliklere nasıl müsade veriyorsunuz ..karşı çıktık diyorsunuz ama karşı çıksanız 18 yaş altı biri evlenemez ki .hem mülayim bir tip diyorsun ama ailesine rest çekip evlenebilcek gücede sahip ....

Bence bu adam hic normal degil, gercekten.

Bu isin hakki aile terapisi degil, psikiyatri hastanesi derim.

hiç doktora gideceğini sanmıyorum inşallah yanılıyorumdur. Kardeşinize şiddet uyguladı mı hiç?

ya nasıl desem şu şekilde şiddet var çenesinden tutup sıkmış bi kaç kez bi kaç kezde tokat atmışş bunları hep yeni öğrendik

kardeşime telefonla destek olmaya çalışıyorum ama daha o adamın evine gitmem oda gelse kendi evime almak istemiyormm

18 ine 2 ay vardı çok seviyorum odur budur dedi kaçarım dedi çok seviyorum dedi damat tarafıda o kadariyilerdiki bizde verdik ama çok pişmanız tabi artık pişmanlıkta bi işe yaramıyor

üfff çok kötü olmuş yaa ... ama boşanmak istemez ki kardeşin .... e adamda değişmez inşş değişir de ....yani adam cahil arkadaşım ailesi daha beter .... ne diyeyim allah sabır versin ... şiddet varmış sonuçta bir kaç kez tokat atmış diyorsunuz çok acı . sizin içinde çok zor tabi ..

bence bütün kadinlar evlenmeden önce bütün yakin uzak dögüs ne kadar teknik varsa nebilim iste hepsini ögrenmeli

Siddet uygulayan erkeklerden resmen tiksiniyorum aciz yaratiklar

Lale devrinde bir karakter vardı bu kocada ona benziyor, adam tam psikopat, kadını dövüyor, zorla sahip oluyor (sen benim karım degilmisin uleyn diyip).
Psikolog a gidiyor ama bu iş onuda aşmış bence ilerde ya ölecek yada biri bunu bakırköye tıkacak. Bu arkadaşında kocası öyle, acilen tedavi görmesi lazım
böyle adama canım cicim sökmez, yada saglam 1-2 adam bulacan karısına her vurdugunda bunlarda bunu benzetcek adam dayak yememek icin vurmayacak
(bu tabiki şaka espri yaptım).

yine cocuk yasta evlilik yine sorunlar
insanlar ergenligi göremeden evlilige gidiyorlar
istedigi kadar istesin
insan kizini kardesini durdurur
herseyin zamani var
17 yas nedir
yazik

17 yaşındaki çoçuğun çoçuk dıyorum bakın evlenmesıne nasıl musade ettı ailenız. olacak işmıydı ısterse kendını paralasın nasıl ızın verdiler anlamıyorum
sorunuza gelınce bence bu adam duzelmez. kardeşınızde uzulduğunle kalır.ben olsam boşanması için dayatırdım

Bu pek tavsiyelerle halledilecek birşeye benzemiyor. Allah korusun hergün ne haberler okuyoruz... Bozuk bir psikolojinin neler yapabileceğini aşağı yukarı biliyoruz... Şayet İstanbul'da yaşıyorsanız size birini önerebilirim.

tabi böyle tipler disarda kedi olurlar...AKLIMA bir fikra geldi..Adamin biri paso karisini dövüyomus iste kadina ben böyle adamim erkeggim fln herkes benden korkuyo

disarda vs vs salliyomus KADININ artik canina tak demis...

bir aksam yine karisi dövüp kahveye gitmis..Kadinda erkek kiliginda ELINDE sopa kahvenin önüne gitmis..Bakmis onun herif sessizce

oturuyo bi kösede o evde aslan kesilen adam dgl..Neyse kahveden cikarken kocasina sopayla bi kac tane pata küte:)

sersemleyen adami karanlik bi yere cekmis siyirmis kalcasini isir surayi demis..Hemen eve dönmüs...ADAM yedigi dayaktan olsa gerek

zar zor eve dönmüs morluk icinde tabe:) kadin sormus nen var herifff o surat nee..ADAM yok iste adamlar saldirdida

söyle dövdüm vs vs:) kadin demiski sen gelsene bi yatak odasina azicik..Acmis kalcasini isirigi göstermis adam anlamis durumu

piskinlige vermis hemen kendi yöresinin sivesiyle $öyle demis..Bende bu gÖ..iiii Biyerden taniyirim taniyirim cikaratamiyirim

Allah kızkardeşinizin yardımcısı olsun,bence bu adam düzelmez daha kötü şeylerde olabilir.Zaten adam karakterini en ufak olayda göstermiş.bence kardeşinizi kurtarın elinden

Bugün olmasa ileride bu işin sonu gelecektir.
Belki karşı olmanıza rağmen evlendiği için sabretmeye çalışıyor ama eşi psikopatın önde gideni.
Umarım işi kardeşinize şiddet uygulamaya kadar vardırmaz.
Bu kadar uzak durursanız durumu kontrol edemezsiniz belki de adamın istediğide bu.
Ne olursa olsun kadeşinizin arkasında durun ve desteğinizi hissettirin.
Ailenizde her şartta kapılarının açık olduğunu vurgulasın.
Meydanı o ite bırakmayın.

ben 2 gündür kaamdaki kavgalardan nefes alamıyorum ben hayatımda eş dost akraba onca çift gördüm karısının ailesi evine geliyo diye böyle sorun yapanı görmedim ama en bastan kardeşim bana deseymiş ben zaten hiç gitmezdim bacım sen gel derdim ... çok kötü şeyler bu yaşadığımız
yine cocuk yasta evlilik yine sorunlar
insanlar ergenligi göremeden evlilige gidiyorlar
istedigi kadar istesin
insan kizini kardesini durdurur
herseyin zamani var
17 yas nedir
yazik
ahh zamanı geri alabilsem keşkee...

nasıl anlatsam biz bahane olmak istemiyoruz ne annem ne ben yuva yıkan olmak istemiyoruz sadece yaşadıklarının yanlış olduğunu gösterip gözlerinin açılmasını istiyoruz bu anlamda konuşuyoruz onunla
evet istanbulda yaşıyoruz aile teraisti pskiatr çok yardımcı olacak bizee
allah kızkardeşinizin yardımcısı olsun,bence bu adam düzelmez daha kötü şeylerde olabilir.zaten adam karakterini en ufak olayda göstermiş.bence kardeşinizi kurtarın elinden
onada kıızyorum işte yani olumlu olup karısının gönlünü yapacağına ölüme varıncaya kadar annesi ablasını da dahil ederek tehitler savuruyo heman paraları soruyoo işte insan kötü günde belli olur derler ya görmesi lazımdı onunda

biz herzaman yanındayız evimiz her zaman açık onada kızınada ben hep dedim sakın korkma dedim kızınıda elinde alamazlar dedim daha 5 yaşında 2-3 ay zorluk çekersin sonra çalışırsın kendine yeni bi düzen kurarsın daha 23 yaşında annemin evi kocaman merkezi bi yerde çalışmasa bile karnı doyar açıkta kalmaz ben dedimki benim ikiz çocuklarım var çalışmak istiyorum ama bakıcı bulamıyorum korkma deidm çocuklarıma bakarsın ben çalışırım hiç vermezsem 750 lira aylık para veririm sana dedim ...

Bir kac tokatla kalmadigina eminim bu isin. Bence bu adamin düzelme ihtimali sifir. Kardesinizin evliligi degil hayati tehlikede. Babaniz evdeki kanlari görüyor ve kardesinizin git kulagini cek demesine tamam diyor. Anneniz telefonda bagiriyor sadece. Damadin ailesi tehlikeli insanlar. 3. sayfada okudugumuz pompaliyla esini, baldizini, kayinvalidesini öldürdü haberlerindeki gibi.

Bu insani psikolog,psikiyatrist, terapi falan kesmez. Hastaneye yatacak ve beynindeki sorunlar tespit edilecek. Hatta tüm ailesiyle beraber. Ogullari sacma sapan davranir, siddet uygular ama anne babasi, abisi yapma böyle oglum der. Bunlar tam gaz destek.

Tekrar söylüyorum kardesinizin hayatta kalmasi imkansiz bu gidisle. Hastaydi deliydi derler, 3-4 ay hastanede yatar sonra gelsin siradaki. Bu arada tüm samimiyetimle yaziyorum, kardesinizin de tedavi olmasi gerek. Kurban psikolojisine sahip cünkü. Bu adami hic mi tanimamis, hic mi hissetmemis. Eger kizmazsaniz tüm ailenizi bu konuda pasif buldum. Evli olabilir ama cok cahil ve cok kücük kardesiniz. Anne baba korumasina ihtiyaci olmayan koca kadin degil garibim. Hos hangi yasta olursak olalim hep evladiz.

Madem cikmis gelmis göndermeyin geri. Gidin karakola suc duyurusunda bulunun bu adamla ilgili. Hepimizi öldürmekle tehdit ediyor deyin yapin birseyler.Okudunuz mu bilmem ama bugun Aysa Arman'in Melek' le ilgili yazisini mutlaka okuyun kardesinize. Insanligimdan utandim, gözümden yaslar döküldü bir kere daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…