şiddete eğilimli koca ailesi ve ne yapacağını bilmeyen bir kadın

kız kardeşin 17 yaşında, 5 yaşında da çocuğu var.
ben mi yanlış hesaplıyorum yoksa 12 yaşında mı evlendi?
resmi nikahlanmaları nasıl mümkün olabiliyor?

yok yanlış anlamadım yazdıklarınızı uygun bi dille yazmışsınız aslında çok ta haklısınız .
şiddet olayı biraz yanlış anlaşıldı sanırım yorum yapan arkadaşlarım tarafından adam ağır şiddeti kendine uyguluyo ama tabi ilerde karısınada uygulamayacak diye bişey kız kardeime uygulanan şiddet özellikle psikolojik şiddet yazdığınız gibi aynen kurban pskolojesi içinde bişey söylemeye korkar olmuş kardeşime uyguladığı şiddet bi kaç kez çenesini tutmuş be 2-3 tokat yani kardeşim diyoki keşke şöyle adamakıllı dövse gidip darp raporumu alıırm anında mahkemede haklı çıkarım kızımıda alamazlar diyo

bizim pasifliğimize kadar pazar gününe kadar kardeşimin bizi beyaz yalanlarla kandırdığını anladık pazartesi günüde yanımıza aldık yada gelmesini sağladık konuştuk asla yalnız olmadığını söyleidk amcalarım geldi vs vs karşı tarafta onun yalnız olmadığını gördü sabah annem işe gitmiş kardeşimde ben eve geçiyrum biraz düşünücez deyince annem skaın gitme diyemez o zaman biz yuva yıkan oluruz zaten karşı taraf bize böyle ithamlarla suçluyor
polisi aradık hemen deiki genel bi tehdit varsa savcıya gideceksiniz ama şimdi geliyorum sizi geberticem diyosa hemen ekip gönderelim dedi zaten herşey gün içinde olup bittiğinden savcılığa gitmeye felan vakit olmadı

hem damadınız hem de ailesi normal insanlar değiller canım hepsi şiddeti normal görüyor içlerinde adam akıllı olgun biri yok.umarım damadınız sözünde durur gerçekten tedavi olur ama benim düzeleceğine pek umudum yok maalesefne olursa olsun kardeşinizi sahipsiz bırakmayın baktınız adam kendine çeki düzen vermiyor kardeşinizi orda durdurmayın Allah korusun ilerde kardeşinede daha büyük zarar verebilir.destek olun kardeşinize derim.işiniz zor Allah yardımcınız olsun

yok arkadaşım yanlış anlamışsın 17 yaşında evlendi şimdi 23 yaşında

hım şimdi anladım.
tavsiye edebileceğim aile terapisti yok ama kulüpte tavsiye edecek çok arkadaş var, arama yaparsan bulabilirsin.
ama galiba aile terapistinden ziyade bir pskiyatriye görünmeli enişte bey..

benim düşüncelerimde hemen hemen sizler gibi aslına bakarsanız tedavi olsa bile devamını getirmez 2-3 seanstan sonra iyiyim der gitmez 1 yıl iyi giderse sonra tekrar çıtırdama sesleri gelir en ufak bi kavgada ne o genemi gidersin bak nasıl tıpış tıpış döndün gene dönersin diyecek

zaten kaynana elti görümce hep bi aradalar fıs fıs fıs arkadasındna durmadan dedikodusunu yapacaklar yüzüne gülecekler

ben bunları söyleidm kızkardeşime gitme en azından 1 hafta gitme dedim kafanı dinle zaman iste deidm aklı başında bi halam var mesela şehir dışında oturuyo git yanına deidm bodrumda bu mevsimde orası süperdir kafanı dinler iyice ölçer tartarsın dedim onsuzluğu tadarsın deidm tarafsız birisinden akıl alırsın deidm ama o ertesi sabah kocasnın yalvarmalarına dayanamayıp gitti aileisnin giremediği eve kocasının aileisni soktu ...

kısacası ben çok kızgınım kızgınlığımdan dolayı tarafsız adil olamıyorum

damat hani bin beter bi insan değil en azından evine bakıyo sinirlendimi bağırıyo çağırıyo kırıyo döküyo nalet huyu var ama kız kardeşimin özellikle maddi olarak bi dediğini iki edemiyo
kı zkardeşimde aa bak böyle kötü yanı var ama bak böylede iyi yanları var diyo mesela

Kardeşin hala tam olarak size doğruları söyleyemiyor bence canım. Bu kendine bile eziyet eden adam hiç sanmıyorum ki 1-2 tokat atsın sadece.
Kardeşin hala barışma olursa diye, ailesine herşeyi anlatmaktan kaçınıyor. Dövse darp raporu alırım demiş bir de.
Kolay mı o baskıcı aileden, gözü dönmüş adamın yanından hastaneye gidip bir de şikayetçi olmak?
Kardeşin bırak darp raporunu olayların şokunu atlatmak kafasını dinlemek için ailesinin yanına bile kocası tarafından gönderilmeyen, her türlü hakarete uğrayan bir kız.
Ondan normal insan davranışları sergilemesini beklemeyin, kızcağız bu yaşında psikopat bir aileyle baş etmek zorunda kalmış.
O dediğin doğru yuvayı yıkan taraf olmak istemiyorsunuz ama kardeşinin eşi normal biri değil. Kardeşine zarar verebilir.
Bence onu buhranlı döneminde kararını kendisine bırakmayın, sürekli arkasında dayanacağı bir ailesi olduğunu bilsin. Bu evliliği çekmek zorunda olmadığını, ayrılırsa onu daha huzurlu bir yaşam beklediğini yılmadan anlatın.

Son düzenleme:
hım şimdi anladım.
tavsiye edebileceğim aile terapisti yok ama kulüpte tavsiye edecek çok arkadaş var, arama yaparsan bulabilirsin.
ama galiba aile terapistinden ziyade bir pskiyatriye görünmeli enişte bey..

evet forumdanda tavsiye almakta yarra var ben bi araştırayım onuda . kocasının psikiatr a gitmesi şart ama karı kocada terapiste görünseler iyi olur kardeşiminde psikolojisi bozukk

kardeşimin yanındayız arkasındayız o şimdi gitti ama tel ile hep kontrol ediyoruz bitti artık dediği vakit o bizim canımız ciğerimiz istediği an kapımız ona sonuna dek açıkk
Özel mesajla dönemedim mail attım bilginiz olsun. Öyle veya böyle inşallah herşey yoluna girer.

çok teşekkür ederim arkadaşım

bunlar ailecek sorunlular ! adam böyle gelmiş, tedavi olmazsa böyle de gider..

Öncelikle Allah yardımcınız olsun, insanın ailesinden birinin, canının böyle bir sıkıntıda olduğunu bilmesi çok zordur, insan yediğinden haz almaz, doğru düzgün uyku uyuyamaz Ben aile terapistinin desteğinin yanı sıra minik yeğeninizin de pedagog yardımı alması gerektiğini düşünüyorum, zira o minicik ruh, bu kadar şiddet dolu bir ortamda daha ne kadar sağlıklı kalabilir ki ... Kızkardeşiniz de böyle bir ortamda resmen boğulmuş,sıkışmış gibi, onun da sağlıklı düşünemediği apaçık ortada ... Hangi kadın sözlü ve fiziksel şiddetle dolu bir adam için şu yönleri de iyidir diyebilir ? Eğer ayrılıp yanınıza gelirse bir de sizlerin ve kardeşinizin can güvenliği sorunu olacak zira bu adamın rahat duracağını hiç sanmıyorum ... Allah yardımcınız olsun ...

Son düzenleme:
Kocasından korkan,psikolojisi bozulmuş bir kadından bahsediyoruz,siz de ben ona kızgınım bizi almadığı eve eşinin ailesini aldı diyorsunuz.Bana kırılmayın ama siz kardeşinizin ne psikolojide olduğunun,nasıl korktuğunun farkında değilsiniz sanırım.Böyle psikopat bir adamın yanında yaşamak hiç kolay olmadığı gibi sizde kardeşinize tavır alıyorsunuz.Daha fazla destek olmanız gerekir,kızmanız değil.

aynen katılıyorum bana kalırsa korkuyo yoksa neden böyle birine geri dönsün,belkide ailenizi rahatsız etmesini istemiyor bilemeyiz ama ne olursa olsun bırakmayın kardeşinizi gerçekten durumu zor

Sadece ilk sayfayı okudum,içim gitti ya.
Kardeşinizi korkutmuş,tehdit etmiş olabilir belki bu nedenle gitti kardeşiniz.Evliliklerle ilgili olumsuz konuşmamak gerek ama ne biliyim,söyleyebileceğim en hafif şey kardeşinizi kurtarın.
Nasıl bunca sene sizlere farkettirmeden çekmiş.Kızmayın ve dışlamayın sakın.Yalnız hissetmesin kendini,
Gittikten sonra konuştunuz mu iyi mi?
Allah yardımcısı olsun .

konuştum iyiyim gönlümü almaya çalışıyo dedi herkese surat asıyorum kimseyle konuşmuyorum doğru dürüst dedi kocasıda ailesine kimse karışmasın bizim evimize diye rest çekmiş

sana kendimi affettiricem diyomuş aaileninde gönlünü alıcam doktorada gidicem diyomuş ben sensiz yaşayamam falan fisman kısacası pişman diyo kardeşim

ben kızkardeşime bıak evini abrkını çabuk buraya gel diyemem odaya kapatıp göndermemezlik yapamam onun yanında poliside aradık yolu yordamıda öğrendik o yalnız değil defalarca konuştuk sakın korkma olanı söyle deidk amcamlar geldi annem babam dahada duyursak dahada çok kişi gelirdi buncainsan varken korkup bişeyler söylememesi çok zor ama gerçekten söylemiyısada bilemem ben evime gidicem orda düşünücem bi kez daha deniycez dedikten sonra ben sakın gitme dersem yanlış olmazmı ?

Zor bir durum,haklısınız bırak gel diyemezsiniz ama arkasında olduğunuzu,haketmediği muamele gördüğü anda çekip gelmesini sık sık dile getirin.
Anlattıklarınız güzel giden bir evliliğin ya da kıymet bilen bir eşin yapacağı şeyler değil.
Anneniz,babanız ara sıra 2 saatliğine de olsa gidip görünsün ,kızlarının arkasında olduklarını karşı aileye hissetsin bence.
Allah yardımcısı olsun,inşallah herşey düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…