Sifona bastım mı vesvesesi

Belki sifona basarken dalgın olduğunuz için hatırlamıyor olabilirsiniz. Ben de sınava giderken çantama kalem kutusu, hesap makinesi, su koydum mu diye evden çıkana kadar üstüne bir de yolda tekrar tekrar açıp bakıyordum. En sonunda liste yaptım, sınav listesi. Hepsini kontrol edip yanına kalemle işaret koyuyorum. Sizin için de sifona basarken bastığınızı farketmeniz yardımcı olabilir. Sifonu diğer elinizle çekin mesela. Otomatik olarak değil de farkederek yapın. Veya kendi kendinize söyleyin. Evet şimdi sifona basacağım ve basıyorum. Hatta ilginç bir ses kullanırsanız daha çok kazınır aklınıza. Beraber yaşadığınız insanlar varsa garip gelebilir tabii ama.

Bu tür durumlar takıntılar aslında. Hastalık boyutuna gelmesi için günlük sosyal hayatınızı etkilemeye başlaması gerekiyor. Öyle bir durumda psikolojik destek almanızı öneririm. Tabii şöyle de olabilir. Sifona bastım mı diye bakmak belki 30 saniye sürüyor hayatınızı etkilemiyor olabilir ama neden böyle takıntım var diye düşünmek stres yaratıp etkileyebilir.

Topluca okb yiz sanırım . Bendede sifon falan değilde , tehlike yaratacak , ocak ütü gibi şeylerde had safhada bu durum . Tek başıma isem , akşamdan kontrol eder sabahda kontrol derdi olmasın işe gitmeden önce su bile kaynatmazdım. Neyseki artık tek başıma değilim . Evdekilere kontrol ettiriyorum . Onlar alıştılar artık. İnşallah tek başıma yaşamak zorunda kalmam

Sifona bastım mı diye değil ama mesela ütüyü fişten çektim mi?Kapıyı kilitledim mi? Bunlar kafama takılırdı, bir yerde okumuştum , böyle sıkıntısı olanlar için bir öneri vardı uygulamaya başladığımdan beri kafam daha rahat.Sifona basarken kendine bir kelime bul , örneğin “Gökkuşağı” , bunu yüksek sesle söyle tabi tuvalette olacağın için fısıltıyla da söyleyebilirsin :)) Ne zaman aklına bastım mı basmadım mı? diye takılırsa, kelimeyi söylediğini hatırlayıp kafanı rahatlatırsın.Dilerim işine yarar :)

Bnde öyleyim bakıyorum sürekli lavaboda saçma saçma daha bir sürü şeyler mesela kelime heceleme o heceleri sayma toplama, renkleri desenleri sayma heceleme,kafamda heceleri harflerine göre ayırma falan valla çözümü olursa bende faydalanırım.

Bende evden çıktığımda acaba ütüyü fişten çektim mi, acaba düzleştiriciyi kapattım mı, acaba kapıyı kilitledim mi, ışıkları söndürdüm mü, ocaktaki çayın altını kapattım mı diye paniklerim hep. Bu güne kadar hiç böyle bir hata yapmadım ama hep acaba yaptım mı diye panik halindeyim . Neden acaba ben de bilmiyorum.

Valla ben senelerin siyah kuşak okb siyim
yeniden nuksediyor suanda mutfakdolaplarini mi silsem toz mu alsam diye düşünüyorum . Esiminde hosuna gidiyor ama gecmisimi bilmiyor
7 kez dusa girerdim ey gidi bee
Ama bence bunun icin doktora gitme bir de kendini cok dinleme,gec vakitlerde yatiyorsan,hayatinda herhangi bir stres varsa ya da herhangi bir degisim olabilir yani gecici birsey de olabilir. Her insanin takıntısı var bence yani herkese okb diyemeyiz sonucta ama ben öyleyim malesef

Vesvese lamba bilmem ama annem temizlik hastası ve tuvalet lavabo klozetle başlamıştı. Önünü alamadik.

ben mesela ütüyü fişten çektim mi diye pimpiriklenmeye başladığımda, ütünün fişini çıkarıp ütüyü masanın diğer ucuna koymaya başladım. sadece fişini çıkardığımda şüpheye düşerken yerini değiştirdiğimde kesin olarak aklımda kalıyor emin oluyorum.
sende buna benzer bi kodlama yapabilirsin. sifonu çektikten sonra bi kere alkış yap mesela böyle yazınca komik geldi ama kodla yani kafanda bi şekilde

Vesveseler takıntılar balon gibidir düşündükçe büyür. Içinizden bir his sifon icin acabalarla sizi yoruyorsa basmayın ve geri dönmeyin. döndükçe tekrar tekrar baktıkça bu davranışınızı kendi icinizde pekistiriyor büyütüyorsunuz. Ic sesinizi dinlemeyin.

bana da bir ara olmuştu, tek kalıyordum gece kaç kez ocağı kontrol etmeye kalkardım.
ben şunu keşfettim ne kadar hızlı bir şekilde bu huyundan vazgeçersen o kadar iyi. yoksa ilerliyor bu.
için içini yese de dönüp bakma

Bende de var bu. Sifonla basladi, utu , kombi , duzlestirici , alarm simdi hepsi var. ;(

Bende de aynısı ütünün fişini ya cekmediysem diye oluyordu kaç defa evden çıkıp geri döndüm bu takintilarin sonu Obsesif kompulsif bozukluğa gidiyor malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…