Sifona bastım mı vesvesesi

Beynimiz bazı işleri otomatik yapıyor, yani o sifonu beyninizin bilinçli tarafı ile çekmiyorsunuz, tuvalet kullanımı sonrası sifon çekme işlemini alışkanlık haline getirmiş beyin bu işi bilinç dışı bir şekilde yapıyor. O nedenle hatırlamıyor olabilirsiniz.
Ben bu işleri şöyle çözdüm; sonradan tereddüt edeceğim işi yaparken kendime sesli şekilde rapor veriyorum "sifon çekildi, ütü fişten çıkarıldı, ocağın altı kapatıldı" diye :) Bende işe yaradı, zamanla da o endişelerim azaldı. Deneyin, belki işe yarar sizde de

Ütü Ocak olayları bende de var. Ben artık evden çıkacaksam ütüyü çekerken “bak çektim” ocağı kapatırken “bak kapattım” diye kendi kendime telkin ediyorum. Sonra çektim mi diye tereddüt edersem de telkin ettiğim anı hatırlamaya çalışıp rahatlıyorum. Eskiden eve geri dönerdim dışarı çıkmış bile olsamx. Korkardım hep. Yeni yeni aştım

Aynı durum ve dahası bende de var.
Ütü ile başladı, ocak, lamba, prizler diye devam etti.
"Kapıyı kilitledim mi?" ile Nirvana'ya ulaştım. 6 kez kilit sesi sayıyorum, merdivenleri çıkıp "Acaba?" diyip geri dönüyorum. Yarı yoldan döndüğümü bilirim o kilit yüzünden.

Bir uzman arkadaşım bunun artarak devam etmesinin obsesifliğe işaret ettiğini, tedavi gerektireceğini söyledi, sonrasında fotoğraf çekmeye başladım. Prizin fotoğrafı, kapı kilitlerken video... Birkaç zaman sonra üşengeçliğim ağır bastı, azalmaya başladı takıntılarım.

Sadece sifonken kendinizi telkin etmeye, takıntılarınızi arttirmamaya çalışın. Hayat çekilmez oluyor...

Bence OKB ye bir egilim var. Onlem amacli doktora gorunebikirsin. İlerlerse daha da can sikar. Utunun fisini cektim mi cekmedim mi vesvesesi, bir tanidigima utuyu işe getirtmisti.

Hahahahahahahha kiz brezilya fönü keratin yaptir 8 ay kadar gidiyor hem saci ayni zamanda yumusatiyor dustan cık kurut makineyle bitti gitti fon makinasi duzlestiriciden daha masum
Kuaförüm de keratin bakımı önerdi oda benzeriymiş ama 3 ay gidiyormuş , Brezilya fönünden daha az yıpratıyor dedi. Ben ombremi yeni yenilettim şimdi yazı bekliyorum yaptırmak için :)

Kuaförüm de keratin bakımı önerdi oda benzeriymiş ama 3 ay gidiyormuş , Brezilya fönünden daha az yıpratıyor dedi. Ben ombremi yeni yenilettim şimdi yazı bekliyorum yaptırmak için :)
Bende yazin daha dogrusu yaza girerken yaptircam;brezilya fonu pres degdigi icin biraz yıpratıyor evet ama saçın içine islemesi icin. Keratin bakım duzlestirmez ama sana duzlestirir mi dedi ?

Bende de ocak ve fis takıntıları vardı. Kontrol ederken evet hepsi kapalı. Eve fisii çekmişim diyorsun yüksek sesle ve vesvese gelsede. Kendi sesim aklıma gelip. Çekmişim diye bağırmıştım. Çekmemiş olsam çekmişim diye bağırmazdım evde yanarsa yansın napim şimdi ocak ufururae uçursun ne yapım diye diye yendim

Bende yazin daha dogrusu yaza girerken yaptircam;brezilya fonu pres degdigi icin biraz yıpratıyor evet ama saçın içine islemesi icin. Keratin bakım duzlestirmez ama sana duzlestirir mi dedi ?
Düzleştiriyormuş canım 3 ay kalıcıymış hemde. Ben sürekli sarı ombre yaptırdığım için Brezilya fönü yıpratırmış, ondan bunu tavsiye etti.

Terapi aldığım doktor demişti bunu bana.
Herkesde bir parça Obsesif-kompulsif bozukluk varmış. Ancak bu durum günlük hayatı etkiliyor ve artıyorsa; tedavi olmak lazımmış.
Buna kendin karar ver artık.. :)
Uzun yıllar anksiyete ve okb ile savaşmış biri olarak konuşmak gerekirse..
Maalesef bu gittikçe ilerleyebiliyor..

Düzleştiriyormuş canım 3 ay kalıcıymış hemde. Ben sürekli sarı ombre yaptırdığım için Brezilya fönü yıpratırmış, ondan bunu tavsiye etti.
Hmmm ben sac botoksuyla karistirdim sanirim çünkü bir ara oyle bir bakim yaptırdım benim dpten uca sarı ugrasip duruyorum baska derdim yok sanki zor uzuyor bide sarı oldu mu

Zihninizin çok meşgul olduğu bir dönemdesiniz büyük ihtimalle. Devam ederse sonu okbye varabilir. Bende de böyle başlamıştı.

Şimdi iyiyim ama bazen sifon olayını yaşıyorum ya da duşta saçımı şampuanladım mı diye durup düşündüğüm oluyor. Aklım hep bir yerlerde çünkü.

Böyle bir şüpheye düştüğünüzde gidip kontrol etme dürtüsüne engel olup o anı düşünün, neler yaptığınızı hatırlamaya çalışın. O dürtüye uydukça devamı geliyor çünkü. O dürtüyü kontrol altında tutarsanız bir süre sonra unutursunuz bu takıntıyı.
Tuvalete her girişte de o an yaptığınız şeye odaklanın :) Başka şeyler düşünmemeye çalışın.

O okuduğunuz durumlarda hastalık göz ardı edildiği, kabullenilmediği için o kadar ilerliyor. Sizin durumunuz herkeste zaman zaman olabiliyor.

Ama işin boyutu sifonu aşar da yaşam kalitenizi etkilemeye başlarsa durumu kabullenip bir doktorla görüşün.

Bende de oluyor gecenin bi körü uyuyamayıp yatağımdan kalkıp bakmışlığım bile var
Benim her zaman değil de dönem dönem oluyor, belki stresli olduğum zamanlar.
Stresten olabilir

Başka birine rezilolma ayıplanma düşüncesi bence bu. Başkalarının arkanızdan laf etmesini istemediginizden tekrar tekrar düşünüyor olabilirsiniz. Bu sıralar dalgın olabilirsiniz ya da

Aramiza hoş geldin!
Biz kim miyiiz?
Tam bağimsiz ruh hastalari

Şaka bir yana, maalesef obsesifliğe giriş
O lambayi 40 kere acip kapatmazsa basina kotu seyler gelecek dusuncesine kapilanlardan biri de benim
Henuz cozumunu bulamadim
Sifon da baş belamdir bu arada, geçmis olsun diyim caresini bulabilirsen beni de bilgilendir

İki dakika sonra ———> acaba o sacma kelimeyi soyledim mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…