Sigara bırakma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Korkun gecici olabilir just, mantigini oturt, kafana yerlessin diye bu soylediklerim...
Sinirli oldum evet, zaten sinirli mizacli bir insanim, icim sisti sisti indi ama ilk 1-2 hafta sonra alismaya basliyorsun...
Hayatina katacagin belki 10 yil icin 1-2 hafta sinir cekmenin hesabi tutulmaz...
3-4 kilo aldim ama sigara biraktim diye mi, baska ulke yemekleri mi, tez stresi mi bilmiyorum, 1 aylik isi var aman aman bir sey degil yani, dedim ya bir sey arandikca su ic, ceviz findik fistik ye maksimum...
Gece canin bir cekecek, iki cekecek ama omur boyu rahat edeceksin...Zaten irade de orda isin icine giriyor...
Nasil biliyor musun, nefesin aciliyor, tirnaklarinin sariligi geciyor, yuzune kan geliyor, cildin guzellesiyor, gozunun feri geliyor, saclarin bile degisiyor, hastaliklarin azaliyor, regl oldugunda kaninin rengi bile degisiyor, evin ustun basin mis kokuyor, daha kaliteli yasam suruyorsun, en basiti omrun uzuyor bunu biliyorsun ve kendine saygin artiyor emin ol...
Bak degisimler sunlari oku, her emegin cabanin karsiligi olur, ozenerek icmeye baslayip bagimli oluyoruz sacma sapan ne gerek var...

Bakanlık verilerine göre, sigarayı bıraktıktan sonra dakika dakika vücutta yaşanan değişiklikler şöyle:
- 20 dakika sonra, kan basıncı ve nabız normale döner, el ve ayak kan dolaşımı düzelir.
- 8 saat sonra, kan oksijen düzeyi normale döner, kalp krizi geçirme riski azalır.
- 24 saat sonra, vücut karbonmonoksitten arınır.
- 48 saat sonra, kan nikotin düzeyi azalır, tat ve koku duyusu artar, peptik ülserli hastaların tedaviye verdikleri cevap artar.
- 72 saat sonra, hava yollarının gevşemesi sonucu nefes alıp verme rahatlar, solunum yolları fonksiyon görmeye başladığı için kendi kendini temizlemeye çalışır. Enerji düzeyi artar.
- 2-12 hafta sonra, tüm vücuttaki dolaşım düzelir, solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riski azalır, yürürken yorulma ve tıkanma daha az görülür.
- 3-9 ay sonra, öksürük, kısa aralıklarla nefes alıp verme ve hırıltılı yada ıslık sesli soluk alıp verme gibi solunum yolu problemleri düzelir, akciğer fonksiyonları yüzde 5-10 oranında artar.
- 12 ay sonra, koroner kalp hastalığı riski yarı yarıya azalır.
- 12-36 ay sonra, mesane kanseri riski yüzde 50 azalır.
- 5 yıl sonra, kalp krizi geçirme riski ve yemek borusu, ağız boşluğu kanserleri gibi hastalıkların riski yüzde 50 oranında azalır.
- 10-15 yıl sonra, kalp krizi geçirme riski tamamen ortadan kalkar ve içmeyenlerle aynı seviyeye iner, akciğer kanseri riski sigara içenlere göre yüzde 50 azalır.

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/143553.asp
Bu linki de oku, nasil birakabileceginle ilgili de tavsiyeler var...

ilaca rağmen daynamayıp içtin mi sephoracım

Artık vermiyorlar maalesef ve ilacın ücreti 400 liraya çıkıyor. İlk duyduğumda hemen hesapladım o parayla kaç paket sigara alabileceğimi sonra da benden bi cacık olmaz diyip sigarayı bırakmaktan vazgeçtim

ama haberlerde çıkmıştı sigara tiryakilerine ücretsiz falan falan?
400 lira bi ilaç için çok ya iradem beleş

bilmez miyim babam bırakırken de öyle köhö köhö öksürürdü durmadan
:) ben nikotin filan kullanmasim. O yuzden tabi kolay olmadi ilk hafta. Ama sonra aramiyorsun ama aliskanlik tan dolayi elin sigara ariyor.

sorma kahve içiyorum ve yanında bir şey eksik
yemek yiyorum sonrasında bir şey eksik

deme ya çok özendim şu an :)) bakalım ben de fark edebilecek miyim bu değişimleri
şu an bu yazdıklarından stage 2deyim
10 saat oldu içmeyeli
ben özellikle yürürken tıkanmadan şikayetçiyim
azcık hızlı yürüsem tıkanıyorum o da geçer umarım
ayrıca uzun uzun yazman problem değil aksine teşekkür ederim vakit ayırdığın ve dikkate aldığın için

Ben biraktiginda aptal gibi oldum hic bir seyden tat almafim dunyadan koptum sanki sakinlestirici icmisim gibi bi halim vardi esim arkadaslarim pamuk gibi olmudun diyordu aksine sigara bana sinir yapiyormus

13 yıl günde 1 paket sigara içtim. Ama 2 paket içtiğim de oldu. 8 Ocak 2012 de bıraktım ve bşr daha da ağzıma almadım.
O zaman bir topik açmıştım ve yaşadıklarımı yazdım hep. Üstelik eşim evde fosur fosur sigara içerken bırakmayınbaşardım.
Isterseniz profilimden Topiğimi bulup bi okuyun. Faydası olacağını düşünüyorum.

Ben biraktiginda aptal gibi oldum hic bir seyden tat almafim dunyadan koptum sanki sakinlestirici icmisim gibi bi halim vardi esim arkadaslarim pamuk gibi olmudun diyordu aksine sigara bana sinir yapiyormus

alıştın mı peki
sonra geri dönmedin umarım :)
gerçi hamileymişsin
benim başım ağrıyor

Bence diyetisyenler de yardim ediyor bu konularda.
Cekirdek sigara birakmak icin iyi yontem.
Kac tana iciyorsun gunde ?
Cok iciyorsan zamanini alicak birakmak.
Ve bir anda degil de azaltarak biraka bilirsin

bakıyorum hemen çok merak ettim

alıştın mı peki
sonra geri dönmedin umarım :)
gerçi hamileymişsin
benim de başım ağrıyor
Benimde basim agriyor
Hep birseyler eksik gibi
Kahveyi cok severdim icemiyorum tadi yok
Yagmur yagarken canim cok cekiyor
Onun disinda her gece dus almak zorunda degilim
Surekli parfum kullanmak zorunda degilim
Evim kokmuyo kiyaferlerim kokmuyor
Gecenin bir yarisi sigara icin uyanmak zorunda degilim bunun gibi bir suru sey :)

iradenize hayran kaldım ben de mi böyle bir topic açsam acaba
çünkü geliyorlar soldan soldan yemek yedim

Bence diyetisyenler de yardim ediyor bu konularda.
Cekirdek sigara birakmak icin iyi yontem.
Kac tana iciyorsun gunde ?
Cok iciyorsan zamanini alicak birakmak.
Ve bir anda degil de azaltarak biraka bilirsin

azaltarak olmaz bence çünkü bağımlılığı sürdürüyorsun neticede birden kesmek lazım

ne kadar oldu bırakalı?

sen de mi bırakıyorsun minikkelebek

İlaç 15 günden sonra etki ediyor cicim.
Benim kullandığım ilaç ucuz ama alması zahmetli.
Psikiyatrist tanıdığın var mı?

Zyban ve champix var benim bildiğim sigara bıraktırma ilaçları bu arada. Zyban'ı babam kullandı yıllar evvel. Artık sigaradan tiksinir hale gelmişti. Ama bıraktığı için çok kilo aldı. Resmen dha fazla kilo almamak için kendini zorlaya zorlaya yeniden başladı kendisi.

Diğerinin de daha bile etkili olduğu iddia ediliyor ama yan etkileri çok fazla. Abim kullandı bir dönem, abuk sabuk rüyalar görüyorum diyordu. Bir ara acil servisin orta yerinde mahmut tuncerle birlikte halay çektiklerini görmüş rüyasında. Artık nasıl etkilendiyse bir daha içmedi.

ben çok da bagımlı sayılmam, işte zevk işi, hergün 4-5 tane kahveyle falan....

eğer yeni başladıysan normaldir
ben de eşimden ayrıldıktan sonra bağımlısı oldum bu meretin
onun öncesinde senin gibiydim

İlaç 15 günden sonra etki ediyor cicim.
Benim kullandığım ilaç ucuz ama alması zahmetli.
Psikiyatrist tanıdığın var mı?

var canım olmaz mı
alması neden zahmetli
psikiyatriden mi alınıyor?

Ketem canım gitmen gereken bölümün adı.

keteme baktım ama orada göğüs kanseriyle ilgili şeyler vardı sadece
bir de kilo alma olayı kesin mi yani belki ben almam
yediklerime dikkat edersem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…