Korkun gecici olabilir just, mantigini oturt, kafana yerlessin diye bu soylediklerim...Ya inan baskasi ne dusunmus, kokmusum ya da para gitmis degil derdim benim tek problem ettigim saglik canim o yuzden birakmak istiyorum yeterince korktum cunku
Peki sinirli oldun mu birakirken ya da cok kilo aldin mi babamda boyle olmustu
O kadar sacma bir sey ki neden iciyorum diye soruyorum cevabi yok
Azaltarak birakmaya ben de inanmiyorum ben de elimdekileri cope atamam ama yeni paket almayabilirim
Evde olmasa ya da az kalsa huzursuz oluyorum ya gece canim cekerse napicam diye endiseleniyorum
Bu arada nasil daha iyi hissetmek oluyor biraz tanimlar misin fiziksel ve ruhsal anlamda. duymak hosuma gider
Ben de uzun yazmisim :)
Her semtte belli hastanelerde ya da sağlık ocaklarına sigara bırakma poliklinikleri var. 171'i arayarak en yakınındakini öğrenip randevu alabilirsin.
Babam bu yolla, ilaç kullanarak bıraktı 4 yıl önce. Ben de başka bir ilaç kullanıyorum yaklaşık 20 gündür. Son iki gündür hiç içmedim. Bu kez olacak inşallah.
Artık vermiyorlar maalesef ve ilacın ücreti 400 liraya çıkıyor. İlk duyduğumda hemen hesapladım o parayla kaç paket sigara alabileceğimi sonra da benden bi cacık olmaz diyip sigarayı bırakmaktan vazgeçtim
İnşallah bırakırsın. Tam bunu yapmanı yazacaktım ben de.
Sigaradan nefret eden biriyim bu konuda tecrübem yok ama çevremden gördüğüm kadarını yazayım.
İlk 1 ve 2 hafta çok zor. Çok stres ve sinir yapabilir.
Stresi yok ettiği sanılan bir şeyin yoksunluğunda çok daha stres yapması normal zaten.
Belki bunu hafif bir antidepresanla destekleyebilirsin.
Bir diğeri de ciğerlerde ki cerahati atarken öksürük yapar.
Şirkette bir müdür zaman zaman bırakmaya çalışır. Bir kaç gün(o kadar dayanabiliyor) onu dinlemek zorunda kalıyoruz
Bunları daha çok tedirgin olman için değil, göğsünü gere gere ben hazırım diyerek karşıla diye yazdım.
İçmeyin şu mereti ya.
:) ben nikotin filan kullanmasim. O yuzden tabi kolay olmadi ilk hafta. Ama sonra aramiyorsun ama aliskanlik tan dolayi elin sigara ariyor.
Korkun gecici olabilir just, mantigini oturt, kafana yerlessin diye bu soylediklerim...
Sinirli oldum evet, zaten sinirli mizacli bir insanim, icim sisti sisti indi ama ilk 1-2 hafta sonra alismaya basliyorsun...
Hayatina katacagin belki 10 yil icin 1-2 hafta sinir cekmenin hesabi tutulmaz...
3-4 kilo aldim ama sigara biraktim diye mi, baska ulke yemekleri mi, tez stresi mi bilmiyorum, 1 aylik isi var aman aman bir sey degil yani, dedim ya bir sey arandikca su ic, ceviz findik fistik ye maksimum...
Gece canin bir cekecek, iki cekecek ama omur boyu rahat edeceksin...Zaten irade de orda isin icine giriyor...
Nasil biliyor musun, nefesin aciliyor, tirnaklarinin sariligi geciyor, yuzune kan geliyor, cildin guzellesiyor, gozunun feri geliyor, saclarin bile degisiyor, hastaliklarin azaliyor, regl oldugunda kaninin rengi bile degisiyor, evin ustun basin mis kokuyor, daha kaliteli yasam suruyorsun, en basiti omrun uzuyor bunu biliyorsun ve kendine saygin artiyor emin ol...
Bak degisimler sunlari oku, her emegin cabanin karsiligi olur, ozenerek icmeye baslayip bagimli oluyoruz sacma sapan ne gerek var...
Bakanlık verilerine göre, sigarayı bıraktıktan sonra dakika dakika vücutta yaşanan değişiklikler şöyle:
- 20 dakika sonra, kan basıncı ve nabız normale döner, el ve ayak kan dolaşımı düzelir.
- 8 saat sonra, kan oksijen düzeyi normale döner, kalp krizi geçirme riski azalır.
- 24 saat sonra, vücut karbonmonoksitten arınır.
- 48 saat sonra, kan nikotin düzeyi azalır, tat ve koku duyusu artar, peptik ülserli hastaların tedaviye verdikleri cevap artar.
- 72 saat sonra, hava yollarının gevşemesi sonucu nefes alıp verme rahatlar, solunum yolları fonksiyon görmeye başladığı için kendi kendini temizlemeye çalışır. Enerji düzeyi artar.
- 2-12 hafta sonra, tüm vücuttaki dolaşım düzelir, solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riski azalır, yürürken yorulma ve tıkanma daha az görülür.
- 3-9 ay sonra, öksürük, kısa aralıklarla nefes alıp verme ve hırıltılı yada ıslık sesli soluk alıp verme gibi solunum yolu problemleri düzelir, akciğer fonksiyonları yüzde 5-10 oranında artar.
- 12 ay sonra, koroner kalp hastalığı riski yarı yarıya azalır.
- 12-36 ay sonra, mesane kanseri riski yüzde 50 azalır.
- 5 yıl sonra, kalp krizi geçirme riski ve yemek borusu, ağız boşluğu kanserleri gibi hastalıkların riski yüzde 50 oranında azalır.
- 10-15 yıl sonra, kalp krizi geçirme riski tamamen ortadan kalkar ve içmeyenlerle aynı seviyeye iner, akciğer kanseri riski sigara içenlere göre yüzde 50 azalır.
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/143553.asp
Bu linki de oku, nasil birakabileceginle ilgili de tavsiyeler var...
Ben biraktiginda aptal gibi oldum hic bir seyden tat almafim dunyadan koptum sanki sakinlestirici icmisim gibi bi halim vardi esim arkadaslarim pamuk gibi olmudun diyordu aksine sigara bana sinir yapiyormusYa inan baskasi ne dusunmus, kokmusum ya da para gitmis degil derdim benim tek problem ettigim saglik canim o yuzden birakmak istiyorum yeterince korktum cunku
Peki sinirli oldun mu birakirken ya da cok kilo aldin mi babamda boyle olmustu
O kadar sacma bir sey ki neden iciyorum diye soruyorum cevabi yok
Azaltarak birakmaya ben de inanmiyorum ben de elimdekileri cope atamam ama yeni paket almayabilirim
Evde olmasa ya da az kalsa huzursuz oluyorum ya gece canim cekerse napicam diye endiseleniyorum
Bu arada nasil daha iyi hissetmek oluyor biraz tanimlar misin fiziksel ve ruhsal anlamda. duymak hosuma gider
Ben de uzun yazmisim :)
hastaneler de ketem bölumu var orda yarsmci oluyolar bildigim kadariyla. yalniz psikolojik rahatsizliklariniz varsa eger ilac vermiyolar.panik atak takintilar vs. tetikledigi icin vermiyolarmis. annem gitmisti de ordan biliyorum.umarm birakiranzHangi bolume gitmem gerekiyor bilen yok mu ya
Ben biraktiginda aptal gibi oldum hic bir seyden tat almafim dunyadan koptum sanki sakinlestirici icmisim gibi bi halim vardi esim arkadaslarim pamuk gibi olmudun diyordu aksine sigara bana sinir yapiyormus
Bence diyetisyenler de yardim ediyor bu konularda.Merhaba
Sigarayı bırakmak istiyorum
Bunun için hastanede hangi bölüme başvurmak gerekiyor?
Yoksa sağlık ocağına mı gitmemiz lazım?
Yani hap, bant, sakız vb şeyleri kullanmak için diyorum
Bir yolu, yönergesi olsa gerek
Ben gerçekten korktum bu akciğer kanserinin ve kemoterapinin nasıl bir şey olduğunu gördükten sonra
Ek olarak bu yöntemler işe yarıyor mu?
Bu yolla bırakabilen var mı?
13 yıl günde 1 paket sigara içtim. Ama 2 paket içtiğim de oldu. 8 Ocak 2012 de bıraktım ve bşr daha da ağzıma almadım.
O zaman bir topik açmıştım ve yaşadıklarımı yazdım hep. Üstelik eşim evde fosur fosur sigara içerken bırakmayınbaşardım.
Isterseniz profilimden Topiğimi bulup bi okuyun. Faydası olacağını düşünüyorum.
Benimde basim agriyoralıştın mı peki
sonra geri dönmedin umarım :)
gerçi hamileymişsin
benim de başım ağrıyor
13 yıl günde 1 paket sigara içtim. Ama 2 paket içtiğim de oldu. 8 Ocak 2012 de bıraktım ve bşr daha da ağzıma almadım.
O zaman bir topik açmıştım ve yaşadıklarımı yazdım hep. Üstelik eşim evde fosur fosur sigara içerken bırakmayınbaşardım.
Isterseniz profilimden Topiğimi bulup bi okuyun. Faydası olacağını düşünüyorum.
Bence diyetisyenler de yardim ediyor bu konularda.
Cekirdek sigara birakmak icin iyi yontem.
Kac tana iciyorsun gunde ?
Cok iciyorsan zamanini alicak birakmak.
Ve bir anda degil de azaltarak biraka bilirsin
Benimde basim agriyor
Hep birseyler eksik gibi
Kahveyi cok severdim icemiyorum tadi yok
Yagmur yagarken canim cok cekiyor
Onun disinda her gece dus almak zorunda degilim
Surekli parfum kullanmak zorunda degilim
Evim kokmuyo kiyaferlerim kokmuyor
Gecenin bir yarisi sigara icin uyanmak zorunda degilim bunun gibi bir suru sey :)
takipteyim...
ben çok da bagımlı sayılmam, işte zevk işi, hergün 4-5 tane kahveyle falan....ne kadar oldu bırakalı?
sen de mi bırakıyorsun minikkelebek
ilaca rağmen daynamayıp içtin mi sephoracım
ama haberlerde çıkmıştı sigara tiryakilerine ücretsiz falan falan?
400 lira bi ilaç için çok ya iradem beleş
bilmez miyim babam bırakırken de öyle köhö köhö öksürürdü durmadan
sorma kahve içiyorum ve yanında bir şey eksik
yemek yiyorum sonrasında bir şey eksik
Ketem canım gitmen gereken bölümün adı.Hangi bolume gitmem gerekiyor bilen yok mu ya
ben çok da bagımlı sayılmam, işte zevk işi, hergün 4-5 tane kahveyle falan....
İlaç 15 günden sonra etki ediyor cicim.
Benim kullandığım ilaç ucuz ama alması zahmetli.
Psikiyatrist tanıdığın var mı?
Ketem canım gitmen gereken bölümün adı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?