Sigara konusu!!!

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
Kızlar merhaba. Benim erkek arkadasım eskiden sigara kullanırmıs ta lisede baslamıs. Son bir seneye yakındır ıcmıyor. Ben sigaradan nefret ederim, midem bulanır ve hayatımda hic kullanmadım, annem babam da cok ictigi icin kucuklugumden beri nefret ettim. Son bir iki aydır benim en yakın arkadasım ve onun erkek arkadasıyla birlikte geziyoruz, bir yerlere gidiyoruz. Onların ikisi de sigara iciyor. Bir gün otururken benimki başım agrıyor diyince, arkadasımın sevgilisi de sen de al istersen diye teklif etti. Benimki olmaz Redvelvet istemiyor dedi sonrasında da ucu birden üstüme geldi cocugun sigarasına da mı karışıyorsun diye. Cok üstüme geldiler ben de söyledim "Ben senin icin söylüyorum tekrar başlarsan zor olur bırakman gercekten lütfen icme" diye ama cok baskı yaptılar ben de iyi sen bilirsin dedim.

Bu birkac sefer daha devam etti. Ay başım agrıyor ay söyle oldum bilmem ne diye sigara sanki ilaçmış gibi her seferinde aldı, bir taneyle de kalmadı devam ediyor o an üç dört. Artık son buluşmalarda hicbir bahanesi olmadan gayet olağan bir şekilde çıkarıyorlar o da iciyor. Gecen gun sabahın köründe bana mesaj atmış, "günaydın sevgilim bugün erkenciyim evde sigara kalmamıs almaya cıktım" diye.

Dün benim arabama bindi ve iceri girer girmez sigara koktu icerisi. Arabanın icine sinince cıkmıyor cunku koku biliyorum. Asla icemez iceride zaten ama bir kere binmesi yetti, midem bulanıyor inanılmaz derecede nefret ediyorum yani. Bu sekilde sana yaklasmam da sarılmam da koku benim üstüme de sinecek midemi bulandırıyorsun artık dedim. Eve geliyorum üstüm, saçım hep sigara kokuyor

Nasıl bırakacak bilmiyorum. Bırakın istedigini yapsın demeyin cigerlerine yazık senelerdir annemlere de söylüyorum ama dinlemiyor hic kimse. Dedem akciger kanseri oldu, anneannem de hic kullanmadıgı halde teyzemin onun yanında sigara icmesi yuzunden akciger kanseri oldu, buyuk dayım gırtlak kanseri oldu. Neler neler. o da sınırını bilmiyor bir basladı bırakamadı. Ne yapmam lazım

Eşim biz tanıştığımızda içerdi ama ben çok rahatsız olduğuödan bıraktı çünkü ben senden beterim öpüşemeyiz sarılamayız yani 8 9 yışdır içmiyor evimdede içilmez içilen ortamlarada girmem içen kimseyi öpmem telefonumu vermem falan filan işte siz orda hata etmişsiniz kestirip atıcaktınız içmeni istemiyorum diye zaten içmiyormuş ne alaka yani

sigara kullanıyorum, sigarama karışan insanların yanında çok rahatsız olurum. içen zaten kanser vb hastalıkların riskini bilerek kullanıyor bunu. çok tiksinen sigara içmeyen sevgili bulsun.
ben de istemem karısmak. zaten icmiyordu sonra arkadasımız yuzunden basladı icmeye. daha once hic konusu olmamıstı, ilk basta icerken bana bakıyordu onay almak icin hayır diyordum bir dinledi iki dinledi sonra sallamadı.

Siz zaten bi sure ona mesafeli davranınca birakicaktir muhtemelen. Ne öpebilirsiniz ne koklayabilirsiniz ne de sarilabilirsiniz, hal böyle olunca fazla vakit almaz kendisi bırakır :)

resmen arkadasımın sevgilisi yuzunden oldu yani, kendileri icerlerse icsinler neden bu kadar ısrarla soruyorlar ki. cok bozuldum o gün de. midem bulanıyor sana sarılmam artık icersen diyorum ama ciddiye almıyor. insallah bir sekilde bırakır cunku cok rahatsız oluyorum.

Siz zaten bi sure ona mesafeli davranınca birakicaktir muhtemelen. Ne öpebilirsiniz ne koklayabilirsiniz ne de sarilabilirsiniz, hal böyle olunca fazla vakit almaz kendisi bırakır :)
insallah bırakır ben de öyle dusunuyorum cok ciddi bir sekilde uzak duracagım belki o zaman tavrımı koydugumu anlar.

Ben çok kızıyorum sizin gibi düşünen insanlara.
Evinizde içmiyor, arabanızda içmiyor, yanınızda kapalı bi alanda sizi dumana da boğmuyor?
E size ne arkadaşım?
İçen herkes zararını biliyor bunun.
Aynı şekilde içtiğimiz asitli içecekler, yediğimiz birçok şey de zararlı.
Biri size onu yiyemezsin vs diye bir şey söylese, ne tepki verirsiniz?
Ve biliçlice yapılıyor bu hareket.
Başka bir kişiye laf etmek düşüyor mu?
Yok arabasına binmiş de içeri sinmiş çünkü üstünde sigara kokusu varmış da...
Gerçekten abartıyorsunuz.
İnsanların tercihlerine biraz saygı yahu...

Ben 7 sene içtim, bir anda bıraktım. Bir sene boyunca hiç içmedim, canım da çekmedi. Tam anlamıyla bıraktığımdan emin olduktan sonra ayda yılda bir, bir biraya içiyorum. Bir paket 6 ay gidiyor en az. Bu sigara olayı çok enteresan. Ben bıraktığım dönemde insanlar bana oo kesin başlarsın dedikçe uzaklaştım, bravo süper gidiyorsun dedikçe canım çekti. Yani belki baskı ters tepmiş olabilir. Bıraktıktan sonra kokusundan rahatsız olanları çok daha iyi anlamaya başladım. İçenler de keyfine karışılmasını istemiyor onu da anlıyorum.

Birazcık ortak noktada buluşmanız lazım yani. Hijyen konusu olur, içilen miktar olur. Siz içme dedikçe daha çok içer çünkü.

Evet maalesef kola da cok iciyor, alkolü de sınırını bilmeden fazla kaçırıyor. Ben onu hep uyarmak durumunda kalıyorum. Ben asitli icecekleri de icmiyorum, alkol de kullanmıyorum. Ben senelerdir böyleyim, ama o sigara konusunda da bir baslıyor bir bırakıyor, cevrenin baskısından etkileniyor, kendi istegi ile yaptıgını dusunmuyorum sahsen, o yuzden karısıyorum.
Araba benim arabam, cevresinde bile sigara icilmesine karısırım üzgünüm. İlişki yaşadıgım insan da benim sevgilimse ona da karısırım. Karısma hakkım var. Bana her "ne yapayım askım bilmem kim de iciyor o teklif etti ben de kıramadım" dedigi sefer icin de daha cok karısma hakkını kendimde buluyorum.

Valla bukadar rahatsız oluyorsunuz; erkek arkadasiniz her sigaradan sonra dişlerini fırçalasa ellerini yıkayıp temizleme jeli kullanıp parfüm sıksa yada mis kokulu bişeyler sürse sakızı ağzından eksik etmese bukadar kokmaz.bende kullanıyorum ama her sigaradan sonra bunları yapıyorum. Demekki size özen göstermiyor. Hatta eşim kullandığı halde hergün o gelmeden 2 saat önce duş alıp o gelene kadar içmiyorum ki mis kokulu karşılayım diye.

Evet ilk ictigi gün resmen insanlar onu gaza getirdi ben hayır dedikce inat olsun diye devam etti. Ben de en sonunda iyi ne yaparsan yap o zaman kendin bilirsin dedim cunku bir degil iki degil insan bu kadar mı gaza gelir. Madem iraden yok baslama. O o gün arabaya öyle binince bosalttım ustune kolonyayı en azından temiz koksun icerisi, sigaradan iyidir. O ictikce ben de ona bu sekilde davranacagım cunku.

Anladım hassassınız ama bu kadar keskin olmayın. İlişkiniz çok zarar görür. Yani keyif aldığı bir şey demek ki, mutlaka gizli gizli içer zaten. Böyle atar giderle değil başka şekilde anlatmanız lazım sıkıntınızı.

Dışarıda genelde otururken ictigi icin hani yemekten sonra iciyor kahveden sonra iciyor sonra kalkıp gidiyoruz o yuzden bu söylediklerinizi yapacak fırsat olmuyor. Kaç kere eve gidecegi zaman ben bizzat ustune onun bir seyler sıktım, sakız seker verdim ki eve girince belli olmasın diye. Annemler bir sey demez diyor da yine de hos degil yani ne bileyim.

ben de istemem karısmak. zaten icmiyordu sonra arkadasımız yuzunden basladı icmeye. daha once hic konusu olmamıstı, ilk basta icerken bana bakıyordu onay almak icin hayır diyordum bir dinledi iki dinledi sonra sallamadı.

sevgililerdeki bu onay, izin vs kafasını anlayamıyorum gerçekten. kimse kimsenin zoruyla sigara içmez, adam özlemiş zaten içesi varmış, ısrar işin bahanesi. bıraktırmak istiyorsanız da üstüne gitmeyerek yapacaksınız bunu. yok etrafa kolonya boca etmeler, kendini uzak tutmalar, bunlar ancak ters teper, fazlasıyla kırıcı. yönteminiz çok yanlış.

Ben bunları Dışarıda da yapiyorum.sadece fırça yerine keskin bir sakız taşıyorum. Siz cantanizda bulundurun bunları ozaman

Eşiniz olsa dahi bir insanın özgürlük ve tercih alanına karışamazsınız sizin yanınızda kapalı bir alanda yapmadığı sürece, kimse sizin malınız değil bu 1.
Arabanızın çevresinde de sigara içirmeme gibi bir durumunuz olamaz, bunu yasaklayamazsınız, çünkü orası umumi bir alan.
Tabi ki arabanızı evinize çıkarmıyorsanız, bu 2.
Siz yapmıyorsunuz diye kimsenin sizin gibi koladan vb şeylerden uzak durmasını bekleyemezsiniz, çünkü onlar 'siz'değilsiniz, herkes biriciktir bu 3.
Sevgiliniz tamamen bahane uyduruyor, sigarayı içmeyi istiyor ama sizin bu baskıcı tavrınızdan suçu başkalarına atarak kızmanızı engellemeye çalışıyor bu 4.
Son olarak da kendinizi böyle mükemmel ve doğru görüp, bir başkasını kendi doğrularınız konusunda yontmaya, onu bu kalıba uydurmaya çalışıyorsanız, boşa uğraşıyorsunuz.
Ayrılın sevgilinizden, kendiniz gibi sigara, kola içmeyen, sizin yaptığınız ve doğru olarak gördüğünüz her şeyi yapan bir adam bulun.
Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, yasaklar her zaman büyük patlamalar ve devrimler yaratır, bu da 5 ve son.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…