- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.656
- 798
- Konu Sahibi Ogretmen1981
-
evet ztaen o keyif yaptigim anlari cok ariyorum.bir kafeye falan gitmedim daha nasil dayanicam bakalim
Ah kahve demeee onun yanında daha çok arıyorumValla kahvenin tadı varmış dedim ben bıraktıktan sonra
Size şimdi güzelmiş gibi geliyor ama kahvenin tadını almıyorsunuz
Ah kahve demeee onun yanında daha çok arıyorumama benim sabah bulantılarım, mide sorunlarım bitti sigaradan sonra. Dünya varmış dedim.
Ne güzel başlamamışsınız . Ben başladım maalesef ki emziriyorum . Bazen bn sigara içtikten sonra kızım uyanıyor emzirmek zorunda kalıyorum kendimden iğreniyorumGebelik düşünürken bıraktım. Eşimle beraber bıraktığımız için daha kolay oldu o içseydi ben de devam ederdim. Sonra hamilelik, bir yıldır da emzirme derken içmiyorum. Bazen keyif yaptığım zamanları hatırlıyorum canım çekiyor tabi ki neredeyse 2 yıl olduğu halde. Ama sokakta vs kokusunu alınca midem kalkıyor inan yolumu değiştiriyorum. İnşallah emzirme bitince başlamam tekrar.
2 yıl canımNe kadar oldu?
Ben ilk 2 gün zorlanmıştım sonra geçti
Sonra arada içtiğim oldu ama öyle hiç düzenliye bağlamadı ne bileyim eski tadı yok sigaranın
İnşallah gerçekten başlamayı hiç istememNe güzel başlamamışsınız . Ben başladım maalesef ki emziriyorum . Bazen bn sigara içtikten sonra kızım uyanıyor emzirmek zorunda kalıyorum kendimden iğreniyorumannem ve kardeşim de içiyor . Kızım ilk doğduğunda ellerinş ağızları yıkatmadan ve en az yarım saat gcmeden yklaştırmazdım bile sakın başlamayın kahvenin yanında tadı falan yok emin olun
21 gün dayan canım sonra asla istemezsin 21 günü atlat gerisi kolay.sonra ayyy neden içtim bu illeti çok şükür bıraktım diyeceksin.sakin sakın sakın içme sakınnnnnnBu ne belaymis boyle.gecen cuma sigarayi birakma karari aldim ve o gunden beri hic icmedim ama ben bittim.o kadar zorlaniyorum ki .hayatta tat yok sanki.okula gidip geliyorum , ev islerini falan da biraktim iyice.gercekten zor durumdayim.biliyorum 1 tane icsem hersey basa doner.bana oyke cedirdekmis,sakizmis sökmüyor.birakanlar iyi bir yonteminiz var mi?bir de ne kadar sure sonra canınız istememeye basladi.yoksa gucum tukenecek mi
Böle devam edin azmin sonu selamettir .
- Sigarayı bıraktıktan 2 saat sonra nikotin vücudunuzu terk etmeye başlar.
- 6 saat sonra kalp atış hızı ve kan basıncı düşmeye başlar.
- 12 saat sonra sigara dumanından kaynaklanan zehirli karbonmonoksit kan dolaşımınızdan temizlenir ve ciğerlerinizin daha iyi çalışmasını sağlar.
- 2 gün sonra tat ve koku duyularınız keskinleşir.
- 2-12 hafta içinde kan dolaşımı iyileşir, bu da yürüme, koşma gibi fiziksel aktiviteleri kolaylaştırır.
- 3-9 hafta sonra öksürme, nefes darlığı, hırıltı gibi problemler azalır ve akciğerleriniz güçlenir.
- 5 yıl içinde kalp krizi riski yarı yarıya azalır.
- 10 yıl sonra akciğer kanseri riski yarıya inerken kalp krizi riski hiç sigara içmemiş bir kişinin riskiyle aynı orana düşer.
Insallah birakirsiniz.evet o cok onemli bir adet bile icmek herseyi basa ceviriyor.Sİgarayı bırakmak için ekektronik sigara almıştım iki sene önce . Onda bile ilk günler zordu . Bu sefer ona alıştım altı ay kadar kullandım . Daha sonra hamile kaldım ve bir günde onu bıraktım . İlk bir hafta zordu ama sonra yanımda sigara içilmesine rağmen hiç canım istemedi . Hatta içenlere diyodum bırakabilirsin tamamen kafa da diye . Ama doğumdan sonra kozım 6 aylıkken yine başladım stresten . 3 aydır içiyorum yine . Bir tane içeyim derken derken çoğaldı. Tam da az önce eşimle onu konuştum . Elektronik sigaram duruyor . Ona likit alıcam ve o likit bitince bırakıcam çok jararlıyım . Ne güzel siz hmn bırakmışsınız . Sakın bi tane de olsa içmeyin . Ben o şekilde bırakamacağımı bildiğim için ekektronik içicem yine . Likitin bikıtin seviyesi daha düşük olduğu için o şekilde bırakmak daha kolayıma geliyor sanırım . Darısı benim başıma
cok gecmis olsun malesef sagligi mahvediyor sigara.insallah birakirsiniz siz de.Şuan hava makinası takılı ve hava alıyorum...
Öksürükten mahvoldum,..
Sürekli öksürük krizi giriyor ve çok afedersiniz balgam atana kadar canım çıkıyor. Gogsum midem ağirdi artık oksurmekten. Caninizin kıymeti varsa içmeyi bırakın..
size tavsiyem asla baslamayin.2 cocugum var hamileliklerimde ve emzirme suresinin belli bir kisminda bir kere bile icmedim.o zaman kolayca birakabiliyirdum ama sonra hemen basliyordum.siz bu sekildeyken sakin baslamayinGebelik düşünürken bıraktım. Eşimle beraber bıraktığımız için daha kolay oldu o içseydi ben de devam ederdim. Sonra hamilelik, bir yıldır da emzirme derken içmiyorum. Bazen keyif yaptığım zamanları hatırlıyorum canım çekiyor tabi ki neredeyse 2 yıl olduğu halde. Ama sokakta vs kokusunu alınca midem kalkıyor inan yolumu değiştiriyorum. İnşallah emzirme bitince başlamam tekrar.
bu soz tokat gibi geldi .gercekten basimiza kotu birsey gelmeden bilincine varmak lazimBir gün size doktor sanki grip olmussunuz gbi kansersiniz dememesini istiyorsanız bırakırsınız...Pardon zaten bırakmışsınız,baslamauın asla. Ne önerilir bilmiyorum ama yapmayın
stresle butunlestirmemek qlazim aslinda ama insan ister istemez yapiyor o zaman da birakmak zor oluyor gercekten.ya da keyifli zamanlarda iciliyor.bunlar da birakmayi zorlastiran etkenler .insallah siz de birakirsinizYa bırakmışken bi taneden birşey olmaz diyip sakın başlamayın darısı benim başıma
Bende tam bırakcam hayatımda hop bir sorun çıkıyor daha fazla içiyorum sonra düzeliyor oo mutluyum bırakayım derken hop bir sorun daha çıkıyor fazla içiyorum hayırlısı artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?