• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakmak

kendimi şöyle telkin ettim canım biz kadınlar dış görünüşümüze çok önem veririz cildimiz açısından söylüyorum şuan baktım kendime kararmışım saglıksız bi cilt rengi tüm vücutta özellikle yüz el kırışıklıgım arttı agız kenarında :63: dedim bu böyle olmayacak nefesimde çok çabuk daralıyordu kendime bu kötülüğü niye yapıyorum dedim bıraktım iradeyle ilaç vb kullanmadım:)

Elma ve su birebir hem saglikli hemde sigara istegini kesiyor bende iciyorum. Birakmayi dusunuyorum ama istemiyorum. Nasil gelir o istek bilemiyorum :)

Canim kusura bakmada senin bindigin otobuse bile binilmez.Agzin ustun basin les gibi kokuyordur.2paket iciyorsun birde cok azimlisin.benim rahmetli dedem 50olmadan sigaradan kanser olup olmus.o sigarasini sondurmeden digerini yakarmis.olumm doseginde pismanliklarini dile getirmis.keske icmeseydim demis.sende cok gecmez olursun.cok arzuluyorsanda birakmayi birakirsinda.ona verdigin paralarla neler alirsin neler...karar senin arkadas....

Ben Allah korusun sigara icsem bu mesaji okuduktan sonra kesin birakirdim. Bu nasil bi mesaj :KK48:

Ben asla evimin içinde sigara içmem bu durumda az içiliyor sigara ve evde kokmuyor. Bence sizde evin içinde içmeyi bırakırsanız çok daha kolay olacaktır bırakmak

Bırakayım yeter ki 10 kilo alsam bile muhim degil. Daha bırakmadan arkadaslarım yanımda icince napıcam, kahveyi sigarasız nası iccem, yemekten sonra napıcam, ders calısırken nası dayancam vs dusunuyorum:KK43:
Yillardan sonra cayin tadina vardim inan
Alisirsin iste yeter

ne yap biliyomusun yanında biri sigara içerse bi nefes al ama içine çekme yani sigara içmeyi bilmiyomuş gibi . o çok tiksindiriyo insanı işte.
bir de sigarayı aramamızın sebebi o dediğin alışkanlıklar. yemekten sonra sigara içmek, çayın kahvenin yanında sigara içmek, yada bir cafede dışarıda oturmak sırf sigara içicez diye. o ortamları değiştir bir süreliğine başka şeyler dene cafede içeride otur, çayın yanında çubuk kraker ye , kahvenin yanında tatlı.. :) ders çalışırken de kışın mandalina güzel gidiyo :D
fındık fıstık doldur evi maksat oyalasın seni :)

biri bana da tavsiye versin bunlar işlemiyo bende artık :D
Uzmanlar sigaranin yerine asla yiyecegi koymayin diyor
Bir bagimliligi kenara koyup digerine basliyosun sonra tekrar basa donme riskin cok daha yuksek

Ben sadece cay tuketimimi artirdim
Soyleki sigara icerken gunde 3-4 cay bardagi cay icerdim
Simdi 4-5 bardak iciyorum ama daha severek iciyorum
Ben sigarayi cayi ictikten sonra icerdim
Bu yuzden sigaraya kavusmak icin acele ederdim simdi keyfini ala ala iciyorum:KK28:

Ama bazen iyi yokluyor beni seytanda durtuyor
Ozellikle esime ve cocuklara sinirlenince bide cok yoruldugumda ama biraz sakinlesince geciyor
Insallah hic nefsime yenilmem:KK22:

İradene sahip çık derim :) Babam 6 yıl önce bıraktı. Tabi biz de bırakma sürecinde ailecek destek verdik kendisine. Sen de başarabilirsin :)

midemi bulandiriyor artik bu sigara.. son 3ayda icmedim bildiginiz yaladim yuttum su pislikleri.. kendimden igrenir hale geldim.. 3gündür elimi sürmüyorum.. canimda istemiyor.. insallah birdahada istemez, paketin biri cekemecede duruyor öylece..

Bende birakmak istiyorummmm hemde cokk napcaz kizlarr. Birakan arkadaslar taktiklerini yazabilir mi

2 senedir içiyorum ve bırakmak istiyorum. Benimkisi hiç bir zaman can isteme durumu olmadı zaten, genelde can sıkıntısından içtim. 2 haftadır yoğun çalışınca sigarayı nadir aklıma getirdiğimi farkettim. Dün bırakacağım dedim pakette almadım evde sorun yok, arkadaşıma gittim anası, danası, kendisi, halası, kuzeni 1,2,3 bir yere kadar can istemese bile irade zorluyor içmeyeceğim dediğin için, paket alıp evde bıraktım bu sefer inşallah kurtulurum bende bir an önce..

2 senedir içiyorum ve bırakmak istiyorum. Benimkisi hiç bir zaman can isteme durumu olmadı zaten, genelde can sıkıntısından içtim. 2 haftadır yoğun çalışınca sigarayı nadir aklıma getirdiğimi farkettim. Dün bırakacağım dedim pakette almadım evde sorun yok, arkadaşıma gittim anası, danası, kendisi, halası, kuzeni 1,2,3 bir yere kadar can istemese bile irade zorluyor içmeyeceğim dediğin için, paket alıp evde bıraktım bu sefer inşallah kurtulurum bende bir an önce..
2 yildir basladiysan birakman kolay olur canim yazik gencligine birak su pisligi
Inan esir ediyo yillar icinde kendine seni
Ben birakali3 ayi gecti ama misal bugun bir olaya cok cok cok kizdim ve uzuldum aklima ilk gelen sigara oldu:KK43:boyle olmamali kafada tam bitirmek gerek ama bi kete muptelasi olmussan iste pesinde sinsice dolasiyor
ALLAHIM KORUSUN

Ben bebekken dogru duzgun emzik kullanmamisim, buyuyunce bu eksikligi sigara giderdi.
Gecenlerde bir haftaya yakin icmedim, ohh ne sinir ne stres yapmadi diyordum ki, megerse saatli bombaymisim.Trafikte kadinin biriyle kapistim, karakolluk olduk. Icimden ejderha cikti.
Boyle omur gecer mi dedim geri basladim.
Simdi ilk firsatta doktora gidip ilac, terapi, ameliyat artik ne oluyorsa yardim alicam.
Aldigim nefes yetmez oldu, yemek falanda yemiyorum, ha babam sigara kahve.
40 yasinda gollum gibi olucam, nikotinimisss diyerek gezicem diye korkuyorum.

Back
X