- 24 Haziran 2011
- 23.453
- 48.870
- 798
Memlekette yaşayan bayan bir tanıdığım var. Geçenlerde oradayken çalıştığı yere uğradım. Bir ambalaj firmasında satış sorumlusu olarak çalışıyor. İşyerinde akşama kadar tek başına hizmet veriyor, başka eleman yok. Maaşını ve sigortasını sorduğumda, patronu sigorta yada zam isterse, işten direk çıkması gerektiğini söylemiş. Böyle birşey söz konusu bile olamazmış. Maaşı çoook düşük. Sabah 8 den akşam 9'a, bazen 11'e kadar çalışıyor ve haftada yalnızca 1 günü var tatil olarak. O da patronunun belirlediği bir gün. Çalışma saatleri, maaşı neyse de çok tehlikeli bir işte çalışıyor aslında. İncecik merdivenle yüksekteki ambalajları düzenliyor, onları yukarı taşıyor. Ağır kolileri raflara dizip onları tek başına indirip kaldırıyor. Başına birşey gelse nasıl güvencesi olacak? Aklıma işyerini şikayet etmek geldi. Sizce şikayet etsem, ihbar üzerinde değil de sanki rutin bir kontrol gibi durumu araştırıp adamın sigorta yapmasını sağlarlar mı? Yada arkadaşımı işten mi çıkarırlar? Çok kararsız kaldım.
Şimdi diyeceksiniz ki, başka iş bulsun, sana ne vs... Bulunduğu yerde iş imkanı çok kısıtlı, yani artık başka iş bulması mümkün değil. İşverenin bu kadar rahat davranması bu yüzden. Ayrıca çalışmaya mecbur, kızın babası yok. hem eve yardım ediyor hem de sevdiği biri var, onun da durumu çok iyi değil, para biriktirmek zorundalar.
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Şimdi diyeceksiniz ki, başka iş bulsun, sana ne vs... Bulunduğu yerde iş imkanı çok kısıtlı, yani artık başka iş bulması mümkün değil. İşverenin bu kadar rahat davranması bu yüzden. Ayrıca çalışmaya mecbur, kızın babası yok. hem eve yardım ediyor hem de sevdiği biri var, onun da durumu çok iyi değil, para biriktirmek zorundalar.
Siz olsaydınız ne yapardınız?