Şikayetçi Olmakta Hata mı Ettim?

Aynen abla dedi benimde bildigim kadariyla kurumsal magazalarda bey yada hanim diye hitap edilmek zorunda ama bunu cok fazla onemsemedim bu yuzdende sikayet etmezdim ama o kadar insanin icinde sesini yukseltip terslemesi cok rahatsiz etti

Hic vicdansiz biri degilimdir ama hangi alanda olursa olsun isni iyi yapmayan lutfeder gibi yapan insanlarin sikayet edilmesi taraftariyim

Disarida cok zorda o isi Ayila bayila yapacak oradan alacagi iki kurusta olsa ihtiyaci olan insan cok
Madem isini yapmak lutuf hem para alip hem insan azarlamayi hak goruyor ihtiyaci yokturdur yer isgal etmesin fiye bakarim
Gider ihtiyac sahibi biri gelir

Ha simdi herkes diyecekki yok magaza yok tum gun ayakta bin cesit insan falan falan bir ogretmenin bir doktorunki daha zor bir muhasebecininki ve daha. Ir cok mesleginki daha zor herkes magazacilik zor adi altinda baslamis insanlara gelmeye zorunlu bir anlayis bekleme var isini yapmiyor veya aksatiyor ama sen anlayisli olmak zorundasin
Ama bizim isimiz zor ama biz cok yoruluyoruz diger isler kolay degil ekmegine nankor olmamali kimse diye dusunuyorum

Her halti gidip sikayet edene ins siz de oyle calisirsiniz demem olur. Sizde o tarz yerlerde calisin da anliyin insanlari biraz. Musteri her zmn hakli degildir arkadas, bayan demis size ztn acilirsa alicam diye ne diye hala acildi mi isim acil diyosunuz hala
Bu zmna kadar oyle bi kasa gorevlisine denk gelmedim gayet kibar davraniyorlar eminim siz de gelmemissinizdir. İlk olmustur ve hemen gidip sikayet etmeyi secmissiniz. Boyunuz mu uzadi yoksa ohh had bildirdim mi dediniz?

Ay siz de cocugunuza sahip cikin magaza calisanai diye sizin DORT yasindaki cocugunuzu idare etmek zorunda degil bisey de dememis uyarmis. Alisvrs yapcam diye saga sola saldirmaktan bazi kadinlarin gozu cocuk mocuk gormuyo kiz isini yapiyo senin kizinla miugrasacak ne isi var askilarin arasinda lafa bak askilarim arasnda durmayi seviyomus park degil orasi sahip cikamiyosanuz getrmeyin. Ben musteri olarak bu sahipsiz gibi saga sola saldiran basibos kadinlardan asiri rahatsizim
Konu sahibi vicdanlik bsey yok ama ben olsam hesabini orda sorardim ne demek abla ne demk terslemek bu kadar naif olnayin kendinizi de ezdirmeyin

niye çabuk olur musunuz diyosunuz ki? keyfi olarak bekletmiyor sizi sonuçta. herkesin acelesi var şu hayatta yani kimse aa olsun ben on dk daha beklerim demiyor ki? sonuçta onların da belli bi iş sırası var yani onu takip etmek zorundalar. ben olsam bu tip şeyleri şikayet etmem.

günde sizin çocuğunuz gibi 50 tane şımarık çocukla uğraşıyor belki, hepsini idare etmesini bekleyemezsiniz. bi de marifet gibi anlatıyosunuz ya tebrikler laf soktunuz ve dünya daha güzel bi yer şimdi. o çocuğu o mağazaya sokuyosan yanından ayırmayacaksın.

Her halti sikayet etmiyorum belki haksizda olabilirim ama bu o magazada gordugum kacinci ters muamele o magazanin baska subesi olsa bulundufum yerde baska subeye giderdim o insanlarla muhattap olmamak icin

Yani sikayet ettim diyede oh ne iyi ettim diye basim goge falan ermedi peki o calisan onca insanin icinde rencide ederken cok mu iyi yapri

Haaa bu arada kasayi ac diye israr edip bagirip cagirmadim ilkin kasayi acacakmisiniz diye sordum oda tees bir sekilde acilirsa isleminizi alicam dedi kasa acildiktan sonrada baska bi arkadasinin isiyle ugrasti o yuzden acelem var dedim

Ben benimle ilgilenmedi vs diye sikayet etmedim herkesin icinde sesini yukseltip ters sekilde cevap verdigi icin sikayet ettim

Yoksa musteri daima haklidir gibi bi felsefem yok

O oyle soyleyince bende "bende oyun oynuyorsunuz demedim acelem var dedim"diye cevap verdim araya diger calisan girdi

Ben benimle ilgilenmedi vs diye sikayet etmedim herkesin icinde sesini yukseltip ters sekilde cevap verdigi icin sikayet ettim

Herkesin icinde sesini yukseltti renci de oldun madem sen de herkesin icin de ona cevabini vermelisin. Lafi yemis oturmussun sonra gidip arkasindan sikayeti basiyosun
Yuzune karsi yapsaydin ya

Bizim ulkede ztn sira bekleme kulturu yok herkesin isi acil herkesin ocakta yemegi var yetismesi gereken.
Bayram alisverisinde s seklinde bi kuyrukta beklemistim saatlerce magaza gezmekten ayaklarim agrimisti oructum iftara yetismem lazimdi ama ne kimsenin onune gecmeyi dusundum ne de kasa gorevlilerini sıkıstırmayi..
Demem o ki isin acilse alisverisini ertele kimseyi zorlama acilim de acilim diye

tamam sesini yükseltmemeliydi ben ona katılıyorum ama karşınızdaki de insan. siz hiç çalışma hayatınızda sinirlenmediniz mi?

Herkesin icinde sesini yukseltti renci de oldun madem sen de herkesin icin de ona cevabini vermelisin. Lafi yemis oturmussun sonra gidip arkasindan sikayeti basiyosun
Lafı yemiş oturmuşsun ne demek? İster cevap verir ister muhatap olmaz şikayet eder.
Konu sahibi iyi yapmışsınız,bazıları nezaketi enayilik olarak görüyor ülkede.

Yüzune karsi ben size oyun oynuyorsunuz denedim diye cevap verdim tam karsindaki sahista cevap verecdkti calisma arkadasi girdi araya ne yapsaydim bagirip cagirip magazayi basina mi gecirseydim

tamam sesini yükseltmemeliydi ben ona katılıyorum ama karşınızdaki de insan. siz hiç çalışma hayatınızda sinirlenmediniz mi?

Bende calistim cok sinirlendigim zamanlarda oldu ama ofkemi gereksiz yerde gereksiz kidilerden hele hele karsimdakini rencide edecek sekilde hicbir zaman cikarmadim

Bende calistim cok sinirlendigim zamanlarda oldu ama ofkemi gereksiz yerde gereksiz kidilerden hele hele karsimdakini rencide edecek sekilde hicbir zaman cikarmadim

robot gibi bi yapınız var heralde o zaman. tebrik ederim. ama dünyanın geri kalanı öyle değil. yaptığı şeyi haklı çıkarmaya çalışmıyorum ama şikayet edecek kadar bişey yok bana göre.

Keyfi bi alisveris yapmadim o anda acil almam gereken birsey aldim zaten o an lazim olmasa kalsin sonra alayim derdim

Ve şimdiye kadarda kimsenin sirasini almadim hicbir calisani sıkistirmadim

Lafı yemiş oturmuşsun ne demek? İster cevap verir ister muhatap olmaz şikayet eder.
Konu sahibi iyi yapmışsınız,bazıları nezaketi enayilik olarak görüyor ülkede.
Kendince lafi yemis ki sikayet etme geregi duymuss
Tabi hizmet sektorunde calisanlar sizin usaginiz ya her turlu huyunuzu cekmek zorundalar
aa pardon sizin vergilerinizle onlar maas aliyolardi dimi...unutmusum !

robot gibi bi yapınız var heralde o zaman. tebrik ederim. ama dünyanın geri kalanı öyle değil. yaptığı şeyi haklı çıkarmaya çalışmıyorum ama şikayet edecek kadar bişey yok bana göre.
Belki yorumlarda dikkat ettiyseniz ayni magazada calisanlar tarafindan gordugum kacinci ters muamele diye belirtmistim o zamana kadarda hicbirini sikayette etmedim mevzuyuda buyutmedim ama herkesin icindede cocuk gibi azarlanmayi haketmedim oyleki musteriler bile bakti

Zaten sonrasinda acaba hata mi ettim diye dusundum

Kendince lafi yemis ki sikayet etme geregi duymuss
Tabi hizmet sektorunde calisanlar sizin usaginiz ya her turlu huyunuzu cekmek zorundalar
aa pardon sizin vergilerinizle onlar maas aliyolardi dimi...unutmusum !
Sindiye kadar gittigim hicbir magazada yada isyerinde hicbir calisana nezaketsiz bir davranista bulunmadim kimseye isidir yapacak gozuyle bakmafim

Ama ayni sekildede hicbir calisandanda cocuk gibi azarlanacak muamrle gormeyi hak edecek birsey yapmadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…