- 3 Mayıs 2018
- 2.876
- 8.209
- 158
- Konu Sahibi akcayaselinn
-
Kesinlikle, sebep toplum baskısı aile baskısı adına ne dersek diyelim. Sonra sanki erkek evlenmekle kadına lütfediyormuş gibi davranıyor. Önüme madde madde liste koyuldu benim, evleneceksek böyle böyle olacak diye. Benim ailem bana hiç bir konuda böyle bir baskı yapmamışkenKurtulmanıza sevindim, demek ki kurtulmak isteyen kurtulabiliyor böylelerinden, ki ebeveynler bile daha altındaki bezden bi’haber bebelerinin giyim tercihlerine karışmıyor, ben bunu giymeyeceğim diye tepine tepine çığlık atan çocuklar galip geliyor :))) işin ironik kısmı da bu galiba, kıyafetlerinden arkadaş çevrelerine, gezmelerinden evlenecekleri adamlara kadar her konuda ailelerine rest çeken karışamazsınız diyen hemcinslerimiz elin oğluna her türlü tavizi veriyor.
Kendini vahşi cazibesine karşı koyulamayan biri sanıp dünyanın merkezinde zannetti herhalde, sizin saçınızın bir teli bile etmez oysa ki, kadın kendisine kıymet verecek ki karşısındaki haddini bilsin.Kesinlikle, sebep toplum baskısı aile baskısı adına ne dersek diyelim. Sonra sanki erkek evlenmekle kadına lütfediyormuş gibi davranıyor. Önüme madde madde liste koyuldu benim, evleneceksek böyle böyle olacak diye. Benim ailem bana hiç bir konuda böyle bir baskı yapmamışken
Tekrar evlendiği çocukta muhafazakar demişsiniz ama kızın daha önce evlenip boşanmış olmasına takılmamış bile. Kişiden kişiye değişiyor bazısı kabul etmiyor ailem onaylamaz diyor. Gerçekten iyi denk gelmiş sevindim mutlu olmasına.Yengelerimden birinin akrabası olan bir kız vardı, bu kız birine aşık oldu önce giyimine karışmaya başladı ama kız ailesini bile dinlemedi evlendi adamla, sonra adam kızın kendi erkek kardeşlerine sarılmasını dahi yasakladı, mesela yengemde akşam çayına toplanmalarımız olurdu gelinler kuzenler damatlar oğullar vs, kız eşi yanındayken diken üstünde otururdu kazara birimizin eşi ne haber X ne yapıyorsun derse kız kıpkırmızı olup başını öne eğiyordu cevap veremiyordu, çok sürmedi boşandılar kız dayanamamış çünkü adam erkek kardeşlerin sana sarılamaz, konuşamaz, erkeklerle bir arada olamazsın konuşamazsın deyip kızın üzerine yürüyormuş hem psikolojik hem fiziksel şiddet görmüş, ki yasak koyduğu erkekler de kızın erkek kardeşleri, kuzenleri, küçükken abi abim diye peşinden dolaştığı eşim, enişteleri vb.
Birkaç sene sonra başka biriyle evlendi, evlendiği çocuk da muhafazakar birisi ama Allah hem onun hem herkesin yuvasında huzur ve mutluluğu eksik etmesinne kiminle konuştuğuna örtünme şekline karışmıyor, aksine bir yer açtılar karı-koca beraber işletiyorlar.
Ben kıskancım, benim mezhebim meşrebim, ben erkek adamım deyip kadınları çok afedersiniz kaba tabirle malı gibi görüp istediği kalıba sokmaya çalışan, kadının fikri zikri olmadığını düşünerek gütmek için başında çoban lazım diye düşünen erkeklerin büyük bir kısmında ahlak elden gitmiş, eşlerine sevgililerine her türlü yasağı getirip kendileri ne haltlar karıştırıyor görüyor duyuyoruz, bu yalnızca toplumun şu görüşündeki erkeklere özgü diyemem zira eşinin kıyafet tercihlerine karışmayan ama hastalık derecesinde kıskançlıktan eşinin altındaki arabanın km’sini hesaplayıp 2 km fazla yol yapmışsın nereye gittin diyen adamlar da gördüm, bu bir zihniyet meselesi temelinde de özgüven eksikliği yatıyor olabilir ya da kişi kendinden bilir işi hesabı da olabilir.
Yoo buraya açık olan da çok kişi yazdı. Bakınız ben. Bikini de giydim, şort da etek de. Göğüs dekoltesine bayılırım. Doğumdan sonra mayoya dönmek zorunda kaldım diye diyete giriyorum bu yaz bikini giyeceğim diye, eşim de gazlıyor beni yap istediğin markayı ben alacağım diye.Burda yazan arkadaşların çoğu zaten kapalıymış bu nedenle benim yaşadığım kadar sorun yaşamadıkları için eşlerinin müdahalesinde pek olmamış o yüzden eşim h karışmaz müdahale etmez diye rahatlıkla konuşabiliyor. Daha açık giyinen arkadaşların karşılaşıp çözdüğü durumları öğrenmek istiyorum
Burda yazan arkadaşların çoğu zaten kapalıymış bu nedenle benim yaşadığım kadar sorun yaşamadıkları için eşlerinin müdahalesinde pek olmamış o yüzden eşim h karışmaz müdahale etmez diye rahatlıkla konuşabiliyor. Daha açık giyinen arkadaşların karşılaşıp çözdüğü durumları öğrenmek istiyorum
Bence sen durumu yanlış anlamışsın, çoğu kapalı diye bir şey yok, ben açığım ama bikini giymem mayo giyerim, ip askılı giymem kalın askı giyerim, dar paça da giyerim hatta kıçım meydanda olmayacak şekilde (bu benim tercihim) taytta giyerim, düşük omuz giyerim, eşim abiyemin boyuna tipine asla karışmaz. Ben evlenmeden önce de böyleydim eşim doğulu olmasına ve ailede benden başka açık insan olmamasına rağmen ne konuştu ne konuşturdu. Hatta onların ilçede askılı gelinlik giyen ilk gelin benim belkide, öyle kapalı bir toplum.Kusura bakmayın bu mezhebi geniş cümlesi çok yanlış anlaşılmış ancak sevgilim mesela crop askılı ve şort giyen kişilerin ailesini sevgilisini böyle niteliyor malesef
Burda yazan arkadaşların çoğu zaten kapalıymış bu nedenle benim yaşadığım kadar sorun yaşamadıkları için eşlerinin müdahalesinde pek olmamış o yüzden eşim h karışmaz müdahale etmez diye rahatlıkla konuşabiliyor. Daha açık giyinen arkadaşların karşılaşıp çözdüğü durumları öğrenmek istiyorum
2 3 kişi kapalıyım yazdı diye herkesi öyle sandınız ama onlar olayın saçmalığını belirtmek için kapalı olduklarını belirtmiş, çoğunluk kapalı değil yani.Kusura bakmayın bu mezhebi geniş cümlesi çok yanlış anlaşılmış ancak sevgilim mesela crop askılı ve şort giyen kişilerin ailesini sevgilisini böyle niteliyor malesef
Sevgilinin azgın olduğunu düşünüyorum. Etrafta gördüğü dar paçalı bir kadına bile coşabilme kapasitesi olduğu için sana bunu kısıtlıyor. İnsan kendisine mantıklı gelen şeyleri yapar. Senin sevgilinin de canla başla bu mevzuyu savunmasının sebebi bu olayın ona mantıklı gelmesi çünkü herif kendinden pay biçip diğer erkeklerin de azacağını düşünüyor. Örneğin benim sevgilim kıyafetime karışmaz çünkü kendisi sıfır kol dar paça vs görünce azacak bir adam olmadığı için algılayamıyor kısıtlamanın mantığını vs.Selam kızlar
Daha önce sevgilimin kıyafetime karıştığını söylemiştim. Açık giyinenler nasıl giyiniyor acaba. Onların sevgilisi eşi kıskanmıyor mu veya nasıl müsaade ediyor kendini mezhebi geniş hissetmiyor mu? Ben anlamış değilim yorulmaya başladım artık. Sizinkilerde başlarda karışıyordu da siz mi ikna edip aştınız. Yoksa en başından beri hiç karışmayan adamlara mı denk geldiniz. Dar paça bile problem olmaya başladı. Yaza en yakın arkadaşımın düğünü var. Tek omuz askılı elbise beğendim asla olmaz demelere başladı. Bana olurunu gösterdiği elbiseler kısa kollu diz kapatan bisiklet yaka elbiseler. Müsamere törenine gidiyorum sanki. Yazlık kır düğünü kafayı yiyeceğim. Tecrübeleriniz ile aydınlatın lütfen.
Selam kızlar
Daha önce sevgilimin kıyafetime karıştığını söylemiştim. Açık giyinenler nasıl giyiniyor acaba. Onların sevgilisi eşi kıskanmıyor mu veya nasıl müsaade ediyor kendini mezhebi geniş hissetmiyor mu? Ben anlamış değilim yorulmaya başladım artık. Sizinkilerde başlarda karışıyordu da siz mi ikna edip aştınız. Yoksa en başından beri hiç karışmayan adamlara mı denk geldiniz. Dar paça bile problem olmaya başladı. Yaza en yakın arkadaşımın düğünü var. Tek omuz askılı elbise beğendim asla olmaz demelere başladı. Bana olurunu gösterdiği elbiseler kısa kollu diz kapatan bisiklet yaka elbiseler. Müsamere törenine gidiyorum sanki. Yazlık kır düğünü kafayı yiyeceğim. Tecrübeleriniz ile aydınlatın lütfen.
Boşuna konu açmışsın sen de onunla aynı kafadasınSelam kızlar
Yorum yazanların nasıl kıyafetler tercih ettiklerinin ne önemi var? Eşlerini karıştırmamaları yeterli, örtülü kadınlara da karışmaya kalkan hatta ileri gidip haddi olmadığı halde örtüsünü açmasını isteyen erkekler de var.Burda yazan arkadaşların çoğu zaten kapalıymış bu nedenle benim yaşadığım kadar sorun yaşamadıkları için eşlerinin müdahalesinde pek olmamış o yüzden eşim h karışmaz müdahale etmez diye rahatlıkla konuşabiliyor. Daha açık giyinen arkadaşların karşılaşıp çözdüğü durumları öğrenmek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?