Sıkıldım kıyafet kavgasından

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada bu “geniş mezhep” sözü(konu sahibinin bunu ne maksatla söylediğinin farkındayım, halk arasında “g.vat” anlamına geldiğinin de) bir tek bana mı ferahlık, genişlik, rahatlık hissi veriyor bilmem ki? Hakaret olarak kullanılıyor hep ama kendisine ve karşısındakinin tercihlerine saygılı, haddini bilen bireyler neden toplumda hep tehlike olarak görülür ki? Toplum olarak kompleksliyiz sanırım.
 
Kurtulmanıza sevindim, demek ki kurtulmak isteyen kurtulabiliyor böylelerinden, ki ebeveynler bile daha altındaki bezden bi’haber bebelerinin giyim tercihlerine karışmıyor, ben bunu giymeyeceğim diye tepine tepine çığlık atan çocuklar galip geliyor :))) işin ironik kısmı da bu galiba, kıyafetlerinden arkadaş çevrelerine, gezmelerinden evlenecekleri adamlara kadar her konuda ailelerine rest çeken karışamazsınız diyen hemcinslerimiz elin oğluna her türlü tavizi veriyor.
Kesinlikle, sebep toplum baskısı aile baskısı adına ne dersek diyelim. Sonra sanki erkek evlenmekle kadına lütfediyormuş gibi davranıyor. Önüme madde madde liste koyuldu benim, evleneceksek böyle böyle olacak diye. Benim ailem bana hiç bir konuda böyle bir baskı yapmamışken
 
Kesinlikle, sebep toplum baskısı aile baskısı adına ne dersek diyelim. Sonra sanki erkek evlenmekle kadına lütfediyormuş gibi davranıyor. Önüme madde madde liste koyuldu benim, evleneceksek böyle böyle olacak diye. Benim ailem bana hiç bir konuda böyle bir baskı yapmamışken
Kendini vahşi cazibesine karşı koyulamayan biri sanıp dünyanın merkezinde zannetti herhalde, sizin saçınızın bir teli bile etmez oysa ki, kadın kendisine kıymet verecek ki karşısındaki haddini bilsin.
 
Eşimle aynı kafadayız. Hiç sorun yaşamadım.

Ne çok açık birini kapan diyemeyeceği gibi, kapalı birini de açık giy diyemez... Aynı fikirde olduğunuz insanlarla birlikte olun...
 
Milletin orasını burasını kesen abazalardan demek ki. Kılık kıyafete karışan biriyle ilişki olmaz. Yani yakışmış mı diye moda görüşü sorulduğunda bildirebilir o tamam ama yok bu kısa şunu giyemezsin diyen birinin ağzına terlikle vurup uzaklaşmak lazım. Zaten bir süre sonra örtünmenizi de istemeye başlar en nefret ettiğim erkek tipi 🙄
 
Yengelerimden birinin akrabası olan bir kız vardı, bu kız birine aşık oldu önce giyimine karışmaya başladı ama kız ailesini bile dinlemedi evlendi adamla, sonra adam kızın kendi erkek kardeşlerine sarılmasını dahi yasakladı, mesela yengemde akşam çayına toplanmalarımız olurdu gelinler kuzenler damatlar oğullar vs, kız eşi yanındayken diken üstünde otururdu kazara birimizin eşi ne haber X ne yapıyorsun derse kız kıpkırmızı olup başını öne eğiyordu cevap veremiyordu, çok sürmedi boşandılar kız dayanamamış çünkü adam erkek kardeşlerin sana sarılamaz, konuşamaz, erkeklerle bir arada olamazsın konuşamazsın deyip kızın üzerine yürüyormuş hem psikolojik hem fiziksel şiddet görmüş, ki yasak koyduğu erkekler de kızın erkek kardeşleri, kuzenleri, küçükken abi abim diye peşinden dolaştığı eşim, enişteleri vb.

Birkaç sene sonra başka biriyle evlendi, evlendiği çocuk da muhafazakar birisi ama Allah hem onun hem herkesin yuvasında huzur ve mutluluğu eksik etmesin🧿 ne kiminle konuştuğuna örtünme şekline karışmıyor, aksine bir yer açtılar karı-koca beraber işletiyorlar.

Ben kıskancım, benim mezhebim meşrebim, ben erkek adamım deyip kadınları çok afedersiniz kaba tabirle malı gibi görüp istediği kalıba sokmaya çalışan, kadının fikri zikri olmadığını düşünerek gütmek için başında çoban lazım diye düşünen erkeklerin büyük bir kısmında ahlak elden gitmiş, eşlerine sevgililerine her türlü yasağı getirip kendileri ne haltlar karıştırıyor görüyor duyuyoruz, bu yalnızca toplumun şu görüşündeki erkeklere özgü diyemem zira eşinin kıyafet tercihlerine karışmayan ama hastalık derecesinde kıskançlıktan eşinin altındaki arabanın km’sini hesaplayıp 2 km fazla yol yapmışsın nereye gittin diyen adamlar da gördüm, bu bir zihniyet meselesi temelinde de özgüven eksikliği yatıyor olabilir ya da kişi kendinden bilir işi hesabı da olabilir.
Tekrar evlendiği çocukta muhafazakar demişsiniz ama kızın daha önce evlenip boşanmış olmasına takılmamış bile. Kişiden kişiye değişiyor bazısı kabul etmiyor ailem onaylamaz diyor. Gerçekten iyi denk gelmiş sevindim mutlu olmasına.
 
Burda yazan arkadaşların çoğu zaten kapalıymış bu nedenle benim yaşadığım kadar sorun yaşamadıkları için eşlerinin müdahalesinde pek olmamış o yüzden eşim h karışmaz müdahale etmez diye rahatlıkla konuşabiliyor. Daha açık giyinen arkadaşların karşılaşıp çözdüğü durumları öğrenmek istiyorum
 
Burda yazan arkadaşların çoğu zaten kapalıymış bu nedenle benim yaşadığım kadar sorun yaşamadıkları için eşlerinin müdahalesinde pek olmamış o yüzden eşim h karışmaz müdahale etmez diye rahatlıkla konuşabiliyor. Daha açık giyinen arkadaşların karşılaşıp çözdüğü durumları öğrenmek istiyorum
Yoo buraya açık olan da çok kişi yazdı. Bakınız ben. Bikini de giydim, şort da etek de. Göğüs dekoltesine bayılırım. Doğumdan sonra mayoya dönmek zorunda kaldım diye diyete giriyorum bu yaz bikini giyeceğim diye, eşim de gazlıyor beni yap istediğin markayı ben alacağım diye.
Ben kıskanç, maço adamları ezik ve kıro bulurum. Asla böyle biriyle ilişkiye devam etmedim. Dolayısıyla bir kütüğü yontmakla uğraşmadım. Direkt düzgün biriyle evlendim diyorum. Hala daha nasıl düzeltirim diyorsun.
Düzeltemezsin.
Dü zel mez!!!
 
Burda yazan arkadaşların çoğu zaten kapalıymış bu nedenle benim yaşadığım kadar sorun yaşamadıkları için eşlerinin müdahalesinde pek olmamış o yüzden eşim h karışmaz müdahale etmez diye rahatlıkla konuşabiliyor. Daha açık giyinen arkadaşların karşılaşıp çözdüğü durumları öğrenmek istiyorum

Kusura bakmayın bu mezhebi geniş cümlesi çok yanlış anlaşılmış ancak sevgilim mesela crop askılı ve şort giyen kişilerin ailesini sevgilisini böyle niteliyor malesef
Bence sen durumu yanlış anlamışsın, çoğu kapalı diye bir şey yok, ben açığım ama bikini giymem mayo giyerim, ip askılı giymem kalın askı giyerim, dar paça da giyerim hatta kıçım meydanda olmayacak şekilde (bu benim tercihim) taytta giyerim, düşük omuz giyerim, eşim abiyemin boyuna tipine asla karışmaz. Ben evlenmeden önce de böyleydim eşim doğulu olmasına ve ailede benden başka açık insan olmamasına rağmen ne konuştu ne konuşturdu. Hatta onların ilçede askılı gelinlik giyen ilk gelin benim belkide, öyle kapalı bir toplum.

Seninki kendi kuzeninin düğününe giyeceğin elbisenin sadece etek boyuna falan da karışmıyor bildiğin elbise seçiyor sana. Ferece giysen hayır demeyecek ama bu sen değilsin, bu onun sana uygun gördüğü, kimse sana senin istemediğin bir şeyi uygun göremez, yok öyle bir hak. Sen veriyorsan senin hatan, bedelini de ödersin
 
Burda yazan arkadaşların çoğu zaten kapalıymış bu nedenle benim yaşadığım kadar sorun yaşamadıkları için eşlerinin müdahalesinde pek olmamış o yüzden eşim h karışmaz müdahale etmez diye rahatlıkla konuşabiliyor. Daha açık giyinen arkadaşların karşılaşıp çözdüğü durumları öğrenmek istiyorum

Ben kapali değil. Diz ustu elbise, ip aski, askisiz vs giyiyorum. Bikini giyiyorum. Mudahale etmez.
Sadece bazi mini etek ve şortlarimi giymiyorum eşim rica etti Turkiyede giymemi istemedi kabul ettim. 😃
Yazlari benim dogdugum ulkeye ya da ailemin tasindigi ulkeye gidiyoruz yanima aliyorum orada giyiyorum mini sort ve eteklerimi.
Yaptigi tek kisitlama bu kiyafet konusunda. 🙄

Baştan öyle birini bulacaksin.
 
Kusura bakmayın bu mezhebi geniş cümlesi çok yanlış anlaşılmış ancak sevgilim mesela crop askılı ve şort giyen kişilerin ailesini sevgilisini böyle niteliyor malesef
2 3 kişi kapalıyım yazdı diye herkesi öyle sandınız ama onlar olayın saçmalığını belirtmek için kapalı olduklarını belirtmiş, çoğunluk kapalı değil yani.

Ben aklınıza gelebilecek en kısa şortu giyiyorumdur muhtemelen, crop hiç sevmem ama göğüs dekoltesi çok severim. Ne zaman biraz kapalı bir şey baksam moda falan diye, eşim gıcık olur uzun sevmiyorum köylü gibi aldın yine basmalı eteği eline, kısa al diyor. Erkek tabi ne anlasın modadan😅 ama hiç de mezhebi geniş, gavat falan olmuyor. Çünkü başkasının karısına kızına yan gözle bakmadigi için bana da öyle bakarlar diye bir korkusu yok. İğrenç iğrenç adamlarla birlikte olup onların normalini kabul eden kadınlara eskiden acırdım ama sonuçta elinizi kolunuzu bağlayıp zorla evlendirmiyorlar görüldüğü üzere 3 kere ayni postu açıp yüzlerce aynı cevabı aldığınız halde devam ediyorsunuz.
 
Selam kızlar

Daha önce sevgilimin kıyafetime karıştığını söylemiştim. Açık giyinenler nasıl giyiniyor acaba. Onların sevgilisi eşi kıskanmıyor mu veya nasıl müsaade ediyor kendini mezhebi geniş hissetmiyor mu? Ben anlamış değilim yorulmaya başladım artık. Sizinkilerde başlarda karışıyordu da siz mi ikna edip aştınız. Yoksa en başından beri hiç karışmayan adamlara mı denk geldiniz. Dar paça bile problem olmaya başladı. Yaza en yakın arkadaşımın düğünü var. Tek omuz askılı elbise beğendim asla olmaz demelere başladı. Bana olurunu gösterdiği elbiseler kısa kollu diz kapatan bisiklet yaka elbiseler. Müsamere törenine gidiyorum sanki. Yazlık kır düğünü kafayı yiyeceğim. Tecrübeleriniz ile aydınlatın lütfen.
Sevgilinin azgın olduğunu düşünüyorum. Etrafta gördüğü dar paçalı bir kadına bile coşabilme kapasitesi olduğu için sana bunu kısıtlıyor. İnsan kendisine mantıklı gelen şeyleri yapar. Senin sevgilinin de canla başla bu mevzuyu savunmasının sebebi bu olayın ona mantıklı gelmesi çünkü herif kendinden pay biçip diğer erkeklerin de azacağını düşünüyor. Örneğin benim sevgilim kıyafetime karışmaz çünkü kendisi sıfır kol dar paça vs görünce azacak bir adam olmadığı için algılayamıyor kısıtlamanın mantığını vs.
 
Selam kızlar

Daha önce sevgilimin kıyafetime karıştığını söylemiştim. Açık giyinenler nasıl giyiniyor acaba. Onların sevgilisi eşi kıskanmıyor mu veya nasıl müsaade ediyor kendini mezhebi geniş hissetmiyor mu? Ben anlamış değilim yorulmaya başladım artık. Sizinkilerde başlarda karışıyordu da siz mi ikna edip aştınız. Yoksa en başından beri hiç karışmayan adamlara mı denk geldiniz. Dar paça bile problem olmaya başladı. Yaza en yakın arkadaşımın düğünü var. Tek omuz askılı elbise beğendim asla olmaz demelere başladı. Bana olurunu gösterdiği elbiseler kısa kollu diz kapatan bisiklet yaka elbiseler. Müsamere törenine gidiyorum sanki. Yazlık kır düğünü kafayı yiyeceğim. Tecrübeleriniz ile aydınlatın lütfen.

Mezhebi geniş mi hahahzhsıksns
Yok benim eşim kadınların kıyafetleriyle ilgilenmez genelde.
Benim eşimin çalıştığı yerde bir kadını eşime şikayet etmişler açık giyiniyormuş sütyen askısı gözüküyormuş dikkatleri dağılıyormuş. Ahsjsjs
Eşim de Avrupa’da kadınlar sütyen giymemeyi tartışıyor siz şaka mısınız söyleyeyim sütyen giymesin askısı da gözükmez demiş shdhdndjs.
neyse eşim böyle mezhebi geniş bir adam. Denk gelmedim seçimimi bu şekilde yaptım. Kıyafete karışan adamla uğraşamam.
 
Mezhebi genis dediginize gore beyniniz yikanmis ve bu adami hak ediyorsunuz ne munasebet kimse ne giydigime karismadi karisamaz sizde kafa yapinizi degistirrseniz kimseden ne giyeceginize dair izin almazsiniz
 
Selam kızlar

Daha önce sevgilimin kıyafetime karıştığını söylemiştim. Açık giyinenler nasıl giyiniyor acaba. Onların sevgilisi eşi kıskanmıyor mu veya nasıl müsaade ediyor kendini mezhebi geniş hissetmiyor mu? Ben anlamış değilim yorulmaya başladım artık. Sizinkilerde başlarda karışıyordu da siz mi ikna edip aştınız. Yoksa en başından beri hiç karışmayan adamlara mı denk geldiniz. Dar paça bile problem olmaya başladı. Yaza en yakın arkadaşımın düğünü var. Tek omuz askılı elbise beğendim asla olmaz demelere başladı. Bana olurunu gösterdiği elbiseler kısa kollu diz kapatan bisiklet yaka elbiseler. Müsamere törenine gidiyorum sanki. Yazlık kır düğünü kafayı yiyeceğim. Tecrübeleriniz ile aydınlatın lütfen.
Boşuna konu açmışsın sen de onunla aynı kafadasın
 
Burda yazan arkadaşların çoğu zaten kapalıymış bu nedenle benim yaşadığım kadar sorun yaşamadıkları için eşlerinin müdahalesinde pek olmamış o yüzden eşim h karışmaz müdahale etmez diye rahatlıkla konuşabiliyor. Daha açık giyinen arkadaşların karşılaşıp çözdüğü durumları öğrenmek istiyorum
Yorum yazanların nasıl kıyafetler tercih ettiklerinin ne önemi var? Eşlerini karıştırmamaları yeterli, örtülü kadınlara da karışmaya kalkan hatta ileri gidip haddi olmadığı halde örtüsünü açmasını isteyen erkekler de var.

Sizin canınız baş örtüsü takmayan kadınlardan yorum istiyorsa ben sizin tabirinizle sizden de açık giyinen bir kadınım, crop şort kombinlerim, straplez elbiselerim, bikinilerim, evlenmeden önce de evlendikten sonra da giyim şeklime ben karar verdim, sizin yaşınıza yakın bir kız evlat büyüttüm o da annesi gibi, ne croplarından ne de şortlarından bikinilerinden ödün vermez, karışmayacak bir adamla nişanlandı, doğru adam mı diye karar verirken ilk testi kıyafetleriyle yaptı, erkekler bizlerin eşi hayat arkadaşı olur sahibimiz değiller.
 
Burda yazan arkadaşların çoğu zaten kapalıymış bu nedenle benim yaşadığım kadar sorun yaşamadıkları için eşlerinin müdahalesinde pek olmamış o yüzden eşim h karışmaz müdahale etmez diye rahatlıkla konuşabiliyor. Daha açık giyinen arkadaşların karşılaşıp çözdüğü durumları öğrenmek istiyorum

Sana kaç kere yazdım ama okumuyorsun yine yazayım son kez bütün ayrıntılarıyla.
Üniversitede sevgilim olmuştu aynı senin sevgilin gibiydi o zaman çok toydum lisedeki platonik uzaktan bakışmalı gülümsemeli aşklardan sonra ilk böyle kafelerde buluşup el ele gezmeli ilk ilişkimdi.
Ben mini etek ve dekolte giyen biri değildim o dönemlerde normal kot tişört kolsuz atlet bile giymezdim atletle çok iri görünüyor omuzlarım diye düşün. Ki o zaman skinny jeanler bile moda değildi normal düz paça kotlar vardı.
Sevgilim ona bile karışıyordu yok kalçanı kapatacak üst giy, yok kırmızı ruj sürme, göz makyajını abartmışsın o renk oje olmaz gibi.
Telefonu biraz geç görsem kıyamet koparırdı senin sevgilin gibi. Her gittiğim yerin hesabını vermeye başlamıştım. Önce kıyafet konusunda biraz orta yolu bulmaya çalıştım ama yok ben taviz verdikçe başka şeye taktı.
Bir gün ders arası yan sınıftan bi erkek arkadaşın boyu baya uzundu, ayakta konuşurken yanına durdum arkadaşım boylarımıza bakıyordu temas bile etmiyordum. Sevgilim karşıdan görmüş, kırmızı görmüş boğa gibi geldi işte napıyorsun sen vs vs.
Çok bunalmıştım artık yapma dedikçe dozu arttırıp geliyordu ben ayrılıyordum çok bunaldığım zamanlarda, ayaklarıma kapanıp seni çok seviyorum ölürüm sensiz diyordu. Başka şehirdeyse atlayıp geliyordu barışana kadar uğraşıyordu.

Bir gün bana iyi geceler aşkım dedikten sonra 1 gün ulaşamadım. Sonra mesaj attı ben başka birine aşık oldum diye yaklaşık 1 aydır birlikteyiz diye. Şok oldum algılayamadım. Sonra sonra öğreniyorum ki gece gezmelere gitmiş ben onu yurtta zannederken, ben olmadığım zaman kızlara flörtöz hareketlerde bulunuyormuş, tanışmaya can atıyormuş. O yüzden beni kısıtlamaya çalışıyormuş kendi uslu durmadığı için ben de öyle yaparım korkusuyla yaşıyormuş.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X