Hep böyle misiniz??yanlız sabah sabah çemkirmek için can atanlar , canınız sıkılırsa bana gelin siz de. Hey Allah ım
bebek tuzlama mııı:) yaaa o benim gözümü korkutuyor..hiç merak edip sormadım:)ama işte onların destek tarzı o demek ki
sen sıkılırsın sıkılırsan gel otururuz
yani benim alt komşum da bana der sıkılınca gel kahve içelim diye
ben de he der geçerim
daha sıkılıp inmedim 4 yılda
o da sıkılıp bana gelmez
siz kendi hayatınızı yaşayın, onlarınki de böyle deyin
evde akşam yalnız bunalır demişlerdir ki bazen de cidden bunalır insan
mesela ülkeden, eski filmlerden, çocukluktan vs muhabbet edilebilir yurt dışında aynı ülkeden olanlarla
yabancılarla konuşulan konular daha güncel olur ama aynı ülkeden olanlarla eskilerden konuşulur
bebek tuzlamak bile bir konudur mesela bizde, yabancılar bilir mi acaba
Belki biraz alakasız ama aklıma geldi. Bİr arkadaş sandığım vardı.Yalnızlıktan tekbaşınalıktan ailesinin ilgisizliğinden çok yakınırdı.Ben de onu davet ederdim arkadaşlığa ama çok meşgul olurdu dik dik cevaplar verirdi meşgul olduğuna dair.Arkadaşlıktan da uzak dururdu.Çok ayıp ederdi.
Seninki de biraz buna benzemiş.Tek fark senin gerçekten meşgul olman.Onlarla tarzınızın uyuşmaması.Bizde durum öyle değildi.
İYİ niyetlerle diyor insanlar belki de mesgul olduğunı bilmiyorlar.Teşekür et arada mümkünse ziyaret et iyiniyetlerinin hatrına..Egoyu biraz bırakmaya çalış arkadaşım nacizane önerim.Çünkü iyi niyet sözkonısu karşıla set çekme.
hay Allah sizden razı olsunherhalde yanlızsın hamilesin diye öylesine söylenmiş altı boş laflar olsa gerek ama bunun ülkeyle alakası yokki, türkiyede böyle, çık gel, bi ara buluşalım, özledim hiç aramıyorsun hayırsız gibi öylesine söylenen samimiyetsiz sözler, he de geç
bebek tuzlama mııı:) yaaa o benim gözümü korkutuyor..hiç merak edip sormadım:)
benim burda bahsettiğim insanlar dediğim gibi görüştüğüm insanlar değil, ayaküstü bi yerde karşılaştığım..hoşçakal diyeceğine bu lafı diyorlar, görüşmeyeceğimizi de biliyorlar bir de hep negatif ifadeler gerçekten, sürekli maruz kalınca bunlara kusmak geliyor artık gerçekten
hayır bu insanlar hayatın burdaki zorluğunun defaatle altını çizerek konuşuyorlar bir de..iyi güzel kolay şeyler de var hayatta..hiçbiri o boyutuna değinmiyor olayınherhalde yanlızsın hamilesin diye öylesine söylenmiş altı boş laflar olsa gerek ama bunun ülkeyle alakası yokki, türkiyede böyle, çık gel, bi ara buluşalım, özledim hiç aramıyorsun hayırsız gibi öylesine söylenen samimiyetsiz sözler, he de geç
hayır bu insanlar hayatın burdaki zorluğunun defaatle altını çizerek konuşuyorlar bir de..iyi güzel kolay şeyler de var hayatta..hiçbiri o boyutuna değinmiyor olayın
yaklaşımız çok güzel, elbette öyle:) sıralamaya bile giremez dert olarakkurumda psikoloji hakkında ders veren hoca demişti ki:
"insanlar her şeyi dert edebilir. sabah kalktığında havanın yağmurlu olduğunu görüp depresif olabilir. küçümsemeyin. herkes kendi içinde bir alem"
aklıma bu geldi.
ama buaralar ben kesinlikle dertlenemiyorm.
mesela babama kızıcam duuryorum: daha bir günönce beşikaşta bir sürü masum evlat babasız, bir sürü masum baba evlatsız kaldı. bu mu dert diyorum.
ya da mesela kansızlığım yüzünden üşüyorum: ya diyorum halepteki-suriyede annesiz babasız evsiz kalan, küçük kardeşleri ve kendisi üç gündür-belki daha fazla- aç yaşayan 8-9 yaşındaki çocuk ne yapsın?
o kadar sebep var ki halimize şükretcek. ben dertlenmeye utanıyorum.
hani dünya standartlarında böyle sorun-dert önemi sırası falan olsa en gerilerde oluruz.
ben hep şunu diyorum. mutlu olmak için binlerce sebep var. mutsuzsak işte onları görmeyip şükretmediğimizden.
o sizi çağıran kadınlar selam sabah vermeseydi, davet etmeseydi, inanın daha yalnız hissederdiniz.? iyi ki sizi önemseyen bir çevreniz var. şükür.
çok sağolun ama gerçekten kafam doldu..ben de normal havadan sudan sohbet etmek istiyorum ama karşıdakiler hep sıkıntı odaklı olunca ben şişiyorum nihayetindeya bizim insanımız biraz negatif, biraz mağdur edebiyatını da severiz, gurbet öyle zor böyle zor demeyi de, ama yani bunların kimseye faysası yokki, dertleşmede değil bunlar resmen sızlanma, kim dır dır sürekli bunları duymak isterki... zaten hamilesin boşver negatif insanları, hayatın güzelliklerine odaklanmak varken...
bana fazla havalısınız gibi geldi kusura bakmayınmesele de o işte..ben görüşmüyorum zaten..ayak üstü nerde görürlerse ya da telefonda bi iş gereği görüştüğümde oluyor bu konuşmalar..bye bye diyeceklerine bunu diyorlar, bunu söylemek için bi zemin gerekmez mi?
SevgiliMune daha fazla negatife ve boş lafa maruz kalmamak adına konuyu kapatmanı rica ediyorum:)
cınımmmmmMadem çevren çok geniş onlara döksene bu derdini
Ama sen de biliyorsun ki bunu desen çevren de senden uzaklaşır
Biz samimi bi toplumuz
Sıcak bi milletiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?