sıkılınca bana gel :/

Belki biraz alakasız ama aklıma geldi. Bİr arkadaş sandığım vardı.Yalnızlıktan tekbaşınalıktan ailesinin ilgisizliğinden çok yakınırdı.Ben de onu davet ederdim arkadaşlığa ama çok meşgul olurdu dik dik cevaplar verirdi meşgul olduğuna dair.Arkadaşlıktan da uzak dururdu.Çok ayıp ederdi.
Seninki de biraz buna benzemiş.Tek fark senin gerçekten meşgul olman.Onlarla tarzınızın uyuşmaması.Bizde durum öyle değildi.
İYİ niyetlerle diyor insanlar belki de mesgul olduğunı bilmiyorlar.Teşekür et arada mümkünse ziyaret et iyiniyetlerinin hatrına..Egoyu biraz bırakmaya çalış arkadaşım nacizane önerim.Çünkü iyi niyet sözkonısu karşıla set çekme.

Bu genelde böyle oluyor yurt dışında. İnsanlar kendi memleketinden, kendi dilinden konuşan insanları daha bir yakın görüyorlar. Çekinme, ne zaman istersen gel babında söylenen, çok doğal bir cümle. Kusucak kadar midenizi bulandırması tuhaf.

Ama hakkaten bir daha duymak istemiyorsunuz, toplu bir ortamda bir daha bu lafı duyarsam kusabilirim diyin, kulaktan kulağa yayılır emin olun; kimse tekrar aynı şeyi demez.

bebek tuzlama mııı:) yaaa o benim gözümü korkutuyor..hiç merak edip sormadım:)
benim burda bahsettiğim insanlar dediğim gibi görüştüğüm insanlar değil, ayaküstü bi yerde karşılaştığım..hoşçakal diyeceğine bu lafı diyorlar, görüşmeyeceğimizi de biliyorlar bir de hep negatif ifadeler gerçekten, sürekli maruz kalınca bunlara kusmak geliyor artık gerçekten

herhalde yanlızsın hamilesin diye öylesine söylenmiş altı boş laflar olsa gerek ama bunun ülkeyle alakası yokki, türkiyede böyle, çık gel, bi ara buluşalım, özledim hiç aramıyorsun hayırsız gibi öylesine söylenen samimiyetsiz sözler, he de geç

ben tek başınalıktan ya da ilgisizlikten dert yanmıyorum inanın kimseye..Aksine bir sürü uğraşım var dil öğrenmeye çalışıyorum ve kısıtlı bi sürem var bunun için.. üstelik çok yoğun çalışıyorum, spor yapıyorum. Burdaki zorluklarla başetme konusunda ne kadar güçlü olduğumu da biliyorlar insanlar. Söz konusu insanlar görüştüğüm değil ayaküstü karşılaştığım insanlar ve görüşme ihtimalimiz de yok gerçekten. Hepsine de çok içten teşekkürümü edip çekiliyorum.
'ego'yu nerden yorumladınız bilmiyorum ama..ben böyle durumdaki bir insana sürekli pozitif ifadeler kullanır, yapabileceğim birşey varsa lütfen çekinmeden söyle, ya da gel seni şuraya çıkartayım gibi tekliflerde bulunurdum

hay Allah sizden razı olsun
gerçekten içi boş öylesine söylenen sözler..bunu sürekli muhabbetsiz insanlardan günde defalarca işitince içim şişti

işte tek çözüm bu tarz insanlar var

he de geç

ben yırt dışında yaşamadım ama gurbet hissi bu işte hoşçakal yerine sıkılırsan gel kapım sana her daim açık muhabbeti

hatta ben birşey anlatayım da gülün

ankara nın bir ilçesinde oturuyoruz

ilçede birbirlerinden hoşlanmayanlar ulus'ta karşılaşınca vayy hemşerim diye birbirleri ile sarılırmış ki mesafe 1 saatlik bir mesafe bile değil

kurumda psikoloji hakkında ders veren hoca demişti ki:

"insanlar her şeyi dert edebilir. sabah kalktığında havanın yağmurlu olduğunu görüp depresif olabilir. küçümsemeyin. herkes kendi içinde bir alem"

aklıma bu geldi.

ama buaralar ben kesinlikle dertlenemiyorm.
mesela babama kızıcam duuryorum: daha bir günönce beşikaşta bir sürü masum evlat babasız, bir sürü masum baba evlatsız kaldı. bu mu dert diyorum.
ya da mesela kansızlığım yüzünden üşüyorum: ya diyorum halepteki-suriyede annesiz babasız evsiz kalan, küçük kardeşleri ve kendisi üç gündür-belki daha fazla- aç yaşayan 8-9 yaşındaki çocuk ne yapsın?

o kadar sebep var ki halimize şükretcek. ben dertlenmeye utanıyorum.
hani dünya standartlarında böyle sorun-dert önemi sırası falan olsa en gerilerde oluruz.

ben hep şunu diyorum. mutlu olmak için binlerce sebep var. mutsuzsak işte onları görmeyip şükretmediğimizden.

o sizi çağıran kadınlar selam sabah vermeseydi, davet etmeseydi, inanın daha yalnız hissederdiniz.! iyi ki sizi önemseyen bir çevreniz var. şükür.

hayır bu insanlar hayatın burdaki zorluğunun defaatle altını çizerek konuşuyorlar bir de..iyi güzel kolay şeyler de var hayatta..hiçbiri o boyutuna değinmiyor olayın

Sana da iyilik yaramıyor

Ne olmuş arkadaşı yoksa asosyalse

Sana insanlık yapmışlar yardım ediyolar

Çevresi genişmiş de ihtiyacı yokmuş da

Aman Allahım...

hayır bu insanlar hayatın burdaki zorluğunun defaatle altını çizerek konuşuyorlar bir de..iyi güzel kolay şeyler de var hayatta..hiçbiri o boyutuna değinmiyor olayın

ya bizim insanımız biraz negatif, biraz mağdur edebiyatını da severiz, gurbet öyle zor böyle zor demeyi de, ama yani bunların kimseye faysası yokki, dertleşmede değil bunlar resmen sızlanma, kim dır dır sürekli bunları duymak isterki... zaten hamilesin boşver negatif insanları, hayatın güzelliklerine odaklanmak varken...

yaklaşımız çok güzel, elbette öyle:) sıralamaya bile giremez dert olarak
ifade etmek istediğim şey, kullanılan dil hep negatif..hep benim ne kadar olumsuz şartlarda yaşadığımın altını çiziyorlar, sonunda bunu söylüyorlar..ve inanın ne onların şartları gereği ne benim şartlarım gereği kalkıp kimse kimseye gitmez

çok sağolun ama gerçekten kafam doldu..ben de normal havadan sudan sohbet etmek istiyorum ama karşıdakiler hep sıkıntı odaklı olunca ben şişiyorum nihayetinde

bana fazla havalısınız gibi geldi kusura bakmayın
türk insanı sıcaktır böyle bilinir tatlı bir şekilde yanaşmaya çalışmışlar
üzüldüm çevrenizdekilere

Sevgili Mune daha fazla negatife ve boş lafa maruz kalmamak adına konuyu kapatmanı rica ediyorum:)

Sevgili Mune daha fazla negatife ve boş lafa maruz kalmamak adına konuyu kapatmanı rica ediyorum:)

Madem çevren çok geniş onlara döksene bu derdini

Ama sen de biliyorsun ki bunu desen çevren de senden uzaklaşır

Biz samimi bi toplumuz

Sıcak bi milletiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…