- 18 Ağustos 2016
- 5.301
- 22.207
- 348
- Konu Sahibi dislektik_anne
-
Buna yarı yarıya katılıyorum Pattis.
İlk çikolatasını birkaç ay önce yemiştir oğlum ve 2 buçuk yaşa geliyor.
Ben ise blw uygula(ya)madım mesela; çünkü aşırı yemek seçerdi, tatmazdı, zorla tattırdığım oldu kabul etmezdi kesinlikle, aç gün bitirdiği çok olurdu, azında tutar tükürürdü.
"Parklarda elinde yoğurt kasesiyle çocuğunun arkasında koşan kadınlar" diye bi eleştiri yapılır arada buralarda, ben o kadınlardan biriyim. Ben de bunu tuhaf görürdüm "Asla" dediğim şeyi yaptım. Oğlum yoğurt yesin diye parklarda ot böcük içinde yedirdim. Muza alışsın diye yine sokaklarda geze oynaya yedirdim arkasında iki büklüm.
İstedikleri kadar eleştirip ayıplasınlar, çocuğumun beslenmesi kadar önemli değil hiçbirinin ne dediği çünkü her çocuğun "Aynı fabrika çıkışlı makine gibi davranmadığını" çok güzel öğrendim oğlumla.
Şekerim ister sen yedirirsin, ister kendi yer. Her çocuk bir değil ki. Yemeyen çocuğun mecbur koşacaksın peşinden. Hayır yemek seçmese de istersen sen yedirirsin, kime ne? Benimki de mesela asla sulu ev yemeği yemez. Denedim, aç bırakınca da yemiyor. Mecbur onun yiyeceği formda hazırlıyorum. Benim kızım da artık görüp istese, muhtemelen alırım çikolata. Ama denesin diye hususi alıp vermem. Kendi çocuğuna verene de karışmıyorum.
Bıkmadınız insanların anneliğini eleştirmekten.
Manyak falan değilse her anne çocuğu için en iyisini yapmaya çalışır. Ama herkesin yöntemi farklıdır.
Omo çok özörönö döşöyörlör
Düşsünler size ne?
O kişi dünyasını çocuğunun etrafında döndürüyor da siz yapmıyorsunuz diye gelip burda iç rahatlatmanın ya da onları eleştirmenin ne anlamı var? Herkes kendi doğrusunu uyguluyor.
Çocuğa şiddet uygulanmıyorsa, çocuk istismar edilmiyorsa kimse kimsenin nasıl çocuk büyüttüğünü eleştiremez!
Bu yazdıklarınıza yanlış bir taraf yok zaten de evet iste boyle olmalısın aferin densin diye açmışsınız konuyu sanki. Herkesin cocuk yetiştirme tarzı kendine, herkes kendi doğrularıyla yetistirir. Siz mikrobu umursamazsınız baskasi daha titizdir. Bu onun daha kötü sizin daha iyi bi anne olduğunuzu gostermez. Herkes kendi bildigi gibi yetiştirsin bu kdr takmayinHayattaki tek çocuk sahibi insan ben degilim mantigindayim anneliği yaşarken kendinden fazlasıyla ödün vermek yüzde yüz çocuk odaklı yaşamak aman mikrop kapar endişesinde olmamak aman çocuğumda çocuğum diye yaşayan bir anne olmadım görmemişin çocuğu olmuş gbi davranmadım anlatabildim mi :)
Bu çocuğuyla gerçekten ilgilenen annelere üstten bakmak ne ara moda oldu?
Çocuğum 2 yaşına girecek bu ay, hala kimse çikolata vs almaz. Alışkın değil. 1 yaşını geçince bir iki alan oldu, ben yedim. Şimdi kilo kilo muz, salatalık alıyorlar. Hala domates alerjisi var, bilmeyen biri neyse de bilen biri "ver canım alışır" dese fena üzerim.
Arada tv izliyor, yalan yok. Sevdiği çizgi film var, aşırı da keko bir şey. Keşke onu da yapmasam diye kendimi suçluyorum yeri geliyor. Millet reklamla yemek yedirmekle övünüyor.
Çocuğum dışarıdan eve geldiğinde üstü komple değişir. Mikropla tanışması mikrop içinde yaşaması demek değil. Millet bakıyorum aynı kıyafeti ertesi gün bile giydiriyor.
Konuyla alakasız ama iştahımla çevremde acayip ünlüyümdür. Baştan beri blw uyguladık. Yani çocuğuma hiç yemek yedirmedim, hep kendi yedi. Geçen biri bana "rahat yemek yemek için mi böyle alıştırdın?" dedihani bir anneyi eleştirmek istediğinizde milyonlarca şey bulursunuz. Ama gözünüzü seveyim gerçekten ilgili annelere b.k atmayın. İlgilenmeyenlere de atmayın. Size ne?
Peki "prenseslik"le "paspas"lığın arasında bir makam yokmudur?Bir annenin görevi aslında onu hayata hazırlamaktır prenses muamelesi yapıp hiç bir iş gördürmeyip öğretmeyince kızı evlendiğinde ondan bundan iş bekliyor ve bütün hayatı bu şekilde başkalarına bağımlı geçiyor düşünün yetmiş yaşına gelmiş yemek yapmasını bilmiyor temizlik yapmıyor (çünkü hep annesi yaptı ve kardeşi yaptı) inanın böyle insan tanıyorum ve siz diyorsunızki keşke bu kadın zamanında annesinden temiz bir dayak yeseydi( şiddete karşıyım ama o an için gerçekten hak ettiği düşünüyorsunuz)belki böyle olmazdı diyorsunuz ben anne değilim ama çevrende anne olan arkadaşlarım var arkadasım kızını kesinlikle şımartmıyor iş gördürüyor ve görünüşte oğluna göre daha az seviyor oğlunu da şımartıyor daha çok seviyor neden böyle yaptığı sordum kız el kapısına gidince beni çok aramasın yoksa ben onu çok severim ama göstermem oğlumda el içine çıkacak çalışacak erkeklerin içinde olacak pasif sinik olmasın dedi bence çok haklı yeni nesil annelik bende beğenmiyorum çocuğa annecim yada babaysa babacım teyzeyse teyzecim diye hitap etmek bile doğru değil uzman açıkladı ismiyle hitap edin diye çünkü bireyselleştiriyor diğerleri sanki çocuk senin bir uzvunmuş gibi çocuk sana bapımlı oluyor öyle bir algı oluşturuyor düşünün hitapta bile böyleyse gerisini hesap edin
bence doğruyu yapıyorsunuz, yeni nesilde evi ebeveynler değil, nerdeyse çocuklar yönetiyor...şımarık, hiçbirşeyden mutlu olamayan, doyumsuz çocuklar var...sevginizi tabiki bolca verin ama, onun sizi yönetmesine izin vermeyin...doğruyu yanlışı15 aylık bir kızım var.3 aylıkken anneanneye bırakıp çalışmaya başladım.Oyunlar oynarız vs gelişimi güzel bir bebek aslında.Ama benim etrafında gördüğüm birşey var ve bu beni sorgulamaya itiyor ister istemez.yeni dönem annelerinde bir yavrum evlâdım hayatı ondan ibaret görme durumu mevcut. Evet evlâdım icin en iyisini yapmaya çalıştım şartlar dahilinde ama hiç olurum biterim diyen buldumcuk bir anne olmadım.Bagimli bir birey olmasını istemiyorum kızımın ilerde.Genelde serbest bıraktım ama saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde değil kendimin de bir hayatım olduğunun çalışma şartlarımın zor olduğunun farkında olarak bu telkinle yaşıyorum.Fanusta büyümüyorum çocuğu.sizinde cevrenizde gördüğünüz böyle örnekler var mi doğru olanı mi yapıyorum yoksa ilgisiz anne miyim ben doğrularım çok birbirine girdive hep dogumdan önce kendimi şartlarım ben eleştirdiğim annelerden olmayacağım diye ve şimdi kafam ve vicdanım çok karisiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?