Sıkıntı Bende Mı? Kotu anne miyim ben ?

Şekerim ister sen yedirirsin, ister kendi yer. Her çocuk bir değil ki. Yemeyen çocuğun mecbur koşacaksın peşinden. Hayır yemek seçmese de istersen sen yedirirsin, kime ne? Benimki de mesela asla sulu ev yemeği yemez. Denedim, aç bırakınca da yemiyor. Mecbur onun yiyeceği formda hazırlıyorum. Benim kızım da artık görüp istese, muhtemelen alırım çikolata. Ama denesin diye hususi alıp vermem. Kendi çocuğuna verene de karışmıyorum.

Çocugumu el üstünde tutuyorum.Çünkü o benim çocugum.Çünkü dunyaya gelmesini biz istedik Allah izin verdi. Çünkü o suan kendisine neyin zararlı neyin yararlı oldugunu bilemeyecek kadar küçük.Tum gununu onunla geciriyorum mutluyuz. Ama eger tum gunumunonunla gecırmeyıp uzerıne tıtremeseydım boyle olan anneleri elestırmek yerıne onlara imrenirdim.

Bendeçalışan bi anneyim kv bakıyo akşamdan akşama onları 1,5 bilemedin 2 saat görüyorum oda harara hurara bi telaş kıyamet geçiyo yemeği dersleri kuduruklukları zaman zaman bende kendi sorguluyorum annelik bumu diye bana sevgiye ilgiye ihtiyaçları var çok yorgun olmazsam lutfedip biraz ilgilenebiliyorum onlarla hayat nasıl yön veriyosa öyle oluyo yani

Öyle zaten; yumurta yemez, krep haline getiririm yerdi yemez oldu. Sıkılmıştır dedik başka şeyler türettik yemez mümkün değil. Ama günlük yumurtasını yedirmek isterim. Günlerce yemeyince krebin üzerine çok az sarellesini sürdük tadını alacak kadar mesela öyle yedirdik. Yumurta yesin diye. Sonra yine alıştı krebe, çikolata pazarlığı başladı bu kez de. 3 lokmada bir çikolatalı yediği olur. Öyle görüp bilmez çünkü reklamlardakinin çikolata olduğunu anlamaz, eve girmez o çikolatalar. İşte öyle. Değişiyor Pattis herkesin durumu. Dediğin doğru.

üzülme annesi ..
zamanla alışacaktir..:)
benim kızım 22 aylık.. ilk başlarda itiyordu istemiyordu..
sonra ben gelir gelmez anneme gitcem diyo. babaannesine.. bana sımsıkı sarılıyor öpüyor.. özledim seni anne diyo bende oh öpüyorum.. oyun buluyorum bi çeşit.. hoşuma gidiyor

Her anne çocuğu için en iyisini yapmaya çalışır kimi daha serbest yetiştirir kimi elini üstünden hiç çekmez . 7aylık oğlum yemeğini yedirirken kaşığı tutmak ister bende veririm eline evet üstünü batırır etrafa saçar ama benim için önemli olan onun kendine güvenmesi tutunup kalmaya çalışır kalkar da düşer poposunun üstüne aman gel buraya düşme etme yapma demek istemiyorum güvenini kırmamak için bu benim düşüncem benim çocuğum . Onlar da onların çocuğu başla bir anneyi çocuğunu yetiştirme tarzı için eleştirmeyi doğru bulmuyorum . Ha çocuğunu döven eziyet eden dilendiren okutmayan annelerde var onları konuşalım . Çocuklarını aşırı korumaya geçen anneleri değil .

Her anne öncelikle bir insan olduğu için tabii ki kişilikler farklı, olaylara yaklaşımı farklı. Yetiştirme şeklide farklı haliyle. Her bebekte sonuçta bir birey ama annenin bakımıyla yetiştirmesiyle oluşan bir birey.
Bende buldumcuk annelere evet içten sinir oluyorum. İkizlerim var 15 yıl sonra kavuştum :) dışarıdan bende buldumcuk bir anneyim belki de. İster istemez hayatımızın merkezi onlar. Herseyi onlara göre düzenliyoruz. Onlar bize ayak uyduracak yaşta değil. Biz onlara ayak uyduruyoruz. Evet kurallarım var, rutinimiz var asla bozdurmam. Çünkü iki bebek birden bakıyor yetiştiriyorum. Başka türlü sağlayamam düzeni. Zararlı şeylere şimdiden alışmasını istemem mesela ama çok hijyen takıntım yoktur. En çok yemek ve uyku benim en önceliklilerim. Ve bence insan yetiştirmek dünyanın en zor şeyi, en zor sorumluluğu.

bence cocuk yetistirmede en onemli sey tutarli olmak,
gerisini cocuk hallediyor,
anneyi babayi hatalariyla kabul edebiliyor.
bir gun oyle bir gun boyle davranmak tehlikeli.
bir de kendi karakterine uygun olmayan bir sey yapmaya calismak.

Benimkiler bebekken ben Tracy Hogg dan faydalandim cok.
Diyor ki ailenize uygun sekilde cocuk buyutun.
Ornegin sizin evinizde elle yemek asla kabul edilmeyecek bir davranissa cocugu blv ile yetistiricem diye kendinizi kasmayin.
Cocuk bu size uygun olmayan davranisi sezip rahatsiz olacaktir.
tabi ki cocuklar icin hepimiz bazi kurallari esnetiyoruz ama kisiligimize aykiri sekilde de yapmamamiz gerekir.

YA da siz boyle sevgi pitircigi birisiniz,
aman su pedagog soyle diyor diye gidip cocugunuza o halinizi gostermezseniz asil o durum tehlikeli.

Ben oldugum gibiyim, hatalarimla bilmediklerimle.
Esim var, ogretmenleri var, akrabalarimiz var, benim hatalarimi onlar tamamliyorlar.

Annelere cok yuklenmeyelim artik ya, herkesin kendisi olmaya hakki vardir

Tek bildigim prensens ve prenses seklinde buyutulen o cocuklar buyuyup gercek hayat ile karsilasinca buyuk bir husrana, hayal kirikligina ugruyor. Sonrasi da depresyon....
Omur boyu oglumun arkasinda olamam cunku benim de omrum kısitli ancak ona yasamin zorluklariyla karsilastiginda nasil ayakta durmasi gerektigini ogretebilirim. O zaman hayatinda ben olmasam da zorluklarla tek basina mucadele edebilir. Oysa buldumcuk delisi gibi prens muamelesi yaparsam hep hazirci, basarisizliklarinda hep sucu karsisinda arayan, bencil, tembel bir cocuk yetistiririm. Anne olmak guzel ama benim gorevim ona balik tutmayi ogretmek, balik tutmak degil. Hastalanacak da cunku bagisiklik sisteminin guclenmesi icin bu sart, gerektiginde basarisiz da olacak ama duse duse kalkmayi ogrenmeli. Ben de sadece ona destek olmaliyim. Benim gorevim onu hayata hazirlamak, hayat sunmak degil. Yoksa hep hazirci olur. Ben boyle dusunuyorum.

Anne olmak icin dogmusum, anne olunca tamamlandım diyen insanlarada ben hayret ediyorum. Cocugunu hicbir yere bırakmayanlara şaşırıyorum çok saçma geliyor. Bende anne oldum bende kendimi onlarla kıyaslayınca bende skıntı var diyorum ama eşime söyleyince daha napalım başımızın üstünde mi taşıyalım diyor:) bence normal olan biziz.

Ben buna katilmiyorum , bireysel olarak elestirmek degil ama bu konuda fikirlerimizi aciklayabilmeliyiz cunku o cocuklar buyudugunde toplumun bireyleri olacak ve toplum onlardan olusacak
Bizim cocuklarimizin arkadaslari , yoneticileri vs olacaklar
Ve bu toplum cocuk yetistirmeyi bilmiyor , ulke zaten bu yuzden bu halde
Ve bunu dile getirmek de yargilanmamali diye dusunuyorum

Cocuguna kim ne yedirmis , ne icirmis , ne kimyadal kullanmis vs vs bu konu kimseyi ilgilendirmez elbette ( ki aslinda bu da toplumda ortaya cikan hastaliklarla alakali bir konu)

Ancak yetistirme konusu konusulmali , dogrular ogretilmeli ki duzgun insanlar yetissin

Bir cocuk sokakta gordugu kediyi kuyrugundan tutup fuvara firlatiyorsa bunu hep beraber elestirmeliyiz , cocugu degil ama o anneyi elestirmeliyiz

Siddet egilimlerini , sadece ben demesini , diger cocuklara okulda sokakta parkta zorbalik yapmasini onlemek istiyorsa annelerin ve babalarin cocuk yetistirmesini elestirmek gerekiyor

Cunku o cocuklar brnim cocuklarima ve toplumun diger bireylerinr zarar veriyorlar

Paşam , pipilim , sen bi tanesin , kralsin , susun busun diye tapilan cocuklar buyudugunde nasil adamlar olacak? Kizlarimizin karsilarina ciktiklarinda kizlarimiza neler yapacak?

O yuzden bu toplum adam akilli cocuk yetistirmeyi ogrenmezse ulke cok daha kotu gunler yasayacak

Bu tarz yetisen cocuklarla oglum sebebiyle sık sık bir araya grliyotum ,cok uzuluyorum ve cok endiseleniyorum

Kotu bir anne miyim diye soruyorsunuz, kendinizi karsilastirginiz anne profillerini yerden yere vuruyorsunuz. O profildeki annelerle kendinizi kiyaslarsaniz hele ki bu betimlemelerle, kimse size kotu annesiniz demez bunu biliyorsunuz bence.

Cok tarafli buldum ben sizi, siz kotu anne degilsiniz ama kendinizi kiyasladiginiz annelerdende iyi degilsiniz. Herkes cocugunu kendi dogrularina gore yetistiriyor. Ihtiyaclari tam ve zamaninda karsilanan, ilgiye ve sevgiye doyan cocuklarin ebeveynleri daha pinpirikli olsun ya da daha relax olsun bence cok onemi yok. Daha relax olan annelerin cocuklari pinpirikli ebeveynleri olan cocuklardan daha zeki olmuyor, yani kistas sadece bu degil. Bazi tanidigim anneler var hijyen takintili, belki fazla korumaci ama cocuklariyla kaliteli ve ogretici zaman gecirmek icin tum enerjilerini ve zamanlarini harciyorlar veya yine cok korumaci, hijyenik,bazi konularda asiri tutucu(yemek,uyku) ama cocuklarini tv basinda oturtup kendi islerine bakiyorlar. Bazi tanidigim annelerde cok rahatlar, hijyen olsun yemek vs konusunda. Bazisi cocuklariyla zaman gecirmek konusunda cok istekliyken bazisi degil. Yani kiyas yapacaksak annenin cocuguna kattigina, ayirdigi zamana ve kalitesine, ogrettigine, verdigi egitime bakmak lazim.

Bu yazdıklarınıza yanlış bir taraf yok zaten de evet iste boyle olmalısın aferin densin diye açmışsınız konuyu sanki. Herkesin cocuk yetiştirme tarzı kendine, herkes kendi doğrularıyla yetistirir. Siz mikrobu umursamazsınız baskasi daha titizdir. Bu onun daha kötü sizin daha iyi bi anne olduğunuzu gostermez. Herkes kendi bildigi gibi yetiştirsin bu kdr takmayin

Konuda cocuguyla ilgilenen anneler mi elestiriliyor yoksa simarik , hayatin gerceklerinden uzak , hicbir kuralin ogretilmedigi cocuklarin anneleri mi elestiriliyor?
Ben ikincisinden bahsediyor gibi algiladim konu sahibini

Peki "prenseslik"le "paspas"lığın arasında bir makam yokmudur?
Örneğin insanca sevilmek,sevgiye aç bırakılmamak,"benim arkamda dağ gibi bir ailem var"duygusunu yüreğine yerleştirmek?
Erkek kardeşinden az sevilen,10 yaşından itibaren ancak annenin yapabileceği işlere ortak edilen,20 25 yaşına kadar hayat yorgunu haline gelen kızlar hayata hazırlanmış oluyor evet; eşi ve eş ailesi horlasa"beni annem bile sevmedi ki"eşi yan gelip hizmet beklese,hasta olduğunda bir bardak su bulamasa "ama o erkek,bana su bile vermemesi normal" kabullenişinde,her yaşadığına razı edilmiş bir birey olacak.

Evet hayalkırıklığına uğramayacak,çünki tek hayali nefes almak olacak,o da ondan esirgenmezse elbette.
Yarın "el kapısında"annesini aramaz evet,yer dayağını,ümitsizce o evde yaşamaya devam eder.
Bunu bir kadının,duyduğu zaman karşı çıkmak yerine kabullenmesi çok incitici.

Evet,her birey yaşadığı yeri temiz tutmayı ve karnını bir şekilde doyurmayı bilmeli.
Ama bunu bu kadar cinsiyete bağlamak,bu düşünce tarzının bir zaman daha süreceğini gösteriyor ne yazıkki.

Oysa bizim peygamberimiz,eşine yardım etti,koyununu,sağdı,ekmeğini yaptı,söküğünü dikti (hani ülkemizde hep kadın işidir ya)
Kızlarına çok değer verdi,sevgisini sonsuz gösterdi,koskoca kadınken başını okşayıp sarıldı,eşiyle sorunlarını dinledi,fikirler verdi.
Pardon kızlar sevilmeyecekti değil mi,o bunlardan ne kadar da uzaktı,bizlere de öyle örnek oldu,anlayabilenlere...

Kimisi yedirerek giydirerek baktığını yetiştirdiğini düşünür, kimisi de geleceği için endişe eder, psikolojisi yara almasın diye uğraşır.. elbette eleştiririz, çünkü o insanlarla yaşanıyor, ama her zaman olduğu gibi bu döngü de değişmeyecek ... o tarz düşünen insanların yetiştirdiği çocuklar da ortada farklı düşünen insanların yetiştirdiği çocuklar da...

Ben de anneyim ve 19 aylik bir oglum var .Evet bazi konulari abartmamak gerek am ben sunu her gun birebir yasiyorum cocuk evde resmen aileyi kopyaliyir ogreniyor ne yaparsak aynisini yapmay calisiyor bu nedenle bizde her hareketimize ve konusmamiza dikkat ederiz evde .agac yasken egilir diyenler bosa soylememis bu sozu .evlatlarimizin bize ihtiyaci var minimum 3 bucuk yasa kadar tek bir kisi bakmali saglikli baglanma icin .ama simdi cogu anne calismk zorunda ve cogu cocuk temel besin kaynagi olan Anne sutunu bile yeterince icemiyir .Anne zaten isten yorgun ve stresli geliyir soyleyin simdi bu yorgun anne yorgun beyni ve bedeniyle nasil faydali olsun yavrusuna nasil ornek olsun ?
Tamam calissin da bir yasinda ki bebegin her sey den once annesine ihtiyaci var kresteki cocuklarin yetimhane deki cocuklardan farki varmi ?
Hayat sartlari maalesef kadini calismaya itiyor kadinlarin calismasi kotu demiuorum ama cocuklu kadinlarin belli bir sure desteklenmesi Gerek .bu yuzden hircin sinirli her istedigi alinan gozu doymayan androidi elinden dusmeyen yeni nesil yetisyir bende buna uzuluyorim mesela....

bence doğruyu yapıyorsunuz, yeni nesilde evi ebeveynler değil, nerdeyse çocuklar yönetiyor...şımarık, hiçbirşeyden mutlu olamayan, doyumsuz çocuklar var...sevginizi tabiki bolca verin ama, onun sizi yönetmesine izin vermeyin...doğruyu yanlışı
anne baba bilir, çocuk bilemez..bazı kararları verme yaşlarıda gelecek tabiki, ama çocukluktan çıktığında...

Ben çocuğumu aman ona dokunma mikrop kapar hasta olursun diye yetiştirmiyorum sen şimdi evde koruyabilirsin ama okula başladığı zaman okuldaki mikroplardan nasıl koruyacaksın bünyesi alışık olmayınca hergün hasta olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…