Sıkıntı Bende Mı? Kotu anne miyim ben ?

Ay bu arada ben buldumcuk ve görmemiş bi anneyim çünkü bebeğime 6 yılda anca sahip oldum. (Allah nasip etti) Çok acılar çektim. Yaşamayan bilemiyor maalesef. Allahım kimseye de yaşatmasın. 20 yıl sonunda çocuğu olan bir arkadaşım var ve ona kalkın da “ama o kadar sevme, her şeyi yapma, serbest bırak, hasta olsun, bık bık” deyin.
İstese de yapamaz.

Geçen eltim de beni aramış normalde hiç aramaz. Laf söz diyor ki “ya senin oğlan çok güzelleşmiş çok güzel hiç sana benzemiyor, cidden nasıl güzel ya yazık annesine hiç benzemiyor kusura bakma” :)
Allah bilir kaç gün kurdu bunu söylemek için
Benim yeğenimin de süt alerjisi var. Okula öğretmene herkese söyledi ablam. Öğretmen vermiş çocuğun eline sütü, çocuk da ben içemiyorum alerjim var demiş, öğretmeni de demiş ki ya annen vermiyor verse alışırsın iç iç bi şey olmaz demez mi? Çocuğa zorla içirtmiş çocuk komaya girdi de Allaha şükür iyi oldu.
İnsanlar alerjiyi çok basit görüyor. Ölüme kadar gidiyor bu iş ama anlamıyorlar.

cocugunu hayatinin merkezine koymadin diye uzulup mu actin, koyanlari yermek icin mi actin konuyu bilmiyorum.
evet dunyadaki tek cocuk senin cocugun degil, buldumcuk olmamalisin falan filan ammaaa...
bu dunyada o cocugun tek bir annesi var o da sensin. cocuguna bu bosvermisligi hissettirirsen diger prens ve prenses cocuklarin arasinda ne kadar ozguvenli olur?
evet b*kunu cikarmamak lazim ama ayarini da tutturmak sart.

Bu sitede okuduğum yorumlar kanımı donduruyor. Bu nasıl zihniyet

Ben çocukları bir gece yatılı anneme bırakıyorum işim gereği sonra vicdan yapmaya başlıyorum acaba kötü bir annemiyim nasıl bırakırım diye yanlışmı yapıyorum bilemiyorum herkesin anneliği annelik duyguları farklı kimseyi eleştirmemek gerek

Duygularıma tercüman oldunuz

Söylediklerinize ben de katılıyorum Milena, haklısınız.
Benim kızdığım nokta bunlar değil.
‘Sabahtan akşama çocuğunun peşinden koşuyor, bir lokma çilolata verdik diye dünyayı başımıza yıkıyor’ gibi yorumlar var. Hatta birisi alerjik bünyeli çocuğa yedirmek istedikleri bir şeyden ötürü annesinin aşırı paniklediğinden bahsetmiş, belli ki kendisi alerji nedir bir haber.
Konu sahibi ben çocuğumu serbest bırakıyorum derken aslında sosyal medyada paylaşılan çocuklu etkinlikleri eleştiriyor bir noktada. Kendi yapmadığı için bir nevi günah çıkarma. Ben de yapamıyorum ama yapanlara saygı duyuyorum.
Toplumdaki herkesin çocuğunun üzerine alışılmışın biraz fazlasında düşen aileleri gördükçe onları buldumcuk olmakla suçlamalarından aşırı derecede bunaldım.

Anladim ne demek istediginizi , zaten size yazdiktan sonra diger yorumlara da bir goz attim , konu farkli farkli anlasilmis

Ben konuyu okuyunca kuralsiz , simarik yetistirilen cocuklardan dert yaniyor diye algiladim :) baskalari beslenme vs vs anlamis

O konuda bende titizim , cocuklarimi mumkun mertebe saglikli besliyorum, az kimyasal kullaniyorum , buna da kimsenin laf etmeye hakki yok zaten

Ama iş cocuk yetistirmek olunca cok dertliyim bu konuda , toplumun ozellikle kadinlarin ciddi bir sekilde egitilmesi gerektigini dusunuyorum

hayir yanlis yapmiyosun bence. haftada 1 kez kalmalari onlar acisindanda degisiklik oluyodur..hemde annen icin guzel oluyodur diye dusunuyorum. severek gidiyolarsa cocuklar neden kotu bi durum olsunki? kucukken bende kaldim babannemde halamda vs. oyle gidip haftalarca kalma degil ya..1 gun baska bi zaman 2 gun belki...ama kendim isterdim annem kalmami istemezdi. sonrada deli gibi annemi ozler 1 hafta sonra gene baska yerlerde kalirdim :)

ben hic yatili birakmamistim bi yerde. belli yasa gelince zaten dayilarinda filan kalmak istediler dayilari davet etti tabii yengesiyle birlikte. bende birsey demedim. iki buyuk kaldi..ama ayni anda degil farkli gunlerde, cunku biliyorumki ikisi bir olsalar cok kudururlar :)

Bagimli bir birey olmasını istemiyorum kızımın

Bebekken anneye bagimli olmasi kadar dogal birsey bilmiyorum ben.
Ben de cok kücükken birakilan bebeklere üzülüyorum.
Sosyallesme caginda zaten annesinden ayriliyor cocuk. Üc bucuk yil kizimi yanimda yatirdim, kizim bana bagimli bir birey olmadi. Simdi odasinda yatiyor, hatta bir saat uzakliktaki babannesinde arada kalmak istiyor bir hafta kaldi daha yeni, aklina bile gelmiyorum. Ki ben ne kadar fedakarlik yaparsam yapayim cocuk kendi yolunu cizer,önemli olan zamani geldiginde engel olmamak.
Bu arada vicdan yapmissiniz zaten birseyler dogru gitmiyor hissediyorsunuz.
Cocugunun üzerine titreyen anneleri konuda can alici yer yapacaginiza kendiniz az biraz fedakarlik yapip icinizdeki o vicdani susturun.

Yani dogum yapmis kadinlarin bazen bir seneyi bulan lohusalik durumlarini da görmezden gelmeyin lütfen.
Yüregin agzinda geziyorsun ona birsey olmasin diye, icgüdüsel. Kiminde fazla kiminde az.
Bebeginin üzerine titriyor diye hicbir annesi elestiremem burada.

Ne alakasi var gormemislikle?
3 aylikken ise basladiginiz icin sizde degisik gorus olusmus.
24 saat cocuguyla olan kadinlar illaki evlatlariyla daha farkli bag kurar - onerilende ilk 2 sene guvenle baglanmak.
Sonrasinda zaten cocuk bagimsizlasiyor.
Buldumcuk filan bunlar cirkin yakistirmalar.
O zaman insanlar da size soguk anne ise kacan anne mi desin?

O arkadasiniz baya bi varos mu diyim nuh nebiden kalmami diyim.
Asil kiz evlat sevilir ya.
Asil elin adamindan sevgi gorecek mi gormeyecek mi belli degil,anasinin evinde el ustunde olsun.
Bu demek olmuyo ki evde sus bitkisi gibi dursun.
Kendi hayatini kolaylastirmak icin tabi ogrenmeli gunluk rutini.

O babaanne kalmaları ne güzeldir tontriko
Onun yatağında uyumak nasılda hoşuma giderdi,sedirinde uyuyakalırdım,bazen de uyumuş numarası yapardım,sevgi sözcükleriyle üzerimi örterdi
O ıhlamur kokusu,o tatlı sözleri
Çok özlemişim çok
Her çocuk bunları yaşasa keşke,benim çocuklarım da yaşasın çok istiyordum,ama herkes benim kadar şanslı olamaz tabii

Peki size kotu olabileceginizi dusunduren yonunuz ne? Kotu anne miyim diye sormussunuz...sevginizi ne kadar verebiliyorsunuz bebeginizle ne kadar verimli zaman gecirebiliyorsunuz onemli olan bu.cocugu hayatin merkezine koymamak 3 aylikken ise baslamak mecburiyet miydi keyfiyet icin miydi?

Siz konunuzun icinde cevaplarinizi vermissiniz. Hem cocugunuyun ustune cok dusnediginiz icin bir sucluluk duygusundayim hissiyati vermek istemissibiz bir yandan cocugunun ustune duseni de " sonradan gorme" diye kucumsemissiniz. Samimi bulmadim konunuzu

Yorumunuzu begendim fakat yetmedi yorum yazmsk istedim. Ne guzel yazmissiniz. Hele de ilk iki yil o cucuk anneden o ilgiye muhtac. Ötesi yok

Yorumunuzu begendim fakat yetmedi yorum yazmsk istedim. Ne guzel yazmissiniz. Hele de ilk iki yil o cucuk anneden o ilgiye muhtac. Ötesi yok

Calismak zorunda olan anneler icin de üzülüyorum, hem anne hem bebek icin zor. Bebegini birakmak zorunda olanlar ayri, kayfi birakanlar ayri.
Bebegini kendine muhtacken sadece böyle olmasi gerekiyor diye birakmak kusura bakmayin ama bencilce. Yine istedigini yap ama ucu o bebege dokunmasa kimsenin kimseye diyecegi birsey yok.
Bebegi dünyaya getiriyorsak bazi seylerden fedakarlik yapmaya mec bu ruz.
Bu kadar tepki göstermemin sebebi de buldumcuk anne olmamdan kaynaklaniyor bu arada. Ben bebegim istedigini söyledigi yasa gelene kadar onu imkanim dahilinde kimseye birakmamayi tercih ettim. Bu yüzden buldumcuyuz hayirli olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…