- 3 Şubat 2018
- 25.886
- 111.381
- 598
Cocugu odaya kitle daya bogazina makasi uslu durmazsan seni keserim bi kenarda annen bile duymaz de. Azcik tenhada korkut. Iki tane de çak agzinin ustune. Gücün kimde oldugunu bi anlasin.
Bence sorum hali kızı ve onun oğlu değil. Sorun anneniz. Bu insanlar onun misafiri ancak siz onlarla görümek istemiyorsunuz. Ev sadece annenize ait değil, onları çağırırken sizin de fikrinizi almadı lazımdı. Neyse olan olmuş. Onlar size geliyorsa siz bir arkadaşınıza gidin. Onlar dönene kadar orada kalinHanımlar hepinize merhaba.
Sorunum annemin halasının kızı. Ve evlat edindiği oğlu. Oğlu gerçekten kıymetli. Kendi babası bir söz söyledi oğluna diye konuşmayan bir kadın.
Şimdi onlar bize misafirliğe (yatılı) geliyorlar ve sinirden başım çatlıyor. Ailemle yaşıyorum ve annem ile aralarından su sızmıyor bu hala kızının. Annem çekiyor ama ben tahammül sınırımın sonundayım. Ve şuan yoldalar buraya geliyorlar. Beni çıldırtan olaylar
...Bu çocuk parkta tüm çocukları dövmekten arkadaş edinemeyen. Şiddet bağımlısı. Ağzında küfür olan ve her an zarar vermeye meyilli bir çocuk. İlk geldiğinde gözüme kafa attı gözüm morardı VE ANNESİ BEN BUNLARI YAŞARKEN GÖRÜMCESİ İLE TELEFONDA KONUŞMAYA DEVAM ETTİ. Ayıp olmasın diye bişeyler saçmaladı kızıyormuş gibi yaptı (gibi yaptı sonra çocuktan özür diledi kızdığı için) ama inanın gözümün ağrısını hala hissediyorum. Sinirimden ağladım. Ve kadında pişkinlik diz boyu tavırlarıyla umursamazlığıyla iliklerime kadar hissettirdi.
...Annemin çenesine vurdu. Annemde poposuna şaplak atmış. Sonra annem bu duruma üzülmüş annesinden özür dilerken kadının tavrı GÜLEREK O DA SANA VURDU demiş. Hoşuna gidiyor gibi. Annem o kadar sevmesine rağmen hala kızını çok garipsedi bu halini. Normalde toz kondurmaz.
.. Apartmanın önünden geçen yaşlı kadına vurmuş. Annem şahit olmuş. Yapma etme yok dememiş yine.
..Her geldiğinde konsolun kapaklarını deli gibi çarpıyor. Baktım yapma diyecek değil. Ben uyardım. Sonra yapma etme dedi. Ben demesem umrunda değil. Umrunda okduğunda da 'ay kapakları yapma öyle oğlum' oğlu hala kapakları çarpıyor.
.. Kardeşimin gözüne kibrit sokmaya çalıştı. Annesi güldü geçti.
..Bilgisayarımı kullanıyor. Kullanamıyor daha doğrusu klavyyeye vuruyor. Alıp koyduğumda ağlıyor. Annesi hiç bu kriz anını yönetmeye yeltenmeden bilgisayarı vermemi bekliyor. Zarar önemli değil oğlu sussa yeter
Şimdi bir Armağan Çağlayan gibi algılanmak istemiyorum ama gerçekten böyle bir çocuğun varsa ve terbiye edemiyorsan neden millete yatılı misafir oluyorsun. Ben rahatsızlık vermeyeyim derim. Çocuğuna birşey söyletmiyor. Psikoloğa götür desek küfretmiş sayar ama ciddi anlamda bu çocuk bir çocuk değil. Zaten bu öneriyi bize sunma 'haddi' det tanımaz. Ben mecbur muyım bu çocuğu çekmeye şiddet görmeye hatta uzuvlarımı kaybetme riski yaşamaya arkadaşlar. Gece yatağımda yatamıyorum gelir vurur diye.
Ve yoldalar. Ben nasıl davranmalıyım. Hem annesine hem oğluna inanın şaştım 5 yaşındaki çocuktan dayak yiyorum üstüne birde dalga geçer gibi bir tavırla karşılaşıyorum annesinden. 25 yaşımdayım ve zerrece hayatımda yer etmeyen bu insanların kahrını çekmek canımı acıtıyor. Ne yapmalıyım?
Ondan sonra Türk çocukları neden bu kadar agresif deniliyor. Eh aşağılama ve siddeti "egitim metodu" olarak görenler henüz yeterli kadar var aramizda değil mi. Oglum istedigimi yapmasa bu makas olayini bi deniyim
Tamam alıntıladığınız hanım biraz abartılı bir örnek vermiş ama çocuklara ikaz etmeyerek kendiliğinden terbiyeli olacaklarına inanmıyorum. Biz ilkokulda yaramazlık yapmadığızda bile dayak yiyen çocuklardık. Şimdiki çocuklardan da kat kat terbiyeliydik. Şimdi çoluk çocuk öğretmenlerin, ebeveynlerin tepesinde geziyor. O avrupa tarzı çocuk büyütme şeysileri bizde işe yaramıyor işte beceremiyorlar. Olmuyor, olmuyorrr..
hiç müsamaha göstermeyin ağzının ortasına çarpın. bir daha gelmezler hem kurtulursunuz. belki kadın da bir yerde yanlış yaptığını anlar. en nefret ettiğim insan tipi ya.
Saçmalamayın isterseniz. 5 yaşında çocuk bu. Üstelik evlat edinilmiş bir çocuk. Ağzının ortasına çarpın nasıl bir tavsiye???? Onu yetiştiren insanda kabahat var, çocukta değil!
Benimle bu üslupla konuşmaya devam etme bu bir.Düzgün konuş ve git ötede kas duyarını. Evlat edinilmiş olabilir fakat çocuğun davranışlarını kontrol etmesi gereken ebeveyn bir şey yapmıyorsa hiç acımam ben yaparım. O zaman kadın anlamıyorsa bile çocuk bazı davranışlarının sonuçları olacağını düşünür belki düzgün davranmaya başlar. Ama o daha çocuk diye diye küçük b.k parçalarını tepenize çıkarıyorsunuz sonrasında terbiye edep verilmemiş sorumsuz embesil bireyler yetişiyor. Çocuğun karakteri 2 3 yaşında oturmaya başlıyor kimse buna bir dur demezse sınır çizmezse neler olur alıyor mu duyarlı olduğu kadar da küçük beynin? Normal birey gibi davranmayı öğretemiyor senin gibi "merhametli 'humane' tipler". Her yaptığına tolerans göstermek de fazlasıyla mantıksız. Az bilinçli olsan bunu bilirdin.
Benimle bu üslupla konuşmaya devam etme bu bir.
Azıcık bilinçli olsan sen bilirsin çocuğun "dövülerek" eğitilmesinin yanlış olduğunu. Sabırsız ve öfke dolu insanlar çocukları döverek eğitmeye çalışırlar ancak. Bunu başarmanın çok farklı yolları da var. Ama sana anlatmakla yorulmayacağım tabi. Çocukların ağzına vurun ki onlar da şiddeti özümseyip büyüyünce sizin çocuklarınızın ağzına vursunlar. Aynen, sensin.
Sabah 8de işe gidicem. Uyuyordum. Salondan çığlığıgeliyor şuan. Ve yarın işe gideceğimi biliyolar. Uyandım. Burayı okuyorum. Ve içerde bağırıyor saat 12 annesi yapma demiyor komşular da varGeldilerminapıyo yumurcak
Kac gun kalacaklarSabah 8de işe gidicem. Uyuyordum. Salondan çığlığıgeliyor şuan. Ve yarın işe gideceğimi biliyolar. Uyandım. Burayı okuyorum. Ve içerde bağırıyor saat 12 annesi yapma demiyor komşular da var
Bebekken aldı. 2 aylıktıKaç yasinda aldi cocugu peki?
5yaş kuralları ogrenmek icin geç ..Cocuga kötülük yapmış üzüldüm kontrolsüz çocuk ..Psikologa goturse ne olacak anne kendi gitmeli oncelikle..
Yav he he. Kiblendin.Çocuk haddini bilmiyorsa ailesi eğitim verecek. O çocuk benim sorumluluğumda değil yaptıklarını tolere etmek zorunda değilim. Annesi durdurmazsa ben durdururum. Çocuk yaptıklarının aynı şekilde kendisine yapılmasını anlar belki de. En azından benim yanımda düzgün davranır. Gerisi de beni ilgilendirmez annesinin babasının bileceği iş. Evet, sabırsız ve öfke doluyum. Başkasının çocuğunu bu yüzden sevmem bana zararı olmadığı sürece iyi ya da kötü davranmam bile çocuğa. Hele böyle sorunlu ebeveyn ve çocukları gördükçe tiksinirim. Senin gibi kendini alakadar etmeyen konulara karışmayı vazife bilenlerden de ayrı bir tiksinirim. Polemiği başlatan sensin, agresif ve terbiye yoksunusun ayrıca. Ben fikrimi söyledim, beğenmediysen "insan" gibi katılmadığını söyler ve kendi fikrini beyan ederdin, az terbiyeli birisi olsan. Sen git çocuğunu sevgi pıtırcığı olarak yetiştir beni alakadar etmez. Beni fiziki olarak rahatsız etmediği sürece de umrumda olmaz çocuğunun ne yaptığı.
Bilmiyorum keşke şimdi gitseKac gun kalacaklar
Bi şekilde uyumaya calisin fazla kalicaklarsa siz yada anneniz arada uyarsin kadini.babaniz varmi tepkileri nedir hani erkeklerin bir agirli olurya cekinmiyolarmiBilmiyorum keşke şimdi gitse
Babam şehir dışında ve çok mütevazı yumuşak bir adam. Pamuk gibi. Ne yazık ki öyle bir ağırlığı yok. Allah utanma duygusu versin başk ne diyebilirim ki. Saat 8de işe gideceğim. Hem okuyorum hem çalışıyorum. İnsan saygı duyar. İçerden çığlık çığlığa bağırıyor bu saatte. Benden de geçtim komşularımız var altta üste. Keşke şikayete gelseler ama onlar da gelmezler ki. Allah ıslah etsinBi şekilde uyumaya calisin fazla kalicaklarsa siz yada anneniz arada uyarsin kadini.babaniz varmi tepkileri nedir hani erkeklerin bir agirli olurya cekinmiyolarmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?