Şımarık çocuk ve ona bir 'DUR' demeyen anne

Cocugu odaya kitle daya bogazina makasi uslu durmazsan seni keserim bi kenarda annen bile duymaz de. Azcik tenhada korkut. Iki tane de çak agzinin ustune. Gücün kimde oldugunu bi anlasin.

Ondan sonra Türk çocukları neden bu kadar agresif deniliyor. Eh aşağılama ve siddeti "egitim metodu" olarak görenler henüz yeterli kadar var aramizda değil mi. Oglum istedigimi yapmasa bu makas olayini bi deniyim

Kaç yasinda aldi cocugu peki?
5yaş kuralları ogrenmek icin geç ..Cocuga kötülük yapmış üzüldüm kontrolsüz çocuk ..Psikologa goturse ne olacak anne kendi gitmeli oncelikle..

Bence sorum hali kızı ve onun oğlu değil. Sorun anneniz. Bu insanlar onun misafiri ancak siz onlarla görümek istemiyorsunuz. Ev sadece annenize ait değil, onları çağırırken sizin de fikrinizi almadı lazımdı. Neyse olan olmuş. Onlar size geliyorsa siz bir arkadaşınıza gidin. Onlar dönene kadar orada kalin

Ondan sonra Türk çocukları neden bu kadar agresif deniliyor. Eh aşağılama ve siddeti "egitim metodu" olarak görenler henüz yeterli kadar var aramizda değil mi. Oglum istedigimi yapmasa bu makas olayini bi deniyim

Tamam alıntıladığınız hanım biraz abartılı bir örnek vermiş ama çocuklara ikaz etmeyerek kendiliğinden terbiyeli olacaklarına inanmıyorum. Biz ilkokulda yaramazlık yapmadığızda bile dayak yiyen çocuklardık. Şimdiki çocuklardan da kat kat terbiyeliydik. Şimdi çoluk çocuk öğretmenlerin, ebeveynlerin tepesinde geziyor. O avrupa tarzı çocuk büyütme şeysileri bizde işe yaramıyor işte beceremiyorlar. Olmuyor, olmuyorrr..

Ben cocuk kendiliğinden terbiye ediliyor diye iddia etmedim zaten. Biz büyükler örnek oluyoruz her hareketimizle. Annesi cocuga yalnis örnek ve yalnus öğütler veriyor belli ki. Ama mesela gerçekten o çocuğu siddet veya tehdit yolu ile egitebilecegi zannediyorsak. Yaniliyoruz. Tabi ki en kolay yol iki tane patlatmak. Ama sonrasi? Bizimde bir akrabanin cocugu cok gıcıkti. Ben cocugu aldim gezdirdim. Oyun parkına felan götürdüm ve cok konustum. Onun güvenini öyle kazandım. Ve öyle lafımı dinlemye başladı. Bugün görse abla diyip gelir sarılır. 5 yasindaki cocugun sucu degil, ama annesi gereken iyi ilgiyi belli ki göstermemis ve yalnis yönlendiriyor hala.

hiç müsamaha göstermeyin ağzının ortasına çarpın. bir daha gelmezler hem kurtulursunuz. belki kadın da bir yerde yanlış yaptığını anlar. en nefret ettiğim insan tipi ya.

Saçmalamayın isterseniz. 5 yaşında çocuk bu. Üstelik evlat edinilmiş bir çocuk. Ağzının ortasına çarpın nasıl bir tavsiye???? Onu yetiştiren insanda kabahat var, çocukta değil!

Saçmalamayın isterseniz. 5 yaşında çocuk bu. Üstelik evlat edinilmiş bir çocuk. Ağzının ortasına çarpın nasıl bir tavsiye???? Onu yetiştiren insanda kabahat var, çocukta değil!

Düzgün konuş ve git ötede kas duyarını. Evlat edinilmiş olabilir fakat çocuğun davranışlarını kontrol etmesi gereken ebeveyn bir şey yapmıyorsa hiç acımam ben yaparım. O zaman kadın anlamıyorsa bile çocuk bazı davranışlarının sonuçları olacağını düşünür belki düzgün davranmaya başlar. Ama o daha çocuk diye diye küçük b.k parçalarını tepenize çıkarıyorsunuz sonrasında terbiye edep verilmemiş sorumsuz embesil bireyler yetişiyor. Çocuğun karakteri 2 3 yaşında oturmaya başlıyor kimse buna bir dur demezse sınır çizmezse neler olur alıyor mu duyarlı olduğu kadar da küçük beynin? Normal birey gibi davranmayı öğretemiyor senin gibi "merhametli 'humane' tipler". Her yaptığına tolerans göstermek de fazlasıyla mantıksız. Az bilinçli olsan bunu bilirdin.

Bolca sabır diliyorum .
Geçen aynısını ben de yaşadım .normalde çocuklara bayılırım ,iletişimim iyidir ama yakın arkadaşımın çocuğu biraz farkli.biz balkonda otururken sütü almış koltuğa belirli aralıklarla dökmüş ,sonra üzerine bisküvi ezmiş (üzerine ezmiş çünkü sadece süt döktüğü yerlerde vardı bisküvi -ay diyetteyim canım bisküvi çekti -neyse) , birde üstüne oturmuş ,popoda kocaman leke ..annesi bir ara kontrol etmek amaçlı odaya gitti ve uzun bir süre gelmedi .ben de kendi çocuklarıma baktım sıkıntı var mı diye ..veee sunuuumm dercesine çocuk koltuğa bakıyor .küçük çaplı bir inme ve şok yaşadıktan sonra balkona geri döndüm .kadının umrunda değil ben de yüz göz olmak istemedim .bağırma, çağırma ,kırma ,dökme kısmını saymıyorum bile ..o gece eşimi ve çocukları yazlıga gönderdim ,koltuğu hem sildim hem aptalligima güldüm. Bir daha da çocuğunu eğitene kadar evime çağırmayı düşünmüyorum .bu arada bana deseydi bak çocuklar böyle böyle yapmış ,kusura bakma faln filan o zaman hiç onemsemezdim . Belki dikkatinden kaçmıştır derdim .ama insanlar resmen ,bana bulaşmasın da elalemin evini naparsa yapsın modunda .bide bunların çocukları evlerinde koltuktan aşağı inemiyor ,inen de bozduğu yastığı düzeltip iniyor .ay ne dertliymisim :)) halbuki normalde sorun etmem böyle şeyleri :) sen de odana kapan yapacak birşey yok napalim :)

Benimle bu üslupla konuşmaya devam etme bu bir.
Azıcık bilinçli olsan sen bilirsin çocuğun "dövülerek" eğitilmesinin yanlış olduğunu. Sabırsız ve öfke dolu insanlar çocukları döverek eğitmeye çalışırlar ancak. Bunu başarmanın çok farklı yolları da var. Ama sana anlatmakla yorulmayacağım tabi. Çocukların ağzına vurun ki onlar da şiddeti özümseyip büyüyünce sizin çocuklarınızın ağzına vursunlar. Aynen, sensin.

Bence etrafındakiler artık bu çocuk yüzünden hala kızıyla görüşmüyorsa bu ara annene o sebepten sarmış olabilir zehol.

Şimdi çocuk sana veya annene vurursa bağır yüksek sesle sen bu evde bana ve anneme vuramazsın diye vurmaya kalkarsa vs.ellerini sertce tut vuramazsın de ısrarla.
O evdekilere zarar veremeyeceğini anlar belki böylece.
Yanlış başka bir şey yaptığında bağır uyar ısrarla uyar bu ev benim evim kafana göre davranamazsın vs.de.
Böylece kadın küser ve kurtulursunuz :)
Hem de çocuğa bi kural koyulmuş birileri tarafından.

Çocuk haddini bilmiyorsa ailesi eğitim verecek. O çocuk benim sorumluluğumda değil yaptıklarını tolere etmek zorunda değilim. Annesi durdurmazsa ben durdururum. Çocuk yaptıklarının aynı şekilde kendisine yapılmasını anlar belki de. En azından benim yanımda düzgün davranır. Gerisi de beni ilgilendirmez annesinin babasının bileceği iş. Evet, sabırsız ve öfke doluyum. Başkasının çocuğunu bu yüzden sevmem bana zararı olmadığı sürece iyi ya da kötü davranmam bile çocuğa. Hele böyle sorunlu ebeveyn ve çocukları gördükçe tiksinirim. Senin gibi kendini alakadar etmeyen konulara karışmayı vazife bilenlerden de ayrı bir tiksinirim. Polemiği başlatan sensin, agresif ve terbiye yoksunusun ayrıca. Ben fikrimi söyledim, beğenmediysen "insan" gibi katılmadığını söyler ve kendi fikrini beyan ederdin, az terbiyeli birisi olsan. Sen git çocuğunu sevgi pıtırcığı olarak yetiştir beni alakadar etmez. Beni fiziki olarak rahatsız etmediği sürece de umrumda olmaz çocuğunun ne yaptığı.

Yav he he. Kiblendin.

Bi şekilde uyumaya calisin fazla kalicaklarsa siz yada anneniz arada uyarsin kadini.babaniz varmi tepkileri nedir hani erkeklerin bir agirli olurya cekinmiyolarmi
Babam şehir dışında ve çok mütevazı yumuşak bir adam. Pamuk gibi. Ne yazık ki öyle bir ağırlığı yok. Allah utanma duygusu versin başk ne diyebilirim ki. Saat 8de işe gideceğim. Hem okuyorum hem çalışıyorum. İnsan saygı duyar. İçerden çığlık çığlığa bağırıyor bu saatte. Benden de geçtim komşularımız var altta üste. Keşke şikayete gelseler ama onlar da gelmezler ki. Allah ıslah etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…